12.6.2015

Juhlintaa kukkaseppele päässä

Valmistujaisviikonlopusta on ehtinyt jo kulua pari viikkoa, mutta en ole esitellyt lainkaan juhla-asuani! Se korjataan nyt.

valmistujaispaiva-7

Mekko on sama Asoksen mekko, jossa olen juhlinut talvella häävieraana, ja aikeissa olisi myös kesähäissä mennä samalla asustuksella. Eipähän tullut hankittua mitään kertakäyttömekkoa, olen aika tyytyväinen. ^^ Ohut takki ja ballerinat ovat Henkkikseltä, kukkaseppele Glitteristä ja mintunvihreä laukku löytö Madridista. Ystäväni jaksavat ihmetellä väriloistoa ja hämmästellä positiivisen yllättyneesti sitä, ettei päälläni ole lainkaan mustia vaatekappaleita (sentään kellon nahkahihna on musta). Musta on edelleen luottovärini, mutta olen alkanut irroitella värien kanssa yhä enemmän. Hiusten olen taas välillä antanut olla yleisön pyynnöstä kiharalla.

valmistujaispaiva-6 valmistujaispaiva-5

Tosiaan ystävämme Noora valmistui merkonomiksi, ja likka on sen verran kovaa tehnyt hommia koulunsa eteen, että kyllä saa ylpeä olla! Upeilla arvosanoilla stipendien siivittämänä valmistunut nainen on mm. todennut useampaankin otteeseen, että koulut pitäisi käydä vasta aikuisena, ja onhan siinä järkeä, että kun on aidosti motivoitunut, asian ottaa vakavammin kuin silloin, jos koulua käy vain siksi, että "niin kuuluu tehdä".

Olen myös oman graduproffani kanssa aiheesta jutellut, ja kuulemma monelle tekisi välivuosi tai pari aika hyvää, ehtisi vähän aikuistua, elää ja hakea niitä itseä kiinnostavia asioita. Voin sanoa, että olin kyllä itsekin ihan pihalla 19-vuotiaana, juuri yliopistoon marssineena muksuna, voi taivas, miten pihalla. Jospa tässä nyt piakkoin alkaisi itsekin sitten olla vihdosta viimein valmis valmistumaan, näin lähes vuosikymmen myöhemmin. Tarkennukseksi: ihan ulapallahan meikä vieläkin on, mutta jotkut asiat ovat kyllä ajan myötä selkiytyneet. :D

Meillä ystävät ovat kuin perhettä, joten totta kai kun kutsu kävi, tulimme myös Nooran koululle seuraamaan todistusten jakoa.

valmis3 valmis1 valmistujaispaiva-2
valmis8

 Juhlassa jaettiin myös ylioppilaslakkeja ylioppilaaksi ammattitutkinnon ohella lukeneille. Nykyään myös monilla ammattiin valmistuvilla on oma lakki, mikä on aika hauskaa ja lisää jotenkin koko päivän arvokkuutta, kun valmistuneet juhlahenkilöt erottuvat muusta juhlaväestä. Koko seremoniassa meni kaiken kaikkiaan varsin hyvä tovi, sillä valmistuneita oli koko juhlassa aivan mielettömän paljon: onnea heistä jokaiselle!

Nooran varsinaiset juhlat järjestettiin meillä kommuunissa, meillä kun tuota tilaa riittää, ja keskeinen sijainti keskustassa on monille juhlijoillekin kätevä. Tarjoilut saivat pöydät notkumaan, nauru, puheensorina ja musiikki raikuivat varmaan kadulle asti. Kukkaseppeleeni pysyi päässä kesäyön pikkutunneille asti.

Ihanaa viikonloppua kaikille! ^^

valmistujaispaiva-8

3 kommenttia :

June kirjoitti...

Oletpas kauniina ja keväisenä! ^___^

Toi on ihan totta, että koulut olis paljon fiksumpaa käydä aikuisena. Oon kans monesti miettinyt, miten väärin on, että urahaaveista pitäisi tietää jo yläasteella valitessaan seuraavaa koulua ja sen mahdollisia valinnaisaineita. Ei 15-vuotias voi tietää, mitä haluaa isona tehdä! Kun ei sitä helposti tiedä vielä 25-vuotiaskaan.

Maria Morri kirjoitti...

Kiitos! ^^

Niinpä! Sitten vielä päälle lykätään paineet työelämän pidentämisestä, mahdollisimman nopeasta valmistumisesta ja luovimisesta ihmeellisesä osa-aikatöiden ja epävarmuuden aallokossa, kyllä voi joutua aika kireelle stressaamiseen taipuvaisempi henkilö... Tai jos kuviossa on vielä lapsia tai vaikkapa muuten normaalille elämälle omia haasteitaan asettavia juttuja.. Ihmettelen, miten ihmiset jaksaa ja pärjää!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat ballerinat tos yo-kuvas :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...