4.11.2015

Helppo halloween-asu ja -meikki naamiaisiin!

Morjesta kaikille!

Menneenä viikonloppuna juhlittiin halloween-tunnelmissa Indiedays Blog Awards 2015 -juhlissa teemalla Haunted Circus. Palkintogaalassa palkittiin jälleen blogimaailman helmiä, voittajat voit tsekata tästä artikkelista.

Olin innoissani näistä pippaloista, sillä se tarkoitti tilaisuutta pitkästä aikaa pukeutua, viimeksi olen ollut teemavaatetuksessa penkkareissa. Jediritarina olo oli aika makeeta. Tällä kertaa kuitenkin ohjelmassa oli hieman toisenlainen pukeutuminen, nyt oltiin kuitenkin menossa gaalailtamaan, jossa ainakin kuvittelisi ihmisten edustavan. Tiedättehän, ykköset ylle. Naamiaisasunkin siis tulisi olla sopivan näyttävä, mutta kuitenkin hienostunut. Mitkään valmiina kaupasta ostetut valmisasut eivät nekään oikein tule mielestäni kysymykseen tilaisuudessa, jossa juhlitaan omaperäisiä tyylejä ja luovaa itseilmaisua, ellei siitä sitten tietysti tee itsensä näköistä. Sitä paitsi, yksinkertaisilla asioilla saa jo näyttävän lopputuloksen. Kämppikseni juuri kertoi hienoimmasta näkemästään asuideasta, jossa zombi-teema oli toteutettu vain jauhottamalla hiukset sotkuisiksi ja haalistuneiksi ja kaatamalla päälle kaupasta ostettua verta (koska tekoveri maksoi liikaa). Noh, minä en halunnut sotkea itseäni jauhoilla ja verellä gaalailtamaa varten, mutta se pointti, se pointti...

Olen toisinaan pitänyt itseäni kehnona ideoijana, mutta suotta, loppujen lopuksi olin todella ylpeä lopputuloksesta. Päätin keskittyä "normaaleihin" vaatteisiin, joita voin käyttää muissakin juhlallisuuksissa, ja sen sijaan tehdä meikistä "sen jutun". Päälläni olikin lopulta Zarasta hankittu ja nyt jo moneen kertaan käytetty, kiiltävästä kankaasta tehty hihaton ja lyhytmittainen poolokauluksellinen paita. Alaosaksi hankin Henkkamaukalta hameen, joka oli kauttaaltaan päällystetty kiiltävillä ja kimaltavilla hapsuilla. Jalkaan vielä kämppikseltä saadut, Lindexin ruudulliset sukkahousut ja jalkaan matalat kengät, joilla tanssia.

the mime and the dame-7 the mime and the dame-9 the mime and the dame-8

Hankin karnevaalikauppa Punanaamiosta itselleni ainoastaan tuon pienen klipseillä hiuksiin kiinnitettävän hatun, joka onkin ihan täydellinen viimeinen silaus tyylilleni. En ole mikään meikkitaiteilija, joten kaikenlaisten villien kotikokeilujen jälkeen päädyin yksinkertaiseen komboon, jossa pohjustin kasvoni valkoisella ja rajasin silmäni mustalla silmänrajaustussilla. Kulmat väritin niin mustiksi kuin suinkin sain, ja huulillani komeili tumma, luumunpunainen huulipuna. Silmänurkkiini lisäsin vinkeän, kulmia kohti nousevan kaaren, ja silmien alle vedin miimikkotyyliin viittaavat viivat. En voinut vastustaa kiusausta piirtää vielä diivamailutyyliin sopivaa "luomea" poskelle.

Pelottavaan sirkukseen oli tulossa kanssani avec. Olli keksi itselleen ideaksi pukeutua miimikoksi, ja sehän sopikin oikein mainiosti yhteen meikäläisen asun kanssa. Meikkikin saatiin tehtyä sopivasti koordinoiduksi, valkoinen pohja ja yksinkertaiset silmähässäkät, kulmien vahvistaminen mustalla kynällä ja tietenkin se tumma huulipuna. Ollaan ihan samassa teemassa, ja vieläpä ilman tuulipukuja. ;) Yhdessä, mutta erilaisia.

Olli hankki omaa asuaa varten villabaskerin ja valkoiset hansikkaat, investoipa myös elämänsä ekaan Marimekon raitapaitaan ja lainasi Maijalta henkseleitä. Olen onnekas likka, kaikki eivät välttämättä olisi yhtä innokkaita pukeutujia. ;) Tykkään mielettömästi siitä, miten täysillä Olli on heti messissä tällaisissa jutuissa.

