27.11.2015

Aussikampa: 99 päivää aurinkoon!

Menin ja missasin jo sadan päivän rajan, mutta 99 olkoot yhtä hyvä! Startatkoot siis The Aussikampa! Maaliskuussa kutsuu Brisbane ja Gold Coast, Australia! (Vinkkejä kivoista mestoista saa mieluusti heitellä!)

Siinä kohtaa ystäväpariskuntamme Noora ja Antti-Jussi ovatkin jo olleet tovin toisella puolella maailmaa, juuri tällä hetkellä he asustavat Melbournessa nähtyään jo Singaporen, Darwinin ja Adelaiden. Ikävähän tässä on jo nyt, mutta saleesti tuolloin vielä moninkertainen nykyhetkeen verrattuna. Pariskunnan edesottamuksia voi lueskella heidän matkablogistaan nimeltä Nooran ja Antti-Jussin Suuri Seikkailu. ^^

Jostain syystä Ausseista tulee mulle aina ekana mieleen tää Men At Workin biisi Down Under. En tosin tiennyt, että sillä on näin hulvaton musavideo. :D Näihin tunnelmiin, hauskat viikonloput itse kullekin!


26.11.2015

Asu viikolta

dancing on the hoods-3

Son moro!

En pahoittele postaustaukoa, sillä mulla on ollut erinomaisen hyvä syy: Nyt on hirvee graduspurtti päällä. Vaihteeksi. :D Törmäsin yliopistolla pyöriessäni myös omaa graduaan vääntävään vanhaan kaveriin, jonka näkemisestä on taas hetki, ja tällä viikolla ollaankin säännöllisesti miitattu graduhikoilujen merkeissä. Pitää takoa, kun rauta on kuuma.

Jossain välissä kuitenkin ehdin kuvailemaan erään päivän asuakin olkkarissamme. Olen taas pitkästä aikaa hurahtanut korkeavyötäröisiin farkkuihin, ja näitä Gina Tricotin pehmeitä ja ultrajoustavia housuja (malli kulkee nimellä Molly) pitää kyllä kehua maasta taivaisiin. Korkeuskin on kerrankin riittävän korkea peittääkseen navan – voin siis käyttää nyt kauppoja valloittavia napapaitoja! :D Napapaitoja, kuka olisi uskonut? Tuo asukuvissa päälläni oleva, sammaleenvihreä paita on sekin Gina Tricotista.

Ensi viikolla muuten kannattaa olla kuulolla blogin suhteen, luvassa on taas vähän jotain spesiaalia joulukuun alkamisen kunniaksi... ;)

Farkut ja paita - Gina Tricot / Kello: Larsson & Jennings / Kengät - Acne Studios

dancing on the hoods-6 dancing on the hoods-4 dancing on the hoods-2 dancing on the hoods-8

19.11.2015

Wella-arvonnan voittajat!

Jee, voittajat on arvottu ja heihin on oltu yhteydessä. Arpaonni lankesi tällä kertaa Katarimarian ja Omppusen onneksi. Kiitos kaikille osallistujille, oli tosi kivaa, että olitte niin kiinnostuneita arvonnasta ja hiusjutuista. :)

Onnea vielä kerran! :)

wella eimi line-2

17.11.2015

Muistutus Wella EIMI-arvonnasta!


wella eimi-1-2

Hola!

Muistakaahan, että Wella EIMI-tuotteiden arvonta on käynnissä vielä tämän viikon keskivikkoon, 18. 11. 2015 klo 25.59 asti! :) Lue tarkemmat ohjeet ja osallistu tästä: klik! Palkintoja arvotaan kaksi kappaletta, joten nyt on aika hyvät mahdollisuudet olla onnekkaiden joukossa. Arvontaonnea kaikille!

