4.5.2015

Kesäjuhlat x Golden Cap: Orange

Tämä postaus on tuotettu yhteistyössä Indiedaysin ja Golden Capin kanssa

Aurinkoiset moikat kaikille! Viikonlopusta tulikin yllättävän kaunis, ja useampi peräkkäinen vapaapäivä (taas) tuli kyllä ihan itse kullekin tarpeeseen. Näin toukokuun puolella voi kuitenkin jo vihdoin hyvillä mielin julistaa kesän alkaneeksi. Näissä fiilistelytunnelmissa järjestimme kavereiden kanssa viikonloppuna aurinkoiset meksikolaisen ruuan pippalot, jossa tietysti pääosassa oli hyvä ruoka ja sitäkin parempi seura. Järjestelyapua näihin vuoden ensimmäisiin kesäjuhliin sain Golden Capin ja Indiedaysin yhteistyökampanjasta, jonka kautta sain tarjota ystävilleni maistiaiset Golden Capin uudesta Orange-siideristä. Kyseessä on appelsiininmakuinen päärynäsiideri, jonka värinä on iloinen oranssi. Tsekkaa myös Golden Capin Facebook-sivut!

spring in mexico 17 spring in mexico 5

Hyvien ystävien kanssa ajanviettäminen on kuin vitamiinipistos, se antaa energiaa ja hellii mieltä kuin auringonsäteet päivettyvää ihoa. Teimme yhdessä ruokaa ja katoimme pöydän kauniiksi. Orange-siideristä tuli pöytään yksi värikäs kattauselementti, ja juomaa tarjoiltiin pulloista suoraan omaan lasiin kaadettavaksi. Näistä olisi saanut myös iloisen raikkaan boolin, johon sitrushedelmien palaset ja jäät sopivat mainiosti! Ah, tässäpä jo ihan virittäydytty oikeisiin tunnelmiin, viikonloppuna nimittäin koittaa se kauan odotettu reissu lämpimään Madridiin. Que en el sol!

summer hair

Uusi Orange-maku on makea ja appelsiininen, kuten voisi esimerkiksi appelsiinilimonadilta odottaakin. Tuorepuristetulla sitruuna- tai limemehulla tästä saa tuunattua kuitenkin kirpeämmän, mikäli sellaista halajaa. Itse tykkään juuri siitä, että maut kipristelevät vähäsen kielen päällä, mutta ei tämä uutuusmaku mitenkään ylitsevuotavan sokerinen ollut. Golden Capin mansikka-lime esimerkiksi tuntuu vieläkin makeammalta, ja sekin kuitenkin on yksi suosikkisiidereitäni. :D Ei ihme, että makujen laittaminen kohdalleen osataan, sillä Golden Cap on Suomen ensimmäinen, ja vieläpä suomalainen siideri.

spring in mexico 4 spring in mexico 2 spring in mexico 1 spring in mexico 7

Mitäs meillä sitten syötiinkään? Aurinkoisiin fiiliksiin kuuluu poisottamattomasti herkkuruuat, jotka on kuitenkin helppoa valmistaa suuremmalla porukalla kohtuullisessa ajassa. Niinpä meksikolaiset herkut olivat päivän valinta. Teimme itse salsaa, valmistimme kanatäytettä tortilloihin ja pilkoimme tuoreita kasviksia. Eräs vähän kummastelua herättänyt toive oli saada suolakurkkua tortillantäytteeksi, mutta yllättävän hyvin sekin toimi. :D Kaikkea kannattaa aina kokeilla, selkeästi.  Tuliset ja voimakkaat maut myös sopivat ainakin omassa suussani hyvin lempeän ja makean siiderin kanssa yhteen.

spring in mexico 9
 
Varsinainen jymymenestys yleisön joukossa oli kuitenkin Ollin oma mestaritaidonnäyte, muchos nachos: uunissa lämmitettävä nacholastupohjainen ruoka, joka on kuorrutettu sulaneella juustolla. Täytteen voi tehdä joko lihattomana tai lihan kanssa, tällä kertaa meillä oli täytteenä jauhelihaa, avokado-cheddarkastiketta ja kotitekoista salsaa. Tuoretta chiliä ja kuullotettua sipulia voi lisätä oman maun makuun. Täytteet kootaan pellille kerroksittain ja päälle levitetään juustorastetta.

