20.3.2015

Päivän asu


bricks2

Aurinkoisten päivien kunniaksi olen kaivanut taas arskat ja ohuen jakkuni esiin, käärinyt lahkeet ja ollut ulkona ilman sukkia. Ja palellut. :D Tykkään tällaisesta skarpista tyylistä, jota vetää rennompaan puoleen nuo kevyet ja jalkaan täydelliset tennarit (jotka katupöly on pölyttänyt tehokkaasti). Ah, kevät on täällä!

Kiitos Nooralle asukuvista.

bricks1 bricks7 bricks6 bricks5 bricks3 bricks4

Viikonloppuna suuntaan Protun ohjaajakoulutukseen, ja yritän saada päässäni selvyyden siitä, uskallanko todella hakea ohjaajaksi kesän leireille. Jännää! Jos päätän uskaltaa, kirjoittelen protuilusta kyllä sitten ihan omaa postausta Heijastuspintaan. Kauhean tärkeä ja hauskakin juttuhan se olisi, että pääsisi järjestämään aikuistumisleiriä ja tekemään arvokasta nuorisotyötä, antamaan unohtumattoman leirikokemuksen ja heräteltyä nuorien itsenäistä ajattelua. We shall see!

Aurinkoista viikonloppua kaikille! ^^

P.s. Mun päässä soi edelleen Pimeys, seitsemättä päivää putkeen. Millon pitäisi huolestua? :D

19.3.2015

Hetki vielä

Tämä(kin) päivä tällä viikolla lähtee käyntiin toden teolla vasta, kun kämppis laittaa Pimeyden soimaan. Alkuviikon työvuoroihin aamulla matkatessani kuuntelin bussissa joka päivä tehosoitolla uusinta Aika tihentyy -albumia, jotenkin se sopii erinomaisen hyvin aurinkoisiin kevätpäiviin. Toimii oikeastaan paremmin kuin kahvi. :D

Viikonloppuna nähty ja kuunneltu keikka siis toden teolla teki kyllä meikästä Pimeys-fanin. ^^ Nyt meilläkin on taloudessa myös ihkaensimmäinen älppärimme, vaikka levysoitin kylläkin huushollista uupuu... Ai miten niin piraatit ei muka käytä rahaa musiikkiin? Myös brittivahvistuksemme diggaili suomalaisesta rokista, vaikkei sanoja ymmärräkään. Fiilis ja melodia, varsinkin livemusiikissa, on kaikki mitä tarvitaan.

Pimeys: Hetki vieläLähdetäänMaalaa meidät


Viikonloppuna edessä on taas Protu-koulutusta. Tänään olisi tarkoitus päästä taas pyöräilemään, toivon mukaan tuo katupölyn määrä alkaisi olla pikkuhiljaa vähenemään päin.... Hengityssuojaimen hankinta kyllä aina näin alkukeväästä tuntuu ihan älykkäältä idealta.

Aurinkoista päivää kaikille! ^^

12.3.2015

Luottovaatteita kevääseen ja äänestämisvääntö


blue tones on a sunny day 4

Heissan! Mulla on tänään sekä kivaa ja pinnallista, että vähän vähemmän kivaa blogiavautumista teille jaettavana. Aloitetaan kivalla. :D

Käytiinpä eilen häikäisevässä auringonpaisteessa (Kevät! Ei, kesä!) Nooran kanssa pyörimässä kaupungilla, limsalla Moro Sky Barissa, syömässä Panchossa ja metsästämässä kevättakkeja. Siinä samassa kuvattiin toistemme asukuvat, höpötettiin, juoruttiin ja avauduttiin. Sellainen tekee välillä aika hyvää.

Minulla on kuvissa päällä uusi ja raikkaan sävyinen huivi Henkkikseltä (materiaalin liukkaus vain tekee välillä haastavaksi sen solmimisen), Zaran luottonahkatakki, Acne Studiosin luottofarkut ja Vagabondin tänä talvena hankkimani perusbuutsit. Luottokamaa nekin. Alla minulla on puuteripinkin värinen neulepaita, Henkkikseltä sekin. Puuteriset sävyt ovat tänä keväänä vain liian valloittavia... Olalla keikkuu Proenza Schoulerin luot.... suosikkilaukku, PS11. Tuossa värikkäässä huivissa tykkään siitä, miten se piristää aika helpolla tavalla tumman takin, mutta se sopisi hyvin myös vaaleiden ulkovaatteiden kanssa.

