22.6.2015

Juhannus kaupungissa


rainy midsummer 2015-14

Tänä vuonna, kuten edellisenäkin, vietimme juhannuksen kommuuniporukalla kaupungin ytimessä. Olen elämässäni niin monet mökkijussit vietettänyt, että kyllä se sateinen ja kolea "kesäsää" maalla kaikesta eristyksissä on nyt muutamaksi vuodeksi (vuosikymmeneksi) nähty. Vain saunaa on vähän ikävä, mutta mitäs uutta siinä on. :D Kylmää järvivettä, ainaista puuhastelujärkkäilyä, puuceetä ja ötököitä taas, ei niinkään. (Tarkennetaan, mökillä on ihan kivaa, jos on lämmin sää.) Ehkä olen vain geeneiltäni vastarannan kiiski ja kaupunkilainen. Tai ehkä mä sit taas ens vuosikymmenellä haikailen mökkijuhannuksen perään.

rainy midsummer 2015-11

Niinpä mekin vietimme juhannuksen enimmäkseen kotosalla syöden, juoden ja katsellen leffoja, välillä pelaillen Mölkkyä ja syöden vähän lisää. Niin, ja taas yhtä flunssaa parannellen. Kämppis leipoi suolaista ja makeaa piirakkaa, minä olin hakenut mansikoita ja jäätelöä. Lauantaina meillä oli kylässä toisen kämppiksen sisar perheineen, ja lähdimmekin porukalla tsekkailemaan Särkänniemen huvipuiston nykytilaa. Tyypillisin tunne: onks tää aina ollut näin pieni? Lapsena kaikki on niin suurta ja mahtavaa. :D

rainy midsummer 2015-2

...Ja halvempaa. Laitteisiin ei oikein viitsinyt lähteä nenäontelo täynnä kaikkea epämääräistä (plus olen vaan ihan raukkis näiden hurjempien laitteiden kanssa), ja kotieläimiäkin katsomaan päästäkseen olisi pitänyt maksaa 15 euroa. Delfinaariota en edes harkinnut, en halua antaa rahaani ko. lafkan tukemiseen, vaikka niin "erinomaisesti" sitä onkin valtuustossa puolusteltu. Delfiinit ovat älyltään ja luultavasti myös tunne-elämän monikirjoisuudessaan melkein kuin ihmisiä, vähän kuin simpanssit – minusta on aika kurjaa pitää sellaisia olentoja ahtaissa tiloissa ilman valinnanvaraa vain muiden yhtä älykkäiden olentojen iloksi. Ihmisten ollessa kyseessä sellaista kutsuttaisiin orjuudeksi. Edes asian ongelmallisuuden pitäisi jokaisen myöntää.

(Mielipiteestäni huolimatta en silti esim. alkanut seurassamme olleille muksuille tai heidän vanhemmilleen luennoida aiheesta, he olivat aika tohkeissaan delfiinien näkemisestä. Minä päätän vain omasta puolestani.)

rainy midsummer 2015-12 rainy midsummer 2015-9

Asuksi valikoitui alle perusmustaa, päälle kepeä farkkutakki parin vuoden takaa. Yltyneessä sateessa ja viimassa ehti tosin tulla aika kylmä, mutta onneksi Olli oli pakannut mukaan villapaidan. Sainpa lämmitellä. Ah, mikä ihana mies!

rainy midsummer 2015-3
Toppi: Gina Tricot / Farkut: Acne Studios / Laukku: Zara / Kengät: Nike Air Max Ultra / Farkkutakki: HM/ Kello: Larsson et Jennings / Rannekoru: Ideakoru
rainy midsummer 2015-6 rainy midsummer 2015-4 rainy midsummer 2015-1

Illalla lähdimme kuuntelemaan Valtterille Pimeyden ulkoilmakeikkaa. Pääsimme juuri Passionin terassilla viimeiseen katokselliseen pöytään, kun alkoi vähitellen yltyvä sade. Lopulta rankkasade piiskasi kuuntelijoita oikein huolella, mutta bändi veti täysillä ja sai juhlakansan innostumaan. Joku siellä veti aika villiä sadetanssia vihreässä sadeviitassa. Parasta. Hauskana kuriositeettina, biisissä "Rakennukset" lauletaan rakennusten kaatuvan. Solisti viittoili tällöin elävästi legendaariselle Rasti-talolle päin. x)

rainy midsummer 2015-17 rainy midsummer 2015-18
 
Pimeys: Rakennukset

Illan viimeisenä ohjelmanumerona kävimme vielä kääntymässä Tornin Moro Sky Barissa ihmettelemässä sateisen harmaata Tamperetta yläiloista. Sieltä kaikki alapuolinen näyttää pienoismalleilta, läheiseltä ja samalla niin kaukaiselta. Siellä saa perspektiiviä kaikkeen. Sieltä näkee kaikki tutut paikat ja vieraat mestat, joiden olemassaoloa ei ole välttämättä edes tajunnut. Sieltä hahmottaa, miten asiat sopivat toisiinsa, ja millaisissa suhteissa ne ovat toisiinsa nähden. Sieltä näkee kaukaisuudessa Herwoodin Matrix-talot, toisessa suunnassa paljon läheisemmän Näsinneulan. Rautatien, järvet, näkötornit, jopa oman kotitalon.

Mukavaa maanantaita kaikille!

rainy midsummer 2015-19

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...