29.4.2013

Uudet ballerinat

Tässä julkaisematta jäänyt asukuva viime viikolta! Lämpöä, avokkaat, paljaat jalat, ihoa! Ihan fiiliksissä tuli oltua niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin siitä, että voi kääriä lahkeensuut ja jättää sukat kaapin perukoille. :D

25042013 10Jalassa myös (taas) uudet kengät, henkilökohtaisesti ottaen tämän kesän varma hitti, entistä terävämmällä kärjellä varustetut ballerinat ilman naruja ja minkäänlaisia koristeita. Hyvin yksinkertaista ja pelkistettyä tyyliä, tykkään aika tavalla. Vagabond osaa kyllä tämän jalkinehommansa. Omiani en ole nyt tällä kertaa hankkinut Spartoolta, mutta sieltäkin siis tätä samaa mallia löytyy vaaleammassa sävyssä, sekä kätevällä remmikiinnityksellä varustettuna. Kannattaa tsekata.

Monissa ballerinoissa ongelmana on se, että ne ovat joko aivan liian leveitä kapeaan jalkaani, tai sitten ne eivät muuten vain pysy jalassa, tai sitten ne hiertävät kantapääni puhki. Nämä yksilöt ovat hämmästyttävästi ihan täydelliset: riittävän kapeat, eivät hölsky jalasta pois, eikä kantapää ainakaan vielä lyhyen kävelyn perusteella tuntunut epämukavalta, vaikkei jalassa ollut edes sukkaa suojaamassa. Ja yllättävää, tämä tuntui jalkaan jopa paremmalta ilman sukkaa kuin sukan kanssa, mikä on kyllä jo niin uskomatonta, että odotan jo innolla niitä kantapäärakkoja todistamaan innostukseni täysin vääräksi. :D

Olen tosi herkkä kyllä jaloistani, enkä voi suurimman osan ajasta käsittää ollenkaan, miten upeimmista upeimmat bloggarit pystyvät kekkuloimaan korkeilla koroilla edes senkään vertaa, kuin antavat ymmärtää kekkuloivansa. Tunnustan, että joskus esimerkiksi olen itse vaihtanut superhuikeat korot mukaviin ballerinoihin asukuvauksen jälkeen, mutta siitä on jo tässä kohtaa vuosia, enkä enää suostu yksinkertaisesti kuvaamaan asuuni kenkiä, joita en oikeasti ole käyttänyt. :D Eri asia toki, jos kuvaisin suoranaisia fantasianomaisia editorialeja blogiini. *huokaus* Osatapa toteuttaa sellaisia... ^^ Mutta nämä asukuvat, ne miellän enemmän tyylitellyiksi (poseeraus, värisäädöt) dokumenttikuviksi arjestani.

Mutta siis, mulla on tällä hetkellä tasan kahdet korot, ei siis kiilakorot, vaan ihan korot-korot, joiden päällä pystyn oikeasti olemaan useamman tunnin. Molemmat ovat nilkkureita, ja toiset varsinkin erittäin talviset popot. Haaveissani olisi joskus vielä löytää se myyttinen täydellinen lesti ja malli, joka mahdollistaisi saman myös kesällä. Siihen asti tyydyn näihin ihaniin ballerinoihin.

25042013 8 25042013 11 25042013 9

Huulilla on muuten sitä rakastettua Maybellinen Fuchsia Flash -punaa! Se näyttää varsinkin hieman päivettynyttä ihoa vasten erityisen herkulliselta.

25042013 5 25042013 6 25042013 18

Blazer: COS | Pants: H&M | Bag: Proenza Schouler PS11 | Scarf: & Other Stories | Flats: Vagabond

Sisältöyhteistyö

I'm in love with these new flats I bought recently, they are so comfortable on the feet and they have a cool pointy toe thing going on. I'm yet to find that mystical shoe with high heels that I could go on walking for hours, I have heeled ankle boots that do the trick, sure, but I'm amazed how all those amazing style bloggers manage to spend their days on those heels. I must admit, few years back I did wear some awesome super high heels to my outfit of the day photoshoot and then changed right after because the shoes were impossible to wear any longer, but I don't do that anymore. So for as long as I'm lacking the comfortable heel sandal you'll be seeing me sporting all kinds of pretty flats. :)

28.4.2013

Piraatteja Islannin parlamenttiin!

Upeita uutisia Islannista: eilisissä vaaleissa täkäläinen piraattipuolue Píratapartýið on saanut peräti 3 edustajapaikkaa 63-paikkaisesta parlamentista! Edustajissa mukana mm. WikiLeaksin aktiivina tunnetuksi tullut Birgitta Jónsdóttir. Muut edustajat ovat Helgi Hrafn Gunnarsson ja Jon Thor Olafsson.


Tämä on historiallista! Tämä on ihan superhyper mahtavaa! ^^ Tämä on mahtavan loistava päivä kaikille piraateille ja piraatteja symppaaville! :) Vielä hämmästyttävämmän voitosta tekee se, että islantilainen piraattipuolue on vain puolisen vuotta vanha.

Piraatit ja piraattimieliset ympäri maailmaa seurasivatkin tiiviisti viime yönä ääntenlaskentaa Internetin sosiaalisilla kanavilla ja jännittivät islantilaisten piraattien puolesta. Tsekkaa uutisointia:

News of Iceland: Iceland Election 2013 - Afram Piratar! 
Piratetimes: Iceland Report #4 : History Made by a Hair’s Breadth
Torrentfreak: Pirate Party Enters Iceland’s National Parliament After Historic Election Win
Rick Falkvinge: Icelandic Pirate Party WINS, Enters Parliament
Ville Hautakangas:  Píratapartýið Islannin parlamenttiin

Erityisesti tuossa Villen blogauksessa avataan erittäin hyvin puolueen menestyksen syitä ja taustoja, joten lukekaa ihmeessä!

