20.11.2014

Tom of Finland x FinlaysonTom of Finland -kuvakohu saa jatkoa, kun Finlayson julkisti tänään Tom of Finland -tekstiilimallistonsa.

Aiemmin tänä vuonna Itella toi Tom of Finland -postimerkit myyntiin, ja sitä edelsi jo pitkällinen somesanasota merkkejä ehdottomasti vastustavien ja meidän muiden ihmisten kesken. Sitemmin Venäjällä merkkejä on arvosteltu (toki myös ihailtu), ja monet ovatkin innostuneet lähettämään sankoin joukoin Venäjälle Tom of Finland -merkein varustettua postia. Homopropaganda on Venäjän lain mukaan kielletty, ja arvattavasti joidenkin mielestä merkit ovat juuri sitä. Halpa-halli puolestaan ilmoitti, etteivät homoeroottiset postimerkit sovi ketjun arvoihin, eikä niitä täten tulla myymään ko. puljussa. Merkit herättivät huomiota myös monissa ulkomaisissa medioissa, ja niiden tultua myyntiin Itellan verkkokauppa meni jo ainakin kertaalleen nurin suuren kysynnän takia. Merkkejä on myyty jo 178 maahan.

Myös Finlayson tähtää ulkomaan markkinoille uudella mallistollaan, johon kuuluu pussilakansettejä, tyynyliinoja, kylpy- ja käsipyyhekeitä, kangaskassi, satiinilakanoita ja puuvillakangas. Epäilemättä myös Finlayson on päässyt joidenkin fanaattisten homofoobikoiden mustalle listalle. Kuka nyt haluaisi homolakanoissa nukkua? No meitsi ainakin! Himoitsen myös tuota kauppakassia.

Niille, jotka eivät tiedä, Tom of Finland on yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia kuvataiteilijoita. Hänen homoeroottiset kuva-aiheensa ovat laajalti tunnettuja. Tom of Finland, oikealta nimeltää Touko Laaksonen, oli myös sotaveteraani, joten pidetääs ne suut supussa "veteraanimme eivät taistelleet tällaisen ja tuollaisen Suomen puolesta" -argumenttien osalta. ;)

 Tämä mallisto oli minusta oikein piristävä juttu tähän päivään, sillä lakivaliokunnassa kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestettiin yhden äänen erolla kumoon (...Ja Ylellä annettiin ohjeistus, etteivät toimittajat saisi enää puhua tasa-arvoisesta avioliittolaista, vaan pitäisi käyttää jotain neutraalimpaa termiä, ööh...). Kaikki ei kuitenkaan ole vielä menetetty, sillä eduskunnassa asiaa puidaan yhä. Nyt onkin hyvä aika lähetellä sähköpostia niille omille kansanedustajille ja kertoa, mitä mieltä asiasta on!


Miltäs teistä Tom of Finland x Finlayson -mallisto vaikuttaa?

P.s. Olisko #homosaatio vuoden sana?

Kuvat via Finlayson

4 kommenttia :

Ville Hautakangas kirjoitti...

Pyyhe näyttää hyvältä. Lakanaan ym. pystysuunnassa toistuviin kuoseihin olisin toivonut ehkä jotain luovempaa sommittelua (esimerkiksi äijien asettelemista osittain päällekkäin, niin että näyttäisivät ihmisjoukolta). Ehkä oli jotain tuotannollisia tai tekijänoikeudellisia syitä toistaa teokset vain sellaisinaan.

Myös vain muutama tunnetuin teos Laaksosen arkistoista on käytössä näissä, sarjakuvista olisi helposti saanut toistumatontakin kuviota monen lakanan verran.

Anna kirjoitti...

Nää on hienoja! Want!

Maria Morri kirjoitti...

Ville, ihan totta, vähän sellaista kaavamaisuutta tosiaan noissa. Mutta hienoja toki minusta silti ^^ Matskua toki olisi paljon enemmänkin.

Anna, mä kans!

Kaoka kirjoitti...

Lakanoissa on vähän liian symmetrinen ja toistuva kuvio minunkin makuuni, mutta kangaskassi menee vakavasti harkintaan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...