28.4.2014

Berliini, osa 1

Heippa taas kaikille! Nyt on Berliinistä palattu ja palauduttu, sen sijaan reissulta mukaan napattu flunssa meinaa vain sitkeästi kiusata allekirjoittanutta. Jokavuotiset allergiaoireet eivät yhtään paranna tilannetta, sen voin sanoa. Mutta itkeminen sikseen ja itse reissupostaukseen!

berlin second day 13

Berliini on sykähdyttävä. Berliini on persoonallinen. Berliini on ystävällinen. Berliini on edullinen. Berliini on loputtoman kiinnostava ja hätkähdyttävän kiehtovia asioita sisäänsä kätkevä. Berliiniin haluaa aina takaisin. Lienee selvää, että kaupunki teki minuun syvän vaikutuksen. Vertailut ovat aina kehnoja, mutta esimerkiksi Lontoo ei ole onnistunut tekemään allekirjoittaneeseen yhtä lähtemätöntä vaikutusta kuin Berliini.

Lähdimme reissuun Ollin, Nooran (joka on ottanut osan kuvista) ja tämän miehen AJK:n kanssa. Majoitus hankittiin Airbnb:n kautta, mitä voin lämpimästi kyllä suositella. Majapaikkamme sijaitsi eteläisessä osassa Kreuzbergia, lähellä Südsternin metroasemaa. Kreuzberg on keskimäärin trendikäs ja menevä kaupunginosa, josta löytyy niin rauhallisempaa asuinaluetta (josta silti löytyy tsiljoonasti kahviloita ja persoonallisia pubjea, jopa panimo), kuin vilkkaampaakin aluetta. Esimerkiksi Oranienstrassella on menoa ja meininkiä sekä lukematon määrä ravintoloita. Kuulemma vappuna Kreuzbergissa on tyypillisesti mielenosoituksia, jotka joskus takavuosina ovat eskaloituneet väkijoukon ja poliisin yhteenottoihin, mutta nykyään porukkaa kiinnostaa enemmän juhliminen. Jos menette koskaan Berliiniin, käykää Kreuzbergissä.

berlin mixed days 1 Lentokoneessa, Berliini illalla berlin second day 3 Majapaikkamme lähialueita
berlin second day 27 Mukana reissussa uskollisesti Lumin Supermarket Bag koossa XL. berlin second day 16 berlin second day 51 berlin second day 52 berlin second day 57 berlin second day 58 berlin second day 60 berlin second day 61 berlin second day 63 berlin mixed days 40 berlin second day 68 berlin second day 69 berlin second day 73 berlin second day 77 berlin mixed days 42 berlin mixed days 44 berlin second day 81 berlin second day 82 berlin second day 86 berlin second day 90 berlin second day 91 berlin second day 92
berlin mixed days 6 berlin mixed days 10 berlin second day 12

Reissukuvatulva jatkuu lähipäivinä, stay tuned!

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...