30.6.2013

Päivän asu, alevinkit + tukkapohdintaa

shorts and blazer 4

Yhteistyössä Spartoo

Tässä esittelemättä jäänyt asu eräältä lämpimältä päivältä, kun kaipasin vähän preppyä otetta vietettyäni ensin monta päivää löysissä boyfriendfarkuissa ja (ah niin mukavissa!) terveyssandaaleissa. Niinpä puin päälleni sporttihenkiset, kiiltäväpintaiset shortsit, löysän topin (jonka alta vilauttelin bikiniyläosaani, nooh pikkuvikoja...), Unisan balleriinat ja tuon lemppariksi nousseen skarpin jakun, joka onneksi oli taas tuo rento college-materiaalista tehty yksilö, jonka rentouskerrointa vielä nostin käärimällä tuttuun tapaani hihat niin ylös kuin suinkin sain.

Kannattaa muuten tsekata Spartoolta alennusmyynnit, sieltä löytyy meinaan aika kivoja alennuksia lähes kaikilta valikoimassa olevilta merkeiltä. Nyt olis esimerkiksi hyvä tilaisuus napata Converset tai Vagabondit eri suuruisilla alennuksilla, mallista riippuen. Kannattaa vilkaista myös kalliimpien merkkien luksus-osasto, jolta löytyy esimerkiksi Pura Lopezin ja Minna Parikan jalkneita melkoisen mojovilla prosenteilla. Sen verran vielä pidettävä tässä mainospuhetta, että Spartoollahan on nuo meikäläistäkin miellyttävät ilmaiset toimitukset ja palautukset. Vastapainoksi mainospuheille sanon, että älkää nyt silti yli omien varojenne tuhlatko, tai hankkiko ylimääräistä tavaraa vain siksi, että sattuu olemaan halpaa. :D Harkitkaa!

shorts and blazer 5

Jakku / Blazer: Zara | Kengät / Shoes: Unisa (saatu / gift: Spartoo) | Laukku / Bag: Proenza Schouler | Toppi + Shortsit / Top + Shorts: Other Stories | Kello / Watch: Michael Kors

Sitten vähäsen ihan muita pinnallisia pohdintoja: Olen viime aikoina miettinyt paljon tuota tukkaani ja sen tulevaisuutta. Haluaisin tosiaan kasvatella sitä yhteismitalliseksi ja ehkä peräti lapaluihin yltävään pituuteen asti, pikkuhiljaa. Riesana on tuo lyhyempi puoli, johon se kovin kasvatuspainekin nyt kohdistuu. En ole halunnut leikata polkkaa, koska tuo lyhyt puoli on ollut vielä niin kovin lyhyt, enkä ole hirveästi innostunut muutenkaan lyhyen lyhyestä polkkapituudesta.

Nyt tuo on kuitenkin on kasvanut sen verran, että suoristettuna saisin siitä sellaisen pitkähkön polkkatukan a´la Ashley Olsen, tukan, jonka kanssa voisin ehkä jo elääkin ja jatkaa rauhassa kasvattelua. Lisäpontta tälle polkkalämmölle olen saanut m. MouMoun ihanasta uudesta blondipolkasta, mutta siltkin tässä vielä arvuuttelen ja kelailen. Ei oo helppoo! Onneksi tukka on uusiutuva luonnonvara, joten ihan yöuniani en kuitenkaan aio menettää. ;) Huomatkaas muuten tuossa ylimmässä kuvassa luonnonkiharan kurittomasti kähertyvä pehkomaisuus, mikä on yksi merkittävimmistä syistä ahkeralle suoristusrutiinilleni. Suoristusrauta kulkee mökillekin mukaan, toisin sanoin. Saapa nähdä, miten tälle tukalle vielä käy.


shorts and blazer 2 shorts and blazer 1

Google Reader lopettaa – joko olet päivittänyt suosikkiblogisi?