Väriläiskät siis vetävät puoleensa aika kovaa, mutta jotain muutakin uudistusta kaipaisin tyyliini. Hipsteriyden kuumin aalto alkaa kääntyä eilisen jutuiksi, mutta ihailen silti muiden päällä suuria nörttilaseja, laatikkomaisia takkeja, retrokuoseja ja kaikkea hieman hassua. En silti osaisi itse pukeutua niin. Toisaalla ihailen aina siistin huoliteltuja ja elegantteja, terävän kokomustissa tai neutraaleissa sävyissä viihtyviä ihmisiä, joiden hiukset ovat aina kauniiti, ja nahkalaukkujen metalliyksityiskohdat kiiltävät ja välkkyvät tällaista harakkaa houkuttelevasti. Ihailen myös itseäni paljonkin nuorempien ihanan rentoa ja huoletonta tapaa viilettää menemään vaikka sitten urheilutrikoissa.

Huomaan siis ympärilläni niin paljon eri tavoilla hauskasti pukeutuneita ihmisiä! Parasta onkin kesäisin istua terassilla, nauttia auringosta ja samalla myös katsella ohi kulkevia ihmisiä ja näiden inspiroivia tyylejä. Jotenkin tuntuu, että oma pukeutuminen on tätä nykyä niin yllätyksetöntä, vaikkakin tykkään suuresti yksittäisistä vaatekappaleistani. Ne tuntuvat päällä hyviltä, istuvat ylleni kivasti ja ovat ulkoisesti perusnättejä. Silti tuntuu, että Se Jokin puuttuu. Ihailen esimerkiksi aivan hulluna Pupulandian Jennin tapaa yhdistellä värejä, kuoseja, muotoja ja tekstuureja aivan mielettömän valloittavilla tavoilla.

blue tones on a sunny day 3 blue tones on a sunny day 1 blue tones on a sunny day 2

Moro Sky Bar on käytännössä meidän naapurissa, joten sinne on kyllä kesällä ehkä vähän liiankin helppo lähteä nauttimaan auringosta "yksille". Muita hyviä paikkoja lähihuudeilta ovat Gastropub Soho (Ollin ikisuosikki), Gastropub Nordic, Café Europa ja latinalaishenkinen drinkkibaari Barmacia. Gastropub-ketjua muuten sekin. Barmaciasta on tullut jotenkin kommuunimme vakkarimesta: siellä käydään yhdessä, siellä käydään erikseen, ja varsinkin silloin, kun joku muuttaa. Jos joku ei ole käynyt Barmaciassa, hänet pitää ilman muuta sinne viedä.

blue tones on a sunny day 6
blue tones on a sunny day 13

Sitten se avautuminen: Viikon turhauttavin blogipostaus/-vääntö koskee White Trash Disease -blogin Natan äänestämättäjättämispostausta. Tällä kertaa turhautumiseni kumpuaa siitä, että vaikka kirjoittajalla on sekä kokemuksia hyvinvointivaltion suojassa kasvamisesta, että lähipiiriä, joka sitä edelleenkin hyödyntää, sekä vieläpä muutenkin mielipiteitä politiikasta, tästä huolimatta kirjoittaja ei halua olla missään tekemisissä yhteiskunnan ja yhteisten asioiden kehittämisen kanssa. Ei kuulemma löydy sataprosenttista yksimielisyyttä asioista. Kommenteissa käytiin mm. läpi tsiljoonia syitä, miksi äänestäminen on parempi kuin olla äänestämättä, mutta kirjoittajaa ei yhäkään kiinnosta tarpeeksi ottaakseen selvää yhtään mistään. Kaikista eniten minuta kuitenkin nyppii se, että tästä välinpitämättömyydestä ja tietämättömyydestä pidetään kiinni ikään kuin se olisi hyvä piirre ihmisessä. Siitä kirjoitetaan postaus. Sillä melkeinpä ylpeillään. Sitä puolustetaan. Se pistää vihaksi. Jos kaikki ajattelisimme ja toimisimme näin, osaatteko kuvitella, missä olisimme?

