30.11.2013

Talven ensimmäinen asu

asukuvia 021213 1

Sisältöyhteistyö: Spartoo

Moikka taas kaikille! Mun blogaustahtini on näemmä nyt talven tullen inasen hidastunut, mutta ei anneta sen häiritä, täällä tämä bloggaaja edelleen hilluu! Talvikin on saapunut Tampereelle, ja sen myötä olen kaivanut esiin parhaat talvisaappaani, jotka olen tuossa vuosi takaperin saanut valita nettikauppa Spartoon kautta itselleni.

Marc O'Polon saappaat ovatkin kyllä toimineet aivan erinomaisesti Suomen talvessa: niistä löytyy pitävä kumipohja riittävällä urakuvioinnilla, ja saappaiden takaosassa oleva joustokangas mahdollistaa sen, että varren sisään mahtuu paksummatkin farkut – tai kuten omassa tapauksessani pahimmilla pakkasilla, farkut ja pari kerrosta villasukkahousuja niiden alla.

asukuvia 021213 10

Teen yleensä talvella kaikista jalkineistani vielä entistäkin lämpimämmät lisäämällä niihin villaisen pohjallisen, joka auttaa pitämään herkästi palelemaan taipuvaiset varpaat lämpimänä ja askeleen kevyenä.

Asukuvista muuten kiitos taas kerran blogikolleega Nooralle! Käytiin tuossa pyörähtämässä keskustassa aikamme ratoksi, ja Keskustorille rakentuva joulutori sekä "jäätynyt suihkulähde" kutsuivat luokseen nappaamaan asukuvia. Ja muikistelukuvia!

asukuvia 021213 11

Lupaan täten, että seuraavat asukuvat ovat jo sitten jotain muuta kuin ulkovaatekuvia. ;) ...Ellen sitten pyörrä sanaani ja innostukin esittelemään juuri samaisen pyörähdyksen aikana second handina tekemääni ulkoiluvaatelöytöä, nimittäin voin sanoa, ihmiset, että nyt kyllä kelpaa käydä pulkkamäessä tai vaikka laskettelemassa! Hämmästyttävää, etten ole lukioaikojen jälkeen edes kaivannut kunnon toppatakkia puhumattakaan paksuista toppahousuista. Tammikuussa on kuitenkin tiedossa talviriehaviikonloppu ystävien kanssa Himoksella, ja kaikenlaiset lumeen liittyvät aktiviteetit ovat olleet ahkerasti tapetilla, joten talvisten ulkoiluvaatteiden hankinnasta tuli aika äkkiä mielestäni hyvä idea. :D

27.11.2013

Taas hieman vähemmän viisas

Moikka taas kaikille!

Bloggari potee tällä hetkellä sohvanpohjalla eilen poistettua viisaudenhammaskoloansa vaihdellen haalean glögin ja mustikkakeiton välillä (haaveillen kaihoisasti Marianne-karkkien pureskelusta), mutta ajattelin kuitenkin jakaa kanssanne päivän asun viikonvaihteesta, kun oltiin porukalla metsästämässä joululahjoja ja syömässä. Tupareiden kuvasaldo puolestaan jäi aika pieneksi, kas kun aika vei mukanaan ihanien ihmisten kanssa ollessa, mutta näette kyllä tuota pikaa muutamia valikoituja otoksia!

isabel marant pour hm coat 1

Tarkkasilmäiset huomaavat kuvassa jotakin, josta intoilin jo aiemmin syksyllä: Isabel Marantin ja H&M:n yhteistyömalliston villakangastakin! Jes, sain kuin sainkin sen käsiini! ^^ Laatikkomainen ja hieman väljä boyfriend-malli on mukavaa vaihtelua tyköistuvalle, paksulle melton-villaiselle ja ennenkaikkea mustalle takilleni, mutta samalla törmäsin yllättävään pohdinnanaiheeseen: minkä värisiä kaulahuiveja harmaan takin kanssa käytetään? :D

Musta nyt sopii kaikkeen, toki, mutta entäs jos haluaisi ylipäätään vaaleamman kokonaisuuden? Harmaa huivi harmaan takin kanssa tuntuu vähän vaisulta vaihtoehdolta, ja aivan valkoista huivia en vain pysty visualisoimaan itselleni. Kuviot. Niin sen täytyy olla. Tarvitsen siis jatkossa kuviollisia, paksuja, leveitä villaisia huiveja.

Kuvista kiitos Nooralle, joka on muuten palannut taas bloggaamisen pariin!

