28.1.2017

Fuge & Malaga

malagaan big-27

Kävin syksyllä katsomassa maailmanreissaajia, Nooraa ja AJK:ta Espanjan aurinkoisilla rannikoilla Fugessa. Vahvasta suomalaispresenssistään tunnettu alue ei liene nuorten ja maailman erilaisuutta itseensä imevien matkustelijoiden ykköskohde, mutta minua kiinnosti nähdä omin silmin suomalaisyhteisöä kaukana Suomesta. Eipä tuokaan haitannut, että marraskuussa pieni irtiotto lämpimään ei-liian-kauas tuli enemmän kuin tarpeeseen. Olin aivan kreivin aikaan paikalla, nimittäin vierailuni aikana sää kääntyi jo kolean ja sateisen puolelle.

malagaan big-26 malagaan big-17

Ensimmäisenä iltana minut vietiinkin jo suomalaiseen rantabaariin vetämään purilaisiltapalaa, minkä jälkeen tyhjensimme öisellä rannalla viinipullon, jonka Noora oli voittanut bingosta. Jep, bingokulttuuri elää Fugessa. Kikatimme Jari Sillanpään uudelle Malagaan-renkutukselle ja suunnittelimme tulevia päiviä. Malagaan vierailu olikin jo heti seuraavan päivän juttu. Ah, paahde meren rannalla terdellä, mitä muuta sitä stressaantunut ihminen kaipaa?

malagaan big-21 malagaan big-38 malagaan big-41

Malaga on hieno, suuri ja täynnä kaikkea mielenkiintoista pienpanimoista lähtien. Juttelimme eräässä sellaisessa tanskalaisen pariskunnan kanssa, heitä kiinnostivat kovasti suomalaiset oluet. Köh. Toki oluet ylipäätään.

Fuge on puolestaan huomattavasti pienempi, mutta täynnä kahviloita ja ravintoloita, joista suuri osa sulkee talvikauden ajaksi turistien kaikotessa. Oli aika hauskaa nähdä kaupassa halpaa suomalaista lonkeroa, mutta ökyhintaista Kultamokkaa. Suomenlippujen ja Suomi-tuotteiden alla eli seniorikansalaisten oma yhteisö, joka kokoontui iltaisin laulamaan karaokea, sosialisoimaan ja tanssimaan. Meitäkin haettiin eräässä paikassa eläkeläisten sekaan joraamaan, and why not?

Suomen kylmyyttä pakoon (tai muuten vaan vaihtelunhaluaan) lähteneet ihmiset selkeästi nauttivat elämästään täällä ja ottavat siitä kaiken irti. Samalla liikkuminen Fugessa on helppoa ja halpaa, terveydenhuolto toimii ja liukkaista räntäkeleistä ei ole tietoakaan. Suosittelenkin ennakkoluulojen sijasta katsomaan pinnan alle. En ehkä viihtyisi Fugessa itse viikkoa kauempaa, ja voihan olla, että ihan samanlaisia paikkoja löytyy muualtakin, mutta onpahan nyt tämäkin nähty. Kyllä sitä itsellekin eläkeläisenä kelpaisi paikka auringossa keskellä helppoutta. Varmasti pitkään ulkomailla olleena itsellekin syntyisi se uudenlainen arvostus suomalaisuutta kohtaan, ja sitä nauttisi jokaisella solullaan ripauksista nostalgiaa, vaikka sitten suomalaisten karaokehittien muodossa.

fugen keskusta big-13 fugen keskusta big-14 fugen keskusta big-25 fugen keskusta big-22

Oma lomatyylini oli hyvin kerroksellista - mukanani oli matkalaukussa jakkutakki, villapaita, hihattomia toppeja, farkut ja culottesit. Toimi erittäin hyvin säässä, jossa päivällä voi olla kylmää tai lämmintä, mutta yöllä nyt viimeistään alkaa hytistä. Other Storiesin kasmir-neule on palvellut uskollisena jo useamman vuoden ja on pysynyt priimakunnossa, ei edes nyppyjä! Helppoa pakkaamista.

fugen keskusta big-15 fugen keskusta big-16
Mukavaa viikonloppua!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...