Jos ette ole vielä sitä tehneet, niin nyt viimeistään kannattaa siirtää Google Readerin blogit luettavaksi muiden palveluiden kautta, sillä Google Reader lopettaa toimintansa HUOMENNA 1. 7. Voit seurata Heijastuspintaa esimerkiksi Blogilistalla, Bloglovinissa tai Feedlyssä!

Google Reader is shutting down on July 1st. If you use Google Reader to follow Heijastuspinta, you may want to swtitch over to Bloglovin or Feedly!


white blazer pink lipstick 7

Kylmä voi olla kesäkuussakin

pasila walk 1

Yhteistyössä Spartoo

Tässä tuo taannoin lupaamani iltakävelykuvasetti – ei ehkä tule kenellekään yllätyksenä, että Suomen kesässä voi varsinkin myöhään illalla tarvita jopa sitä villapipoa. Viimainen tuuli, hrr ja *kalikali*. Hyväksyn, kunhan voin olla ilman sukkia ja jättää nilkat paljaaksi.

Tulee muuten erinomaisen hyvin tarpeeseen vettä kestävät jalkineet – vaikka sitä muovia materiaalina niin parjataan, niin ainakaan eivät mene nätit balleriinat pilalle, vaikka sattuisi astumaan vesilammikkoon, kävelemään kaatosateessa tai vaikka horjahtamaan laiturilta järveen. :D (Noh, toivottavasti viimeksi mainittua ei kovin paljoa kenellekään tapahdu, kuulostaa enemmän tai vähemmän riskialttiilta puuhalta.) Niinpä olen, kuten ehkä jo tiedätte, tykkäillyt noista Crocsin töpsyttimistä, joista vain pinnan materiaalia tarkastelemalla huomaa, että ne eivät olekaan aivan tyypillisimmät popot. Ja siis minä olen niitä ihmisiä, jotka eivät jaksa kanniskella sateenvarjoja saatikka kaivaa kumisaappaat edelliseltä syksyltä esiin (mun tapauksessa kylläkin se esiin kaivaminen tarkoittaisi aika kirjaimellista kaivelua eteisen kenkäpaljouden alta, hups...), puhumattakaan sitten lähtemisestä toiseen kaupunkiin. Silloinkin on kätevää, kun on jalassa kengät, joista ei tarvitse murehtia.

Toinen asia, mistä olen tykkäillyt hurjasti on tuo Other Storiesin huivi, jossa on upea mustavalkoinen aaltoprintti. Se on pitkä, se on suuri, se on pehmeä ja laskeutuu kauniisti. Olen käyttänyt sitä tyypillisen kaulahuivin lisäksi hartiashaalina silloin, kun kaipaa vain vähän suojaa vilpoiselta ilmalta, kuten esimerkiksi meidän likkojen taannoisella Mr Gay Finland -kannustusreissulla kävi. Hellesäällä tämä bloggari ei tosiaankaan kaivannut mukaansa takkia ympäriinsä kanniskeltavakseen, mutta varsinkin alkupäivästä sää oli astetta epäilyttävämpi ja muutama pisarakin siinä ehti tulla niskaan. Vastaavasti yöllä matkalla hakemaan autoa Jäähallin parkista huivi oli juuri sopivan ohut ja kevyt lämmike viilenevässä kesäyössä. Mustavalkoisen värimaailmansa ansiosta huivi myös sopii yhteen ihan kaiken kanssa, siis aivan kaiken, mitä vaatekaapistani suinkin löytyy.

Vaikka olenkin jonkin verran luopunut yltiöfunktionaalisesta shoppailusta ja peräti absoluuttisesta mustuudenvaatimuksesta, pidän silti erinomaisen paljon siitä seikasta, että vaatteita valitessa ei tarvitse juuri värien yhteensopivuudesta murehtia.

Here's some photos few nights back – even in June it can be pretty chilly in Finland, especially at nights. No wonder a woollen beanie is an essential even during the Summer months. I cope as long as I don't have to wear socks and I can leave my ankles uncovered.