Takki / Coat: Isabel Marant Pour H&M | Farkut / Jeans: BikBok | Kengät / Shoes: Converse Dainty (saatu / gifted) | Laukku / Bag: Proenza Schouler PS11 | Huivi / Scarf: All Saints Men

isabel marant pour hm coat 4 isabel marant pour hm coat 2 isabel marant pour hm coat 3

Sanottava muuten taas kerran, että kyllä viisaudenhampaan poistaminen on lopulta aika hiton paljon vähemmän pelottavaa ja dramaattista, kuin mitä aina saa kuulla ja lukea. Kyseessä on toki yksinkertainen psykologinen ilmiö: kauhutarinat kerrotaan aina eteenpäin ja ne myös jäävät mieleen paremmin kuin yksinkertaiset "meni kivasti, ei siinä mitään ihmeellistä ennen eikä jälkeen, lääkkeetkin toimi ihan niinkuin piti" -toteamukset. Mitä suurempi särö omassa todellisuudessa ja sen rauhassa, sen suurempi älämölö siitä on myös itse nostettava. Tästä syystä ei oikeastaan pitäisi ikinä yhtään missään asiassa lukea ihmisten kertomuksia ja kokemuksia. :D Jokainen on toki yksilö: voihan olla, että kaikki meneekin ihan päin persettä kaikilla kuviteltavissa olevilla tavoilla, mutta ennalta siitä asiasta murehtiminen ja stressaaminen ei kyllä auta tasan mitään.

Mutta siis: allekirjoittaneella sujui kaikki erittäin hyvin kieroista juurista huolimatta. Aikaisemman kokemuksen tuoman viisauden myötä enää ei edes itkettänyt eikä kovin kamalasti jännittänyt. Itse poisto-operaatio on todella nopea: aikaa menee aina eniten siihen puudutuksen vaikutuksen alkamisen odotteluun ja muihin valmisteluihin. Eilen haavaa vielä meinasi jomotella illalla, ja seuraavan särkylääkkeen ottamiseen oli tuossa kohtaa vielä hetki, mutta kas vain, mikä nerokas huomio: rauhassa sohvalla pitkällään löhötessä kipu ja särky ja tuikkiminen menee lähes kokonaan pois. Kannattaa siis käpertyä lähimpään kainaloon potemaan ja ottaa iisisti.

Sitten päivän vine -osioon: Suhtaudun näin chillisti viisurioperaatioihin ja etukäteismurehdintaan, mutta samalla stressaan itseäni melkein hengiltä gradujumituksen (ja noh, yleisen opintojumituksen) takia. Sanon suoraan, etten ole saanut tänä syksynä tehtyä työtäni kymmentä sivua enempää, ja viimeisen kuukauden olen ikäänkuin antanut kaiken muun mennä reippaasti ison G:n edelle. Elämänmuutosten, ystävien, muuton, uuden kämpän sisustamisen, uuden rakkauden, ensilumesta nauttimisen. Kaikkihan meistä välillä alittavat itsensä, ja itse on itsensä pahin kriitikko ja ruoskija, mutta vaikka miten yritän asettua itseni ulkopuolelle objektiiviseksi tarkkailijaksi, en pysty sanomaan tästä jumiasiasta mitään kaunista itselleni. Paitsi saman, minkä ohjaajaproffani: olet tehnyt enemmän kuin et yhtään, eikä G ole koko elämä. Mutta eihän tää nyt silti vetele.

Miten se kuuluisa niskaote itsestä tehtiinkään? Miten ihmiset tekevät sen? En ole koskaan päässyt sille ymmärryksen asteelle. Helposti käy niin, että sitä vain tuijottaa eteensä pala kurkussa pää kuin laskuhumalassa suristen. Muodosta siinä sitten niitä koherentteja ajatuksia. (Tässä kohtaa tekstiä uhmasin maailmankaikkeutta ja pureskelin en yhden, en kahden, vaan kolmen Marianne-karkin verran. Ei katastrofia.)

Ratkaisuyritelmä: pakotan itseäni keskittymään positiivisiin ajatuksiin, muistuttamaan itseäni kaikesta hyvästä elämässä (niistä asioista, joiden olemassaolo nyt toivottavasti ei riipu pätkän vertaa mun gradustani :D), kaatamaan mukiin vähän lisää glögiä ja ajattelemaan, etten minä ihmisenä ja persoonana ole yhtä kuin tekemättömät työni tai epäonnistuneet yritelmävirityskyhäelmät. Vaikka välillä tuntuukin siltä, että ainoa, mikä yhteiskuntaa ja joitakin ihmisiä kiinnostaa ovat ulkoiset tittelit ja statukset. Leimat, joita voi asetella ihmisten päälle ja esitellä muille. Lokerot, joihin ihmiset voi nätisti ja mutkattomasti asettaa ja sitten unohtaa heidät niihin. Mutta kyllä se tästä. Kyllä minäkin vielä. Kyllä mustakin vielä jotakin tulee.

