31.8.2013

Asu viikonlopulle + pohdintaa rusketuksesta

Yhteistyössä Spartoo

Heipodei taas kaikille! Allekirjoittanut paahtaa tällä hetkellä Keski-Suomessa kaveriporukalla ja meno on toivottavasti villiä, mutta ottakaa lohtua tässä ajastetussa postauksessa siitä, että olen varmaan about tällaisissa tamineissa liikkeellä!

surfing the nike free 5 surfing the nike free 7

Rento t-paita GT:stä on ollut aktiivisessa käytössä, välillä yöpaitana, välillä päiväpaitana. Tykkään mustavalkoisesta lookista ja voimakkaasta, lehtien otsikoita muistuttavasta fontista. Tekstinä on muistutuksia kaikesta siitä, mitä kesässä rakastan. Yhdeksi asiaksi voisi kyllä rantojen ja aurinkoisten päivien ohella listata tuon hämmästyttävällä tahdilla kehittyneen luomurusketuksen, jota vain ainiharvoin tasoitan (koska krhm, tietyt paikat eivät kirjaimellisesti näe päivänvaloa) ja tehostan purkkirusketuksella. Tähän on myös syynä se, että viime kesän itserusketuskokeilujen päätteeksi ihoni tuntui herkistyneen itseruskettavalle ja alkoi kutista ja kehittää ihottumaa levityksen jälkeen, mutta se voi tietysti olla myös herkkyyttä jollekin muulle kuin ruskettavalle aineelle.

surfing the nike free 3

Olen ollut vuosia niin kovassa palamisen pelossa (enkä todellakaan, todellakaan halua ihosyöpää, ja ihon palaminehan se on se, mikä nostaa riskiä ehkä selkeimmin), että olen vältellyt auringossa oleilua vähän jopa hysteerisesti ja sportannut sen sijaan luomukalpeaa ihoa. Ihan myös eräänlaisena vastareaktiona rusketusövereille ja ikuiselle tyytymättömyydelle omaan "luonnontilaan". Olen aihetta pohdiskellut aiemmin mm. tässä postauksessa, joka alkaa lupaavasti sanoin "Rusketus on imho yliarvostettua." :D Noh, onhan se, edelleen. Kalpeakin on kaunista, edelleen.

Mutta olenpa minäkin puolestani vähän koukuttunut siihen, miten hohtavalta päivettynyt iho näyttää, ja miten hiukset, meikki ja jopa vaatteet näyttävät aivan uudenlaisilta uutta ihonsävyä vasten. Ehkä olen vain kaivannut vaihtelua? Olen jo etukäteen surullinen koittavasta talvesta, joka pyyhkii uuden rakkauteni tipotiehensä. Kenties betakaroteenia läpi talven syömällä vaalenemista voisi hidastaa. Ja muistatteko puheeni kesästä? Se jatkuu vain. Nyt on kesä. ;)

surfing the nike free 2

Jalassa ovat uudet lempifarkkuni BikBokilta, mallina vetoketjullisilla lahkeilla varustetut Funkit, uusi mahtava vyö COS:ilta (rakastan tuota mattamustaa solkea) sekä luottolenkkarit merkkiä Nike. Valitettavasti tennarit eivät oikein ole jalkaani istuneet yhtä hyvin kuin ihan kunnon lenkkeilyyn tarkoitetut jalkineet, mutta ainakin nämä nyt ovat mukavat jalassa. Tsekkaa nämä sekä koulunalkajaistarjoukset (hrr, koulu, hrr, jotenkin meikä ei nyt tänä vuonna puhku innosta oppia ja päntätä, liekö ison G:n pelolla jotain tekemistä asian kanssa) Spartoo-nettikaupassa!

surfing the nike free 1
surfing the nike free 8

Mukavaa viikonloppua kaikille! ^^ Pitäkää toisistanne huolta!