Tätä onkin hyvä juhlia, vappukin taas ihan justiinsa pian! ^^

The Pirate Party of Iceland has won 3 seats in the Parliament! This is just so freakin' awesome I'm nearly out of words! Check out the news articles linked above, you can get a pretty good picture of what's going on! This must be celebrated! I'm so happy. :)

26.4.2013

Päivän asu

Tällaisessa asussa viihdyin pari päivää sitten!

zara skort outfit 2Olen kaiken tämän opiskeluun liittyvän kiireen (what else is new?) keskellä tykkäillyt kovasti tuosta uudesta Zaran housuhameesta, johon puolestaan Aurora kirjoitteli olleensa jo suorastaan kyllästynyt nähtyään sitä ihan jotain yliannostuksen verran blogeissa.

Jännästi itseäni eivät massailmiöt ole koskaan kyllästyttäneet vain siksi, että niin monella on jotakin, vaan päinastoin, rakastan ihmisten innostusta ja porukkaan sulautumista. Tiedän kyllä antavani kaikelle, mitä vain päälleni puen ikioman tulkintani ihan vain sillä, että olen upea ja ainutlaatuinen minä. :)

Sitä paitsi housuhameet ovat nerokkain keksintö ikinä. Toivottavasti niitä tullaan näkemään taas runsain mitoin, tiedän erään, jota ei haittais lainkaan. ;) Mulla oli muuten jo lapsena ihan jotain ylikätevä housuhame, ehkäpä rakkauteni kumpuaakin sitten jo sieltä asti. Toinen blogeissa ylinähty ilmiö on kieltämättä kyllä nuo Proenza Schoulerin laukut lähes kaikissa kuviteltavissa eri muodoissaan, mutta eipä sekään ole estänyt mua (tai paria muuta fashionistaa sen puoleen) rakastumasta ja kovaa. ;)

Asukuvassa näette muuten myös jotain uutta. Olen ihan tajuttoman heikkona ballerinoihin, ei mulla ole sille puolustusta. :D Nämä Unisan supersimppelit kengät ovat Spartoolta saadut, ja niissä on kuminauhakuja kantapään takana. Sellaisella varustetut mallit yleensä pysyvät parhaiten näissä kapeissa italialaisjaloissani (kuten eräs kenkäkauppias minulle lapsena jo niin hauskasti sanoi, taisi muuten olla öö, Turkissa tämä, heh). Unisa on muuten espanjalainen merkki, jonka jalkineet vaikuttavat laadukkailta ja hyvin muotoilluilta. Suosittelen kyllä erittäin lämpimästi kokeilemaan.

Jos muuten upouudet ballerinat tai loaferit tai mitkä vain tuntuvat liian tiukoilta omaan jalkaan, peliä ei ehkä ole täysin menetetty. Vaikka yleensä valitsenkin kenkäni sillä tavalla realistisesti, etten erityisesti oleta niiden venyvän tai jalkani maagisesti supistuvan, niin tietyissä tapauksissa kenkien venyttäminen voi olla juuri se asia, mitä tarvtaan. Sen voi tehdä vanhanaikaisesti märkien villasukkien avulla, tai sitten kemikaalein käyttämällä kengille tarkoitettua venytysvaahtoa. Itse olen käyttänyt jälkimmäistä myös tähän pariin, ja muutenkin tietyt sinä-ja-siinä-rajoilla olleet kengät on pelastettu täpärästi liian pienen koon rajoilta juuri sopiviksi.

Mukavaa viikonloppua!

Takki / leather jacket: Mango, housuhame /skort: Zara, laukku / shoulder bag: Proenza Schouler PS11,  ballerinat / ballerinas: Unisa (via blog), huivi / scarf: Acne, leggings: Primark

zara skort outfit 1

Sisältöyhteistyö 

I got these new ballerinas by Unisa via Spartoo, and after using some shoe stretching spray (that stuff is just G-R-E-A-T) they fit just perfectly. So simple, so nice! I also don't mind at all the fact that this Zara skort has been seen so many times in different fashion blogs, if anything, I'm the one loving to fit in with all the fabulousness! I know I'm always my unique self anyways. ;) And hey, I love my PS11 too. :) That's me, doing what I love regardless what others do. :) Anyways hope you love the outfit! Cheers!

25.4.2013

Päivän sitaatti tulee eduskunnan turkistarhakeskustelusta

Päivän paras lohkaisu tulee Kimmo Sasilta (kok.) eduskunnan turkistarhauskieltoa vaativan kansalaisaloitteen käsittelykeskustelusta:
"Ajatelkaa niitä pieniä itkeviä lapsia näiden työttömien turkistarhaajien kodeissa, jotka ovat ilman työtä ja syrjäytyvät. Ajatelkaa niitä pieniä itkeviä lapsia." (via Verkkouutiset)
Tämän kanssa kilpailee toki varsin tehokkaasti vetoaminen veteraaneihin (?) ja peräti Suomea uhkaavaan ilmastonmuutokseen. (Mihinkäs muuten napajäätikkötutkijat pukeutuvat?)

Kannattaa seurata poliittisia keskusteluja. Sieltä irtoaa nin ratkiriemukasta settiä, ettei tiedä itkisikö vai nauraisiko ja missä järjestyksessä. ;o Poliitikoista hämmästyttävän monet ovat yllättävän kujalla, vaikka toki ulospäin edustaminen on arvovaltaista pökkelöintiä ja vaikeita sanoja. Do not be fooled. Ja toisin kuin keskustelussa myös heitettiin, kansanvalta kuuluu kyllä ihan kansalle (hokshoks, kansanvalta), ei suinkaan näille pökkelöijille. He ovat vain tilapäisesti kansan mandaatilla edustamassa äänestäjiään, ja heidät voidaan seuraavissa vaaleissa vaihtaa. Muistakaa tämä, jos ja kun turkistarhauksen kieltämiseen tähtäävä aloite ei mene eduskunnassa läpi.