Takki ja neuletakki / Blazer and cardigan: Zara | Farkut / Jeans: HM | T-paita / T-shirt: Gina Tricot | Pipo / Beanie: COS | Huivi / Scarf: Other Stories | Kengät / Shoes: Crocs

pasila walk 7 pasila walk 6 pasila walk 8 pasila walk 11 pasila walk 17 pasila walk 14 pasila walk 18 pasila walk 10

29.6.2013

Mr Gay Finland 2013 -kisaa katsomassa

stripe top 3

Torstaina siis huristeltiin tyttövoimin kannustamaan Juhaa Mr Gay Finland 2013 -finaalibailuihin. Päivä haahuiltiin pitkin kaupunkia, sitten käytiin nauttimassa ravintoa Iguanassa ja tavattiin lisää ystäviä, mistä päästiin vielä yksille ylihinnoiteltujen tsekkioluiden ja siidereiden äärelle. Illan tullen siirryimme DTM:ään, jossa vielä miittasimme Juhan ennen finaalin alkamista, kippasimme ilmaista kuoharia ja pidimme hauskaa. Asuna mulla oli raitatoppi GT:sta ja Zaran housuhame. Kiitos asukuvien ottamisesta Nooralle! Tukka on kosteasta ilmasta kähertynyt, ihan oli piikkisuora vielä aamulla...

Toppi / Top: Gina Tricot | Housuhame / Skort: Zara | Kello / Watch: Michael Kors | Laukku / Shoulder Bag: Proenza Schouler PS11 | Sandaalit / Sandals: Asos | Kaulakoru / Necklace: Efva Attling | Arskat / Sunglasses: H&M Trend

stripe top 2 stripe top 1 stripe top 4

Itse finaalikisassa kilpailunumerolla 3 ollut Juha oli kyllä selkeästi koko shown tähti itsevarmalla ja karismaattisella esiintymisellään, hyvillä vastauksilla ehdokkaiden haastattelussa ja voittipa hän vielä munanvatkauskisankin (vatkataan lavalla munaa, heh heh, heh...). Myös huutojuokkiot olivat Juhalla selkeästi yhdet vahvimmista. ;)

Voitto meni nyt kuitenkin 19-vuotiaalle Aleks Vehkalalle, joten isot onnittelut hänelle! Kiitos ja onnea myös kaikille Mr Gay Finland -kilpailuun osallistuneille, iloista meininkiä ja rakkauden juhlimista ei koskaan ole ainakaan allekirjoittaneen mielestä liikaa! Ja jokainen voi olla iloinen siitä, että on omassa elämässään myönteinen esimerkki läheisilleen ja erityisesti nuorille siitä, miten olla sinut itsensä kanssa ja suhtautua muihin lämmöllä. :) Nuoret tarvitsevat esikuvia ja heidän on hyvä nähdä, ettei homoseksuaalisuudessa ole mitään hävettävää.

Vaikka seksuaalivähemmistöjen oikeudet ja muiden ihmisten asenteet ovat kohentuneet hurjasti, vielä on matkaa siihen, että kaikki ihmiset olisivat lain edessä samanarvoisia: Avioliitto-oikeus puuttuu edelleen samaa sukupuolta olevilta pareilta ja sukupuoltaan korjaavat pakotetaan sterilointiin. Muista seksuaalivähemmistöistä ei hirveästi meteliä pidetä ja tietyt mieltymykset nähdään edelleen vain silmittömänä pahuutena, vaikka ihminen ei koskaan toteuttaisi fantasioitaan. Matkaa on siis yhä paljon käytävänä siihen, että kulttuuri ja lainsäädäntö toteuttaisi linjaa "jos se ei satuta muita, sitä ei ole perusteltua kieltää". Sillä aikaa kuitenkin voimme iloita esimerkiksi Yhdysvaltojen merkittävästä ja historiallisesta saavutuksesta todeta samaa sukupuolta olevien avioliittokiellot perustuslain vastaisiksi! Ihan huikeaa! Tsekkaa myös Suomessa Tahdon2013 -kampanja.