Onneksi kommenttiosio palauttaa jotenkuten uskon ihmiskuntaan, joskin kaikki tarpeellinen ja asiallinen onkin jo sanottu parin ensimmäisen sivun aikana. Siitä eteenpäin kommentit ovat lähinnä itsensätoistoa, dissausta, vastadissausta ja jankkaamista. Pettymyksekseni jopa Natan treenatut lihakset saivat kyytiä, ihan kuin niillä olisi jotain tekemistä tämän luonteenpiirteiden tai empatianpuutteen kanssa. Kuriositeetti: myös mä käyn salilla ja ylpeilen haballani. Turhauttaa. En itse asiassa sittenkään tiedä, palauttiko kommenttiosio uskoani vai ei.

Menkää äänestämään, hitto edes jotain. Vaikka itse ette kaipaisi muutosta mihinkään, äänestäkää, jotta ne, jotka äänestävät muutoksen puolesta, eivät jyräisi. Itse en tänä vuonna oikeasti jaksanut lähteä vaalirumbaan mukaan (olen siis aiemmin ollut eduskunta-, kunnallis- ja eurovaaliehdokkaana), mutta ääneni menee kyllä yhäkin jollekin pirkanmaalaisista Piraattipuolueen edustajista. Löysinhän piraatit aikanaan samalla ajatuksella, kuin millä Nata perustelee omaa äänestämättömyyttään: mikään muu puolue ei ollut omatuntooni nähden riittävän samaa mieltä minulle tärkeistä asioista, eikä jako vasen-oikea-akseliin tuntunut kuvaavan omaa ajattelua riittävästi.

*Syvä hengitys*

Kaikesta tästä huolimatta toivotan aurinkoista loppuviikkoa kaikille! 
Allekirjoittaneella on tiedossa pyöräilyä (sormet ristiin, että sepelit olis jo putsattu suurimmaksi osaksi teiltä pois), Pimeyden keikka Herwoodissa (kyllä!) ja englanninpuhumista (jes!). Kaverin brittipoju on nimittäin käymässä Tampereella. Ehkä me viedään porukalla poju Barmaciaan ja käydään joku kiva debatti maailmanpolitiikan tilasta. ...Tai sitten vaan heitetään läppää Tarantino-leffoista ja pingviineistä. Tästä tulee niin hauskaa! ^^
Son moro ny!

blue tones on a sunny day 7

6.3.2015

Päivittäin käytössä olevat meikkini


makeups14

Heissan!

Ajattelin pitkästä aikaa tehdä meikkipostausta, jossa esittelen teille tällä hetkellä päivittisessä käytössäni olevia meikkituotteita. Osa on teille vanhastaan tuttuja, osa on uusia löytöjä ja salamarakkauksia.

Pakkaukset ovat suoraan kylppärin laatikosta tempaistuja, en alkanut niitä erikseen putsaamaan ja puunaamaan, koska en arkikäytössäkään jaksa joka kertaa puhdistaa peiliä puuteripölystä tai sormenjäljistä. Teillekin varmasti tuttua. Olkoot tämä nyt sellainen "the naked truth about your make up stash" -tyylinen postaus. :D Luksustuotteetkin näyttävät vähemmän luksukselta, kun niitä on ensin käyttänyt vuoden pari.

makeups9


Sudit ja naamapensselit

makeups12

Kaikki lähtee hyvistä välineistä, ja tässä "hyvä" ei tarkoita kallista, vaan tehtävänsä täyttävää ja omaan käteen hyvin istuvaa esinettä. Toiset sudit keräävät enemmän pigmenttiä itseensä kuin toiset, toiset tuntuvat karheammilta kuin toiset, toiset ovat tiiviimpiä kuin toiset. Myös materiaalit vaihtelevat. Omissa sudeissani osa on tehty eläimenkarvasta (älkää kysykö minkä, en todellakaan muista), kun taas osa on synteettistä karvaa. Mukana on pari sutia Macilta, Illamasqualta ja hehkutettu kulttikabuki Shiseidolta. Sitten on valikoimaa markettimerkki Duroylta ja yksi suuri puuterisuti Henkkamaukalta (pehmein ikinä!).