Yhteistyössä: Wella

14.11.2015

Pariisin iskut – älkää antako vihalle valtaaIhmisiä on kuollut toista sataa Pariisissa. Terroristit ovat hyökänneet useaan eri kohteeseen tappaen ja haavoittaen käsittämätöntä määrää ihmisiä. Viime yönä, kun uutiset alkoivat tulvia eetteriin, ja Ranskassa asuva ystäväni päivitti Facebookkiin hämmenyksensä ja epäuskonsa, olin aivan sanattomana ja turtana. Olen edelleenkin sanattomana. Olen käynyt joitakin yksityiskeskusteluja järkyttyneiden ystävieni kanssa. Heidän kätensä tärisevät, heitä itkettää. Itselläni alkaa vasta nyt todellisuus iskeä läpi. Miten tällaista hirviömäisyyttä voi tapahtua? Samalla tiedän, että tätä tapahtuu ympäri maailmaa koko ajan. Se mitä me koemme, ei ole ainutlaatuista, vaan lukemattomat ihmiset ovat joutuneet kokemaan saman. Ajatelkaa sitä pelon, huolen, surun ja epätietoisuuden määrää, mikä maailmassa on. Tai oikeastaan älkää – ajatus on liian suuri yhdelle ihmiselle kantaa.

Sen todellisuuden tajuamisen siivittämänä huomaan olevani myös uupunut: tiedän täsmälleen, että terroristit ovat jo onnistuneet tavoitteessaan: vihan ja pelon levittämisessä. Kun herättyäni vilkaisin sosiaalisen median eri kanavoita, huomasin jo vastakkainasettelun, jossa maahanmuuttovihamieliset syyttävät jo iskuista pakolaisia ja turvapaikanhakijoita, ja muut yrittävät selittää, miksi sellainen on tässä kohtaa suorastaan psykopaattista ja uskomattoman ajattelematonta. Ruumiitkaan eivät ole ehtineet kylmetä. Olen nähnyt, miten jopa fiksut ja korkeastikoulutetut ihmiset menevät mukaan pakolaisten syyttämiseen ja vihan oikeuttamiseen. En pysty käsittämään sellaista.

Eivätkö ihmiset ymmärrä, että turvapaikanhakijat pakenevat juuri niitä ihmisiä, jotka tällaista väkivaltaa toisille ihmisille tekevät? Tai että terroristiorganisaatioilla on kyllä parempia keinoja saada terroristeja maahan kuin matkustuttaa heitä pitkän ja vaarallisen matkan mukamas pakolaisina? Eivätkö ihmiset tajua, että vihan ja pelon lietsominen on juurikin terroristien tavoite? He nimenomaan yrittävät tuhota länsimaisen, moniarvoisen hyvinvoinnin ja vapauden kulttuurin saamalla ihmiset vihaamaan toisiaan ja tappelemaan keskenään, ja syytösten kohdistaminen pakolaisiin vain tukee terroristien toimintaa. Vihaaminen ja sen mahdollistaminen tai oikeuttaminen on terroristien pussiin pelaamista.

Viha tulee lisääntymään. Olen siitä varma. Se tarkoittaa sitä, että täysin viattomat ja syyttömät ihmiset tulevat leimautumaan ja olemaan osan porukasta silmissä aina niitä, joihin on ok kohdistaa vihaansa. Se tarkoittaa sitä, että täysin syyttömät ihmiset tulevat kokemaan lisää halventamista, huutelua, sylkemistä ja väkivaltaa. Olen siitä surullinen ja jo etukäteen uuvuksissa. Niin uskomattoman uuvuksissa.

Minulla on pyyntö: kun törmäätte tällaiseen pienissäkään määrin, oli se sitten ajattelematon kommentti Facebookissa tai huutelua kadulla, menkää kohteen tueksi. Facebookissa voitte ottaa kantaa suoraan ja kertoa ihmiselle, mitä ajattelette. Livenä voitte mennä halventaviin tilanteisiin ja sanoa väärintekijälle, et hei, toi ei oo nyt oikein, toi ei oo maan tapa. Vaikka ette uskaltaisi puuttua itse tilanteeseen, menkää kohteen luo ja osoittakaa, ettei tämä ole yksin, ja että sinusta tapahtunut on väärin. Siihen ei tarvita edes yhteistä kieltä tai sanoja. Uskokaa pois, sillä on ihan valtava merkitys niille, jotka joutuvat kokemaan syrjintää elämässään. Älkää antako pelon voittaa.

