6.3.2015

Päivittäin käytössä olevat meikkini


makeups14

Heissan!

Ajattelin pitkästä aikaa tehdä meikkipostausta, jossa esittelen teille tällä hetkellä päivittisessä käytössäni olevia meikkituotteita. Osa on teille vanhastaan tuttuja, osa on uusia löytöjä ja salamarakkauksia.

Pakkaukset ovat suoraan kylppärin laatikosta tempaistuja, en alkanut niitä erikseen putsaamaan ja puunaamaan, koska en arkikäytössäkään jaksa joka kertaa puhdistaa peiliä puuteripölystä tai sormenjäljistä. Teillekin varmasti tuttua. Olkoot tämä nyt sellainen "the naked truth about your make up stash" -tyylinen postaus. :D Luksustuotteetkin näyttävät vähemmän luksukselta, kun niitä on ensin käyttänyt vuoden pari.

makeups9


Sudit ja naamapensselit

makeups12

Kaikki lähtee hyvistä välineistä, ja tässä "hyvä" ei tarkoita kallista, vaan tehtävänsä täyttävää ja omaan käteen hyvin istuvaa esinettä. Toiset sudit keräävät enemmän pigmenttiä itseensä kuin toiset, toiset tuntuvat karheammilta kuin toiset, toiset ovat tiiviimpiä kuin toiset. Myös materiaalit vaihtelevat. Omissa sudeissani osa on tehty eläimenkarvasta (älkää kysykö minkä, en todellakaan muista), kun taas osa on synteettistä karvaa. Mukana on pari sutia Macilta, Illamasqualta ja hehkutettu kulttikabuki Shiseidolta. Sitten on valikoimaa markettimerkki Duroylta ja yksi suuri puuterisuti Henkkamaukalta (pehmein ikinä!).

Olen pyrkinyt etsimään laadukkaita ja kestäviä naamasuteja, koska inhoan välttämättömyyksien jatkuvaa uudelleenhankintaa. Ripsivärin osto on yksi hyvä esimerkki tällaisesta: Ei ole mitään niin tylsää, kuin mennä ostamaan viidettä kertaa se yksi tuote, jota kuitenkin käyttää päivittäin. Kuin ruokakaupassa kävisi: välttämätön paha, jonka aikana tulee kaiken lisäksi helposti shoppailtua kaikkea ostoslistan ulkopuolelta. :D Sudit pysyvät hyvässä kunnossa, kun niitä säilyttää siististi ja muistaa puhdistaa ne ainakin silloin tällöin. Vanhimmat sutini taitavat olla viisi tai kuusi vuotta vanhoja, eli ovat olleet mukana siitä asti, kun siveltimistä ylipäätään innostuin.

Silmät

makeups11

Luomivärinpohjustaja on sekin sarjassamme tuote, jota aina tarvitsee, ja joka ennenpitkää loppuu, samoin kuin se ripsiväri ja meikkivoide. Luomivärit, puuterit, korostusvärit ja jopa huulipuna tuntuvat sen sijaan kestävän ikuisesti. Pohjustukseen olen käyttänyt jo vuosia Too Facedin Shadow Insurancea, tai vaihtoehtoisesti Urban Decayn Primer Potionia. Olen vertaillut näitä keskenään vuosien saatossa, ja tykännyt inasen enemmän lopulta TF:n tuotteesta. Se on jotenkin ohuempi ja levittyy kivemmin, mutta lopputuloksen kannalta UD on aivan yhtä tasokas. Näiden nimeen vannoo moni.

hihi

Isadoran Flashing Volume -ripsiväriä olen blogissanikin testannut, ja vaikka silloin kehuista huolimatta olin siihen inasen pettynyt, ajan kanssa olen muuttanut mielipiteeni myönteisemmäksi. Olen ostanut tätä tuotetta uudestaan, ja hinta-laatusuhteeltaan tämä onkin aivan verraton ripsari. Sillä saan aivan huikeat räpsyripset, eikä tuote ala kirvellä silmissä pitkänkään illan päätteeksi, toisin kuin jotkut toiset ripsivärit. Tarttiskin taas muuten ostaa uusi...

makeups10

Maailman paras kulmakynä blondille on Shiseidon kynä sävyssä 07: Ash Blonde. Kynä on tarpeeksi kova, jottei sillä saa sotkettua naamaansa, mutta riittävän pehmeä, ettei tarvitse painaa ihoaan verille asti saadakseen väriä tarttumaan. Sävy on täydellisen viileän vaalea ruskea ilman punaista tai liian keltaista pohjavivahdetta. Olen koukuttanut jo ainakin kaksi ihmistä tähän kynään annettuani heidän kokeilla sitä omiin kulmiinsa. En ole ihan heti vaihtamassa, vaikka merkistä saakin maksaa itsensä kipeäksi. Rajauksiin käytän Macin tummanharmaata kynää sävyssä Grey Utility. Myös Macin kynissä on laatu kohdillaan.

makeups4

Urban Decayn Naked-sarja on noussut suureen suosioon, ja luomiväripaletista on tullut jo kaksi uusintaversiota, pienempi matkaversio, kasvopuutereita ja jopa meikkivoide. Murrettuja, "luonnollisia" sävyjä hehkuttavat Naked-paletit ovat siitä käteviä, että niissä tulee pienessä tilassa melkein kaikki, mitä ihminen voi silmämeikiltään tarvita. On vaaleaa, on tummaa, jotain siltä väliltä, löytyy mattaa ja löytyy kimalletta. Täysikokoinen Naked-paletti on ollut jo vuosia kotona ahkerassa käytösä, ja Naked Basics -minipaletti on näppärä ottaa reissuun mukaan.