Ei, virhe. Mähän olen jo jotakin. Kaikki meistä on, koska tässä me olemme. Meitä on (eivätkä nämä lokerot sulje mitään muuta lokeroa ulkopuolelleen ainakaan kuin toviksi kerrallaan) vitsailijoita, pohdiskelijoita, sohvaperunoita, ruuanlaittajia, sunnuntaiurheilijoita, suihkulaulajia, pöytälaatikkorunoilijoita, oman elämämme sankareita, hiljaisia, äänekkäitä, rohkeita, ujoja, myötätuntoisia, huolettomia, kotitonttuja, kylähulluja, ystäviä, lapsia, vanhempia, rakastajia ja rakastettuja. Elämä on nyt, eikä vuoden tai kymmenen vuoden päässä, kun taskussa vihdoin komeilee se tutkintopaperi. Kyllä kaikki järjestyy.

Lisää glögiä.

P.s. Snow Patrolin Run on muuten ihan yllärihyvä, ja Chasing Cars on biisi, jota varmaan popitan repeatilla loppuviikon. Miten nää on mennyt multa jotenkin ihan ohi? Noh, allekirjoittanut löysi tuossa vasta noin viime viikolla myös yllärirakkauden Jenni Vartiaiseen. Ei kai siinä, parempi myöhään kuin ei milloinkaan?


25.11.2013

Arvostelussa Rimmel Stay Matte Liquid Mousse

Sisältöyhteistyö

rimmel stay matte

Sain arvioitavakseni Rimmelin uuden meikkivoiteen Stay Matte Liquid Mousse, joka lupaa nimensä mukaisesti pitää ihon tehokkaasti mattaisena, ja tietenkin peittää ihon virheitä ja epäkohtia, mutta silti jättää luonnollisen ja kevyen oloisen lopputuloksen. Geelipohjaisessa, vaahtomaisen ilmavassa meikkivoiteessa kerrotaan olevan pieniä puuterihiukkasia, jotka mahdollistavat tuon mattaisan lopputuloksen. Meikkivoiteesta on olemassa viisi eri sävyä, joista sävy 100 Ivory on vaalea ja keltapohjainen sävy. Tuotteen suositushinta on 8,50 €.

Stay Matte Liquid Mousse on tarkoitettu kiiltävälle iholle, mutta itse täsmentäisin myös, että helposti rasvoittuva iho on tämän tuotteen kohderyhmää. Oma pintakuiva ihoni kun kyllä myös kiiltää, mutta on tosiaankin vaikeampi saada toimimaan tämän tuotteen kanssa yksiin, ellei alla ole kunnon rasvausta.

Tässä vielä havainnekuvat meikkivoiteen tehosta.

Tässä ihoni ennen meikkipohjan levitystä:

rimmel stay matte 3
rimmel stay matte 4

Ja tässä jälkeen:
rimmel stay matte 2
rimmel stay matte 1


Peittävyyden huomee kenties parhaiten katsomalla tuota otsassa olevaa näppylää, joka kyllä peittyy kohtuu hyvin ihan pelkällä meikkivoiteella. Kuten myös huomaatte lähikuvista, iho jää todella mattaisaksi – kuivimmista kohdistaan jopa vähän liiankin mattaisaksi. Omalle ihotyypilleni tämä tuote ei siis ole aivan ideaali ainakaan näin talvella, mutta voin hyvin kuvitella sen toimivan paremmin iholla, joka rasvoittuu luonnostaan omaani enemmän.

En sinänsä (enää) tavoittele täydellisen virheetöntä ihoa, koska ensinnäkin sellainen on kamalan työlästä, ja toiseksi se on aikamoisen tarpeetonta. Ei sen, että tuntee olonsa kotoisaksi omassa ihossaan ja ulkomuodossaan pitäisi olla kiinni täydellisestä virheettömyydestä, vaikka tietysti me usein haluamme itseämme ehostamalla näyttää itsellemme ja muille sen parhaan mahdollisen minän, sellaisen, joksi itsemme kuvittelemme omassa mielessämme. En mäkään vieläkään tiedä, kumpi on parempi tapa piristyä ja saada silmänsä auki – kahvi vai ripsiväri.

