3.12.2014

Pähkinäkoulussa


Nutisal-ilta

Tämä postaus on tuotettu yhteistyössä Cloetta Suomen kanssa.

Olin tässä hiljattain Ollin kanssa Cloettan vieraana Pähkinäkoulu-illassa muiden bloggaajien ja näiden ystävien kanssa hotelli Ilveksen tiloissa. Pähkinäbrändi Nutisal on siirtynyt Cloettan alaisuuteen, joten ennen lähinnä makeisbrändinä tunnettu Cloetta tarjoaa nyt myös suolaisia ja ainakin fiksuissa määrin nautittuna terveellisempiä tuotteita. Pähkinöissä on monia vitamiineja ja kivennäisaineita, ja koska ne sisältävät myös ravintokuitua ja proteiinia, ne pitävät myös hyvin kylläisinä. Ihan kelpo naposteltava pikkunälkään. Osa Nutisalin pähkinäsekoituksista on maustamattomia, osa kevyesti suolattuja ja osa myös ihan maustettu. Joissakin pusseissa on mukana kuivattuja hedelmiä tai marjoja. Muistanette, että meillä oli viime kevään minivaelluksella Birgitan polulla mukana pähkinöitä ja rusinoita välipalaksi!

Itse olen ollut jotenkin kauhean huono syömään pähkinöitä tai siemeniä, joten hain tästä myös sellaista innostusta itselle. Meidän kommuunissa kyllä pähkinät uppoavat kaikille hyvillä mielin, ja pähkinäillasta mukaan saamamme pähkinäpussit kuluvat kyllä tasaisen varmalla tahdilla täällä meillä. Tupareista ylijääneet karkit onkin jo syöty parempiin suihin. :D

Nutisal-ilta

Pähkinäillassa meille kerrottiin, että Nutisal-pähkinöiden valmistus tapahtuu kuivapaahtamismenetelmällä, joka tuottaa rapeita pähkinöitä ja päästää niiden ominaismaun hyvin esiin. Kuivapaahtamisessa pähkinöitä paistetaan avotulella tai paahtorummussa ilman öljyä, aivan kuten on tehty jo vuosisatojen ajan. Monet paikan päällä sanoivat maistavansa kyllä eron, itse en osaa kommentoida, kun en ole kovinkaan usein pähkinöitä syönyt. Olli puolestaan totesi, että kyllä hänen sormensa silti jäivät pähkinöistä rasvaisiksi. Tokihan pähkinöissä on jo luonnostaankin rasvoja, että mene ja tiedä nyt sitten.

Nutisal-ilta

Kommuunissamme jokainen on löytänyt jo oman suosikkimakunsa. Maija diggailee Dry Roasted Mixistä, jossa on sekä makeita, että suolaisia makuja sekoitettuna. Painonnostaja-Tero on ottanut monipuolisen Sporty Mixin omakseen. Olli puolestaan on ihastunut mantelisekoitukseen, Almond Mixiin. Lisäksi Maija löysi yllättävää käyttöä saksanpähkinöille: pienet naarmut puisissa Tivoli-kaiuttimissa saatiin näppärästi piiloon hinkaamalla niihin saksanpähkinää naarmuntäytteeksi.

Nutisal-ilta Nutisal-ilta

Pähkinäillan aikana meille pidettiin esittelyluento erilaisista pähkinöistä ja niiden keräämisestä sekä valmistuksesta. Kaiken kruunasivat ihanat pikkupurtavat, skumppa ja jälkkäri. Kaiken kaikkiaan ilta oli varsin informatiivinen ja leppoisa tunnelmaltaan! Kiitos vain Cloettan porukalle. :)

Mitenkäs te, uppoaako teille pähkinät?

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...