Kasvot

makeups7

Olen jo vuosia vannonut Cliniquen meikkipuuterin nimeen, ja vannon edelleen. Mitäpä sitä hyvää ja toimivaa vaihtamaankaan, vaikka välillä toki tekisi mieli kokeilla uutuuksia. Almost Powder on meikkipuuteri, jota voi käyttää kuivana tai levittää kostealla sienellä, sitä voi kerrostaa tai laittaa vain aavistuksen, ja kun sävy on oikea, sillä voi myös peittää aikamoisen tehokkaasti näppyjä tai arpia. Siinä varsinkin sieni on kätevä, sillä sienellä saa levitettyä tuotetta tiiviinä kerroksena. Tuote sopii hyvin pintakuivallekin iholle, kun vain muistaa kosteuttaa ihon huolellisesti. Nykyään, kun ihoni rasvoittuu inasen enemmän, Almost Powder ei hätkähdä, vaan puuterimaisuutensa ansiosta sulautuu ihosta päivän myötä erittyviin rasvoihin erinomaisen kauniisti. Aikaisemmin käytin aina sävyä 01: Fair, mutta sittemmin olen ruskettunut (ja potentiaalinen kiitos betakaroteenikapseleiden, myös onnistunut aika hyvin säilyttämään rusketuksen ympäri vuoden) ja tummunut, joten käytän nykyisin läpi vuoden sävyä 02: Neutral Fair.

makeups8

Nyxin poskipuna sävyssä Taupe on mainio varjostustuote kasvoille. Hinta ei päätä huimaa, ja tuotetta tarvitsee kerrallaan todella vähän. Yleensä levitän tätä vain aivan ripauksen varjostussiveltimellä poskipäiden alle luomaan kolmiulotteisen vaikutelman. Macin kimaltava poskipuna sävyssä Margin puolestaan on sopivan persikkainen sulautuakseen lämpimään ihosävyyni, ja samalla myös tarpeeksi vaalea, jottei sillä saa vain sotkettua naamaansa epäsuotuisasti, vaan oikeasti korostettua parhaita puoliaan.

Näiden lisäksi saatan vaihtelevasti tai kaiken pohjalla käyttää aavistuksen Hourglasin Ambient Lighting -paletin aurinkopuuteria. Se kyllä menisi poskimeikistä ihan yksinäänkin hieman rankemmalla kädellä kerrostettuna, mutta olen tykännyt lähinnä luoda sillä lämpimän, inasen hohtavan pohjan muulle poskimeikille, eli varjostukselle, poskipunalle ja korostusvärille. Käytän siis parhaillaan poskiini neljää eri värituotetta, tuota ööh...

Samassa paletissa on mukana myös kasvojen viimeistelyyn tarkoitettu hohtopuuteri sävyssä Dim Light, sekä korostuspuuteri (jota myös käytän poskipäillä) sävyssä Incandescent Light. Aurinkopuuterin sävyn nimi on Radiant Light. Palettia ei myydä Suomessa, omani ostin syksyllä Lontoon Liberty-tavaratalosta.

makeups5

Vaikka Ampparit riittäisivät periaatteessa aivan hyvin kasvojen korostamiseen ja varjostamiseen, olen silti jotenkin tullut haalineeksi itselleni paljon luksustason korostus- ja varjostusvärejä. Jotenkin ne ovat kiva juttu, vaikka rahansa voisi taas käyttää paljon fiksumminkin. :D Toisaalta juuri tällaiset puuterimaiset tuotteet kestävät ja kestävät, joten kauniita ja brändiarvolla ratsastavia rasioita voi tuijotella ja käyttää arsenaalissaan pidempäänkin. Kieltämättä ne ovat minulle sellaisia aarteita, joita käyttäessäni tunnen oloni erityisen hyväksi.

makeups2 makeups1

Chanelin korostuspuuteri Poudre Signée de Chanel on aivan omaa luokkaansa: sillä saa kasvoille uskomattoman luonnollisen, mutta silti selkeästi erottuvan, sampanjanvärisen hohteen. Tasainen ja hienoksijauhettu puuteri ei korosta huokosia, ja sopii erinomaisen hyvin arkikäyttöön. Kaksi vuotta käytössä ollut korostuspuuteri ei osoita loppumisen merkkejä.

Burberryn poskipuna sävyssä Earthy on ollut välillä varjostusvärikäytössä, välillä sellaisenaan poskipunana, riippuen olenko jaksanut käyttää kasvoilla mitään muuta varjostusta tai aurinkopuuteria. Tässäkin on niin paljon pigmenttiä, että pieni määrä kerrallaan riittää. Erittäin laadukas.