24.4.2013

5 artikkelia, jotka luin tänään

26th bday 10

Tänään olen lukenut ja pohtinut seuraavia artikkeleja:

1. Ylen artikkelikokonaisuus Me tiedämme missä asut käsittelee erinomaisesti uhkauksia ja vallankäyttöä, jonka tarkoitus on hiljentää vääriä mielipiteitä ilmaisevat. Vaikka olen aikamoisen salliva sananvapauden suhteen ja pidän edelleen Halla-ahon tuomiota vääränä sekä dissaan ylipäätään kauhistelevaa loukkaantumista sitä ja tästä ja tuosta, niin vedän rajan nimenomaan uhkailuun: aina, kun joku jossain haluaa hiljentää jonkun tiikerivaistoni heräävät. Jokaisen tulisi kunnioittaa muiden oikeutta ilmaista mielipiteensä, oli se sitten miten vastenmielinen mielipide tahansa – jokaisen tulisi myös kunnioittaa muiden oikeutta olla sellainen kuin on. Täten voin hyvin tuomita uhkailun ja esimerkiksi homofobiset eheytyspuheet, vaikka vastustankin voimakkaasti sananvapauden rajoittamista, olivat tarkoitukset miten hyviä tahansa. Kuten Johanna Korhonenkin artikkelissa toteaa, nykyinen lainsäädäntö on aivan riittävä.

2. Esko Valtaoja ottaa kantaa netissä vellovaan keskusteuun Alppilan opettajan potkuista, ja toteaa, että kun nyt vaaditaan suureen ääneen enemmän kuria, pitäisikin vaatia enemmän järjestystä. Kuri on diktatuurien väline pitää ihmiset ruodussa, järjestys on se, mihin demokratia perustuu. En voisi olla enempää samaa mieltä. Kannattaa myös tutustua Eskonkin vinkkaamaan Summerhillin kouluun, jossa jotenkin ihmeellisesti saadaan muksut omaksumaan demokraattinen vapauden ja vastuun tasapaino – ihan ilman opettajien pakkovaltaa.

3. Kaunis Gloria on saanut JSN:ltä langettavan päätöksen piilomainonnasta. Keskustelua herättänyt tuomio on saanut kysymään, etteikö journalismissa ole viattomien puffien vahtimistakin tärkeämpiä asioita, ja toisaalta miten sitten kosmetiikasta voisi journalismissa kirjoittaa.

Olen aika hämmentynyt. Ensiksi, vuosia on oltu niin perin huolestuneita blogeissa tapahtuvasta piilomainonnasta, mutta kun kyse on ihan aikuisten oikeasta journalismista ihan aikuisten oikeasti koulutettujen (mitä myös mielellään toisinaan painotetaan) toimittajien toimesta, pitäisikin löysätä pipoa?

Toiseksi näyttää siltä, että näillä koulutetuilla toimittajilla on itse asiassa paljon opittavaa bloggaajilta, jotka ovat paitsi parissa vuodessa luoneet onnistuneesti yhteisiä pelisääntöjä mainostuksesta (ja mitä ilmeisemminkin tuotteita lähettelevät tahot pitävät pelisääntöjä myös hyväksyttävinä, sikäli kuin edelleen tuotteita lähettelevät), myös ilmeisesti onnistuneet viemään kauneuskirjoittelun silkasta esteettisyydestä, nätteydestä ja hypetyksestä seuraavalle tasolle. Esimerkiksi Temptaliassa arvostellaan, peräti myös vertaillaan, ja pisteytetään tuotteita mm. niiden pigmenttisyyden, koostumuksen ja hinta-laatusuhteen perusteella erittäin ammattimaisesti. Tuotteiden alkuperä ilmoitetaan aina. Kotimaisista arvostelijoista, jotka sanovat tuotteista ja trendeistä muutakin kuin "ihanasti bling" hyviä esimerkkejä ovat Ostolakossa ja Karkkipäivä. Tällaisia juttuja ei juurikaan naistenlehdistä saa lukea: Ilmeisesti vaihtoehdot ovat siinä oikeassa journalismissa joko hypettää pinnallisesti (vois toki hypettää myös perustellen tuotteen ansiot) tai sitten todeta tiedostavasti, etteihän nyt oikeesti kukaan meikkiä tartte (kerro, jos et ole kuullut tätä ennen).

Mä löydän tällä hetkellä blogeista enemmän laadukasta ja kriittistä kauneusjournalismia kuin naistenlehdistä, sanoivat journalismin portinvartijat mitä tahansa. Samoja asioita voi valitettavasti sanoa myös esimerkiksi peli- ja teknologiajulkaisujen saralta, varmasti myös monesta muustakin.

4. Tätä oikeastaan pohdiskelin jo pari päivää sitten, mutta se on koko ajan ajankohtainen: kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman pitää kansalaisaloitteita tarpeettomina. Hänestä tällainen äänestyksiä suorempi vaikutusmahdollisuus vähentää ihmisten äänestysvilkkautta. Östmania taitaa harmittaa ja ehkä jopa pelottaa, että esimerkiksi aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista on saanut niin suuren kannatuksen, että sitä on vaikea pian sivuuttaa, varsinkin, kun laissa kansalaisaloitteista minimikannatukseksi käsittelyyn on ilmoitettu 50 000 nimeä. (Tasa-arvoinen avioliittolaki on saanut lähes 150 000 nimeä.) Sanokaa mun sanoneen, eduskunnassa kelaillaan jo innokkaasti erilaisia tapoja vesittää kansalaisaloitteet, ettei niitä tarvitsisikaan sen kummemmin käsitellä tai ottaa vakavasti. Kristillisdemokraatit saisivat puolueena ottaa mallia Suomen Kristilliseltä Ylioppilasliitolta, joka on ilmoittautunut Tahdon2013-kampanjan viralliseksi tukijaksi.

Käykääs muuten allekirjoittamassa NYT Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite! Se sai muuten eilen UNESCO:n kirjan ja tekijänoikeuden päivänä yli 1000 nimeä vuorokaudessa lisää. Nimiä tarvitaan silti vielä paljon, ja keruuaika loppuu heinäkuussa!