Olen pyrkinyt etsimään laadukkaita ja kestäviä naamasuteja, koska inhoan välttämättömyyksien jatkuvaa uudelleenhankintaa. Ripsivärin osto on yksi hyvä esimerkki tällaisesta: Ei ole mitään niin tylsää, kuin mennä ostamaan viidettä kertaa se yksi tuote, jota kuitenkin käyttää päivittäin. Kuin ruokakaupassa kävisi: välttämätön paha, jonka aikana tulee kaiken lisäksi helposti shoppailtua kaikkea ostoslistan ulkopuolelta. :D Sudit pysyvät hyvässä kunnossa, kun niitä säilyttää siististi ja muistaa puhdistaa ne ainakin silloin tällöin. Vanhimmat sutini taitavat olla viisi tai kuusi vuotta vanhoja, eli ovat olleet mukana siitä asti, kun siveltimistä ylipäätään innostuin.

Silmät

makeups11

Luomivärinpohjustaja on sekin sarjassamme tuote, jota aina tarvitsee, ja joka ennenpitkää loppuu, samoin kuin se ripsiväri ja meikkivoide. Luomivärit, puuterit, korostusvärit ja jopa huulipuna tuntuvat sen sijaan kestävän ikuisesti. Pohjustukseen olen käyttänyt jo vuosia Too Facedin Shadow Insurancea, tai vaihtoehtoisesti Urban Decayn Primer Potionia. Olen vertaillut näitä keskenään vuosien saatossa, ja tykännyt inasen enemmän lopulta TF:n tuotteesta. Se on jotenkin ohuempi ja levittyy kivemmin, mutta lopputuloksen kannalta UD on aivan yhtä tasokas. Näiden nimeen vannoo moni.

hihi

Isadoran Flashing Volume -ripsiväriä olen blogissanikin testannut, ja vaikka silloin kehuista huolimatta olin siihen inasen pettynyt, ajan kanssa olen muuttanut mielipiteeni myönteisemmäksi. Olen ostanut tätä tuotetta uudestaan, ja hinta-laatusuhteeltaan tämä onkin aivan verraton ripsari. Sillä saan aivan huikeat räpsyripset, eikä tuote ala kirvellä silmissä pitkänkään illan päätteeksi, toisin kuin jotkut toiset ripsivärit. Tarttiskin taas muuten ostaa uusi...

makeups10

Maailman paras kulmakynä blondille on Shiseidon kynä sävyssä 07: Ash Blonde. Kynä on tarpeeksi kova, jottei sillä saa sotkettua naamaansa, mutta riittävän pehmeä, ettei tarvitse painaa ihoaan verille asti saadakseen väriä tarttumaan. Sävy on täydellisen viileän vaalea ruskea ilman punaista tai liian keltaista pohjavivahdetta. Olen koukuttanut jo ainakin kaksi ihmistä tähän kynään annettuani heidän kokeilla sitä omiin kulmiinsa. En ole ihan heti vaihtamassa, vaikka merkistä saakin maksaa itsensä kipeäksi. Rajauksiin käytän Macin tummanharmaata kynää sävyssä Grey Utility. Myös Macin kynissä on laatu kohdillaan.

makeups4

Urban Decayn Naked-sarja on noussut suureen suosioon, ja luomiväripaletista on tullut jo kaksi uusintaversiota, pienempi matkaversio, kasvopuutereita ja jopa meikkivoide. Murrettuja, "luonnollisia" sävyjä hehkuttavat Naked-paletit ovat siitä käteviä, että niissä tulee pienessä tilassa melkein kaikki, mitä ihminen voi silmämeikiltään tarvita. On vaaleaa, on tummaa, jotain siltä väliltä, löytyy mattaa ja löytyy kimalletta. Täysikokoinen Naked-paletti on ollut jo vuosia kotona ahkerassa käytösä, ja Naked Basics -minipaletti on näppärä ottaa reissuun mukaan.

