21.7.2017

Statuspäivitys

Heippa kaikille!

Huh, tänä vuonna bloggaaminen on todellakin jäänyt taka-alalle. Kun kirjoittaa harvoin, vähitellen siitä tulee vaikeampaa ja vaikeampaa. Kun aikaa on vierähtänyt tovi, sitä tuntee tarvetta selittää, mikä nostaa kynnystä entisestään. Kun bloggaamisen kuitenkin on aloittanut intohimona, sitä haluaa välttää tunnetta velvollisuudesta ja pakosta, vaikka koenkin yhteyttä lukijoihini - niihin, keitä on ollut, ja keitä mahdollisesti vielä kuulumisiani seurailee niitä jakaessani. Nyt kuitenkin tuntui jälleen siltä, että haluan kertoa kuulumisiani!

2017-07-20_01-37-13

Isoin uutinen sitten alkuvuoden kuulumisien: olemme Ollin kanssa kihlautuneet. Häät ovat lokakuussa, itse asiassa tasan kolmen kuukauden kuluttua. Huikeaa, miten aika menee nopeasti! Ja ei, ei ole tulossa vauvoja. Olemme puhuneet naimisiinmenosta jo tosi kauan, ja jossain kohtaa puheesta "sitten kun" tuli muotoa "mitäs jos tänä vuonna". Hääpäivä valikoitui juhlapaikan varaustilanteen mukaan - olin kuvitellut haluavani ehdottomasti kesähäät, mutta hetken punnittuani syyshäät alkoivat tuntua ihan mainiolta vaihtoehdolta. Hell, why not? Onpahan aina tulevina vuosina syy juhlia pimenevissä illoissa tunnelmoiden.

Meillä itse asiassa oli paikka varattuna ja sormukset suunniteltuna ennen virallista "kihlausta", koska hupsuna romantikkona toivoin tietysti vanhanaikaista kosintaa. Lopulta se tapahtui maaliskuun alussa juuri, kun olimme lähdössä pikalomalle Firenzeen. Asiaan liittyi itse tehty pasta, ylihinnoiteltu tryffeliöljy ja sattumalta sytyttämäni kynttilät ruokapöytää koristamaan.

Teetimme minun platinaisen sormuksen paikallisella Kultasepät Andreasenilla, Ollin valkokultaisen teki nyt jo pois luotamme muuttanut kämppiksemme Ykä, joka on aikaisemmalta ammatiltaan kultaseppä. Hän on myös Ollin lapsuudenystävä, joten yksinkertaisesta korusta tuli ihanan läheinen myös tässä mielessä. Päätimme, että hankitaan vain yhdet sormukset, joten nyt sai panostaa. Meikäläisen killutinta koristaa yhdeksän timanttia (Andreasen käyttää vain eettisesti tuotettuja ja jäljitettäviä timantteja, tämä oli minulle tärkeä kriteeri sormuksen suunnittelussa.)

girls make history-3

Kirjoittelen varmasti hääsuunnitteluista ja muista vielä tuonnempana lisää. Sanottakoot nyt kuitenkin, että tärkeimmät asiat ovat hoidossa: puvut molemmille, vihkijä, paikka, ruuat ja juomat sekä tietysti kaaso (Noora!) ja bestman (Antti-Jussi!). Ja huikean taitava ammattivalokuvaaja. Kutsutkin ovat lähettämistä vaille valmiit. Wau, näistä tulee vuosikymmenen parhaat bileet!

Opiskelut valmistuvat pian. Ei siitä sen enempää. Kuulostaako tutulta? Saatan olla maailmankaikkeuden huonoin opiskelija, mutta juuri nyt se ei hidasta minua elämässä tippaakaan. Se on vain yksi osa elämää. Kieltäydyn antamasta tälle taakalle enää enempää valtaa määritellä minua, sen verran monta vuotta olen jo itseäni ruoskinut. Let's not go there.

Ryhdyin viimein Amnestyn lahjoittajaksi. Tämä täydentää jo entuudestaan meillä ollutta SPR-kuukausilahjoittajuutta. Liittykää tekin, jos ette näihin, niin johonkin muuhun!

syysasu2016-4

Töissä menee hyvin. Olen oppinut huikean paljon, päässyt tekemään yhtä sun toista, tutustunut moniin ihmisiin, mokaillut ja onnistunut. Työkaverit ovat minulle luultavasti tärkeämpiä kuin minä työkavereilleni, mutta tykkään yhteisöllisyydestä, kuulumisten vaihtamisesta, small talkista, yhteisistä avautumisista ja fiiliksestä, että mitä tahansa teenkin, I'm surrounded by friends. Silloin mokaaminenkin tuntuu vähemmän vaaralliselta. Silloin kynnys tarttua luuriin ja alkaa soittelemaan tyhmien kysymystensä kanssa laskee. Tunne kuulumisesta yhteisöön myös saa ihmisen sitoutumaan yhteisiin tavoitteisiin ja niiden edistämiseen ihan eri tavalla. Eikä se tarkoita samanmielisyyttä kaikkien kanssa kaikesta. Vastaavasti pidän yhteyttä myös monien entisen työpaikkani ihmisten kanssa.

pikkuahvenisto-1

Viime aikoina olemme Ollin kanssa uppoutuneet ottamaan selvää vaellusreitistä nimeltä Pacific Crest Trail. Olette ehkä nähneet elokuvan Wild, jossa Reese Witherspoon vaelsi Meksikon rajalta Kanadaan? Sama reitti: 4279 kilometriä. Puolisen vuotta siihen menee. Ei sillä, ettäkö tässä ihan missään lähitulevaisuudessa oltaisiin lähtemässä puoleksi vuodeksi metsään Jenkkeihin, mutta ehkä joskus. Meikäläisenhän on hyvä tässä puhua, kun olen yöpynyt ulkosalla ehkä kolme yötä elämässäni, ja nekin eri vuosina. :D Jotakin hyvin kiehtovaa tuossa koittelemuksessa silti on.

Videovinkkinä muuten muille kiinnostuneille, tubettaja Homemade Wanderlust aka Jessica "Dixie" Mills on parhaillaan PCT:llä. Hän kuvaa viikottain videoita, joita hän lähettää editorilleen, joka puolestaan koostaa materiaalista viikottaisen matkapäiväkirjavideon. Koukuttavaa tavaraa. 31-vuotias nainen näyttää käytännönläheisellä tavalla esimerkkiä, selostaa ymmärrettävästi ja rehellisesti sekä rohkaisee muita ylittämään itsensä. Huikea arvostus meikäläiseltä Dixielle.

Siinäpä kaikki tältä erää! Kuulumisiani hieman ajantasaisemmin voi seurata esimerkiksi Instagramin tai Twitterin kautta. ;)

1 kommenttia :

Julia kirjoitti...

Hei, oli kiva lukea kuulumisiasi näin koosteena. :) Tuntuu, ettei noista eri some-kanavista aina oikein saa sellaista kokonaiskuvaa, että mitä on meneillään. Tsemppiä opintojen loppurutistukseen, häävalmisteluihin ja kaikkeen mihin sitä tarvitaan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...