5. Tätäkin ajattelin oikeastaan eilen, mutta se tuli taas tänään vastaan Facebookissa: Ranska on sallinut homoavioliitot. Voisiko joku vihdoin kertoa, miten se muka on pois ranskalaisilta heteroaviopareilta? Milloin Ranskan yhteiskunta väitetysti murenee ja luhistuu kasaan? Milloin ranskalaiset kuolevat sukupuuttoon? Milloin voimme turvallisesti sanoa, että mitään pahaa ei tapahtunut niin, että se kelpaa myös homoavioliittoja vastustaville? Ranskan lisäksi mies- ja naisparit voivat avioitua myös Hollannissa, Belgiassa, Espanjassa, Kanadassa, Etelä-Afrikassa, Norjassa, Ruotsissa, Portugalissa, Islannissa, Argentiinassa, Tanskassa, Uudessa-Seelannissa ja Uruguayssa.

P.s. Jos joku edelleen ihmettelee, miksi Walking Deadin Lori on monien mielestä suorastaan raivostuttava hahmo, lukekaa tämä artikkeli, jossa asia avataan. :D Lori sais kyllä ottaa ihan vähän mallia Sarah Connorista. (Miksi, oi miksi Sarah Connor Chronicles lopetettiin?! Terveisin myöhäisherännäinen.)

Violetti silmämeikki

violet eyes 1

Juhlistettiin tosiaan lauantaina Terhin tupareita (ja henkilökohtaisesti itse käytin tilaisuutta irrotella synttärin kunniaksi, vaikka toki olisin tehnyt sen muutenkin). Tätä tilaisuutta varten pistin oikein parastani silmämeikin saralla.

violet eyes 2

Olen aika ylpeä tuosta lilahtavasta silmämeikistä. On kyllä ihan ensimmäisiä kertoja, kun olen tehnyt jotain muutakin kuin läiskinyt silmiin yhtä kirkasta väriä johonkin kohtaan ja sitten ollut siihen tyytyväinen – nudeväreillä olen kyllä pelannut ristiin ja rastiin, mutta niillä nyt onkin vaikea epäonnistua, ja vaalea sävyt ovat hyvin armollisia.

Hankin hiljattain värillisistä silmänrajauskynistä hullaantuneena Make Up Storen metallinvioletin kynän sävyssä Violet Storm, ja ihan rakentamalla rakensin sen ympärille meikkiä. Käytin Isadoralta saamastani Gelato-paletista vaalean lilaa sävyä, sekä We Care Iconin tummanviolettia luomiväriä sävyssä Perfect Iris (tämäkin on saatu, mutta epäjännittävästi vain Sokokselta* muiden ostosten kylkiäisenä, yllättävän laadukas luomiväri in any case!).

Vaalempaa sävyä sudin ensin koko liikkuvalle luomelle, ja varjostin luomen ulkonurkkia tummalla violetilla. Rajauksen piirsin tapani mukaan vain puoleen väliin yläluomea, tavoitteenani näin luoda illuusio suuremmista silmistä. Vältän yleensäkin silmän sisänurkan rajausta niin ylä- kuin alaluomellakin, koska tuntuu, että sillä tavalla saa niin kovan ja silmiä pienentävän vaikutelman. Violetti on jotenkin tosi vaikea sävy, koska kuvittelen sen näyttävän helposti vain suurelta mustelmalta. Tähän kuitenkin auttaa tuo kirkuvan kirkas metallivioletti, joka kirkastaa koko meikin.

Meikistä olisi saanut paljon tummemmankin version, todellisen sumusilmälookin, mutta olen huomannut, että sellaisessa on sama vika kuin koko silmän ympäri vietävässä rajauksessakin: silmäni hukkuu kaiken keskelle ja kutistuu pienen pieneksi. Tykkään enemmän tällaisesta hieman vaaleammasta, kevennetystä versiosta, ja paljon tykkäänkin!

Last weekend I celebrated with friends and I made a real effort in my eye make-up. I've been excited about bright colored eye pencils, so I built my look around "Violet Storm" pencil by Make Up Store. I added the light lilac eye shadow from Isadora Gelato -palette and finally did some shading with We Care Icon's darkened violet shade in Perfect Iris. I'm pretty proud about it, I usually do just soft nude colors and subtle browns which are so forgiving. The bright make up pencil really sparks up the whole face.

* = mainoslinkki

23.4.2013

Asukuva ajalta, jolloin maassa oli vielä valkoista

Lumet ovat ehtineet jo maasta sulaa, mutta meikältä on jäänyt tämä yksi asu esittelemättä. Tässä asukuva lähimenneestä, kun maata vielä valkoiset (harmaat, mustat?) lumikinokset paikoitellen koristivat:

ps11 in the spring 5

Nahkatakki / leather jacket : Selected Femme, farkut / jeans: Dr Denim Plenty, laukku / shoulder bag: Proenza Schouler, pusero / top: Other Stories, aurinkolasit / sunglasses: River Island, huivi / scarf: All Saints, kengät / shoes: Nike

Jos olette muuten missanneet, niin noita Niken juoksu- ja treenikenkiä Free-mallissa sekä esimerkiksi toisessa suositussa mallissa, jämäkässä ja möhkälemäisemmessä Air Max -mallissa löytyy Spartoon nettikaupasta. Kannattaa myös pitää silmät auki, kenkiä on paljon myös tarjouksessa! Itse olen kyllä tykkäillyt näistä ohutpohjaisista treenikengistä, jotka siis joten kuten jäljittelevät paljasjalkateknologiaa. En nyt ihan saa samanlaista tuntumaa kuin paljain jaloin tai FiveFingerseillä sipsuttaessani, mutta yhäkin kävely on joka tapauksessa kevyttä ja miellyttävää. Näissä ei kyllä tosiaankaan jalat kovin äkkiä väsy,  ei itse asiassa ollenkaan, voin sanoa.


ps11 in the spring 6 ps11 in the spring 4Olen kyllä ollut nyt ihan fiiliksissä tästä alkaneesta keväästä, vaika se takatalvi tuossa meinasi ihan pilata tunnelmat. Onko mitään parempaa, kuin kirkas auringonpaiste, sama se miten märkää tai epämääräistä se sulava lumi oikein on? ;D