Tässä vielä kuvasaldoa illalta! Hyvää Pride-viikonloppua kaikille!

Me and my girls went to see this year's Mr Gay Finland competition at DTM in Helsinki. Our friend Juha was a finalist, but unfortunately he didn't win despite of his amazingly skilled and charismatic stage performance. To us he's of course the best of the best. Anyways congrats to the winner Aleks Vehkala and all the finalists for the fun and the warmth, it's important to show an example to young people that you can really be yourself and be celebrated as a unique person. And we had a great night!

Here's some more pics! It's a Pride weekend here in Finland, so if you're attending, do have lots of fun! ^^mr gay finland 2013 party 1 mr gay finland 2013 party 2 mr gay finland 2013 party 9 mr gay finland 2013 party 8 mr gay finland 2013 party 6 mr gay finland 2013 party 5 mr gay finland 2013 party 7 mr gay finland 2013 party 14 mr gay finland 2013 party 17 mr gay finland 2013 party 19 mr gay finland 2013 party 16 mr gay finland 2013 party 13 mr gay finland 2013 party 20 mr gay finland 2013 party 21

26.6.2013

Wendy Davis, sankarini

Yhdysvalloissa käytiin kiihkeää kamppailua Texasin aborttilainsäädännöstä. Republikaanien ajama lakiesitys SB 5 olisi kieltänyt abortit 20 raskausviikon jälkeen. Lisäksi käytännössä laki olisi sulkenut lähes kaikki Texasin aborttiklinikat muutamia lukuunottamatta. Laista oli määrä äänestää ennen puoltayötä, koska muuten laki jouduttaisiin hylkäämään.

Laki olisi mennytkin läpi, elleivät demokraatit olisi ryhtyneet viivyttämään äänestyksen aloittamista. Näistä ylivoimaisesti urhoollisin teko oli senaattori Wendy Davisin puhe, joka kesti 11 tuntia ja jarrutti lopulta äänestystä 13 tunnilla. Hän mm. luki ääneen kirjeitä ja vetoomuksia. Aikaisempia pitkiä viivytyspuheiden pitäjiä on listattu tässä The Independentin artikkelissa.


Tää nainen on niin uskomaton tapaus, periksiantamaton ja sinnikäs. Hän antoi äänen äänestäjilleen ja oli valmis (kirjaimellisesti) seisomaan oikeuden puolesta vääryyttä vastaan. Hänen puhettaan seurasi Youtubessa parhammillaan yli 178 000 ihmistä, presidentti Barack Obama mukaan lukien. Ei ihme, että Wendy Davisin uroteko poiki myös fanitaidetta, ks. kuva yllä. Tämä 50v. senaattori inspiroi mua ihan mielettömästi tällä selkärankaa ja peräänantamattomuutta osoittavalla teollaan. Ei varmaan yhtään haittaa, että hän on lisäksi kaunis ja näyttävä nainen.

Sääntöjen mukaan jarrutuspuheen pitäjän on puhuttava tiukasti aiheesta keskeyttämättä ja taukoja pitämättä. Seistävä on koko ajan (jalkinevalinta aika kriittinen, Wendyllä oli punaiset tennarit). Vessaan ei saa mennä. Mikäli puhe harhautuu kolmesti ohi aiheen, puhuja voidaan lähettää pois. Wendy Davis sai lopulta kolme hutia puheistaan, mutta kiitos muiden demokraattien ja puhetta paikan päällä seuraavan massiivisen yleisön hurrauksen, taputusten ja huutojen, tuo äänestys viivästyi viivästymistään. Lopulta kuitenkin laista äänestettiin, ja läpihän se laki meni. Vaan kuinka ollakaan, äänestyksen valmistumisen ajaksi on merkitty kaksi minuuttia yli puolen yön! Viivästys oli siis sittenkin tarpeeksi, ja laki on nyt kuollut ja kuopattu (vaan äkkiäkös joku väsää uuden lain?)!

