29.4.2015

Miten pyörätreenini etenevät

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Indiedaysin ja Lidlin kanssa

lenkil9

Hola!

Kuten muistatte, treenailen tämän kevään tavoitteellisesti pyörän selässä kiitämistä: osallistun Pirkan pyöräilyn Klassikkoon 7. kesäkuuta. 134 kilometriä pitäisi jaksaa polkea, siihen sietääkin jo vähän treenata. Treenejäni siivittävät eteenpäin yhteistyökampanja Indiedaysin ja Lidlin kanssa, tarkemmin sanottuna Lidlin Sportyfeel-lisäravinnetuotteiden kanssa. Tsekkaa edellinen postaukseni tästä. Erityisesti nuo proteiinipatukat ovat olleet aika näppärä lenkkieväs: mahtuvat kivasti taskuun ja antavat nopeasti energiaa, kuten kuuluukin. Suosikkimakuni taitaa olla tuo marjasuklaa.

Pakko muuten myös mainita, että näissä kuvissa näkyvät ajolasit, valkovihreä pyöräilypaita sekä lukkopoljinkengät ovat myös Lidlistä – eivät tosin tämän kampanjan kautta, vaan ihan itse ostettuja. Lidlillä on pari kertaa vuodessa viikon verran myynnissä pyöräilykamaa, ja se on hintaansa nähden täysin käyttökelpoista. Suosittelen siis pitämään silmät auki, mikäli pyöräilykamat kiinnostavat!

Vaan miten kulkevat treenini?

sportyfeel2 lenkil6

Olen nyt treenaillut tavoitteellisesti noin kuukauden, mutta välissä on tullut sairasteltua flunssaa ja kiroiltua räntäsateita. En siis ole päässyt lenkille ihan niin usein, kun olin aikonut, mutta personal trainerini Olli vakuuttaa minulle, että aikaa on silti aivan riittävästi. Paras treenikuukausi on vasta edessä. Se on mukava kuulla, sillä itseäni on hieman kalvanut epäilys siitä, onko nyt aikaa käytetty tehokkaasti, ja onko lenkit vedetty sillä tavalla, että ne kehittävät omaa kuntoa ja satulakestävyttä. Pirkan pyöräilyn 134 kilometrissä tulee paikat puutumaan ja lihakset hyytymään. Oma tavoitteeni on ylipäätään päästä maaliin, ajalla ei niin väliä. Mutta kuten sanottua, mitään hätää ei pitäisi olla, aikaa on hyvin.

lenkil2

Yhteistyökampanjan tiimoilta meille mukana oleville bloggaajille lähetettiin myös erityiset Sportyfeel-treenipaidat! Ajattelin käyttää omaani salilla ja pyörälenkeillä sitten, kunhan lämpötilat muuttuvat suopeimmiksi. Käykääs muuten tsekkaamassa nuo sivut, sieltä löytyy mukava kilpailu, jossa kertomalla omat treenitavoitteet voi voittaa itselleen Sportyfeel-tuotteita!

2015-04-29 11.55.23 12015-04-29 11.50.59 1

Tällä viikolla muuten tein jotain, mitä en ole aiemmin tehnyt: kävin yksin Säijän lenkillä. 50 kilometrin reitti kulkee keskustasta Pirkkalan läpi Lempäälän puolelle vanhalle Säijän kylälle, jonka kautta ajeltuaan reitti vie Pirkkalan varalaskeutumisalueen ohi takaisin Pirkkalaan ja Tampereelle. Lisää kilometrejä on lenkkiin helppo lisätä, senkus kiertää vielä jonkun mutkaisen tien kautta, tai jos oikein innostuu, ajelee vaikka Vesilahteen asti. Viime kesänä lenkittelin niin paljon Ollin kanssa, etten pyöräillyt yksin pitempiä lenkkejä lainkaan, ja tänäkin vuonna olen pysytellyt parikymppisissä. Jotenkin ajatus yksinään ajamisesta jännittää: mitäs jos eksyy, tai harhautuu matelemaan niin, että ilta ehtii tulla ennen kotiinpaluuta? Tai entäs jos kumi puhkeaa, ja sitten on perähikiällä ihan yksin jumissa? Entäs jos töppäilee liikenteessä?