Noh, totta puhuen, mulla kyllä olisi pari valittua sanaa sanottavana tuolle poikittaisen naapuritalon parveketupakointiyhteisölle, joka kauniisti viskoo tupakantumppinsa parvekkeelta alas – tohon meidän talon pihaan aivan melkein kulkuväylien viereen. Kyllähän heidän kelpaa, kun ei heidän tarvitse sitä pihaa koskaan katsella muuta kuin yläilmoista kymmenien metrien korkeuksista (ja heidän kulkuväylänsä ovat talon toisella puolella), mutta eräät meistä tykkäis ihan tumppivapaasta nurtsista, vaikkei sitä nyt perusoikeuksiin olekaan kirjattu. Ja noi pihassa leikkivät lapset kans ehkä diggailis, *kopoti kopoti*. Mut siis miten vaikeaa voi olla pistää parvekkeelle tuhkakuppia, ihan oikeesti? :D Tekis het mieli alkaa nimettömäksi sponsoriksi ja lahjoittaa joka ikiselle heistä ikiomat tuhkakupit. Nääh, ei ne niitä käyttäis kuitenkaan. ;) Ihmiskunta, miksi petät minut niin?

Jos pienet on ihmisellä murheet, niin pienet on ilotkin. Olen vihdoin saanut pukea jalkaan ennätyskeveät kengät, nimittäin ballerinakausi on nyt virallisesti avattu! Tästä lisää piakkoin uusien asukuvien merkeissä... ;)

ps11 in the spring 2

Sisältöyhteistyö

22.4.2013

Blondein

april blonde 1

Uskokaa tai älkää, myös kasvatusprosessin aikana tukan leikkaaminen on mielekästä, varsinkin, kun on tällainen erikoisempi malli, jota yrittää kasvatella pois – eipähän tarvitse koko ajan vain odottaa sitä oikeaa pituutta ja piilotellaa tukkaansa pipojen alle siinä odotellessa, vaan voi nauttia jokaisesta välivaiheestakin.

Kävin jälleen siis tuossa viikko takaperin luottokampaajallani, oma tavoitteeni oli ensisijaisesti sada leikkausta kuosiin, mutta tokihan sitten laitettiin taas muutama vaalea raita lisää, sekä kylmän beige sävyte. On nyt oltu sellaisessa linjassa tän tukan kanssa, että antaa sen kasvaa edestä ensin, ja pidetään tuota niskapuolta lyhyempänä, ja kasvatellaan sitä enemmän sitten, kun on tuo lyhyempi puoli päätä tasapituinen toisen puolen kanssa. Tää toimii hyvin.

april blonde 3 april blonde 4

Profin Jenni teki taas niin kerrassaan kaunista jälkeä, että tekisi mieli vain hehkuttaa hehkuttamasta päästyäni. Valitettavasti multa on myös kysytty, että onks tää joku diili kampaamon kanssa, että senkö takia mä tätä hehkutan, mutta eipä ole näin. Hetken jo tuon jälkeen kelasin, että ei kai sitten kannata hehkuttaa mitään muuta kuin yhteistyödiilejä, kun ne kaikki kuitenkin tulkitaan sellaisiksi ja pahimmillaan epäillään bloggaajan rehellisyyttä, mutta you know what, tosi ankeaa olisi "alistua" sellaiseen kaavaan. :D Joten hehkutan vähän lisää: Jenni on ihan huippu! Toki kerroin sen hänellekin lähtiessäni. ;)

Ihmisille kannattaa muutenkin aina kertoa, kun on
1. vaikuttunut siitä mitä nämä tekevät, ja vaikuttuahan voi muustakin kuin siitä, mikä liittyy välittömästi omaan itseen
2. kun ihmisestä tai jostakin tämän ominaisuudesta diggaa, esimerkiksi kyvystä kirjoittaa hyvin tai kuunnella muita
3. kun joku on auttanut sinua, oli kyseessä kuinka vähäinen asia tahansa, oli auttaminen tietoista tai tahatonta, kun ylipäätään tunnet ripaustakaan kiitollisuutta
4. kun vain nauttii toisen seurasta.

Liian usein meinaan tuntuu, että olisi tilaisuuksia sanoa jotakin kivaa toiselle, ja sitten sen jättää tekemättä, koska on helpompi olla hiljaa ja vain liueta. Itse olen yrittänyt kovasti herkistyä muiden ihmisten positiviisille ominaisuuksille ja antaa tunnustusta aina, kun suinkin on jotain mistä sitä antaa. Tyhjiä kohteliaisuuksia en kannata, kyllähän sellaiset tunnistaa saajakin.

april blonde 2 april blonde 6 
Ja haluan edelleen myös painottaa, että tämä liukuva värisiirtymä blondiraidoituksesta omaan juurikasvuun päin on ihan nerokas ratkaisu meille, joilla tukka kasvaa nopeasti. Mulla on siis tosiaan latvat erittäin vaaleat, kun taas juuri on hyvin pitkälle ihan omaa tukkaa. Muutama ohuen ohut raita sinnekin on viety, vähän paksumpaa tuonne eteen ja tuskin mitään ihan taakse, mutta enimmäkseen se on ihan sitä itseään nyt. 
 
Liukuva siirtymä omasta väristä kohti vaaleita latvoja on niin hienovaraisesti tehty, että on oikeesti tosi vaikeeta sanoa, mihin oma väri loppuu ja mistä vaalennettu osa alkaa. Ne vaan sekoittuu täydellisesti! Että jos olette huolissanne tyvikasvusta, menkää kampaajalle ja pyytäkää liukuväriä ja/tai ohuiden raitojen ratkaisua tavoitteena jättää omaa tyveä selkeästi näkyviin.

april blonde 5 april blonde 7

Mun urani blondina on kyllä ottanut niin kovan nosteen, että juuri nyt en muuna itseäni näekään. ;)

Viikonalkuja kaikille! ^^

I went to see my trusted hairdresser last week, and I just love this blonde look. I have highlights all over, some on the roots even, but there's a very subtle gradient shift between the blonded ends and the roots that are mainly my natural undyed hair. I'm growing out the shorter side, and even during such a grow-out process it's quite okay to get it cut: that way it always looks fresh and there's no need to hide it under hats or caps!