Kannattaa lukea esimerkiksi tämä The Daily Dotin kattava artikkeli Davisin puheurakasta ja siitä, miten sitä seurattiin netissä, kun valtamedia puolestaan jännästi vaikeni melkein kellonympäryksen kestäneestä puheesta. Vasta nyt tilanteen ratkettua uutisointi on käynnistynyt.

Wendy Davis and an 11 hour long filibuster speech on the abortion law in Texas (that just died, btw). Do I need to say more? Read this The Daily Dot article.

25.6.2013

Äänestä Juhaa Mr Gay Finland 2013 -kilpailussa!


Torstaina kruunataan jälleen uusi Mr Gay Finland vuosimallia 2013. Finalisteissa on mukana eräs huippu tyyppi, jota toivoisin oikein kovasti teidän kaikkien äänestävän: Juha Kulmala. Hän on paitsi komea ja karismaattinen, myös erittäin lämmin ja myötätuntoinen persoona, joka on intohimoinen puhumaan rakkauden puolesta vihaa ja pelkoa vastaan. Tässä hänen esittelynsä Mr Gay Finland -sivustolta:
"Porilainen Juha on ammatiltaan koulunkäyntiohjaaja ja työskenteli vuosia kehitysvammaisten asuntolassa. Muutettuaan Helsinkiin Juha kertoo "jumahtaneensa" vaatealalle ja on työskennellyt myymäläpäällikkönä. Molemmat ammatit miellyttävät, sillä niissä saa työskennellä ihmisten parissa ja tuottaa hyvää mieltä ympärilleen. Juha harrastaa uintia, hiihtoa, pallopelejä, kuntosalia sekä jättimäisen 720-litraisen akvaarionsa kanssa läträämistä.
Juha kertoo olevansa jämäkkä ja aikoo tuoda kisassa mielipiteensä esiin: "Mr. Gay Finlandin haluaisin toimia siltana valtaväestön sekä homojen välillä. Vastakkainasettelun, uhittelu ja parjaamisen aika on ohi ja haluaisin aiheesta järkevääkin keskustelua. Kielitaitoisena ja rohkeana esiintyjänä olisin hyvä edustaja Suomelle myös ulkomailla!"
 Juhaa voit äänestää näin: Lähetä tekstiviesti MRGF 03 numeroon 17233 (tekstiviestin hinta on 0,95€. Äänestyksestä kertyvä voitto lahjoitetaan Hiv-tukikeskukselle.) Juhaa voit kannustaa myös liittymällä hänen Facebook-yhteisöönsä. Mr Gay Finland -kisasta saatavat voitot lahjoitetaan perinteisesti hyväntekeväisyyteen, ja tänä vuonna kohteena on siis Hiv-tukikeskus. Kilpailu on osa Helsinki Pride -kaupunkifestivaalia.

Juha on kirjoittanut hyvin näkemyksistään Facebookin kampanjasivuillaan, joten puheenvuoro hänelle:
"Homous ei määrittele minua ihmisenä. Minulle se on yhtä suuri asia kuin se, että silmäni ovat siniset tai että kirjoitan oikealla kädellä. Silti on olemassa ihmisiä, joiden mielestä minussa on jotain vialla. 
– – Heille minä haluaisin sanoa, että olemme kaikki ihmisiä. Te olette samanlaisia kuin me, se on biologinen fakta, josta ei pääse yli eikä ympäri. Minulla on siniset silmät, sinulla ehkä ruskeat, sinä olet hetero, minä homo... Mutta olemme silti samaa luuta ja nahkaa, eikä kenenkään ihmisen pitäisi kääntyä toistaan vastaan.  
– – Viha synnyttää lisää vihaa. Minä en halua vihata. Minä vain tahdon rakastaa. Ja siksi minulla olisi paljon annettavaa uutena Mr Gay Finlandina.
BE PROUD. BE LOVED"


