20.10.2015

Mitä tapahtuu, kun antaa jonkun muun päättää omasta pukeutumisesta?

Moro!

Tein viikonloppuna jotain, mitä en normaalisti tee: annoin itseni ulkopuoliselle ihmiselle sananvaltaa pukeutumiseeni. Halusin pukea päälle jonkin asukokonaisuuden, jota en ole vielä ehtinyt käyttää, mutten tiennyt ollenkaan, mistä lähteä liikkeelle. Niinpä nakkasin pallon O:lle ja pistin kädet ristiin inspiraation toivossa, katastrofin pelossa. Pukeutuminen on hyvin henkilökohtainen asia, ja vaikka kärsin tuon tuostakin kompleksista nimeltä "en keksi mitään päällepantavaa ja oon muutenkin ihan tylsä tyyppi", haluan silti ehdottomasti olla oman vaatekaappini paras asiantuntija.

candy trousers-3

Painajaiseni on, että jos annan jonkun muun suoraan vaikuttaa pukeutumiseeni, päädyn tuntemaan oloni eksyneeksi ja kiusaantuneeksi. "Ei tänään nyt kyllä ollut oikea päivä nahkahousuille..." Tämä on vähän kiusallista, koska kuitenkin luonnollisesti saan ja otan koko ajan vaikutteita muilta, niinhän me kaikki teemme, ja myös kääntäen: Jos tuttuni kutsuu lierihattuani Nuuskamuikkusen hatuksi, en pääse ehkä ikinä yli tunteesta, että näytän lapselliselta ja tuon mieleen sitoutumiskyvyttömän maailmanmatkaajahampuusin, ja kaikki ohikulkijat sisäisesti nauravat mielleyhtymälle minut nähdessään. :D Otan tyylini toisin sanoen välillä vähän liiankin vakavasti. Mitä lie riittämättömyyden tunnetta. I just wanna look cool.

Olin siis ymmärrettävästi hermostunut antaessani pallon pukeutumisestani jollekin toiselle ihmiselle. Kaikeksi onneksi olen tosiaankin oman vaatekaappini paras ja ainoa asiantuntija, joten Ollilla ei ollut mitään käsitystäkään, mitä vaatekaappini noin yksityiskohtaisella tasolla sisältää. Niinpä päivän teemaksi valikoitui ainoastaan "jotain pastellista".

candy trousers-2-2 candy trousers-9

Kuinka ollakaan, päätin vihdoin ja viimein pukea päälleni keväällä Madridista shoppaillut housut, joita en ole vielä osannut pukea päälleni vielä kertaakaan aikaisemmin. Vaalea väri housuissa on hankala, mutta onneksi iloisen väriset kuviot ja ihanan joustava materiaali tekivät prosessista oikein mieluisan. Muiden pastellien puutteessa puin housut vaaleanharmaan kashmirvillapaidan kanssa, yhdistin harmaaseen takkiin ja lisäsin asuun valkoiset Converse-kengät. Täytyy sanoa, että tykkäsin lopputuloksesta enemmän kuin uskalsin toivoa! Hempeät värit pääsevät vielä oikeuksiinsa tämän huikean kauniin syyssään keskellä...

Housut - lft / Takki - Isabel Marant x H&M / Villapaita - &Other Stories / Kengät - Converse / Laukku - Proenza Schouler PS11 / Kello - Larsson & Jennings

candy trousers-4 candy trousers-8 candy trousers-2 candy trousers-6 candy trousers-11

Kokeilussa jäätiin siis ehdottomasti voiton puolelle. Luopumalla hetkeksi kontrollista voi päästä oman mukavuusalueensa ulkopuolelle. Noh, minähän tietysti ne housut olin itse ostanut jo joka tapauksessa, mutta olin jo tuskaillut kyllä aiemmin, miten niille mahtaa käydä, tulenko koskaan sittenkään käyttämään niitä. Teen heräteostoksia vain harvoin, ja näitä jopa sentään sovitin. Nyt voi kuitenkin todeta: jatkoon.

Sen sijaan määräillä en antaisi koskaan itseäni, ellen sitten olisi duunissa, jossa on spesifi pukukoodi. Jos joku kieltää minua, melkeinpä ihan kiusallinikin sitten teen juuri päinvastoin. Mutta kuten jo kerroin, ystävien ja tuttujen mielipiteillä on silti minulle väliä. Jännä yhtälö. :D Kenties se onkin merkki siitä, että arvostan heidän mielipiteitään ja rehellisyyttään.

Pukeutumisesta puheenollen, mites ton yhen persun valitus kansanedustajien pukeutumisesta... Haluaa konservatiisisempaa meininkiä mm. naisten vaatetukseen, samalla kun istuu puolueessa, joka pelottelee uhkakuvilla islamisaatiosta ja suomalaisten naisten hunnutamisesta... Kristillinen konservatismiko on vaan parempaa konservatismia? -.- Noh, ei pidä antaa tän pilata omaa päivää. Sen sijaan taidan jatkaa tän syyssään nauttimisesta!  ^^

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

candy trousers-5

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...