Hölmöjä pelkoja, joissa ihan oikeasti sen toisen läsnäolo ei ihan hirveästi todellisuudessa auta. Toisaalta, yksin ajaessa tulee tarkkailtua ympäristöään enemmän, ja tulee jotenkin keskityttyä enemmän omaan suoritukseen, kun ei ole vieressä vertailukohdetta tai juttukaveria. Ihan hyviä asioita. Kaikista tärkein juttu toisen kanssa treenatessa on kuitenkin ollut se, että toisen kanssa on jotenkin helpompi lähteä ylipäätään lenkille tai salille, kuin ihan yksinään. Mutta nyt siis menin, vaikka oma PT:ni makaa flunssan kourissa sängyn pohjalla antibiootteja napsien. :( :)

lenkil5 lenkil7

Säijän lenkki näin yhden naisen voimin menikin oikein loistavasti: sää suosi, kasvoihin puhaltava tuuli tuntui lämpimältä, pyöräilyhanskat sai sulloa ekan kympin jälkeen vyölaukkuun (kyllä, tällekin ysärikammotukselle on tullut vihdoin ihan legitiimiä käyttöä!) ja vauhti oli koko ajan itselle mieleinen – eikä edes mitenkään erityishidas, reippaan kahden tunnin lenkin keskinopeudeksi tuli 22 km/h. Maantiellä päästelin lujaa, mutta taajamissa vauhti hidastuu huomattavasti risteysten ja muiden liikkujien myötä.

lenkil10 lenkil19 lenkil8 lenkil17

Säijän kierroksella tuntui olevan aikamoinen pyöräryysis, jotkut siellä treenasi yksin, kaksin ja pienissä ryhmissä ihan kunnolla. Kuinkahan monta tyyppiä meni mustakin ohi... alamäessä. -.- Lievästi nöyryyttävä fiilis. :D Meikä tehokkaasti chillaa alamäissä, koska yleensä sitä edeltää nousu, ja ne kyllä vie meikästä ihan mehut. Intervallitreeniä tarttis tehdä. Ei vaan, tosi makeeta se on nähdä niin paljon toveripyöräilijöitä, joilla on sama motivaatio kuin itsellä: kehitys. Pyöräilyetikettiin kuuluu toki myös vastaantulijoiden moikkailu pienellä kädenheilautuksella.

Matkalla iski myös nälkä, mikä tuli kätevästi taltutettua Lidlin Sportyfeel-proteiinipatukalla. Nälkäinen susi unohti ottaa perinteisen ruokabloggaajakuvan *ennen* ahmintaa, mutta todistusaineistoa jäi silti!

lenkil22

Ja matka jatkui.

Loppureissusta luulin vieläpä eksyneeni hetkeksi, mutta myöhemmin Google Mapsia tuijotellessa kävikin ilmi, että olin ihan tutulla reitillä – en vain ole kiinnittänyt ympäristööni niin tarkkaan huomiota toisen perässä tai rinnalla ajaessa. :D No, se selittää sen, miksi päädyin oikealle paluutielle ihan vain ajamalla suoraan.... x)

Kotiin päästyäni olo oli hyvä, kunnes nousin satulasta. Reidet vetivät itsensä vähitellen kramppiin hilatessani pyörääni rappukäytäään, ja viimeistään pyörän kantaminen pari kerrosta ylös omaan kämppään veti reidet aivan hapoille. (Meillä ei pyöriä todellakaan uskalleta jättää mihinkään yleisiin säilytystiloihin, parvekkeella ne molemmat on talven henganneet. Pitäisi kyllä keksiä jokin vähemmän tilaa vievä säilytysysteemi, esimerkiksi seinäteline...) Voin sanoa, että suolakurkku ei ole koskaan maistunut niin hyvältä, kuin tuolloin!

after lenkki1

Tulipa myös testattua Sportyfeelin protskujuomajauhe, ja täytyy sanoa, että minttusuklaan maku on yllättynyt minut erittäin positiivisesti. Yleensä protskujauhoissa on jotenkin todella äitelän imelä maku, mutta tässä se oli aikas kohdillaan: ei ollenkaan liikaa. Kätevät annospussit puolestaan sopivat vaikkapa reissuun otettavaksi. Mekin tuossa pääsiäisviikonloppuna vietettiin neljä päivää Äetsän idyllisissä maalaismaisemissa pyöräillen.

sportyfeel3

Tästä onkin nyt sitten hyvä jatkaa! Lisää kilometrejä, lisää satulatunteja. Vesilahdella varmaankin vielä kevään edetessä käydään pyörähtämässä, ja Pyhäjärven voisi käydä myös kiertämässä. Kunhan Olli the PT tuosta toipuu, päästään myös yhteisille lenkeille. ;) ....Ja sormet ristiin ja puuta koputellen, ettei meikä onnistu nappaan mistään uutta flunssaa! Näitä pitkäkestoisia kun tuntuu olevan liikkeellä muillakin...

Mukavaa jatkuvaa viikkoa, hauskaa alkavaa vappua ja toivottavasti aurinkoista treeniviikonloppua! ^^

lenkil13

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...