Meissä kuitenkin nyt on näitä valuvikoja ja kaikenlaista pientä ja persoonallista, sen asian kanssa nyt joutuu joka tapauksessa elämään. Jokainen toki päättää itse miten paljon aikaa, vaivaa ja rahaa haluaa käyttää näiden persoonallisten valuvikojensa peittelyyn tai häivyttämiseen, mutta samalla kannattaa myös aina muistuttaa itseään siitä, mikä lopulta elämässä on tärkeintä. Mitä se sitten kenellekin on tai mitä sen pitäisi olla, siihen en ota kantaa, koska se on jokaisen oma asia. Pointtini: otetaan iisisti ja ollaan armollisia itsellemme.

Mukavaa viikonalkua!

21.11.2013

Dagens

dagens nov20 4

Siitä on jo aivan liian kauan, kun viimeksi saitte nähdä päivän asuni, mutta uskoisin, että ymmärrätte tilanteen. Ei, en viittaa uuden hovikuvaajan metsästykseen, olenhan kuvannut ah niin itsenäisenä bloginaisena ansiokkaasti kolmijalan kanssa jo blogiurani alkumetreillä (joskin tuossa naapurissa asuu kyllä hovikuvauksen salat tunteva ystävä, hmm-hmm), enkä viittaa edes siihen tavalliseen muotibloggarin ruikutukseen: säähän, valonpuutteeseen ja kyvyttömyyteen säätää kameraa tai hankkia niitä valonlähteitä. You know, ottaa vaikka jalkalamppu ja tyrkätä se about naamalle. Eikös se luovuus ollut tämän alan vahvuus, mitä. :D

dagens nov20 5
dagens nov20 2

Viittaan siis pikemminkin uusien huudien outouteen, ajanpuutteeseen ja pohdintohin siitä, kehtaako nykyään enää julkaista asukuvia, jotka on kuvattu vaatekaappien edessä Senaatintorin portaikon sijasta, opiskelijakämpän muovimatolla kauniin parketin sijasta. Rima kohoaa asukuvien toteutuksessa koko ajan korkeammalle, musta jotenkin tuntuu. Mutta ihan pokalla nyt tässä mennään ja paikkaillaan, vaikka olenkin välillä oikeasti miettinyt, että olenko mä ihmisenä tätä nykyä enää riittävän taitava, riittävän viitseliäs, riittävän mielikuvituksekas tai riittävän inspiroiva voidakseni väittää pitäväni tyyliblogia, ja mites nää puitteet, ja mites nää vaatteet, ja mites tää naama, ja niin. Silti se on se juttu, mistä mä yhä saan ne kiksini tähän touhuun. Ja ainahan tämä keskustelu sitten lopulta palautuu siihen, että jos ei tämä meininki jollekin kelpaa, aina voi etsiä sitten niitä parempia blogeja seurattavakseen. :D

Että tällästä ruikutusta ja ensimmäisen maailman ongelmia meillä täällä tänään, mitenkäs siellä teillä? :D
Silkkipaita / Silk Shirt - Zara, farkut ja buutsit / jeans and boots - Acne, rannekoru / bracelet - Ideakoru

It's been a while since I last posted outfit pics. I'm sure you understand – not only have I gone through a break-up, I've also moved to a new place. Usually bloggers in Finland complain about the weather and light, and the days here are so short during the winter. I usually do too, but this time it's simply me trying to figure out where to put my tripod and if it's okay these days to shoot in front of your closet instead of some fancy location with crazy bokeh. My floor is also made of some basic plastic matt, so no pretty woodwork going on there either. Oh well, take it or leave it, can't say much else, right? :D

First world problems.

20.11.2013

Tänään: Vihan liekit!


Tänään tänään tänään, vihdoin tänään pääsen katsomaan leffateatteriin Nälkäpelin (The Hunger Games) jatko-osan Vihan liekit (Catching Fire), jota onkin kaveriporukalla odotettu hyvä tovi! Lieni aika selvää, että liput hankittiin about heti, kun pystyi. Kesäkin ihan meni kirjatrilogiaa kahlatessa (muun muassa) ja upean, asenteikkaan ja viisaan Jennifer Lawrencen muita leffoja ihastellessa. Ja jousiammuntakurssille menosta haaveillessa (kyllä mä vielä saan aikaiseksi!).

Viime Tampereen päivänä allekirjoittanut muuten kävikin ihan täpinöissään vähän testailemassa Armonkalliolla jousta, ja oon kyllä nyt ihan vakuuttunut tulevasta mestariampujan urastani. Krhm. Tsekkailkaahan kaikki kiinnostuneet Tampereen Jousiampujien sivut! Tarina muuten kertoo, että Jennifer Lawrence on ihkaoikeastikin aikamoisen etevä jousen kanssa. Lääh, mulla on ehkä girl crush.