Voittaja valitaan Helsingissä torstaina 27. 6. DTM:ssä, ja meikäkin lähtee sinne likkaporukalla kannustamaan Juhaa, lähtekää ihmeessä tekin tsemppaamaan suosikkinne voittoon! Ovet aukeavat klo 20, showtime klo 22. Liput 8€. Vuoden 2013 Mr Gay Finlandin valitsevat muotisuunnittelija Teemu Muurimäki, kansanedustaja Jani Toivola, koomikko Krisse Salminen, kampaaja Antonio Flores sekä vastavalittu Miss Gay Finland. Kilpailun päätuomarina toimii FOX-televisokanavan ohjelmajohtaja Mikko Silvennoinen.

Btw, vuoden 2011 voittaja Jussi Laitinen on kotikylästäni Saarijärveltä lähtöisin, ja voi sitä ylpeyden määrää, kun Jussi voitti, vaikken häntä henkilökohtaisesti tuntenutkaan (vaikka pienessä paikassa tietysti "kaikki 'tuntevat' kaikki"). Pieni maalaiskaupunki ei ole aina se avomielisin paikka kasvaa, joten iloitsin kyllä tosi paljon hänen voitostaan. Toivottavasti tänä vuonna nämä huikean iloiset fiilikset toistuvat ainoan oikean voittajan myötä.... ;)

Mukavaa tiistai-iltapäivää! ^^ Muistakaa äänestää NYT!

Kuvat: Marko Saari

24.6.2013

Simple

evening sun 3

Tämän kesän tyylihittini on selkeästi célinemäisen yksinkertaiset vibat, erilaiset spagettiolkaimet ja väljät housut. Tämä tuntuu erittäin omalta ja istuu linjaani mutkattomien, suoraviivaisten ja yksinkertaisten vaatteiden rakastajana, mikä ei suinkaan tarkoita tylsyyttä tai pitkäveteisyyttä, ainakaan ei itselleni. Ja kyllä, nuo housut ovat samat, jotka omistan myös eksoottisella printillä, en vaan voinut vastustaa.

It seems obvious that I'm serisouly hooked on célineish vibes, taking all what is minimalistic, monochromatic and non-fussy and incorporate it to my style which is in itself minimalistic, monochromatic and non-fussy. I simply love it. I also love spaghetti straps and loose fit pants more and more every day. And yes, those are the same pants I have in exotic print. Couldn't resist.

Toppi / Top + Housut / Pants:
& Other Stories | Neuletakki / Cardigan: Zara | Kengät / Shoes: Birkenstock (saatu / gift) | Laukku / Bag: Filippa K Mini Bag

evening sun 4 evening sun 2

23.6.2013

Snowdenia syytetään vakoilusta

Tämä ei ole vitsi tai parodia, vaikka siltä se juuri kuulostaa. Yksi historiamme suurinta urkintatapausten paljastajaa, Edward Snowdenia syytetään vakoilusta. Kuten Andy Borowitz kirjoitti The New Yorkerissa (tämä puolestaan on sitä satiiria, kuten allekirjoittaneellakn meni ensin hetki tajuta):
“These charges send a clear message,” the spokesman said. “In the United States, you can’t spy on people.”
 Paljastapa siis suurvallan kaikkien maailman kansalaisten yksityisten viestien vakoilu (Yhdysvallat rikkonee jopa omaa perustuslakiaankin vastaan NSA-urkinnassaan), saa omaan niskaasi syytteet vakoilusta. Päälle korostetaan, että yksityisyydensuoja turvataan vain tuomalla "oikeuden eteen" se, joka kertoo maailmalle, että teitä muuten vakoillaan. You can't make this shit up.