Millä sitten tarkkaan ottaen meikattiin miimikkonaamat? Jo olemassaolevilla tuotteilla ja parilla halvalla hankinnalla. Tein meidän meikkipohjat valkoisella mattaluomivärillä (olen joskus aikaisemmin bongannut alennuslaarista Make Up Storen mattavalkoisen), käytin levityksessä apuna vaahtomuovisientä ja silmänympäryksiin tietenkin sivellintä. Yllättäen myös luomivärinpohjustaja tulee tarpeeseen, sillä sen avulla luomiväri kiinnittyy paremmin ihoon. Omat räikeän pinkit poskeni tein Other Storiesin poskipunalla sävyssä Voile Pink.

the mime and the dame makeup-1 the mime and the dame makeup-3 the mime and the dame makeup-4 the mime and the dame makeup-2

Tussimaisen silmänrajausvärin, mustan kulmakynän ja luumunpunaisen huulipunan ostin HM Beautysta - kun kullakin tuotteella on hintaa vain joitakin euroja, ei hirveästi harmita investoida. Sitä paitsi, Precision Eye Marker on oikeasti todella hyvä ja kestävä silmänrajaustuote, ja huulipuna sävyssä Amethyst on runsaspigmenttinen, mukavan kosteuttava ja mikä parasta, huikean kestävä! Olen oikeasti todella positiivisesti yllättynyt HM Beautysta. Kulmakynä sen sijaan on omaan makuuni vähän turhan pehmeä ja sottaava, mutta kun pohjalle käyttää laadukkaampia ja vaaleampia sävyjä, on Brow Specialistilla helppo lähinnä värittää ja tummentaa jo valmiiksi piirrettyjä kulmia.

Kuten huomaamme, vähällä pääsee aika pitkälle. Täytyy vain käyttää mielikuvitustaan!

Itse gaalassa lopulta pukeutuminen teeman mukaisesti jakoi ihmisiä suunnilleen puolet ja puolet. Halloween-kulttuuri ei ole vielä selkeästikään rantautunut täysin Suomeen. Kenties sen takia myös myöhemmin omilla jatkoillamme Tennispalatsin William K:n tarjoilijaplikka soi meille aika ala-arvoisen palvelun ja katseli meitä kuin halpaa makkaraa.... Palautetta on laitettu menemään... Tuota lukuunottamatta koko ilta oli jymymenestys, ja meillä oli todella hauskaa. Tapasimme gaalassa paljon tuttuja, juttelimme ja tanssimme, tutustuimme uusiin ihmisiin ja nautimme. Sanokaa mitä sanotte, mä tykkään halloweenistä. ^^

Mites te, nappaako halloween tai naamiaiskarnevaalit ylipäätään?

5 kommenttia :

Suvi55 kirjoitti...

Mie en oikein jaksa innostua Halloweenista, ei vaan oo mun juttu! Nautin kyl suunnattomasti siitä, miten suuri osa tutuista ja kavereista viitsii ja varsinkin jaksaa nähdä oikeesti vaivaa pukujensa eteen. Esimerkiksi erään kaverin veto pukeutua Edward Saksikädeksi oli todella huikea - valmisteluun menikin kuulemma koko päivä, saksineen kaikkineen.

Anonyymi kirjoitti...

You guys look great :-) Really nice idea for Halloween!

-Nergiz

Maria Morri kirjoitti...

Suvi55, tiedän ettei se oo kaikkien juttu. :) Ja jos ei se itelle oo hauskaa, niin eihän siin mitään mieltä olis väkipakollakaan. Mut voipa sitten keskittyä sitä paremmin kavereiden pukujen ihailuun. Toi Saksikäsi Edward -asu kuulostaa ihan huikeelta! Mä näin Imgurissa kans tyypin, joka oli pukeutunut Tinder-appiksi. :D Sillä oli kaikkee huikeeta interaktiivista elementtiä siinä. :D

Nergiz, thank you so much! :)

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä, pitäisikö edes sanoa mitään, mutta pisti silmään... älä tee noin, että kun nainen tekee jotain mistä sinä et pidä, käytät hänestä alentavaa/vähättelevää sanaa (plikka). Sun ei olisi edes tarvinnut mainita epäammattimaisen tarjoilijan sukupuolta ollenkaan, mutta päätit jostain syystä tehdä niin. Miksi?

Maria Morri kirjoitti...

Jos et tiedä, pitäisikö sanoa mitään, ehkä sitten ei pitäisi? Äijittelen ja plikottelen puheissani kyllä ihan tasapuolisesti kun ärsyttää, blogin tasolla en nyt yhtäkkiä kyllä osaa tehdä määrällistä analyysiä, että olenko sortunut epäsymmetriseen esittämiseen, ehkä sä voit tehdä sen ja sit ristiinnaulita mut. Epäammattimaisuutta voi olla yhtä lailla miehen kuin naisenkin taholta, en toki halua esittää naisia jotenkin lähtökohtaisesti epäpätevämpinä, se ei ole tavoitteeni. Totuuden nimissä, enhän minä edes tiedä ko. henkilön sukupuolta, minkäs takia et itse tarttunut tähän faktaan? -.-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...