20.12.2016

Uusi koti: Ennen & Jälkeen

home sweet home-6

Olemme tätä nykyä asunnonomistajia, eli pankille ihan sikana velkaa. Keskustakommuunissa asumisen jälkeen sitä voisi ajatella, että siirtyminen takaisin Hervantaan tarkoittaisi jonkinlaisen rauhaisaa kaksineloa tai vastaavaa, mutta kommuuni on jatkanut eloaan asukkien tullen ja mennen kaveriporukasta. Tuttujen kanssa on vaivatonta, ja vaihtelevat elämäntilanteet on kaikille helpompia seilata läpi, kun on aina jokin paikka, mihin palata tarpeen tullen.

Kämpässä, jonka ostimme, oli aikamoinen "before"-tilanne päällä. Muutoin vallan hyväkuntoinen asunto oli tapetoitu jokainen huone erilaisella tapetilla. Varsinkin olohuone ja suurin makkareista olivat vain jotain ihan käsittämätöntä sekameteliä. Makkari oli kuin putka tummine tiiliseinäjäljitelmineen. Olohuoneessa oli kahta täysin erilaista tehostetapettia. Asuntonäytössä yritimme kuitenkin kuvitella kaiken tilalle valkoista. Mielikuva miellytti. Lopulta teimmekin aika nopeita ratkaisuja. Muuttopäivänä jo alettiin maalata seiniä uuteen uskoon (onneksi tapetit olivat jotakin hyvin muovista materiaalia, päälle maalaaminen onnistui ongelmitta).

Kun vielä makkarin kaapit ja vaatekomeron hyllyt pääsivät vaihtoon, alkoi ihan uudenlainen fiilis kummuta lukaalista. Satunnaisia sisustushankintoja on tullut pitkin vuotta tehtyä, lähtien kunnollisesta mediahyllystä uuteen sänkyyn ja Marimekon tekstiileihin. Sohvanpäällisetkin menivät vaihtoon ja tilalle tuli syvän tummansininen ilme. Seiniä koristavat suurimmaksi osaksi omat potretit Ausseista.

Olkkari ennen
1
(Kesken muuton)
omakoti-2
Olkkari maalauksen jälkeen
11
Olkkari sisustusvimman jälkeen
home sweet home-1
omakoti-10
home sweet home-2-2


Ruokanurkkaus ennen
4
Ruokanurkkaus jälkeen
2016-06-18 11.17.57 1
 home sweet home-5

Makkari ennen
At the crane Makkari jälkeen At the crane home sweet home-1-3 home sweet home-3  
 
 
Partsi (kesällä lempipaikkani - tunnetaan myös tämän talouden pyörävarastona) partsilla

Kyllä tässä nyt kelpaa. Parannuskohteita kuitenkin on edelleen - toinen vessoista kaipaisi vähän faceliftiä (toinen vessa löytyy kätevästi saunan ja kylppärin yhteydestä), eteisen muinaiset peilikaapit ovat ahtaat ja vähän miten sattuu paikoillaan, myös pikkumakkarien kaapit voisi uusia, ja jos oikein jaksaisi alkaa laittamaan, lattialaminaatin voisi vaihtaa vähän freessimpään sävyyn ja keittiönkaapit pistää samoin vaihtoon. Siinä kohtaa sitten varmaan on taas löytynyt myös uusia sisustusinnostuksia.

Vähän vaivaa edelleen se, että vaikka paikka on oma, täynnä omia, itse ja yhdessä valittuja tavaroita, se ei täysin näytä tai tunnu vieläkään omalta. Olen tyytyväinen moniin yksityiskohtiin, mutta kokonaisuus hakee vielä muotoaan. Noh, onhan tätä loppuelämä aikaa säätää. Parempi muistaa, mistä on lähdetty, ja kuinka pitkälle on tultu, ja olla onnellinen, ettei joudu nukkumaan putkassa. ;) Kaiken lisäksi lukaalimme mahdollistaa sen, että voimme asua ystäviemme kanssa - mikäs sen parempaa?

3 kommenttia :

Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi kirjoitti...

Putka! :D Vaikea kuvitella, miten nuo tiiliseinätapetit (ainakaan noin laajalti käytettynä) voisivat olla kenenkään mielestä kauniita, mutta näköjään joku tykkää niistäkin. :D

Maria Morri kirjoitti...

Joo, makunsa kullakin. :) Valkoisena tiilijäljitelmä toimii omaan silmään aika paljon paremmin.. :D

Mobiilitukku kirjoitti...

Te ootte remontoitunut todella hyvin, juuri mun makuun. Tykkään valokuvakollaaseista erityisesti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...