30.1.2014

A Walk

blue moods 7

Keltaiselle vastapainoksi unenomaista sinistä. Olen kuunnellut viime aikoina paljon Tychoa, enimmäkseen lukumusiikkina, mutta myös ihan muuten vain fiilistelläkseni. A Walk on aika sopiva aikaisiin aamuihin ja hämärtyviin iltoihin.


Jotenkin tulee myös aina Minecraftin musat tästä mieleen. Meikähän voisi peleissä hengailla ihan vain musiikeista ja ympäristöstä nauttien, ilman sen kummempaa tekemistä. Paljon puhutaan läsnäolosta, kyvystä nauttia tästä hetkestä ja olla vain paikoillaan – mahtaako se päteä myös virtuaalisiin maailmoihin?

Oletteko muuten koskaan rakentaneet Minecraftissa lasista kaupunkikupolia veden alle? En minäkään, mutta olen seurannut vierestä rakennusprosessia. Lopputulos on aika huima, voin sanoa. Varsinkin valaistuna. Pelatkaa tekin Minecraftia, sen parissa kyllä viihtyy, vaikkei keskittyisikään rakentamiseen. Eräätkin Ollin sukulaistytöt, ikää 7 ja 5 vuotta, lumoutuivat läppärillä pyörineestä "ukkopelistä" ja sen tarjoamasta vapaudesta tehdä ihan mitä vain – erityisesti oman majan rakentaminen ja aasilla ratsastaminen olivat likoista loputtoman hauskoja juttuja. Allekirjoittanutta puolestaan vetävät puoleensa kaikenlaiset maanalaiset tunnellit ja luolastot, joista tietenkin löytyy öriseviä zombeja ja jättiläishämähäkkejä, joita tietenkään ei voi kohdata kiljumatta puolipaniikissa. (Säikähtäisit sinäkin, jos eteesi hyppäisi hevosen kokoinen hämis, tai takanasi alkaisi kuulua pahaenteistä, räjähdystä ennakoivaa sihinää...)

blue moods 2
blue moods 8
blue moods 6
blue moods 5
Sydänriipus: BJØRG, tähtiriipus: Ideakoru (saatu)

Rauhallista torstaita, muruset!

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Ultima Underworld?

Anonyymi kirjoitti...

"Paljon puhutaan läsnäolosta, kyvystä nauttia tästä hetkestä ja olla vain paikoillaan – mahtaako se päteä myös virtuaalisiin maailmoihin?"

Mielestäni kyllä. Ihan omasta kokemuksesta voin rehellisesti sanoa pysähtyneeni pelatessani World of Warcraftia kuuntelemaan eri alueiden musiikkeja ja katselemaan kun virtuaalieläimet juoksentelevat pitkin metsiä, tai pysähtyneeni rantaan katselemaan virtuaalilaineiden iskeytymistä rantaan. Draeneiden aloitusalueen musiikki oli varsin pysäyttävä kokemus ensi kertaa: https://www.youtube.com/watch?v=sSBBxm3yTr0

Tärkeä osa tätä fiilistelyä on tietenkin musiikki.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...