14.5.2016

Brisbane, osa 2

Heissan!

Edellisestä Aussi-postauksesta on jo vierähtänyt hetki, mutta haluan edelleen jakaa kanssanne nämä ihanat maisemat ja uskomattomat kokemukset.

Eräs päivä lähdimme Ollin kanssa kahdestaan katsomaan erästä paikallista nähtävyyttä, näköalapaikkaa Mount Cooth-than huipulla. 

last days in brisbane-4 last days in brisbane-3last days in brisbane-9

Pääsimme paikalle bussilla juuri parhaiksi todistamaan, kuinka saderintama antoi kaiken vetensä kaupungin keskustan yllä. Rintaman siirtyessä vuoren ylle ostimme kahvilasta ylihinnoitellut (ja sisällöltään aika köyhät) avokadoleivät ja jäimme odottelemaan auringon palaamista. Onneksi sateet eivät kestä Brisbanessa kovin kauaa kesäaikana, joten varsin nopeasti pääsimme taas ihmettelemään maisemia. Aika pian vuorenhuippu oli kuitenkin nähty ja seuraavaan bussiin takaisin kaupunkiin vielä tovi. Mitä tehdä?

last days in brisbane-12

No kas, bongasimme metsään rinnettä alas vievän polun, ja ajattelimme päätyvämme samalle tielle, jota bussimme tulee ajamaan. Tapetaan hieman aikaa tutustumalla australialaiseen luontoon ja talsitaan polku alas, hypätään sitten sieltä bussin kyytiin. Mielessä hieman kävivät uhkaavat ajatukset metsässä vaanivista käärmeistä, hämähäkeistä ja muista tappavista asioista, mutta kun huomasimme edeltämme lähteneet mummot iloisesti käyskentelemässä polkua alas, ajattelimme, ettei tämä nyt voi kovin paha juttu olla. Ainoa bongaamamme eläin matkalla olikin itse asiassa kuollut ja kuivunut sammakko, mutta onnistuin silti kiljaisemaan sen osuessa melkein jalkani alle.

Hämmentävämpää polussa oli kuitenkin se, että se kulki rinnan maastopyöräreitin kanssa, ja muutamassa risteyskohdassa olimme hieman hämillämme, sillä näytti siltä, kuin joku olisi vaihtanut kävelyreitin ja pyöräreitin kyltit päikseen. Lisäksi edellämme käyskennelleet mummot olivat kadonneet johonkin. Vaikkemme olleet nähneet yhtäkään maastopyöräilijää (jotkut sen sijaan kyllä vetivät maantiepyörällä asfalttitietä vuorta ylös, puuuuuh...), lievästi pelotti, että joku vielä tulee niskaan, jos erehtyy väärälle polulle.

last days in brisbane-11 "Pyöräreitti"
 
last days in brisbane-10
"Kävelyreitti"

Selvisimme lopulta yhtenä kappaleena vuoren juurelle, mutta sitten pitikin etsiä tie. Vuorta ympäröi sekalainen lähiö omakotitaloja, ja bongasimme lähinnä syvemmälle lähiöihin vieviä pihateitä polun varrelta. Alkoi käydä ilmi, ettemme löytäisi bussipysäkkiämme ihan niin yksinkertaisesti, kuin olimme (=Olli) ajatelleet. Lisäksi oli keskipäivä, yli kolmenkymmenen asteen helle ja meillä oli molemmilla vain pienet vesipullot mukana. Vuoren kiipeäminen alas on yllättävän hikistä. Olipahan fiksu idea, tuumasimme. Semisti hukassa, väsyneenä ja janoisena, vain köyhän avokadoleivän voimin liikkeellä ilman evästä, ei busseja lähimailla, cityyn parikymmentä kilometriä.

last days in brisbane-13

Pienen kriiseilyn jälkeen hahmotimme kartasta sijaintimme ja löysimme suurelle tielle, jonka varrella tosin ei kulkenut yksikään bussi. Joten eikun jalat taas alle ja suunnistamaan cityä päin. Onneksi muutaman kilsan päässä jo häämötti toinen paikallinen nähtävyys, nimittäin OSTARI. Ostari tarkoittaa kaljaa ja ruokaa, ja kyllä, myös julkista liikennettä. We're saved! Ellemme sitten talsiessamme päätyisi kenguruiden nyrkkisäkeiksi...

last days in brisbane-14

Päivä päättyi lopulta ihan mukavasti, ostarilta sai olutta (ja vettä) ja ruokatilannekin tuli korjattua. Loppuilta otettiin iisisti.

Alue, jolla majoituimme AirBnB:ssä oli aika mäkistä maastoa, ja turistille tuli aikamoinen hiki vain mäkiä edes takaisin kiivetessä parin kilometrin matkaa ydinkeskustaan. Mutta mäet eivät näyttäneet pidättelevän tippaakaan paikallisisa pyöräilijöitä, jotka painoivat helteessä menemään. Nostan hattua (tai kypärää). Tätäkin kuitenkin oppi katsomaan uudelta kannalta sen jälkeen, kun oli bongannut niitä vuorta ylös polkevia superihmisiä...

third day at brisbane-8

Mukavaa viikonloppua!

1 kommenttia :

Tieva kirjoitti...

Olisi kiva lukea lisää kuulumisia!

Ja olipahan seikkailu, onneksi löysitte onnellisesti takaisin sivistyksen pariin.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...