Koko komeus käytetään uunissa vain sen verran, että päällimmäinen juusto ehtii sulaa päälle komeaksi kuorrutteeksi (muu täyte on siis jo kypsennettynä levitetty pellille). Sen verran tuhtia tavaraa tämä ruoka on, että tästä todellakin syö koko pöydällinen ihmisiä, ja vielä illan santsikierroskin tulee katetuksi! Ommnomnom.

spring in mexico 8 spring in mexico 10 spring in mexico 11
spring in mexico 12

Jälkiruuaksi oltiin suunniteltu uunibanaania ja jäätelöä, ja banaanista tykkäämättömille vaihtoehtona hedelmärahkaa, mutta meni kyllä hyvä tovi näiden syöminkien jälkeen, ennenkuin vatsalaukku kykeni vastaanottamaan yhtään enempää. Vaikka siis yleensä sanotaankin, että jälkkärille on ihan oma vatsansa. :D Epäilenpä vaan.

Nyt kun on syönyt hyvin, tankannut, kuten urheilijat sanovat, voikin keskittyä taas hyvillä mielin pyöräilytreeneihin ja valmistautua tulevaan Madridin matkaan. Oi että, en malta odottaa! Aurinko, älä mene koskaan enää pois!

Kuinkas monelle tuli nälkä näitä kuvia katsellessa? ;) (Itselle ainakin. :D)
Millaisia suunnitelmia teillä on kesäjuhlien järjestämiseksi?

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! :)

8 kommenttia :

NooranElämää kirjoitti...

Häh, etkö oo aiemmin laittanu suolakurkkua tortillaan? :D Mulle se on ollut must siitä asti, kun Terhi mun tortillojen maailmaan opetti :D NIIIIN HYVÄÄ <3

Tosin niin oli kaikki muutkin. Luulen, että Olli saa joskus toistekin olla tekemässä nachoja ilman sipulia ;)

Maria Morri kirjoitti...

Joo en ollu ennen kokeillu! :D Nyt kokeilin, hyvin toimi! Myöhemmin kun kanatäyte loppu, tuli myös pistettyä metukkaa tortillaan... x) Se ei enää ollut kovin meksikolaishenkinen täyte :D Ja juu, Ollin nachot on kyl ihan loistavia ^^ Eikä nyt lopulta niin vaikee tehdä... :D

Enni kirjoitti...

Muchos nachos namm! Tuollaista tulee välillä itsekin tehtyä! Vielä vähän tuoreita tomaatteja paloina niin huh nam!

Maria Morri kirjoitti...

Pitääpäs joskus kokeilla sellastakin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kivoja kuvia! Ikävämpi juttu ettei aurinko paista tänään...
- E

Maria Morri kirjoitti...

Joo, se on sääli! :/ Mut kyllä se kesä nyt kuitenkin on käynnissä jo! :) Kiitos! ^^

Anonyymi kirjoitti...

Moi Maria!
Törmäsin sun kuvaan yhdessä blogissa. Onkohan tän kuvan käyttöön pyydetty lupa sulta...? Tuntuu että tuo kuva on lisätty tuossa kuvassa sun käteen, ei taida olla oikea tatuointi...

http://www.mytattoomeanings.com/tattoo-quotes

t. kaisu

Maria Morri kirjoitti...

Hihi, itse asiassa mä oon joskus ite photoshopannut ton tekstin tohon käteeni. :D Tein jonkun postauksen, jossa pohdiskelin jotain tatskahaaveita, ja kokeilin miltä se näyttäis kädessä. :D Mutjoo, luvattahan tota kuvaa on käytetty, eikä edes ole lähdettä merkitty, vaikka Creative Commons -lisenssillä, jota siis käytän se riittäisi siihen, että kuvaa saisi toki käyttää....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...