Löytyykö teistä lukijoiden joukosta jousiampujia? Entä muita Nälkäpeli-faneja? ;)


Ja voittaja on...


Finnish Design Shop -kilpailun voitti..... rumpujen pärinää.... ikuisuus hiljaisuutta.... jännitys tiivistyy.... odottakaa viisi minuuttia..... tai viisi vuotta....

KATARIMARIA!

Laittaisitko Katarimaria minulle sähköpostia, niin voin välittää yhteystietosi FDS:lle. :)
Onnea isosti voittajalle, ja kiitos kaikille osallistuneille! :)

19.11.2013

Muista osallistua Finnish Design Shop -arvontaan!

 

Muistuttaisin vielä kaikkia, että nyt alkaa olla viimeiset hetket käsillä osallistua Finnish Design Shop -arvontaan, jossa yksi voittaja saa valita mieleisensä värisen Hayn Kaleido-tarjotinsetin! Sinne siis, mars! Aikaa on vain huomiseen keskiviikkoon klo 12 asti!

P.s. Ketään muita, jotka aikoo huomenna suunnistaa katsomaan Catching Firea / Vihan liekkejä? ;) Allekirjoittanut on ainakin ihan täpinöissään!

17.11.2013

Vinkkejä valokuvaukseen!

Sisältöyhteistyö: Olympus 

Hei taas kaikille! Olen mukana Indiedaysin ja Olympuksen kampanjassa, ja sain kampanjan ajaksi lainaani Olympuksen uuden E-PM2 -kameran, joka on miniversio suosituista PEN-kameroista. Pienen koon ja kepeän ulkomuodon lisäksi kuvanlaatu on blogitarkoitukseen aivan mainiota, ja kamerasta tulee jo valmiina erittäin hyvälaatuisia kuvia. Jopa automaattikuvaus toimii kelvollisesti (kaikkien ammattikuvaajien ja manuaalisäätöjen nimiin vannovien kauhistukseksi) ja valmiit taidefiltteritkin ovat aika hauskoja. Kuvasin alla olevat kuvat Olympuksen 14-42mm -zoomiobjektiivilla.

olympuskuva1
1/50, ƒ/3.5, ISO 1250, 15 mm
 
Osallistuin kampanjan tiimoilta myös Olympuksen järjestämään valokuvauskoulutukseen, jossa valokuvaaja Matti Sulannon johdolla kerrattiin tärkeimpiä perusasioita valotuksesta ja kamerasäädöistä ylipäätään kuvan rakentamiseen, sommitteluun, aiheen valintaan ja niin edelleen. Hyvällä kuvalla on myös tarina – mitä tapahtuu ennen ja jälkeen kuvan ottamisen. Mikä mahtaa olla tämän alla olevan kuvan tarina?

olympuskuva3 
1/80, ƒ/3.5, ISO 2000, 14 mm, taidefiltterinä Cross-kehitys

Laadukkaat kuvat ovat ehkä kaikista tärkeimpiä asioita blogeissa, joissa käsitellään jotakin, mitä voi myös näköaistin kokea: tyyliä, kauneutta, meikkejä, ruokaa, sisustusta. Hyvä kamera ei takaa hyviä kuvia, joten kannattaa oikeasti perehtyä oman kameran säätöihin ja kuvauksen perusasioihin: ne eivät ole vaikeita tai ylettömän monimutkaisia juttuja, vaikka aluksi siltä saattaisikin tuntua. Tärkeimpiä asioita ymmärtää valokuvauksesta on se, miten valotus toimii, koska ilman valoa ei ole valokuvaa, ihme kyllä. :D Hyvä valo onkin tärkeää, mutta olosuhteista riippuen valoa voi olla myös liikaa tai liian vähän. Tällöin on hyvä tietää, miten säätää sitä omaa kameraa, koska aina automaattikuvaus ei ole niin fiksu kuin sitä voisi luulla. Vanhallakin kameralla saa aivan täysin loistokkaita kuvia, kun näkee sen vaivan, että perehtyy noihin perussäätöihin.

mac makeups 1
1/20, ƒ/4, ISO 800, 14 mm

Mitä nuo perussäädöt sitten ovat? Sulanto kutsuu tätä valotuksen pyhäksi kolminaisuudeksi: suljinaika, aukko ja ISO. Kaikki nämä säädöt vaikuttavat toisiinsa, eli jos säädät yhtä, kannattaa huomioida miten se vaikuttaa myös muihin säätöihin. Marraskuussakin on mahdollista kuvata blogiin kuvia, kun ymmärtää, miten hyödyntää parhaiten myös se iltapäivän hämärtyvä valo mahdollisuuksineen!