Joku on sanonut viisaasti, että kun uutisissa näkee kamalien asioiden tapahtuvan ja se ahdistaa, tulisi aina etsiä kuvista auttajat. Aina on ihmisiä, jotka auttavat. Aina on hyvyyttä ja rakkautta. Yritän keskittyä siihen.

11.11.2015

Wella EIMI: Tuotearvioita uutuuksista + arvonta


wella eimi line-5

Yhteistyössä: Wella

Hei vaan!

Sain pari viikkoa sitten testattavakseni Wellan hiusmuotoilutuotteita tänä vuonna lanseeratusta EIMI-sarjasta. EIMI-tuotteita onkin näkynyt jonkin verran blogeissa, ja kuten tiedätte, hiukset ovat allekirjoittaneelle aina tapetilla. Tai naamalla. Tai sotkussa. :D Pidän koko ajan silmäni auki uusien loistotuotteiden varalta, ja kokeilen siis mielelläni uutuuksia mahdollisuuksien mukaan. EIMI-sarjasta tuntuu löytyvän hauskasti yhdistelmä sekä ihan uudenlaisia ja tuoreita, kekseliäitä tuotteita, että sitten turvallisia ja tuttuja juttuja. Wellan arvoina ovat aina olleet jatkuva kehittyminen, uudet innovaatiot ja kampaajiensa koulutuksen kehittäminen. Se näkyy myös tuotteissa.

Sain testiin seuraavat tuotteet:

wella eimi-1-2
Vasemmalta oikealle: Perfect Me (BB-kampausneste) / Sugar Lift (sokerisuihke) / Dry Me (kuivashampoo) / Root Shoot (Tyveen suihkutettava tuuheutusvaahto) / Stay Styled (hiuskiinne) / Extra Volume (muotovaahto)

Näistä EIMI Root Shoot on uutukaisin lisäys yksilöllisyyttä ja persoonallista tyyliä liputtavalle tuotesarjalle, kyseessä on aika mielenkiintoinen idea, nimittäin tyveen suihkutettava vaahto, joka tuuheutaa ja nostaa tyveä. Samalla se lupaa olla lähmäämättä tai tuntumatta raskaalta tukassa. En meinannut ottaa lupauksia todesta, mutta niin se vain on: yllättävän kevyen tuntuinen tuuheutustuote. Vaahtoa suositellaan lisättäväksi kosteisiin hiuksiin ja sitten föönillä kuivattavan hiukset, mutta meninpä ja kokeilin vaahtoa myös ihan kuiviin hiuksiin - ei yhtä stydi vaikutelma, mutta toimii hillitympänä kohottajana.

wella eimi line-2

EIMI Extra Volume on sitten puolestaan perinteisempi muotovaahto. Eipä muuten ole pitkään aikaan ollut puhetta tai pöhinää muotovaahdoista, oletteko huomanneet?

EIMI Sugar Lift on nimensä mukaisesti sokerisuihke, jolla tukkaan saa tekstuuria ja karheutta. Tuoksukin on herkullinen, muttei liian voimakas.

wella eimi line-9

EIMI Dry Me on kuivashampoo – aluksi saattaa ajatella, että nykyäänhän jokaisella muotoilusarjalla ja hiusmerkillä on oma versionsa, koska niin vain pitää olla, mutta pohjimmiltaan erot ovat hyvin pieniä. No, toki Dry Me on tasan sitä, mitä odottaa sen olevan, mutta olin positiivisesti yllättynyt sen raikkaasta tuoksusta, erinomaisen hienojakoisesta suihkesuuttimesta, ja sen hiuspohjaa ärsyttämättömästä koostumuksesta (koska vaikkka miten yrittäisi välttää, aina sitä kuitenkin suihkuaa myös päänahkaan asti). Usein kuivashampoot aiheuttavat tunnissa parissa sen, että allekirjoittanut raapii päätänsä ja kiroilee, vain yksittäiset tuotteet onnistuvat olemaan ärsyttämättömiä. Tässä yksi niistä. Tykkään!