30.8.2013

I Love Me


I Love me 2013 bloggaajailta 15

Hei kaikki, mulla olis nyt tosi jännittäviä uutisia! Olen kihissyt tästä itsekseni tovin, ja nyt vihdoin voin kertoa siitä. Minut valittiin siis monien hakijoiden joukosta yhdeksi I love me -mesutapahtuman virallisista bloggaajista! Jos olette seuranneet Instagramiani tai Facebook-sivua, olette ehkä vihineet jo asiasta jotakin. ;)

Kyseessä on siis Helsingin Messukeskuksessa 11. – 13. 10. 2013 järjestettävä Pohjois-Euroopan suurin terveys-, muoti-, ja kauneusalan messutapahtuma. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään Terveys-, Kauneus-, Muoti- ja Koru&Kello-messut. Ohjelma vielä täydentyy tässä syksyn edetessä, mutta tämän hetkisen aikataulun voit tsekata tästä.

Blogisivulta voitte kurkistella, keitä kaikkia muita ihania ihmisiä on mukana ja tutustua heidän blogeihinsa. Ei voi kuin sanoa wau – miten olenkaan päässyt tällaiseen porukkaan? Minä pienen blogini ja suuren suuni kanssa? Kiitoshan siis kuuluu teille lukijoille, jotka sinnikkäästi olette kiinnostuneita ja seuraatte matkassa aivoituksiani! Ilman teitä tääkään homma ei pyörisi. Fakta.

Meitä bloggaajia voi tavata I love me -tapahtuman aikana erityisessä Blogger's Loungessa, ja suunnitteilla on myös kaikenlaista jännittävää aktiviteettia lukijoidemme ja messukävijöiden iloksi. Tulen myös hieman lähempänä tapahtumaa arpomaan pääsylippuja messuille sekä esittelen kiinnostavia messulöytöjä, joita kannattaa käydä ihmettelemässä, joten pysykää mukana! Tapahtumassa pyörivät myös radio The Voicen juontajat, jotka raportoivat messujen etenemisestä ja  haastattelevat bloggaajia.

Messujen tiimoilta osallistuin alkuviikosta Scandic Simonkentän kattopaviljongissa järjestettyyn bloggaajailtaan, jossa tutustuimme toisiimme ja kehittelimme jo jännittäviä ideoita teitä ja messuvieraita varten. Kiitos vain I Love Me -tiimille ja Scandicille mukavasta illasta, hyvistä tarjoiluista ja kauniista puitteista!

Ihanaa viikonloppua kaikille! ^^


Asukuvista iso kiitos Misorellalle! :)
Jakku - Zara | Toppi - & Other Stories | Farkut - BikBok | Laukku - Proenza Schouler | Sandaalit - Vagabond | Kello - Michael Kors | Korut: Bjørg ja Jennifer Zeuner
I Love me 2013 bloggaajailta 14 I Love me 2013 bloggaajailta 9 I Love me 2013 bloggaajailta 4 I Love me 2013 bloggaajailta 7 I Love me 2013 bloggaajailta 2 I Love me 2013 bloggaajailta 5 I Love me 2013 bloggaajailta 8 I Love me 2013 bloggaajailta 16

28.8.2013

Tissit


Karkkipäivän Sanni kirvoitti keskustelua suosikkiaiheestani, eli tisseistä. Sanoiko joku tissit? Tissit. Tissittissittissit. Olen ihan tissityttö. Tuliko tämä nyt selväksi? Hienoa, asiaan.

Rinnat on monille naisille arka aihe, varsinkin nuorena, kun omaan kehoon tutustuminen ja oman itsevarmuuden löytäminen ovat vielä kesken. Muistan jo demittäjäajoiltani lukemattomia ja lukemattomia keskustelulankoja, joissa pohdittiin millaiset rinnat naisella kuuluu olla, onko ok olla tämän ja tuon kokoiset, millaisista tisseistä pojat tykkäävät, miten rinnat saisi kasvamaan ja ovatko ne riittävän suuret. Vieläkin samat kysymykset varmasti pyörivät siellä tapetilla.

