2.5.2014

Berliini, osa 2

berlin first day 17

Hello, ystävät armaat! Vapusta on nyt päästy yli, ja edessä on metsäviikonloppu Birgitan polulla. Allekirjoittanut ei ole koskaan aiemmin ollut yötä metsässä, saatikka muutenkaan millään yli 10 kilometrin kävelyllä, joten vähäsen jännittää! Mutta tästä lisää myöhemmin: ensin haluan jakaa vielä tunnelmia Berliinistä. Tsekkaa myös osa 1!

Kävimme reissun aikana kahdella kävelykierroksella. Ensimmäinen näistä, Alternative Berlinin järjestämä Real Berlin Experience -kierros, tehtiin syntymäpäivänäni (tää on nyt 27!) ja toinen perusturistinähtävyyskierros viimeisenä kokonaisena reissupäivänä. Voin sanoa, ihmiset, skipatkaa suosiolla perusturistikierrokset. Nähtävyydet voi kiertää katsomassa itsekin, ja Wikipedia tarjoaa historiapläjäyksen. Kun ympärillä parveilee viisi muutakin ryhmää ja aikaa kuluu melkein viisi tuntia enimmäkseen paikallaan seisoskeluun historialuentoja kuunnellessa, voi tulla aika pitkäksi. Ja minä sentään olen aidosti kiinnostunut historiasta. Toisaalta, toki tämä on myös yksilöllistä: eräs meistä nautti suuresti historiapainotteisesta, hidastahtisesta kiertelystä.


berlin first day 26

Alternative Berlinin kierroksella sen sijaan kiertelimme paikoissa, joihin muut turistiryhmät eivät parveilleet. Oppaamme oli hollantilaissyntyinen häiskä, joka kertoi elävänsä liikkuvaista elämää, eikä koskaan nukkunut kahta yötä samassa paikassa. Hän näytti meille katutaidetta ja kuulimme sen tekemisestä ja siihen liittyvistä riskeistä. Kuulimme vappumielenosoituksista ja yhteenotoista poliisien kanssa, ja hän puhui myös kaupunginosien gentrifikaatiosta, eli kaupunginosien keskiluokkaistumisesta. Lopuksi pääsimme nauttimaan iltapäiväauringosta joen varressa sijaitsevaan rantabaariin, Yaamiin. Kaiken kaikkiaan tunnelma oli rento ja hauska. Jos menette Berliiniin, tsekatkaa nyt ihmeessä jokin Alternative Berlinin kierroksista!

berlin first day 6 berlin mixed days 50
berlin first day 13
berlin first day 7 berlin first day 5 berlin first day 70 berlin mixed days 96 berlin first day 74 berlin first day 47 berlin first day 31 berlin first day 32 berlin first day 44 berlin first day 37 berlin first day 39 berlin first day 35 berlin mixed days 59 berlin first day 89 berlin first day 85 berlin first day 78 berlin first day 83 berlin first day 81

Viikonloppuja!

3 kommenttia :

Henna L kirjoitti...

Kävin itsekin Berliinissä viime viikolla. Menin sellaiselle 'alternative bike tour'-kierrokselle, joka kesti kuusi tuntia. Oli aika pelottavaa polkea ratikoiden ja bussien vieressä välillä! Lämmintä oli 21 astetta. Loistopaikka.

Jo kirjoitti...

Mun täytyy kommentoida, että susta jotenkin loistaa näissä viime postauksien kuvissa sellainen rakastuneisuus. Jotenkin se vain näkyy ihmisestä, näytät jotenkin "säteilevän".:) Myös kiinnitin huomiota, että oot kauniimpana kuin koskaan - kai se on tosiaan niin, että onnellisuus tekee ihmeitä.

Tämä on tietty sinänsä spekulointia, mutta ajattelin silti kirjoittaa viestin, kun positiivista asiaa kuitenkin ilmaisen.

Oletko muuten kokonaan & reilusti vaalentanut hiuksesi nykyään? Kun ennen raidat näkyivät, mutta nyt hiukset näyttää tasaisen vaalealta/blondatulta. Hyvältä ja raikkaalta näyttää kyllä, melkein tekisi itsekin mieli blondata oma pitkä tukka - joka aikoinaan oli samaa sävyä, mutta on nyt iän myötä tummunut vaaleanruskeaksi. Pelkään vain, että hiukset ohentuu tai katkeilee kamalan näköisiksi tms.

Maria Morri kirjoitti...

Henna, hui, varmasti! :D Mutta ihanaa, että teillä oli loistava ilma! ^^ Meilläkin oli enimmäkseen ihan ok, välillä sateli ja oli kylmempää...

Jo, aww, kiitos! <3 :) Olenkin onnellisempi kuin pitkään aikaan mitä muistan, joten hauska kuulla, että se näkyy uloskin päin. :)

Juu, olen ihan hiljattain ottanut (taas) lisää vaaleita raitoja, ja nyt olen aika lailla siinä vaaleusasteessa, mistä olen haaveillut. :) Ainahan se rasittaa hiusta ihan mielettömästi, mutta jos huolehtii hiuksen kosteuttamisesta ja käyttää keratiinipitoisia hoitoaineita aina välillä, niin on paremmat tsäänssit pitää hius edes semihyväkuntoisena. Myös tietysti lämpösuoja aina lämpökäsittelyn yhteydessä on hyvä, ja muutenkin mahdollisimman vähäinen hiuksen rasittaminen. Ei hankaavia liikkeitä pyyhkeellä hiuksia kuivatessa, mahdollisimman vähän harjausta jne. Oma tukkani on selkeästi nyt kuivempi, mutta ainakaan vielä ei ole katastrofeja koettu! :)

Tsekkaa myös tämä vanhempi postaukseni:
http://www.heijastuspinta.fi/2010/08/keratiina-karsivalle-joico-k-pak.html :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...