20.5.2015

Madrid

Heissan!

Kaikenlaista on ehtinyt sattua parin viikon aikana. Kävin mm. lomailemassa paahteisessa Madridissa. :D Viiden päivän reissulla joka ikinen päivä lämpömittari näytti +30 astetta, Toledo-päivänä jopa +35. Ihanaa!

madrid27

Matkaa varjosti flunssakierre, josta luulin jo päässeeni, vaan kas, se palasi kuumeiluineen ja räkätauteineen heti, kun vähän pyöräili kovemmalla temmolla. Matkan alla kävin jo lääkärissäkin uikuttamassa, ja sain ontelo-oireiluihin antibioottikuurin ja kehoituksen levätä. Mukava lääkäri sentään valkkasi mulle aineet, jotka eivät reagoisi ihoärsytyksenä aurinkoon, kas kun auringosta nauttiminen on yksi merkittävä Espanjaan matkustamisen pointti. :D Noh, reissussapa tuli vielä yksi kuumeilu koettua, mutta sen jälkeen on sentään saanu itse olla terveenä. Sit vaan jännätään, mitä tapahtuu, kun hyppää taas pyörän selkään...

Ne, jotka ovat seuranneet meikäläisen Instagramia, ovatkin jo saaneet maistiaisia aurinkoisesta, valloittavasta ja mielenkiintoisesta Madridista. Reissussa siis oltiin Nooran kanssa, majoitus meillä oli AirBnb:n kautta Lavapiesin alueelta, aivan Madridin keskustasta. Isäntämme Emilio oli todella ystävällinen, täsmällinen ja avulias, lisäksi hän puhui erinomaista englantia, mikä ei Espanjassa suinkaan ole mikään itsestäänselvyys. Vuokraamamme kämppä oli todella siisti, moderni ja juuri sopivan kompakti kahdelle ihmiselle. Metro löytyi kulman takaa, samoin supermarketti ja kasa ravintoloita ja baareja.

madrid5 madrid15 madrid1 madrid14

Nooran kanssa reissatessa ollaan yleensä muodostettu jonkinlaiset päiväsuunnitelmat kullekin matkapäivälle. Mitään tuntiaikataulua ei todellakaan laadita, vaan pikemminkin sovittu, että kiertokävelyllä käydään tiettynä päivänä, shoppailulle on varattu toinen päivä, päiväreissua varten kolmas päivä, jne. Sopivan väljät suunnitelmat takaavat sen, etteivät päivät tunnu liian täyteen ahdetuilta. Tekemistä ja nähtäväähän miljoonakaupungissa joka tapauksessa riittää enemmän kuin kellään on aikaa. :D

madrid17

Paljon käytimmekin lopulta aikaa vain ympäriinsä käveleskelyyn tai metrolla suhaamiseen. Eräänä päivänä teimme retken kauemmas suureen ostoskeskukseen (sinne meneminen olikin astetta jännempää, vaikeimman kautta läpi arveluttavien ghettojen, vaikka suorempaankin olisi päässyt), yhtenä päivänä taas puistoilimme ja makoilimme auringossa. Tätä tosin edelsi hieman epäonninen yritys päästä eräälle julkiselle uima-altaalle, joka lopulta olikin kaiken järjen vastaisesti suljettu, ja jonka aikana eksyimme mm. yksityissklubin alueelle. Vaan loppu hyvin, kaikki hyvin, vaikka Madrissa ei ole hiekkarantoja, on siellä sentään puistoja ja viheralueita, joille voi levittää vilttinsä ja nauttia lämmöstä. ^^

madrid26 madrid25 madrid30

Kävelykierroksella puolestamme näimme keskusta-alueen keskeisimmät nähtävyydet ja turistirysät. Mielenkiintoisena yksityiskohtana vierailimme myös vanhassa ravintolassa ja näimme pöydän, jossa Ernest Hemingway on tavannut kirjoittaa, ryypätä, viihdyttää naisia ja ryypätä vähän lisää. Ernest oli kova Madrid-fani, meille kerrottiin. Bongasimme myös kenkäkaupan, johon ihmiset oikeasti jonottivat kaikella hartaudella. Uskomatonta, mutta totta!

madrid16 madrid8 madrid7

Espanjassa olut ja sangria maksavat parhaimmillaan alle 3 euroa, lähes järjestäen vähemmän kuim limsa. Luonnollisesti keskeimmissä paikoissa kaikki on kalliimpaa, ja edullisimmat hinnat löytyvät hieman sivummasta. Ruoka oli monessa paikassa lähes samanhintaista kuin Suomessa, mutta toisaalta markettien täytetyt leivät ja salaatit irtosivat parilla eurolla. Kelpo lounas. Rahaa ei siis varsinaisesti mennyt syömisiin ja juomisiin kovin paljoa.

madrid41 madrid45 madrid48 madrid49 madrid50 madrid23

Sen sijaan rahaa kului, tyyliblogissa kun ollaan, mihinkän muuhun kuin vaatteisiin. -.- En tiedä, olenko koskaan ostanut kerralla näin paljon vaatteita. Lähti hieman niinsanotusti lapasesta. :D Ja tsekatkaa: värejä! Niin paljon värejä! Voi hyvää päivää mun kanssani.

madrid24

...Ja sitten jo uutuuksia päällä iltariennoissa!

madrid33 madrid46 madrid35

Palaillaan vielä Espanjan tiimoilta, Toledo on vielä esittelemättä! ^^ 
Siihen asti mukavaa viikkoa kaikille! 

madrid42

1 kommenttia :

noora kirjoitti...

Oi mitä kuvia! Matkakuume iskee näitä katsoessa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...