Suljinaika luonnollisesti kertoo, kuinka nopeasti kameran suljin aukeaa ja sulkeutuu ja täten kuinka paljon valoa ehtii sen läpi mennä. Tämä luku ilmoitetaan aina sekunnin murto-osina, esimerkiksi suljinaika 1/100 tarkoittaa siis yhtä sadasosasekuntia. Aukko taas on juuri se aukko, jonka läpi valo kulkee, ja aukon kokoa voi vaihdella: tämäkin vaikuttaa paitsi valon määrään, myös siihen, kuinka kapea tai laaja on terävyysalue, joka kameran kuvalle tallentuu. Toisin sanoen aukko on se säätö, jolla saa kohteen taustan kauniisti sumentumaan, blurraantumaan. Mitä suurempi aukko, sen kapeampi syvyysterävyysalue ja siis sitä enemmän sumennusta – ja sitä pienempi aukkoluku. Aukkoluvun eteen lisätään yleensä kirjain f.

ISO on kolmas valotukseen ja kuvan valoisuuteen liittyvä tekijä. Yksinkertaistetusti sanottuna se määrittelee, kuinka herkästi kamera nappaa valoa. Mitä suurempi ISO-arvo, sen herkemmin valoa tallentuu, mikä on kätevää esimerkiksi hämärätilanteissa kuvatessa. Toisaalta, mitä suurempi ISO-arvo, sen enemmän myös kohinaa. Kannattaa siis aina kuvata pienimmällä mahdollisella ISO-arvolla, joka olosuhteisiin nähden suinkin on mahdollista.

Alla olevassa kuvassa demonstroin aukon vaikutusta syväterväyysalueen kokoon, eli siis siihen, kuinka tausta sumenee. Huomioikaa siis aina se luku, jonka edessä on f-kirjain. Vielä suuremmalla aukolla (eli pienemmällä aukkoluvulla) sumennus olisi ollut vieläkin voimakkaampi, mutta toisaalta halusin sekä rannekorun tekstin, että sen takana olevat korut suunnilleen tarkoiksi. Digiaikana onneksi voi hyvin kokeilla ja erehtyä, sitten säätää asetuksia ja kuvakulmaansa paremmaksi.

fav things
1/40, ƒ/4.4, ISO 800, 25 mm

Kannattaa myös käydä Olympuksen brändisivulla osoitteessa www.olympus.indiedays.com. Sieltä löytyy paljon lisää loistavia kuvausvinkkejä, informaatiota noista mainituista perussäädöistä ja tietysti paljon ihania kuvia. Ja toki myös kannattaa käydä tykkäilemässä, sillä eniten Facebook-tykkäyksiä saanut kuva ja kuvausvinkki voittaa joko Olympuksen kameran tai Olympuksen objektiiveja, ja mikä parasta, tietysti myös tykkääjien kesken arvotaan Olympuksen tuotepalkintoja. Kipin kapin siis sinne!

olympuskuva4
1/125, ƒ/3.5, ISO 1250, 14 mm
 
Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

14.11.2013

Sweater Weather

sweater weather 2

Nyt jos koskaan on otollinen hetki vuodesta kaivaa esiin ne muhkeimmat villaneuleet ja kääriytyä höyryävän juoman kanssa (allekirjoittaneella joko kahvi tai glögi, tässä kohtaa yhä enenevissä määrin se glögi houkuttelee) kerrosten alle pitämään säätä. Ja vaikka kuuntelemaan The Neighbourhoodin Sweater Weatheria, joka mulla on tänään kyllä ollut ihan repeatilla. Mites teillä?

P.s. Muistakaahan osallistua Finnish Design Shop -arvontaan!


sweater weather 1 sweater weather 3 sweater weather 4 sweater weather 5

Neule COS, rannekoru Ideakoru, sormus Kalevala koru

13.11.2013

Kurkistus uuteen kotiin + arvonta!