Diorin korostusväripaletti (josta kylläkin pyyhkäisen siveltimeen suosiolla kaikkia sävyjä kerralla) sävyssä Amber Diamond on ollut monien suosikki jo vuosia, mutta ikävä kyllä tuotteen valmistus on juuri pari suotta sitten lopetettu. Nappasinkin omani kreivin aikaan jostakin nettikaupasta, enkä kyllä ihmettele suurta suosiota. Todella pigmenttinen ja metallinen, meripihkan sävyissä hohtava puuteri antaa todella kauniin ja erottuvan hohdon poskipäille, ja jos haluaa olla diskopallo, tällä tuotteella se todellakin onnistuu. Tarvittaessa puuteria voi myös käyttää luomivärinä, niin pigmenttinen se on.

Viimeisimpänä esittelyyn astuu uusin hankintani ja heti suosikkilistalle kurvannut viimeistely-/korostuspuuteri, Guerlainin kivipuuterimuotoon pakattu Météorites sävyssä 03: Medium. Melkein kaikki tuntevat Guerlainin klassikkotuotteen, poskipuna- ja korostusvärikuulat, jotka tulevat pienessä rasiassa, josta sitten pyyhkäistään siveltimeen väriä kasvoille. Tiiviimpään formaattiin pakattu puuteri valloittaa nyt käytännöllisemmällä tavalla.

meteorite1

Huomaa, että ahkerassa käytössä on puuteri ollut, kun eri sävyiset väripläntit ovat alkaneet siveltimen pyyhkäisyjen myötä sekoittua toisiinsa. Tämä on siis kasvopuuteri, jota voi käyttää esimerkiksi meikkivoiteen kiinnityksen jälkeen meikin viimeistelyyn, tai sillä voi tuoda korostuskohtiin (poskipäille, nenänvarteen, otsalle, leukaan) aivan aavistuksenomaisen hohdon, ja kerrostamalla myös ihan perinteisen korostuksen. Hienointa tässä on se, että puuteri on todella hienojakoista ja periaatteessa kasvoilla huomaamatonta, mutta silti se onnistuu jotenkin häivyttämään pieniä virheitä ja tasoittamaan optisesti ihon ulkonäköä. Se saa ihon hohtamaan aivan aavistuksen, muttei todellakaan anna itseään ilmi. Photoshoppia kasvoille, ylistetään mm. Temptalia.comin arviossa.

makeups15makeups16

Olin kokeiltuani tätä aivan ällikällä lyöty, mitkään kuvat netissä eivät tosiaankaan kykene välittämään puuterin vaikutusta ihon hohtoon ihan tällä tavalla livenä. JA tätä voi siis käyttää myös puuterimaisen meikkipohjan päällä. Siinä esimerkiksi Hourglassin viimeistelypuuteri Dim Light jo alkaa haparoida ja saa ihon helposti näyttämään kuivalta. Dimmu on toki myös jotenkin paljon raskaampi puuterituote, kun taas Météorites on kevyt ja ilmava. Tuoksuherkille kuitenkin varoituksen sananen:
Météorites tuoksuu rasiassaan aavistuksen kukkaiselta, mutta onneksi tuoksu hälvenee nopeasti, kun tuote on levitetty kasvoille.


makeups13


Semmoisia tänään!  
Ihanaa viikonloppua kaikille! ^^

6 kommenttia :

pauliina kirjoitti...

mun tekisi mieli tuota pienempää naked-palettia mutta kuvissa kolme ensimmäistä sävy näyttävät kaikki aika samanlaisilta ja tosi vaaleilta. minkälaiset ne mahtaa olla luonnossa?

Anonyymi kirjoitti...

I like your minimalist make up.
Great example that one does not need to have many make up items to look nice.
And most of the stuff you have seem to be animal friendly!

-N

Maria Morri kirjoitti...

Pauliina: ensimmäinen sävy on tosi vaalea ja helmiäinen, sitten on kaksi mattaista sävyä, joista toinen on kellertävä, toinen pinkimpi. :) Luomella eroa ei hirveästi näe. Mä käytän just tollasia vaaleita, mattaiaisa sävyjä luomivärin pohjustusvoiteen päällä kiinnittämään luomivärin, ja siihen päälle sitten jos haluaa, niin jotain värikkäämpää, siksi ne on mulla molemmat sävyt kuluneet huolella. :D

N. Thanks! ^^

Anonyymi kirjoitti...

Hih, aika tosi monta kertaa toistui sana "inasen"..!

Maria Morri kirjoitti...

Neljä kertaa! :D

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Teen tutkimusta blogien lukijoiden mielipiteistä liittyen blogeissa julkaistuihin tuote-esittelyihin. Olisin erittäin kiitollinen jos te blogien lukijat vastaisitte kyselyyni, se vie vain muutaman minuutin ja kaikki vastaukset ovat anonyymejä!

Kiitos!

https://elomake.uef.fi/lomakkeet/11054/lomake.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...