Usein rintoihin liittyviä kipuiluja käsitelläänkin juuri siitä näkökulmasta, että rintojen "vika" on niiden liian pieni koko (vaikka joillekin se "vika" voi myös olla liian suuri koko, mikä aiheuttaa esimerkiksi niska- ja hartiakipuja) ja jotenkin vääränlainen muoto. Myös Sannin rohkeassa omia kokemuksia kertaavassa postauksessa lähtökohta oli rintojen pienuudessa ja tämän kanssa sinuiksi tulemisessa. Täytyy kyllä sanoa, että olin aika äimystynyt lukiessani kommentteja, joissa likat kertoivat poikien ja jopa toisten tyttöjen kommentoineen liian pieniä rintoja tosi ilkeään ja hyytävän julmaan sävyyn – jotenkin sellainen tuntuu niin uskomattoman pinnalliselta ja lapselliselta, että sitä alkaa tuntea tässä itsensä suorastaan kalkkikseksi. Oikeasti? Oikeasti? Oliko mun aikananikin tällaista ja mä en vaan muista? (Luultavasti oli, ja luultavasti en vaan muista.) Pienistä rinnoista on myös stressannut esimerkiksi huippumalli Kate Moss.


Demin keskusteluista sen sijaan muistan aina sellaisen nerokkaan vastauksen, joka silloin ainakin omat huoleni pyyhki aika hyvin tipotiehensä: kun katsoo vaikka nyt seurustelevia pareja, näyttääkö siltä, että kaikki onnellisessa parisuhteessa olevat naiset ovat isotissisiä? Onko muka niin, että yhdessäkään parisuhteessa olevalla naisella ei ole pieniä rintoja? Onko kaikilla menestyvillä ja tunnetuilla naisilla muka kookas rintavarustus? No ei todellakaan!

Rintojen koko ei tarkoita ikuista yksinäisyyttä, loputonta hylätyksi tulemista tai muutenkaan onnetonta ja feilaamiseen tuomittua elämää. Siinä missä löytyy isorintaisista diggaavia ihmisiä, löytyy myös pienitissisistä diggaavia. Joillekin asialla ei ole kerrassaan mitään väliä. Jokaiselle jotakin, jopa siitä kauheasta pahasta pornosta löytyy pienirintaisia naisia. Edes oikeasti rinnattomuus, siis esim. rintojen menetys vaikkapa nyt rintasyövälle (puhumattakaan ennaltaehkäisevästä rinnanpoistosta Angelina Jolien tapaan) ei ole automaaginen kytkin, joka kääntää ihmiselämän asentoon "forever alone". Yksittäisiä ääliöitä, jotka kommentoivat muille ilkeästi sen sijaan tulee aina olemaan ikään ja asemaan katsomatta. Niin on elämässä yleensäkin. Rinnat eivät ole ihmisen mitta.

(Eikö muuten ole jännä, että suuririntaista naisihannetta pidetään välillä pahana ja naista alistavana, ja samaan aikaan toisaalla myös pienirintaista naisihannetta pidetään pahana ja naista alistavana, naisen poikamaiseksi muuttamisena ja "naisellisen" vartalon torjumisena? Toisin sanoen aikuisetkin syyllistyvät laudaksi haukkumiseen... Eikö oikeasti ole mikään ikinä hyvä? Allekirjoittanut sanoutuu tiukasti irti kaikenlaisesta "nämä naiset eivät ole aitoja naisia, koska näiden kroppa on väärän ihanteen mukainen" -soopasta ja juhlii jokaisen kroppaa persoonallisena ja omanlaisenaan, vaikka naisen muodot ovatkin aina olleet vääränlaiset.)