wella eimi line-8

EIMI Perfect Me on toinen yllätyssuosikkini. Putelissa lukee sen olevan BB-kampausneste – wait what, siis BB-tuote hiuksille? Kyllä, aivan oikein. BB-kampausneste sekä kosteuttaa, että viimeistelee hiuksen kiiltäväksi ja pehmeäksi. Se suojaa myös kuumuudelta. Latvani tykkäävät erityisen paljon tästä erikoisuudesta, tällä nimittäin saa kerroksittain leikattujen, kuivumisuhan alla olevien latvojen päät siloteltua siisteiksi suortuviksi. Luonnonkihara kiittää.

EIMI Stay Styled on hiuskiinne, joka antaa joustavaa pitoa. Pullosta tuleva suihke on todella hienojakoista, joten se asettuu helposti tasaisesti pitkin hiuksia. Pikkujoulukausi on alkanut, älkää sanoko, ettettekö tarvitsisi hiuskiinnettä. ;)

wella eimi line-7

Wellalla on tänä vuonna synttärit, hiustalo täyttää jo huikeat 135 vuotta. Hurjaa. Varmaan jokainen meistää muistaakin jo varhaisesta lapsuudestaan jonkin Wella-tuotteen, tuntuu nimittäin, että merkkiä on nähnyt jokaisessa huushollissa, joka on ikinänsä vastaan tullut. Wellan vaikuttava tarina ja matka ihmisten koteja valloittamaan alkoi vuonna 1880 saksalaisen yrittäjän, Franz Ströherin käsistä peruukkien ja hiuslisäkkeiden merkeissä, laajentuen siitä Ströherin lapsien avustuksella uusiin keksintöihin. Nimi Wella syntyi 1920-luvulla, kun ensimmäinen uraauurtava keksintö, permanentti – saksaksi “Welle” – lanseerattiin. (Mistä tuleekin mieleeni, multa kysellään säännöllisesti, onko mun tukassani permanentti – oikeasti en ole koskaan permanenttia tukkaani ottanut. :D)

wella eimi line-12

Siitä lähti nousukiito, kun hiustalo toi kampaajien avuksi ja saataville yhtä jos toistakin permanentintekovälinettä. Löytyi kampaamotuoleja, hiustenkuivaajia ja kampaamotuotteita. Vaalennusaineinnovaatioiden, voidemaisten hiusvärien ja kestovärien ohella Wella kehitti myös kampaajaverkostoa, jota se myös koulutti omalla koulutusohjelmallaan. Wella-logo on peräisin 1930-luvulta. 2000-luvulla Wella liittyi Procter & Gamble -tuoteperheeseen, ja uusien keksintöjen takominen vain jatkui. Yhtenä niistä on monissa hiusblogeissakin esillä ollut hiusvärjäystekniikka, vuonna 2013 markkinoille tuotu Color.id, joka mahdollistaa vierekkäisten, eriväristen raitojen tekemisen ilman foliota siten, että värit eivät sekoitu toisiinsa. Pitkä on historia, vaikuttava määrä keksintöjä. Lisää on odotettavissa.

wella eimi line-10

Koska edellisestä arvonnasta on aivan liikaa aikaa, ja tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on monia hiusjutuista kiinnostuneita, ajattelin, että pyöräytetään käyntiin hiustuotearvonta Wellan 135-vuotissynttäreiden ja loppuvuoden juhlahumun, pikkujoulujen sun muiden kunniaksi! Palkintona arvon KAHDELLE onnekkaalle Wella EIMI-tuotepaketin, joihin kuuluvat seuraavat tuotteet: EIMI Root Shoot, EIMI Dry Me, EIMI Perfect me, EIMI Volume mousse ja EIMI-hiuskiinne (arvo n. 100€).