Have a nice week!

21.4.2013

Blue

river island sunglasses

Uudet aurinkolasini sinivioletilla peililinssillä. Näitä tarvitaan bileidenjälkeisenä aamuna!

My new sunglasses with blue and violet mirrored lenses. These are handy after a night of partying!

20.4.2013

26.

Juhlin torstaina 26. syntymäpäivääni (enkä tunne vieläkään niitä kuuluisia ikäkriisejä, ehkä jos sit jo kolmekymppisenä?), ja jo vähän ennakkoon sain mieheltä aikas kivan lahjan!

bday present 2013 2

Se oli hienosti pakattu Angry Birds -lahjapaperiin... Ja nauhatkin kiharrettu juuri niinkuin olen opettanut. ^^

Ja sisältä paljastui....

bday present 2013 3

Google Nexus 7 -tabletti! ^^

Olin perin yllättynyt, sillä en ollut toivonut mitään lahjaa, enkä ollut kovin vakavissani ajatellut itsekään tabletin hankkimista (mutta nyt kun muistelen, mies kyseli ohimennen taannoin, ottaisinko mieluummin tabletin vai e-kirjanlukijan, jos saisin valita), vaan lahja on joka tapauksessa erittäin mieluinen! Ja pari päivää sen lumoissa oltuani meikä on alkanut kysyä, ettäpä miten sitä on pärjännyt ilman aikaisemmin. :D Yhtäkkiä kännykän näyttö tuntuu erittäin, erittäin pieneltä... Blogeja tällä on ihanaa selata (Feedly on ihku), kirjoja mukava lukea ja pelaaminenkin peräti onnistuu! Lisäksi Nexus 7 on erittäin kaunis ja tyylikäs. Jopa sormenjälkieni kanssa.

bday present 2013 1

...Ja kuvaan on päässyt tämä Pupulandian iloinen postaus. :D

Löysin myös hämmästyksekseni tästä pikaviestejä kirjoitellessani Googlen puheentunnistushärpäkkeen. Sillä voi siis sanella tekstiä, ja puheentunnistaja muuntaa kuulemansa tekstimuotoon. Se toimii ihmeellisen hyvin englanniksi, jos vain onnistuu ääntämään oikein. Suomeksi taas....

Luksusta = "lux suksilukko"

"Voi Kari Tanninen kauheita puheentunnistus tää ei toimi oikein" (Mistä toi Kari Tanninen oikein tuli?!)

"Ongelmat ihantola voi käyttää ollenkaa prices maan ytimen hermot tosi nopeesti hakasulkeet risto alatalo lasit face" (KUKA?!)

*naurua* = "irc habbo op abc gpu z ofc pirate"

"Kaunis laite on tämä nixu." (Ehkä kaikista eniten oikein :D)

Kuvatkin näyttävät tosi kauniilta = "Kukat näätämö kalastus ja naukkis"

Ulkona paistaa aurinko ihan kivasti nyt tällä hetkellä, saapa nähdä sitten miten huomenna." = "Ulkona paista aurinko ihan kivasti nyt tällä hetkellä silakan onginta anders wilhelm huomenna

Että tällästä. :D

Sen sijaan synttäripäivänä ei paistanut, vaan satoi. Meh.

26th bday 1
26th bday 9

Silmissä oli sininen rajaus.

Kävin aamulla luennolla ja sen jälkeen hilpaisin mummun kanssa synttärilounaalle. Mies ei voinut työreissunsa takia osallistua (onneksi seuraa on pitämässä tuo suksilukkoinen tabletti, joka ehdottelee mulle noita kaikenlaisia miehiä, kuten Risto Alataloa), mutta otetaan sitä nyt sitten takaisin tässä viikonloppuna. :D

26th bday 5 26th bday 3 26th bday 4
26th bday 6 
Kengät saatu 
26th bday 8
Kuvan otti mummu
26th bday 11
Päällä uusin blogivaate, Zaran housuhame eli "skort", näyttää siis hameelta, mutta on oikeasti ovelat shortsit! No worries, näette sitä vielä lisää. :D
 
Vaan nyt valmistautumaan iltaa varten ja toivomaan, että tää epämääränen kurkkuolo menisi pois. Ei jaksais taas jotain flunssaa.

Viikonloppuja!

It was my birthday on Thursday, and I got an amazing present from my bf: the Google Nexus 7 tablet! It's just awesome, don't know how I've been able to live without it, haha! After I attended the morning lectures at the Uni I had dinner with my grandmother and now I'm off to get ready for tonight. Allthough I have a funny prickly feeling in my throat, I so hope it's not the flu...

Have a great weekend!

18.4.2013

Walking Deadin 4. kautta odotellessa...

..I give you, the Governor.

Mitäs muuten tykkäsitte Walking Deadin 3. kaudesta? Meikä oli aika vakuuttunut varsinkin ensimmäisestä puolikkaasta, mutta jossain määrin petyin varsinkin ihan viimeisiin jaksoihin. Ja finaali oli vaan aika... antiklimaattinen. Mutta pointsit erään tietyn ärsyttävän hahmon heivaamisesta ja toisen ärsyttävän hahmon tekemisestä vähän vähemmän ärsyttäväksi. Ja ainakaan enää kukaan ei joka välissä panikoi "Omg where's Carl I told him to stay in the house?!?!?" :D

Check out the vicious Governor (and his moves) of the Walking Dead while waiting for season 4 to start in the Fall! So what did you think about Walking Dead S03? I think the first half was brilliant, but the latter half and especially the anticlimatic finale disappointed me. But hey atleast we either got rid of annoying characters or annoying characters became a little less annoying. And nobody's going all "Omg where's Carl I told him to stay in the house?!?!?" all the damm time. :D

Inspiraatiota kevääseen

Kokosin kauden inspiroivimpia tyylejä catwalkeilta kollaasikokonaisuudeksi, magsiksi.