Kasvot

makeups7

Olen jo vuosia vannonut Cliniquen meikkipuuterin nimeen, ja vannon edelleen. Mitäpä sitä hyvää ja toimivaa vaihtamaankaan, vaikka välillä toki tekisi mieli kokeilla uutuuksia. Almost Powder on meikkipuuteri, jota voi käyttää kuivana tai levittää kostealla sienellä, sitä voi kerrostaa tai laittaa vain aavistuksen, ja kun sävy on oikea, sillä voi myös peittää aikamoisen tehokkaasti näppyjä tai arpia. Siinä varsinkin sieni on kätevä, sillä sienellä saa levitettyä tuotetta tiiviinä kerroksena. Tuote sopii hyvin pintakuivallekin iholle, kun vain muistaa kosteuttaa ihon huolellisesti. Nykyään, kun ihoni rasvoittuu inasen enemmän, Almost Powder ei hätkähdä, vaan puuterimaisuutensa ansiosta sulautuu ihosta päivän myötä erittyviin rasvoihin erinomaisen kauniisti. Aikaisemmin käytin aina sävyä 01: Fair, mutta sittemmin olen ruskettunut (ja potentiaalinen kiitos betakaroteenikapseleiden, myös onnistunut aika hyvin säilyttämään rusketuksen ympäri vuoden) ja tummunut, joten käytän nykyisin läpi vuoden sävyä 02: Neutral Fair.

makeups8

Nyxin poskipuna sävyssä Taupe on mainio varjostustuote kasvoille. Hinta ei päätä huimaa, ja tuotetta tarvitsee kerrallaan todella vähän. Yleensä levitän tätä vain aivan ripauksen varjostussiveltimellä poskipäiden alle luomaan kolmiulotteisen vaikutelman. Macin kimaltava poskipuna sävyssä Margin puolestaan on sopivan persikkainen sulautuakseen lämpimään ihosävyyni, ja samalla myös tarpeeksi vaalea, jottei sillä saa vain sotkettua naamaansa epäsuotuisasti, vaan oikeasti korostettua parhaita puoliaan.

Näiden lisäksi saatan vaihtelevasti tai kaiken pohjalla käyttää aavistuksen Hourglasin Ambient Lighting -paletin aurinkopuuteria. Se kyllä menisi poskimeikistä ihan yksinäänkin hieman rankemmalla kädellä kerrostettuna, mutta olen tykännyt lähinnä luoda sillä lämpimän, inasen hohtavan pohjan muulle poskimeikille, eli varjostukselle, poskipunalle ja korostusvärille. Käytän siis parhaillaan poskiini neljää eri värituotetta, tuota ööh...

Samassa paletissa on mukana myös kasvojen viimeistelyyn tarkoitettu hohtopuuteri sävyssä Dim Light, sekä korostuspuuteri (jota myös käytän poskipäillä) sävyssä Incandescent Light. Aurinkopuuterin sävyn nimi on Radiant Light. Palettia ei myydä Suomessa, omani ostin syksyllä Lontoon Liberty-tavaratalosta.

makeups5

Vaikka Ampparit riittäisivät periaatteessa aivan hyvin kasvojen korostamiseen ja varjostamiseen, olen silti jotenkin tullut haalineeksi itselleni paljon luksustason korostus- ja varjostusvärejä. Jotenkin ne ovat kiva juttu, vaikka rahansa voisi taas käyttää paljon fiksumminkin. :D Toisaalta juuri tällaiset puuterimaiset tuotteet kestävät ja kestävät, joten kauniita ja brändiarvolla ratsastavia rasioita voi tuijotella ja käyttää arsenaalissaan pidempäänkin. Kieltämättä ne ovat minulle sellaisia aarteita, joita käyttäessäni tunnen oloni erityisen hyväksi.

makeups2 makeups1

Chanelin korostuspuuteri Poudre Signée de Chanel on aivan omaa luokkaansa: sillä saa kasvoille uskomattoman luonnollisen, mutta silti selkeästi erottuvan, sampanjanvärisen hohteen. Tasainen ja hienoksijauhettu puuteri ei korosta huokosia, ja sopii erinomaisen hyvin arkikäyttöön. Kaksi vuotta käytössä ollut korostuspuuteri ei osoita loppumisen merkkejä.