Osallistumisohjeet:
* Jätä viesti tämän postauksen kommentteihin. Voit kertoa viestissäsi, mikä EIMI-tuotteista kiinnostaa eniten, tai jos olet jo kokeillut jotakin tuotetta, voit myös kertoa omat vaikutelmasi. :)
* Toivoisin, että keksisit itsellesi nimimerkin, jolla tunnistat itsesi, kun huhuilen myöhemmin voittajien perään. Asioiden nopeuttamiseksi voit myös jättää sähköpostiosoitteesi vastauksesi yhteyteen.
* Kilpailu päättyy viikon päästä keskiviikkona, 18.11. 2015 klo 23:59! Sen jälkeen tulleita vastauksia ei huomioida.

Onnea kaikille arvontaan! ^^

P.s. Terveisiä sille ihanalle pinkkitukkaiselle, joka näytti mulle Kiasmassa meemikuvia! Kuha hymyilyttää vieläkin. :)

4.11.2015

Helppo halloween-asu ja -meikki naamiaisiin!

Morjesta kaikille!

Menneenä viikonloppuna juhlittiin halloween-tunnelmissa Indiedays Blog Awards 2015 -juhlissa teemalla Haunted Circus. Palkintogaalassa palkittiin jälleen blogimaailman helmiä, voittajat voit tsekata tästä artikkelista.

Olin innoissani näistä pippaloista, sillä se tarkoitti tilaisuutta pitkästä aikaa pukeutua, viimeksi olen ollut teemavaatetuksessa penkkareissa. Jediritarina olo oli aika makeeta. Tällä kertaa kuitenkin ohjelmassa oli hieman toisenlainen pukeutuminen, nyt oltiin kuitenkin menossa gaalailtamaan, jossa ainakin kuvittelisi ihmisten edustavan. Tiedättehän, ykköset ylle. Naamiaisasunkin siis tulisi olla sopivan näyttävä, mutta kuitenkin hienostunut. Mitkään valmiina kaupasta ostetut valmisasut eivät nekään oikein tule mielestäni kysymykseen tilaisuudessa, jossa juhlitaan omaperäisiä tyylejä ja luovaa itseilmaisua, ellei siitä sitten tietysti tee itsensä näköistä. Sitä paitsi, yksinkertaisilla asioilla saa jo näyttävän lopputuloksen. Kämppikseni juuri kertoi hienoimmasta näkemästään asuideasta, jossa zombi-teema oli toteutettu vain jauhottamalla hiukset sotkuisiksi ja haalistuneiksi ja kaatamalla päälle kaupasta ostettua verta (koska tekoveri maksoi liikaa). Noh, minä en halunnut sotkea itseäni jauhoilla ja verellä gaalailtamaa varten, mutta se pointti, se pointti...

Olen toisinaan pitänyt itseäni kehnona ideoijana, mutta suotta, loppujen lopuksi olin todella ylpeä lopputuloksesta. Päätin keskittyä "normaaleihin" vaatteisiin, joita voin käyttää muissakin juhlallisuuksissa, ja sen sijaan tehdä meikistä "sen jutun". Päälläni olikin lopulta Zarasta hankittu ja nyt jo moneen kertaan käytetty, kiiltävästä kankaasta tehty hihaton ja lyhytmittainen poolokauluksellinen paita. Alaosaksi hankin Henkkamaukalta hameen, joka oli kauttaaltaan päällystetty kiiltävillä ja kimaltavilla hapsuilla. Jalkaan vielä kämppikseltä saadut, Lindexin ruudulliset sukkahousut ja jalkaan matalat kengät, joilla tanssia.

the mime and the dame-7 the mime and the dame-9 the mime and the dame-8

Hankin karnevaalikauppa Punanaamiosta itselleni ainoastaan tuon pienen klipseillä hiuksiin kiinnitettävän hatun, joka onkin ihan täydellinen viimeinen silaus tyylilleni. En ole mikään meikkitaiteilija, joten kaikenlaisten villien kotikokeilujen jälkeen päädyin yksinkertaiseen komboon, jossa pohjustin kasvoni valkoisella ja rajasin silmäni mustalla silmänrajaustussilla. Kulmat väritin niin mustiksi kuin suinkin sain, ja huulillani komeili tumma, luumunpunainen huulipuna. Silmänurkkiini lisäsin vinkeän, kulmia kohti nousevan kaaren, ja silmien alle vedin miimikkotyyliin viittaavat viivat. En voinut vastustaa kiusausta piirtää vielä diivamailutyyliin sopivaa "luomea" poskelle.