The Fashion Mags on suomalaista tekoa oleva bloggaajille suunnattu palvelu, jossa oman blogikuvituksen kuvamateriaalia voi taittaa tyylikkäiksi magseiksi ja näin tavoitella lehtimäismpää ulkoasua sisällölleen. Kollaaseja rakastavana, mutta niiden tekemisen aina jotenkin työlääksi kokevana olin hyvin kiinnostunut kokeilemaan palvelua, ja tämä on nyt tulos. Klikkaamalla kollaasin alla olevaa namiskaa pääsette katsomaan täysikokoisen version, pääsevät nuo upeat kuvatkin paremmin oikeuksiinsa.

Käyttöliittymä on suoraan selaimessa, ja valintoja kollaasien rakentamisessa tehdään lähinnä valitsemalla eri vaihtoehtojen välillä, esimerkiksi kuvakoon ja joko mustan tai valkoisen tekstin ja muutamien eri fonttien välillä. Ultapersoonallisia kollaaseja siis ei saa tehtyä valintojen rajallisuuden takia, mutta itseäni se ei haitannut, ihan näppärä ja kuvat etusijalle asettava palvelu. Vielä kun saisi jonkin lisänamiskan selaimen työkalupalkkiin, jotta kuvien lisääminen magseihin olisi suoraviivaisempaa, eikä tarvitsisi jokaista kuvaa tallentaa erikseen koneelle.

The Fashion Mags on vielä kehityksen alla oleva konsepti, ja sitä käyttämään näin alkumetreillä on kutsuttu vasta vain valikoituja bloggaajia. Jatkossa sen ympärillä tulee olemaan myös muutakin jännää, joten jäädään seurailemaan tilannetta...

Trying out this new blogger orientated site called Fashion Mags. It's supposed to make it easier for bloggers to create "mags", meaning make their photo content look more professional and magazine-like. So far so good, it's fairly simple to use. The site is so far invitation based, so stay tuned...

Photos via. Style.com

17.4.2013

Kaukamoinen – kirja-arvostelu


Sain jokin aika sitten luettavakseni Petteri Hannilan omakustanteena julkaistun kirjan Kaukamoinen. Olen kiireideni lomassa nauttinut fantasiaromaanin palasia silloin ja tällöin, se on kulkenut mukana puhelimessani busseissa ja odotushuoneissa, tullut kanssani pimeässä peittojen alle odottamaan unta ja ehkä vähäsen hiipinyt uniinkin.

Kaukamoisen kotisivuilla tarinaan johdatellaan näin:

"Ota vastaan kutsu kauas Pohjolaan. Aikaan ja paikkaan, joka elää vain kaukaisissa kuvitelmissamme hämärästä menneisyydestä. Metsiin, joiden pintaa yksikään aura ei ole koskaan puhkaissut. Nämä tarinat kulkevat tuon kaukaisen maan tuulissa ja puissa, ikiaikaisen metsän viileissä kuiskauksissa.

Vierra on itsepäinen tyttö kainujen heimosta. Kun hän serkkunsa kanssa lähtee pyhälle matkalleen kohti aikuisuutta, lähtevät samalla liikkeelle myös hänen elämänsä suunnan määräävät voimat.

Pystyykö Vierra rikkomaan kiveen maalatun polkunsa, jonka on määrä johtaa hänet kohti myrskyjen ja vaikeuksien täyttämää elämää? Voiko hän löytää paikkansa heimonsa joukosta, vai onko hänen täytettävä kohtalonsa Kaukamoisena?"

Kaukamoisen ensimmäisen luvun nimeltään Aikuisuuden taakka voi lukea täältä.

Muinaisiin maisemiin sijoittuva fantasia tuo välittömästi mieleeni nuorena lukemani ja diggailemani Maijaliisa Dieckmannin Ram-trilogian. Siinäkin seurataan vahvan naispuolisen päähahmon kasvutarinaa, joskin Ramin seikkailut kattavat ajan vain lapsuudesta murrosikään, kun taas Kaukamoisen Vierran tapaamme juuri teini-ikään tulleena, mutta joka pian on jo tarinassa aikuinen nainen. Molemmissa maailmoissa ollaan tekemisissä myös mysteerien ja vanhojen legendojen kanssa, ja molemmissa päähahmo on muiden silmissä hieman omalaatuinen. Traagisilta käänteiltäkään ei vältytä.

Pidän Kaukamoisessa muinaisuuden ja mysteerisen maailman tunnusta, jossa luonto on koko ajan lähellä hymyilyttämään pistäviä toimintakohtauksiakaan unohtamatta. Mieleen tulee välillä jopa elokuva. (Voi kyllä, NÄYTÄ sille, Vierra!) Päähahmona Vierra on voimakas oman tiensä kulkija, vahva ja itsenäinen nainen. Kuitenkin on sanottava, että välillä Kaukamoista lukiessa alkaa myös ärsyttää: tapa kertoa hahmoista on välillä kovin alleviivaavaa ja niin juurta jaksaen kulloinkin sitä yhtä tunnetilaa selittävää. Tämä voi tietysti olla vain maustakin kiinni, mutta itse pidän vähäeleisyydestä ja siitä, että lukijalle annetaan tilaa täyttää tyhjiä kohtia, eläytyä ja olla itsekin luova lukiessaan. Tunnustan, että nostelin myös parissa kohdassa kulmakarvojani joillekin ilmaisuille ja tapahtumille. Kohdusta puhumaan alkava ja äitinsä kehoa hallitseva lapsi? Creepy.

Lisäksi olen välillä havaitsevinani varsin nykyaikaista kieltä muuten niin muinaisenoloisessa maailmassa, joskin on tunnustettava, en todellakaan ole mikään kielen asiantuntija. Tarinassa tapahtuu myös pitkiä ajallisia hyppäyksiä tapahtumien välillä – itseäni kiinnostaisi kuulla enemmän siitä, mitä tuona aikana on tapahtunut. Tämä nyt ehkä ei häiritsekään muita lukijoita ollenkaan sillä tavalla, kuin se häiritsee minua.

