1.6.2015

Pyhäjärven ympäri pyöräillen

Moro!

pyhislenkki4

Kuten ehkä muistatte, se suuri tavoite, jota kohti olen kevään mittaan treenaillut, eli Pirkan pyöräily, lähestyy kovaa vauhtia. Ensi sunnuntaina pitäisi jaksaa pyöräillä Näsijärven ympäri, 134 kilometriä yhteen syssyyn. Yksin ei onneksi matkaan tarvitse lähteä, voisi olla aika ankeaa ensikertalaiselle taistella tuntikausia kipua, puutumusta, väsymystä ja moraalinlaskua vastaan. Meitä tulee porukassa olemaan useampikin kiitäjä, mikä helpottaa kyllä mm. tuulenvastuksen suhteen. :D

Perjantaina kävimme Ollin kanssa ensimmäisellä todella pitkällä lenkillä, ja samalla viimeisellä kunnon rykäisyllä ennen Klassikkoa. Pyhäjärven ympäri pyöräili neljässä tunnissa (eväs- ja valokuvaustaukojen kanssa aikaan toki tuli melkein puoli tuntia lisää), kilometrejä kertyi yhteensä 90. Voin sanoa, että kyllä sattui ja puudutti paikkoja! Lähdimme puoli kuudelta illalla tukevan aterian syötyämme, ja kotona olimme pyörinemme siinä kymmenen tienoilla – tervehenkinen tapa viettää perjantai-iltaa. ;)

pyhislenkki1 pyhislenkki3

Lenkin jälkeen tuntui, että koko kroppa kävi kauheilla kierroksilla vielä seuraavana aamunakin, yöunet jäivät vähän levottomiksi ylenmääräisen hikoilun ja levottomuuden takia. :D Energiaakin tuli kulutettua ainakin kahden päivän edestä. Keskinopeus oli jotakin 21-22 km/h luokkaa. Suurimman osan matkasta vieläpä minä ajelin kärjessä, ja Olli keskittyi peesailemaan.

pyhislenkki8

Reittimme kulki Tampereen keskustasta Sääksjärven kautta Lempäälään, josta poljimme Vesilahdelle. Siitä jatkoimme pitkin vanhojen maanteiden varsia vähitellen kohti Turuntietä, jota pitkin pääsimme Nokialle. Nokialta ajelimme Pirkkalan kautta takaisin Tampereen keskustaan. Kaikeksi onneksi koko päivän ripsotellut sadepilvirintama väistyi, ja saimme ajella koko illan lämmittävässä auringonpaisteessa. Menomatkalla etenemistä hidasti vastatuuli (onkohan tänä keväänä ollut yhtään lenkkiä ILMAN navakkaa tuulta riesana?!), mutta toisaalta sitten loppumatkasta tuuli puhalsi myötäisesti selkään ja vauhditti menoa.

Siitäkin huolimatta 90 kilometriä on ensimmäisellä kerralla, kuten kyllä mikä tahansa muukin pitkä matka, rankka ja hapottava. Ylämäet mentiin loppumatkasta tooodella hitaasti, mutta taluttamaan ei nyt tarvinnut hypätä kertaakaan. Kokonaisuudessaan lenkki oli mukava ja mieli pysyi korkealla, vaikkakin nuo viimeiset parikymmentä kilsaa olivat aikamoisen työn ja tuskan takana. :D Mutta kyllä nyt saa jo olla ylpeä itsestään. ^^

pyhislenkki6

Meikäläiselläkin on pyörässä uudet ja entistä kapeammat kumit, paremmin maantiepyöräilyyn soveltuvat, kuin ne paksut semisti maastoon soveltuvat kumit, jotka Konassani tuli valmiina. Nyt Jake the Snake näyttää vähän enemmän maantiepyörältä, inasen vähemmän cyclocrossarilta. x) Toki myös kulkee kepeämmin ja painoakin on pyörällä hurjat 100 grammaa vähemmän. Noh, taitaa nuo levyjarrut ja hitusen pysty ajoasento silti olla aika vahva vihje cyclocross-pyörästä.

Alla olevaan kuvaan liittyen, vyölaukut ovat aivan mainioita ja käytännöllisiä pyöräilyyn, omaanikin on tungettuna kännykän, kotiavaimien ja pokkarin lisäksi pyöräilyhanskat (en sitten tarvinnutkaan niitä) ja iso kasa eväspatukoita. Rasittaa vähemmän hartioita kuin minkäänmallinen reppu. ;)

pyhislenkki2

Nyt sitten on vain levättävä huolella. Loppuviikosta on tosiaan ideana tehdä vielä pieni lämmittelylenkki, mutta tärkeämpää on valmistautua henkisesti ja syödä sekä nesteyttää kehoa tulevana viikonloppuna hyvin. Jännittää jo!

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! ^^

4 kommenttia :

Enni kirjoitti...

Tsemppiä koitokseen!

Maria Morri kirjoitti...

Kiitos! :)

Mira Leinonen kirjoitti...

Tsemppiä pyöräilyyn! Oli mukava tavata Muotikirppiksellä :)

Maria Morri kirjoitti...

Myöhästynyt kiitos! ^^ Joo, ihan parasta jutella "tuttujen" kanssa :) Ikinä ei tiedä, missä kohtaa ja kenet :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...