Pelottavaan sirkukseen oli tulossa kanssani avec. Olli keksi itselleen ideaksi pukeutua miimikoksi, ja sehän sopikin oikein mainiosti yhteen meikäläisen asun kanssa. Meikkikin saatiin tehtyä sopivasti koordinoiduksi, valkoinen pohja ja yksinkertaiset silmähässäkät, kulmien vahvistaminen mustalla kynällä ja tietenkin se tumma huulipuna. Ollaan ihan samassa teemassa, ja vieläpä ilman tuulipukuja. ;) Yhdessä, mutta erilaisia.

Olli hankki omaa asuaa varten villabaskerin ja valkoiset hansikkaat, investoipa myös elämänsä ekaan Marimekon raitapaitaan ja lainasi Maijalta henkseleitä. Olen onnekas likka, kaikki eivät välttämättä olisi yhtä innokkaita pukeutujia. ;) Tykkään mielettömästi siitä, miten täysillä Olli on heti messissä tällaisissa jutuissa.

Millä sitten tarkkaan ottaen meikattiin miimikkonaamat? Jo olemassaolevilla tuotteilla ja parilla halvalla hankinnalla. Tein meidän meikkipohjat valkoisella mattaluomivärillä (olen joskus aikaisemmin bongannut alennuslaarista Make Up Storen mattavalkoisen), käytin levityksessä apuna vaahtomuovisientä ja silmänympäryksiin tietenkin sivellintä. Yllättäen myös luomivärinpohjustaja tulee tarpeeseen, sillä sen avulla luomiväri kiinnittyy paremmin ihoon. Omat räikeän pinkit poskeni tein Other Storiesin poskipunalla sävyssä Voile Pink.

the mime and the dame makeup-1 the mime and the dame makeup-3 the mime and the dame makeup-4 the mime and the dame makeup-2

Tussimaisen silmänrajausvärin, mustan kulmakynän ja luumunpunaisen huulipunan ostin HM Beautysta - kun kullakin tuotteella on hintaa vain joitakin euroja, ei hirveästi harmita investoida. Sitä paitsi, Precision Eye Marker on oikeasti todella hyvä ja kestävä silmänrajaustuote, ja huulipuna sävyssä Amethyst on runsaspigmenttinen, mukavan kosteuttava ja mikä parasta, huikean kestävä! Olen oikeasti todella positiivisesti yllättynyt HM Beautysta. Kulmakynä sen sijaan on omaan makuuni vähän turhan pehmeä ja sottaava, mutta kun pohjalle käyttää laadukkaampia ja vaaleampia sävyjä, on Brow Specialistilla helppo lähinnä värittää ja tummentaa jo valmiiksi piirrettyjä kulmia.

Kuten huomaamme, vähällä pääsee aika pitkälle. Täytyy vain käyttää mielikuvitustaan!

Itse gaalassa lopulta pukeutuminen teeman mukaisesti jakoi ihmisiä suunnilleen puolet ja puolet. Halloween-kulttuuri ei ole vielä selkeästikään rantautunut täysin Suomeen. Kenties sen takia myös myöhemmin omilla jatkoillamme Tennispalatsin William K:n tarjoilijaplikka soi meille aika ala-arvoisen palvelun ja katseli meitä kuin halpaa makkaraa.... Palautetta on laitettu menemään... Tuota lukuunottamatta koko ilta oli jymymenestys, ja meillä oli todella hauskaa. Tapasimme gaalassa paljon tuttuja, juttelimme ja tanssimme, tutustuimme uusiin ihmisiin ja nautimme. Sanokaa mitä sanotte, mä tykkään halloweenistä. ^^

Mites te, nappaako halloween tai naamiaiskarnevaalit ylipäätään?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...