the little shadow 6

Oma suhteeni rintoihin on ollut aika rauhaisa. Olen pahimmat ulkonäkökriisini kokenut pikemminkin tyylistäni ja naamastani kuin niinkään kaulasta alas päin olevista ruumiinosistani. Myönnän, olen ollut iloinen rintojen kasvettua muutaman kilon lihomisen myötä, ja käytän mielelläni kauniin rintavaon esiintuovia ja topattuja liivejä, pidän pyöreästä muodosta ja niin edelleen. Olen tissi-ihmisiä, pidän tisseistä, niiden katselusta ja niiden korostamisesta. Mutta olen erityisesti viime aikoina diggaillut myös hyvin pienistä rinnoista. Nyt kun vastaavasti taas muutaman kilon aikaisemmasta hoikempana ensimmäisenä tavaraa katoaa aina rinnoista, ja tilanne on se, että oikeastaan liivejä ei edes tarvitsisi käyttää muuta kuin urheillessa. Minirintaisena vaatteetkin istuvat eri tavalla, ja kun ei tarvitse huolehtia rintsikoiden näkymisestä, voi käyttää niin avonaisia paitoja kuin haluaa kunhan huolehtii, etteivät tytöt ihan karkaa kaikkien näkyville. ;) Lisäksi nyt kun olen moninkertaistanut tämän vuoden aikana punnerruslukemani ja siis kehittänyt rintalihaksiani, tuntuukin, kuin tissit muutenkin istuisivat kropassa entistä paremmin!

the little shadow 5

En siis toisien sanoin olekaan yhtään ahdistunut tissien pienentymisestä, vaan näen sen uutena ja mielenkiintoisena mahdollisuutena. Melkein toivon, että ne olisivat vieläkin inasen pienemmät, jotta paidat istuisivat ilman liivejä vieläkin tasaisemmin. En koe naisellisuuteni tai viehätysvoimani olevan kiinni rintojen koosta tai siitä, kuinka paljon niitä korostan, vaan olen sen sijaan alkanut pitää ihoa seksikkäänä. Samaan tapaan kuin ranteet, niska, solisluut ja nilkat ovat kuumaa tavaraa, myös paljas rintakehä sytyttää. Nämä ovat makuasioita, ei muuta.

Välihuomiona, tsekatkaapas tämä postaus oman kuppikoon ja sen rinnakkaiskoon löytämisestä. Räjäytti ainakin ihan allekirjoittaneen tajunnan. :D Uskotteko ikinä, että mun kuppikoko ei olekaan A75, vaan C70? :D Mikä on tää fiksaatio lukuihin ja kokoa ilmaiseviin kirjaimiin... Olen käyttänyt aina liian suurta ympärysmittaa, ei ihme, että on rintsikat hiertäneet ja vääntyilleet ja kääntyilleet päällä...

...Ja jos ne pienet nöpöttäjät kovastikin omaa mielenrauhaa häiritsevät (tästäkin on saatu tulisia taistoja aikaiseksi, joistakin seuraava mitä sanon ansaitsee nimittäin kohtelun tasoa rintaliivien polttaminen), niin avun tuovat alienin näköiseksi tekevät asusteet, nimittäin nännisuojat. Nipple covers. Weird shit, but it works.

The Hat Thing 3 (1)

Minä uskon, että nainen on henkilö, joka tuntee itsensä naiseksi. Naisen ei tarvitse olla mitään ulkoa päin määriteltyä. Naisen ei tarvitse olla laiha tai kurvikas, rintava tai rinnaton, pitkähiuksinen tai lyhythiuksinen, tumma tai vaalea, pitkä tai lyhyt, lihaksikas tai lihakseton. Nainen on jokainen, joka kokee olevansa nainen, ja kaikilla ihmisillä on tähän yhtäläinen oikeus.

Lisäksi, onhan meillä nyt aika helvetin hyvin asiat, jos suurimmat murheemme elämässä ovat rintojemme koko ja muoto, eikö?


P.s. Naiset, toivottakaa myös tervetulleeksi naissukupuoleen uusi sisaremme Chelsea Manning, joka syntyi Bradley Manningiksi, mutta kokee nyt olevansa nainen ja toivoo kaikkien puhuttelevan itseään Chelseaksi. Rock on!