Edward Snowden
Jos muuten ajattelet, ettei tämä koske sinua, niin mietipä uudestaan. Effin mukaan on ihan selvää, että myös Suomen kansalaisten tietoja vakoillaan. Nyt olisi hyvä aika Suomen hallinnon puolestaan vetäistä vähintäänkin herne nenäänsä ja vaatia Yhdysvaltoja ja Iso-Britanniaa (joka myös on urkintaa harrastanut yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa, suomalainen nettiliikennekin kulkee Iso-Britannian kautta) lopettamaan suomalaisten vakoilu. Vastaavasti myös Euroopan Unionilla olisi kaikki mahdollisuudet estää unionin kansalaisten vakoilu.

 Kaikeksi onneksi ainakaan EU:n oikeuskomissaari Viviane Reding ei aio vain katsella sivusta, vaan on suorastaan raivoissaan urkinnasta. Aikaisemmin ennen epäilyjen varmistumista diplomatia ja poliittinen hienotunteisuus ovat sitoneet hänen käsiään ja pakottaneet suorastaan vähättelemään ja välttelemään asian käsittelyä, mutta paljastusten myötä poliittinen painolasti on ikään kuin nostettu hänen harteiltaan. Ikävä kyllä EU:ssa ei kuitenkaan vallitse konsensusta siitä, miten urkintaan pitäisi suhtautua, tai mitä poliittisia ja konkreettisia toimenpiteitä siitä seuraa. Tästä tullaan aivan varmasti vielä vääntämään kättä. Ei siis kannata olla vain hiljainen sivustaseuraaja, vaan kirjoittaa omille edustajille, ottaa selvää ja puhua asiasta, ilmaista kantansa ja osallistua aloitteisiin ja mielenosoituksiin. Nämä asiat koskettavat jokaisen elämää.

Paljastukset eivät ole tulleet asiantuntijoille, nettiaktivisteille tai piraattimielisille minkäänlaisena yllätyksenä, mutta nyt epäilyille on saatu vahvistus. Kaikki valtiot eivät kunnioita kansalaistensa yksityisyyttä tai edes omaa perustuslakiaan, eivätkä nämä valtiot ole missään kaukana ja etäällä omasta elämästämme, vaan ne koskettavat jokapäiväistä arkeamme. Meidän on vaadittava oikeutemme, sillä on ilmiselvää, kuten olen myös aiemmin monta kertaa kirjoittanut, että ellemme pidä oikeuksistamme kiinni, me menetämme ne. Vähitellen, pikkuhiljaa ja tietysti aina oikeudenmenetys tapahtuu "hyvästä syystä", kuten turvallisuuden tai lasten suojelemisen varjolla, mutta lopputulos on sama: aste asteelta elämme koko ajan vähemmän vapaassa maailmassa.

Pahinta on, että siihen tottuu. Siinä missä tosi-tv Big Brotherin asukkaat tottuvat nopeasti siihen, että heitä koko ajan katsellaan ja kontrolloidaan (kaikki eivät onneksi sopeudu siihen ikinä), myös yhteiskunnassa ihmiset helposti tottuvat siihen, että heidän oikeuksiaan rajoitetaan ja yksityisyyttään loukataan koko ajan.

Edward Snowden on juuri lähtenyt Hong Kongista sen jälkeen, kun Yhdysvaltain viranomaiset vaativat hänen luovuttamistaan, ja kiinan vastaavat puolestaan piruilivat takaisin. Eivät hirveästi vastustelleet Snowdenin lähtöä. Siinäpä kaksi suurvaltaa, jotka eivät kumpainenkaan pahemmin ole sähköisissä oikeuksissa kunnostautuneet, nyt nokittelevat toisilleen omien intressiensä mukaisesti. Kaikista muista aktivisteista Kiinan tai Yhdysvaltain vankiloissa tai ajojahdeissa emme sitten läheskään yhtä näyttävästi yleensä kuule, vain yksittäistapaukset nousevat valokeiloihin. Ajatelkaa vaikka Bradley Manningia tai Julian Assangea – keitä muita osaatte yhtäkkiseltään nimetä? Julkisuus voi myös tarjota suojaa, nimettömät ja kasvottomat ihmiset "katoavat" huomattavasti helpommin kuin kansainvälisesti tunnettu "supertähti".