Burberryn poskipuna sävyssä Earthy on ollut välillä varjostusvärikäytössä, välillä sellaisenaan poskipunana, riippuen olenko jaksanut käyttää kasvoilla mitään muuta varjostusta tai aurinkopuuteria. Tässäkin on niin paljon pigmenttiä, että pieni määrä kerrallaan riittää. Erittäin laadukas.

Diorin korostusväripaletti (josta kylläkin pyyhkäisen siveltimeen suosiolla kaikkia sävyjä kerralla) sävyssä Amber Diamond on ollut monien suosikki jo vuosia, mutta ikävä kyllä tuotteen valmistus on juuri pari suotta sitten lopetettu. Nappasinkin omani kreivin aikaan jostakin nettikaupasta, enkä kyllä ihmettele suurta suosiota. Todella pigmenttinen ja metallinen, meripihkan sävyissä hohtava puuteri antaa todella kauniin ja erottuvan hohdon poskipäille, ja jos haluaa olla diskopallo, tällä tuotteella se todellakin onnistuu. Tarvittaessa puuteria voi myös käyttää luomivärinä, niin pigmenttinen se on.

Viimeisimpänä esittelyyn astuu uusin hankintani ja heti suosikkilistalle kurvannut viimeistely-/korostuspuuteri, Guerlainin kivipuuterimuotoon pakattu Météorites sävyssä 03: Medium. Melkein kaikki tuntevat Guerlainin klassikkotuotteen, poskipuna- ja korostusvärikuulat, jotka tulevat pienessä rasiassa, josta sitten pyyhkäistään siveltimeen väriä kasvoille. Tiiviimpään formaattiin pakattu puuteri valloittaa nyt käytännöllisemmällä tavalla.

meteorite1

Huomaa, että ahkerassa käytössä on puuteri ollut, kun eri sävyiset väripläntit ovat alkaneet siveltimen pyyhkäisyjen myötä sekoittua toisiinsa. Tämä on siis kasvopuuteri, jota voi käyttää esimerkiksi meikkivoiteen kiinnityksen jälkeen meikin viimeistelyyn, tai sillä voi tuoda korostuskohtiin (poskipäille, nenänvarteen, otsalle, leukaan) aivan aavistuksenomaisen hohdon, ja kerrostamalla myös ihan perinteisen korostuksen. Hienointa tässä on se, että puuteri on todella hienojakoista ja periaatteessa kasvoilla huomaamatonta, mutta silti se onnistuu jotenkin häivyttämään pieniä virheitä ja tasoittamaan optisesti ihon ulkonäköä. Se saa ihon hohtamaan aivan aavistuksen, muttei todellakaan anna itseään ilmi. Photoshoppia kasvoille, ylistetään mm. Temptalia.comin arviossa.

makeups15makeups16

Olin kokeiltuani tätä aivan ällikällä lyöty, mitkään kuvat netissä eivät tosiaankaan kykene välittämään puuterin vaikutusta ihon hohtoon ihan tällä tavalla livenä. JA tätä voi siis käyttää myös puuterimaisen meikkipohjan päällä. Siinä esimerkiksi Hourglassin viimeistelypuuteri Dim Light jo alkaa haparoida ja saa ihon helposti näyttämään kuivalta. Dimmu on toki myös jotenkin paljon raskaampi puuterituote, kun taas Météorites on kevyt ja ilmava. Tuoksuherkille kuitenkin varoituksen sananen:
Météorites tuoksuu rasiassaan aavistuksen kukkaiselta, mutta onneksi tuoksu hälvenee nopeasti, kun tuote on levitetty kasvoille.


makeups13


Semmoisia tänään!  
Ihanaa viikonloppua kaikille! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...