26.8.2013

Zara New Season


Zara Top-3 New 1


Tässä kolme suosikkiani Zaran syksyn uutuuksista. Simppeli silkkipaita – ehkäpä olisi aika kokeilla tätä luksusmateriaalia, vaikka olenkin lähes varma hikoilevani silkin heti kainaloista piloille. :D Musta laukku reteillä kultaisilla yksityiskohdilla tuo mieleen Givenchyn Obsidia-laukut, ja syysuskottavat buutsit matalalla, mutta leveällä korolla ja isoilla soljilla ovat tämän kauden hitti jo syntyessään.

Allekirjoittaneella on myös tehtynä jo muutama ihana löytö, jotka tosin eivät ole mitenkään syksyyn (yh, kesä se kyllä vieläKIN on, termiseen syksyyn on tilastollisestikin vielä viikkoja, puhumattakaan tästä poikkeuksellisen lämpimästä vuodesta) sidottuja, vaan tavalleni uskollisesti ajattomia ihanuuksia. Esittelen ne piakkoin! ;)

Here's my fav pieces from Zara's new season collection. A simple silk shirt (it's about time I take a shot at this classic), a black handbag that reminds me of Givenchy Obsidia, and chunky boots that are a sure hit this Autumn. I've also made a couple of great finds for the Fall, allthough I'm always for timeless pieces I can use no matter  the season. I'll get back to you on that!

24.8.2013

Kööpenhamina Part 2

Matkakertomus jatkukoot! Tsekkaa Part 1 tästä.

On with the Copenhagen trip report! Do check out Part 1 too!

Copenhagen 2013 5d2 235 Copenhagen 2013 5d2 234
Copenhagen 2013 5d2 170 Copenhagen 2013 5d2 50 Copenhagen 2013 5d2 317 Copenhagen 2013 5d2 233 Copenhagen 2013 pokkari 134 
...Ja sama paikka kauempaa päin / And the same spot from a distance:
Copenhagen 2013 5d2 142 Copenhagen 2013 pokkari 132 Copenhagen 2013 5d2 171 Copenhagen 2013 5d2 231 Copenhagen 2013 5d2 85 Copenhagen 2013 5d2 78 Copenhagen 2013 5d2 198

En voi kyllin painottaa sitä, miten kaunis Kööpenhamina on. Keskusta on yhdistelmä vanhaa ja modernia, koristeellista ja minimalistista, ja satamakaupungille luontevasti meri ja veneet tuntuvat koko ajan olevan aivan nurkan takana. Kanaalien varsilla on laivakahviloita ja viehättäviä pieniä baareja. Aktiviteetteja kaipaavat voivat vuokrata polkupyörän tai vaikka kanootin. Voisin viettää vaikka kokonaisen viikon vain kanaalin varrella istuskellen ja aurinkoisia ihmisiä katsellen.

I can't stress enough how beautiful Copenhagen is. The city center is filled with old and new buildings and styles, and because it is a city by the sea and an imporant harbor, the ocean and boats never seem to be far away. There's lots of cafes and charming little bars along the canals. If you're looking for a more active way to get to know the city you can rent a bike or a canoe. I could spend a whole week just leisuring around sitting by the canal, watching the locals that always seem to smile...

Copenhagen 2013 5d2 228 Copenhagen 2013 5d2 172

Pyöräilijöitä on joka puolella. Maine kaupungin vahvasta pyöräilykulttuurista ei ole tippaakaan liioiteltu. Pyöräväylät on selkeästi merkitty, mutta vaikka tumpelo turisti väistämättä eksyykin sellaisen tukkimaan, takaa kuuluu vain iloinen kellonkilistys, joka ohjastaa antamaan tietä. Kun tumpelo turisti sitten hetken panikoituaan tajuaa hinata ahterinasa sivuun, ohi ajava pyöräilijä vain hymyilee ja heittää aurinkoisen "Tak!" -huudahduksen ohi ajellessaan. Ja tältä koko kaupunki muutenkin tuntuu: iloiselta ja superystävälliseltä.