Snowden matkustanee Moskovan ja Kuuban kautta Venezuelaan. Hänen on arveltu hakevan turvapaikkaa joko Islannista tai Ecuadorista. Snowdenia saattavat diplomaatit ja Wikileaksin oikeusoppineet.

* * * 

Kannattaa myös liittyä Piraattipuolueeseen. Jäsenille muuten tiedoksi, että parhaillaan on käynnissä äänestys eurovaaliehdokkaista, 20 eniten ääniä saanutta pääsee listoille ehdokkaiksi! Että käykääpäs äänestämässä, tsekatkaa äänestyslinkki sähköpostistanne! Sen lisäksi, että allekirjoittanut on jälleen ehdolla, ehdokasehdokkaissa keikkuu myös yksi The Pirate Bayn perustajista, Peter Sunde, jolla kyllä riittää paljon erittäin asiallista sanottavaa (ja kyllä, hänellä on todellakin Suomen kansalaisuus). Seuraavat eurovaalithan järjestetään noin vuoden kuluttua.

Kuva via Wikimedia, public domain 

21.6.2013

In The Garden – Kaupunkiviljelyä ihmettelemässä

in the garden 1

Juhannuksen lähestymisen kunniaksi saatte nautiskella kuvia eräältä kesäiltaiselta kävelyltä Pasilan viljelypalstoilta. Go kaupunkiviljely! Jo ihan zombie-uhan takia olisi makeeta osata vähän viherpeukaloida itse itselleen ruokaa. Ja noh, olenhan toki peräisin maanviljelijäperheestä, arvostan kovasti itsekasvatettua ruokaa, vaikka olenkin ihan liian laiska lähteäkseni sellaiseen itse.

Näette samalla rentoiluasuni, jossa olen viihtynyt jo useina päivinä: Henkkiksen boyfriend-farkut, jakku ja Birkenstockit. Välillä pelkään hurahtavani jo liiankin rennoksi, varsinkin sekä Birkkarit että lököfarkut vaativat molemmat jotakin ryhdikästä kaverikseen, mikäli haluaa erottua mökkilookista (jännä kyllä, juuri sinne olen menossa viettämään juhannusta...). Tuo siisti jakku tekee juuri sen, ja kaunis huivi auttaa asiaa myös. Ei tämä nyt silti ole mikään oman pukeutumiseni mestariteos, mutta kyllä näissä vetimissä kelpaa kuitenkin olla. Ja mikä tärkeintä, niissä on hyvä olla.

Farkut / Jeans: HM | Jakku / Blazer: Zara | Kengät / Shoes: Birkenstock (saatu / gift) | T-paita / T-shirt: Weekday | Huivi / Scarf: Other Stories

Here in Finland we're getting ready to celebrate Midsummer, and as it suits the occasion here's some photos I took on our evening walk through allotment gardens or urban farming plots in Pasila, Helsinki. Thumbs up for all who are doing it, I think it's cool to be able to actually produce some of your own food, even if it's just small amounts. Coming from a family of farmers there's that special spot for self grown food. I wore this outfit that's gotten extra lot of use lately: loose boyfriend jeans, Birkenstocks and a neat blazer to make it all come together in a casual but not too casual way. I like relaxed looks, but I still want my clothing to make me feel sharp and on top of things, not like I came straight out of the woods (to where ironically I'm heading to since our summer cottage is in the middle of it all). It's not my personal best, but I like it anyways – I feel good while wearing them, which is always important.

in the garden 2
This one speaks out to me....
in the garden 25
in the garden 4
in the garden 5in the garden 6
in the garden 8in the garden 7
in the garden 9
in the garden 10
in the garden 13
in the garden 14
in the garden 15
in the garden 16
in the garden 17
in the garden 19
in the garden 20
in the garden 21
in the garden 22
in the garden 23 in the garden 26
in the garden 24

Mukavaa juhannusta jo kaikille! ^^
Have a great Midsummer's festival people! ^^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...