31.5.2015

Toledo

Hola!

Madridin reissulla auringosta nauttiminen ei rajoittunut vain kaupungin ytimeen, vaan teimme Nooran kanssa myös päiväreissun vanhaan, kapeiden katujen, lukuisten kirkkojen ja paahtavan kuuman auringon Toledoon. Junalla matka kesti vajaan tunnin, ja perillä vanhaan kaupunkiin pääsi joko kävellen (lue: kiipeämällä jyrkkiä mäkiä) tai bussilla. Koska matkaa oli vain pari kilometriä, päätimme kävellä mennen tullen.

toledo1

Maisemat olivat mäen päällä sijaitsevan kaupungin huipulta huikeat. Toledo on todella tunnelmallinen pienine putiikkeineen, ahtaine kujineen ja ravintoloineen, ja tuo jollain tavalla mieleen Suomenlinnan, vaikkakin viimeksi mainittu on huomattavasti väljempi. :D

toledo5 toledo8
toledo9
toledo10
toledo11
toledo17
toledo20
toledo27 toledo3
toledo40
toledo32
toledo35

Reissu oli tosi mielenkiintoinen, mutta toisaalta myös sellainen, ettei nyt mitään järjetöntä kaihoa jäänyt tuota mestaa kohtaan. Ehkä se johtui kaikista niistä kirkoista ja katedraaleista, tai sitten seniorimatkalaisista, jotka niitä tulivat katsomaan. Historiallisesti kuitenkin Toledo on erittäin kiehtova ja komea paikka.

Mukavaa sunnuntaita kaikille!

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...