Bicycles are everywhere in Copenhagen, and the strong cycling culture is clearly visible from the first glance. But even if you as a tourist who's a bit lost on the spots meant for walking and meant for cycling happen to stumble in front of a bike, no worries. You'll hear a happy little ring and when you eventually get out of the way you are greeted with smile and friendly "Tak!" as a cyclist rides by. This seems to be the essence of Copenhagen: being friendly and happy.

Copenhagen 2013 5d2 220

Tässä asuni parin päivän mittaisella reissulla (kiitti AJK:lle kuvista):
Here's my outfit during our two day stay (thanks to AJK for the pics):

Toppi / Top: Only | Housut / Pants: Filippa K | Vyö / Belt: Tiger of Sweden | Laukku / Shoulder Bag: Proenza Schouler PS11 | Sandaalit / Sandals: Vagabond | Kello / Watch: Michael Kors | Aurinkolaist / Sunglasses: HM | Kaulakoru / Necklace: BJØRG

Copenhagen 2013 5d2 202

Iltapäivällä päätimme Nooran kanssa käyttää tunnin "kanaaliristeilyllä", siis kiertoajelulla veneellä. Löysimme netistä edullisen Netto-Boatsin, ja tunnin mittaiselle retkelle tuli hintaa 6 egeä per naama. Ei paha muuten niin sikakalliissa kaupungissa. Suosittelen lämpimästi! Näissä kuvissa on muuten mukana myös Nooran ottamia otoksia!

Me and my friend Noora decided to go on a sightseeing boat tour around the canals, and it was so worth it. An hour long tour only cost 6 euros per person with Netto-Boats, which is really not bad in a city that's usually so freakin' expensive. I strongly recommend it! Some of the pics are taken by Noora, fyi

Copenhagen 2013 5d2 138
Tapana oli kanaalien varsilla vilkutella ohi ajeleville veneille, ja veneilijät vilkuttelevat toki takaisin. :) Me kans!
It seemed to be a custom to wave at every other sightseeing boat and that's what we witnessed while lounging along the canals, and of course people on those boats wave back. :) Us too.
Copenhagen 2013 pokkari 109
Copenhagen 2013 5d2 140
Copenhagen 2013 pokkari 115
Copenhagen 2013 5d2 124
Kuningasperheen paatti
This boat belongs to the Royal Family
Copenhagen 2013 pokkari 108
Copenhagen 2013 5d2 143
Copenhagen 2013 5d2 141
Copenhagen 2013 pokkari 107
Copenhagen 2013 5d2 137
Copenhagen 2013 5d2 135
Copenhagen 2013 pokkari 106
Copenhagen 2013 5d2 83
Den Sorte Diamant – muistatte kai edellisen osan kirjaston? No, tuo on sen ulkopuoli. Vene käy sen edustalla juuri siten, että veneen kyydissä olevat voivat nähdä oman heijastuksensa kirjaston ikkunan heijastuksesta.

Black Diamond all over again, remember that library? That's the front. The tourist boat glides just right past it and when close by you can see your own reflection on the huge window! Cool!
Copenhagen 2013 5d2 80
Copenhagen 2013 5d2 117
Copenhagen 2013 5d2 97
Copenhagen 2013 5d2 73
Copenhagen 2013 5d2 62
Copenhagen 2013 5d2 69
Copenhagen 2013 pokkari 103
Copenhagen 2013 5d2 58

Joko mainitsin, että suosittelen kyllä vahvasti kanaaliveneilyajelua? :D Palaillaan pian seuraavan kuvapostausosan kera!

Did I already mention I strongly recommend you take a shot at one of these sightseeing boats? :D Stay tuned for the next pic spam part in the near future!


Copenhagen 2013 5d2 49

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...