Sisältöyhteistyö 

things in my new home 7

Hei taas, ystävät! Nytpä onkin luvassa teille mielenkiintoinen yhteistyö Finnish Design Shopin kanssa, joten olkaas kuulolla! :)

Uuden kodin järjestelyn ja kaupunkien välillä reissaamisen ohessa olen yrittänyt pitää jotakin otetta opiskeluista (good luck to me) ja pohdiskella, miten tehdä uudesta kodista itseni näköinen. Ikea-koti mikä Ikea-koti, näin alkuun nyt ainakin (varsinkin?), mutta pienillä yksityiskohdilla, väripilkuilla ja luovilla ideoilla se siitä pikkuhiljaa rakentuu.

things in my new home 12
 
...Kuten vaikkapa ripustamalla jouluvalot seinällä tyhjyyttään ammottaviin taulukoukkuihin. Tai täyttämällä kaunis kippo omilla lempikarkeilla (meille naposteluhiirille toki inasen riskialtis sisustuselementti). Tekemällä perinteiset ja käyttämällä niitä kukkia sisustuksessa, tai kuten allekirjoittaneen tumpelopeukalon kohdalla, tekokasveja, vaikka se onkin vähemmän trendikästä. Levittämällä lapsuudestani tutun lampaantaljan sängyn viereen ja mätsäämällä sen uuteen yksilöön ruokapöydän ääressä olevien penkkien päällä.

Myös kirjahylly omilla lempiteoksilla täytettynä kertoo omistajastaan aina jotakin, sekä hauskat pienet esineet ripoteltuna hyllyille sinne tänne. Odotan myös jo innolla reilun viikon päässä häämöttäviä tupareita! ^^ Verhot kun vielä saisi aikaiseksi silittää ja ripustaa. Makkarissakin on yhä pari purkamatonta kassia, ja eteisessä odottaa pari pikkupöytää vielä kokoamistaan. Älkää huoliko, näette kyllä vielä lisää kuvia, jahka lukaalini esineet löytävät paremmin paikkojaan ja kuu ja tähdet ovat oikeissa asennoissa ja niin edelleen. :D
 
things in my new home 10 things in my new home 5
things in my new home 1things in my new home 2 things in my new home 6

Tiedän, että ihan juuri äsken ihannoin vähäeleistä, vähäväristä ja yltiöminimalistista sisustusta inspiskuvituksille haikaillessani, mutta kas vain, olen päätynyt valitsemaan muutaman iloisen väriläiskän omaan sisustukseeni, lähinnä helposti vaihdettavien pikkuesineiden ja tekstiilien osalta. Tämä yhdistettynä sisälle tulvivaan valoon kotini tuntuu suorastaan värikkäältä, mitä varmaan ei moni tyyliäni vuosien mittaan seurannut ehkä olisi odottanut. :D Onkohan tämä kenties vastareaktio marraskuulle? ;)

Haluankin yhdessä Finnish Design Shopin kanssa antaa myös teille, uskolliset lukijat, mahdollisuuden saada hieman väriä (tai mikäli niin valitsette, värittömyyttä) myös teidän koteihinne! Arvon yhden voittajan, joka saa valita FDS:n valikoimasta tanskalaiselta Hay-merkiltä neliosaisen setin Kaleido-tarjottimia, luonnollisesti itse valitsemassaan värissä! Settiin kuuluu siis neljä eri kokoista tarjotinta: XS, S, M ja L, yksi kappale kutakin. Palkinnon arvo on yhteensä noin sata euroa.


Oma värivalintani menisi muuten joko mintunvihreään tai keltaiseen – ympäröimällä itsensä iloisilla väreillä tuntuu vähemmän siltä, kuin olisi vuoden synkin aika käynnissä. Ainakin silloin, kun valo tulvii ikkunoista ja aurinko kurkkaa pilvikerroksen takaa. ^^

OSALLISTUMISOHJEET:

Osallistu arvontaan käymällä Finnish Design Shopin sivuilla, tsekkailemalla Hayn tuotevalikoimaa ja kertomalla sitten kommenteissa oma suosikkiesineesi! Jos haluat, voit myös perustella valintasi. Keksi itsellesi nimimerkki, jotta voittajan ilmoittaminen on helpompaa. Jätä kommenttiisi mukaan toimiva sähköpostiosoite, jotta Finnish Design Shop voi olla yhteydessä voittajaan palkinnon postittamiseksi! :) Aikaa osallistua kilpailuun on viikko, eli kisa päättyy keskiviikkona 20. 11. 2013 klo 12! 

