5.5.2014

Berliini, osa 3: Tempelhof & Biergarten Golgatha

Aivan täydellisen auvoisesti ei Berliinin reissu mennyt, sillä jokainen reissuporukastamme sairasti vuorollaan ikävän flunssan. Lentomatka takaisin kotiin oli aika ikävä, ei varmaan tarvitse paljoa kuvailla lukossa olevien korvien ja laskeutumisessa muuttuvan paineen yhdistelmän kurjuutta. Mutta kaikesta selvittiin!

Pääsiäisviikonloppuna sairasteluvuorossa oli Olli. Kun Noora ja AJK lähtivät aamusta kiertelemään toiselle puolelle kaupunkia, minä kannoin lähimarketista aamupalaa ja hoivasin toipilasta. Iltapäivästä sairastava karhunpoika jaksoikin jo lähteä vähän haukkaamaan happea, ja niinpä suuntasimme kävelymatkan päässä olevaan Tempelhofin puistoon.

berlin tempelhofer park and golgata 10

Tempelhof on vanha berliiniläinen lentokenttä, joka oli toiminnassa vuodesta 1923 vuoteen 2008, minkä jälkeen kiitoradat ja nurmialueet ovat olleet puistokäytössä. On muuten aika eeppisen kokoinen mesta. Pyöräilijät viilettävät täysiä ympäri kiitoratoja, ja ihmiset tulevat sankoin joukoin grillaamaan ja kaljoittelemaan nurmikentille. Kyllä siinä kelpasi aurinkoinen iltapäivä köllötellä rieslingiä ja appelsiinimehua siemaillen. Myöhemmin myös matkakumppanimme liittyivät taas seuraamme.

berlin tempelhofer park and golgata 7 berlin tempelhofer park and golgata 17 berlin tempelhofer park and golgata 9 berlin tempelhofer park and golgata 3 berlin tempelhofer park and golgata 63 berlin tempelhofer park and golgata 39 berlin tempelhofer park and golgata 43 berlin tempelhofer park and golgata 30 berlin tempelhofer park and golgata 59 berlin tempelhofer park and golgata 11

Tempelhofin chillailun jälkeen lähdimme tapaamaan AJK:n Berliinissä asuvia tuttuja Biergarten Golgathaan (loistomestoja nämä biergartenit, käykää nyt sellaisessa, jos Berliiniin menette!), josta jatkoimme vielä syömään johonkin ylitäyteen italialaiseen ravintolaan. Meikä pärjäsi aika pitkään shortseilla ja takilla, mutta illan tullen oli pakko vaihtaa pitkiin farkkuihin, jotka onneksi olin fiksuna ja käytännöllisenä ihmisenä (kerrankin) pakannut mukaan.

Pakko myös tunnustaa, että tuosta päivästä tuli oikeastaan ainoa päivä/ilta, jonka päätteeksi oli todettava, että vähemmälläkin alkoholimäärällä olisi päivä sujunut oikein mukavasti. :D Kerrankos sitä torkahtaa ruokapöydässä poikaystävän olkaa vasten tai huojuu onnellisena kotiin. Mutta vaikka Saksassa viiniä saa ruokakaupasta ja olut on ravintolassa limsaa halvempaa, ylilyöntejä ei tapahtunut tämän ihmeemmin. Suomessa pelätään höllentää alkoholipolitiikkaa aivan suotta. Ei se saatavuus tai hinta, ei se jeesustelun ja moralisoinnin määrä, vaan se juomakulttuuri. Berliinissä on rentoa.

berlin tempelhofer park and golgata 84 berlin tempelhofer park and golgata 100 berlin tempelhofer park and golgata 103 berlin tempelhofer park and golgata 116 berlin tempelhofer park and golgata 118

Kuvatulva jatkuu taas pian! (Kiitos ja anteeksi. :D)

4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

suloisia kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Sun hiukset ovat aivan ihanat näissä kuvissa!
ja en kestä kun Noora on miehensä kanssa niin samannäköinen. Ovat kuin jotkut samanmunaiset kaksoset ;)

Anonyymi kirjoitti...

Niin kuin joku jo aiemmin ehti, niin toistan: Sun hiukset, täydelliset! Sano vielä, että luonnonkihara eikä permanentti, niin menetän toivoni :D

Maria Morri kirjoitti...

Kiitos teille :) Juu, on ihan luonnonkiharat! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...