Onnea kaikille arvontaan! :)

Yhteistyössä: Finnish Design Shop
Tuotekuvat: Hay 

9.11.2013

Pinkki on pinkki

pink hair and grey college 1

Kuten juuri demosin viimeisimmän kampaajareissun jäljiltä Label M:n uutta Powder Pink Sprayta ja sen kykyä tuottaa hiuksiin aivan aavistuksenomaista sävytystä, tällä kertaa päätin kokeilla ihan full-on pinkkiä tukkaa. Tosin, aivan koko päähän en kuivashampoomaista tuotetta vetänyt. Leveät raidat, joita voi haalistaa ja joiden rajoja häivyttää ihan vain yksinkertaisesti harjaamalla, riittää. Kyllä tää My Little Pony -tukka on vaan aika makea. ;)

Sellainen huomio on kyllä tehtävä tuosta pinkistä kuivashampoosta, että oikeasti, heittäkää päällenne pyyhe tai edes jotain, nimittäin tuolla on helppo saada kauluksensa pinkeiksi. Ja mustan kaulaliinansa muuten myös, jos riittävän tiiviisti kietoo sellaisen kaulaansa. :D Sen sijaan iloksenne voin kertoa, että esimerkiksi tyynyliinoihin ei kieriskellen vietetyn yönkään jäljiltä jäänyt mitään pinkkejä jäämiä.

Seuraavana päivänä kuitenkin puuterinen tuote alkaa entisestään haalentua vähitellen varistessaan, ja pian väri onkin vain haalea muisto. Ei siis mitään liian kestävää ja pysyvää, yhden-kahden päivän juttu, sopiva yksittäisiin tilanteisiin, tilaisuuksiin ja tapauksiin. Ja lähtee ihan vedellä, niin käsistä, vaatteista kuin hiuksistakin. Parhaimmillaan väriloisto on ihan luonnonvalossa, keinovalossa sävy alkaa muistuttaa hieman punajuurta. :D

Powder Pink Spray tekee hiuksista mattaisat ja antaa niille kuohkeutta. Omassa tukassani se on yhtä kuin kuivanoloinen, helposti takkuuntuva peikkotukka, mutta aikansa ja paikkansahan sillekin on. ;) En siis ottaisi tästä mitään päivittäistä rutiinia, jo ihan senkin takia, että pullo tätä pinkkiä maksaa Suomessa sellaiset parikymppiä. Mutta kuten sanottua, yksittäisissä tilanteissa aivan passeli. Ja ihana! ;)

pink hair and grey college 8 pink hair and grey college 5

8.11.2013

Kuukauden Cleopatra's Secret -boksi

Sisältöyhteistyö

cleopatras secret 2 8

Kuukauden Cleopatra's Secret -yllätysboksi saapui taas ilostuttamaan muuttokiireiden keskellä häärännytä bloggaria, ja tällä kertaa boksista paljastui tuttuun tapaan monipuolinen valikoima ihania tuotteita.

Settiin kuului kynsilakkaa Leighton Dennyltä, mutanaamio, käsirasvaa (I swear, aina kun mistään saa tuotenäytteitä, mukana on joka kerta käsirasva ;) Allekirjoittaneella on varmaan lähemmäs kaksikymmentä erilaista käsirasvaputelia säilössä...), Nyxin hoitava huulikiilto ja Oriflamen ripsiväri.

Odotan erityisesti pääseväni kokeilemaan tuota Organic Shopin mutanaamiota saunassa, kas kun nyt meikäläisellä on ikioma sellainen (!!!) ja kas vain, parhaat likkani jo ilmoittautuivat innokkaiksi kanssatestaajiksi. Tyttöjen saunailta it is. ;)

cleopatras secret 2 7 cleopatras secret 2 6 cleopatras secret 2 5 cleopatras secret 2 3 cleopatras secret 2 2
cleopatras secret 2 1

Kivaa viikonloppua kaikille! ^^

3.11.2013

Millä on kahdeksan jalkaa, kaksi kuonoa ja aimo annos luonnetta?

cute creatures 22

Viime viikonloppuna sain tavata pitkästä aikaa eräitä varsin erinomaisia henkilöitä Maijan luona, nimittäin Millaa (karvakuonoista se vähemmän karvainen) ja Iitaa (se karvaisempi)! Karvakuonot ovat aikamoisen vekkuleita tapauksia, ja tietysti aivan oppikirjojen mukaan mäyräkoiria: vähäsen itsepäisiä, helposti loukkaantuvia, hupsusti taapertavia, mutta ah niin kovasti rapsutuksia rakastavia. Ja syliin totta kai pitää päästä. Lähtiessä taas luonnollisesti asiallista on istua jalan päälle, tai seuraavaksi parhaan asian, kengän päälle. Kuinkas muutenkaan. :D

cute creatures 28
cute creatures 29 cute creatures 31 cute creatures 23 cute creatures 1

Mukavaa viikonloppua kaikille! Allekirjoittanut viettää nämä pari seuraavaa päivää muuttopuuhissa, katsotaanpa vaan, miten äkkiä sitä selviytyy takaisin elävien kirjoihin... :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...