Joka tapauksessa Kaukamoinen on ilahduttava teos paitsi fantasiateemansa, myös omakustanteisuutensa takia. Indie-kirjallisuus on Suomessa minulle ja varmasti parille muullekin aika vieras asia, joten hatunnostoa vain Petteri Hannilalle ja kaikille muillekin rohkeille kirjoittajille yritteliäisyydestä ja luovuudesta! ^^ Ja jos nyt ei ole yhtä nirsonpuoleinen ja kulmiaan kohotteleva lukija kuin minä olen, niin Kaukamoisesta nauttii ihan varmasti.

Hei, itse asiassahan tämä on ihan täydellinen kesämökkiromaani. Saunaa vain lämmittämään tämä kainalossa – ja ei, en tarkoita, että sitä pitäisi sytykkeenä käyttää, vaan että saunan portailla tai laiturilla tarina varmasti pääsee juuri oikeaan lukuympäristöönsä, suomalaiseen luontoon. ^^

Kuva via Kaukamoinen.fi

13.4.2013

Miten yhdistää farkkutakki ja sininen silmämeikki

first day with denim jacket 3

Perjantaina kevät vielä oli hyvässä käynnissä, joten hetken mielijohteesta puin uuden farkkutakkini. Alun perin tarkoitukseni oli lähteä liikenteeseen vähän ryhdikkäämmän takin kanssa, mutta peilistä katsoikin lentoemäntä, joten takki lähti vaihtoon. Se johtuu tuosta huivista. Asukuvista kiitos miehelle.

Takki / Jacket: H&M
Farkut / Jeans: Dr Denim Kissy
Neule / Knit: COS
Kengät / Boots: Vagabond (saatu)
Huivi + lompakko / Scarf + wallet: & Other Stories

first day with denim jacket 2 first day with denim jacket 1

Hyppysissä myös uusi lompakko & Other Storiesilta. Katselin tuollaista Marc by Marc Jacobsilta, mutta kolmenumeroinen luku hieman kammoksutti. Clare Vivierin suunnittelema, näppärä nahkalompakko sen sijaan irtosi peräti kaksinumeroisella luvulla, joten tilanne on ihan win.

Huomatkaa toki myös epätavallisen värikäs silmämeikki! Sininen farkkutakki ja siniset silmät, sopii hämmästyttävän hyvin yhteen olematta kuitenkaan ihan liian matchy-matchy. ;) Tässä on muuten nyt osoitus kritisoimastani Isadoran meikkipaletin minttuturkoosista luomivärisävystä, joka antaa luomille kerrostettunakin erittäin hailakan värin. Onneksi meikkiä pystyy tuunaamaan lisäämällä kirkkaan sinisen, metallisen rajauksen. (Sekä luomiväripaletti, että rajauskynä on saatu Isadoralta.)

blue eye make up 3 blue eye make up 6

Kasvoille kokeilin Illamasquan tämän kevään uutta tekniikkaa meikata posket: erityisellä blush up -siveltimellä ja Naked Rose -poskipunalla tehty kasariposkimeikki on yllättävän helppo tehdä (mutta vaikea hallita?), vaan myös alareunastaan hieman kiusallisen tarkkarajainen hyvin häivytettyihin vetoihin tottuneelle. Jotain erilaista silti tavanomaisiin rutiineihin.
 
blue eye make up 2

Kevät se nyt harppailee edes takaisin takatalven, oikean kevään ja syysilmojen välillä. Ensi viikolle on luvattu sateita jopa mun synttäripäivälle, ja kaiken hyvän lisäksi pitäisi vetää kauhealla raivolla loppuun pari jättimäistä kurssia viimeisene töineen – jotta voi sitten kuluttaa loppukevään tenttien vielä vähän lisää asioita. Jotta ehtii sitten lukea ja kirjoittaa koko kesän. Voihan elämä.

Sille on syynsä, miksi peräti jopa viides opiskelijoista kokee voimavaransa ja kykynsä, tulevaisuuden suunnittelemisensa ja mielentilansa negatiivisella tavalla. Joka kymmenes opiskelija on selvästi kohonneessa uupumusriskissä ja joka neljäs murehtii paljon opiskeluasioitaan vapaa-ajallaan.  Osa kokee myös hukkuvansa niihin tai kokee itsensä riittämättömäksi. (Lähteenä Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus 2012)

The story of my life, eh? Onneksi voi aina ikirakentavasti vältellä ja paeta todellisuutta. Talk to me, Sherlock.

Viikonloppuja!

The spring in Finland really is coming and going – sunshine one day, rain and snow on the next. Still I managed to wear my new denim jacket with some warm cashmere and entertain myself with sparkly blue eye make up that was sent to me by Isadora. It really goes nicely with the denim jacket, but isn't too matchy-matchy.


I've been also really stressed with my studies. I suppose there's a reason for why so many students feel that way, why they perceive their energy and future quite negatively and worry about their studies in their free time. 

Luckily there's always Sherlock to escape with.

Viikunaa ja kirsikkaa

other stories body sprays

Ah, tuoksunkin ehkä keväällä ja kesällä viikunala ja kirsikalta & Other Storiesin body spray -tuotteiden avustuksella. Rakastan Chloén vakkarihajuvettäni, mutta vaihtelu virkstää!

Vihreässä pullossa oleva Fig Fiction -tuoksu on viikunainen ja myskinen, raikkaalla tavalla piristävä, mutta myös dramaattinen. Se tuo hieman etäisesti mieleen Maison Martin Margielan (untitled) -hajuveden. Pinkissä pullossa oleva Shinjuku Blossom puolestaan on kukkaisen hedelmäinen, ja voisin vaikka vannoa, että haistan siinä makeaa mansikkaa, vaikka kirsikasta, appelsiininkukasta ja vaniljasta olisi tarkoitus olla kyse.

Oli miten oli, tuoksu on aika geneerinen kaikessa hedelmäisessä makeudessaan, mutta tykkäilenpä siitä silti aivan mielettömästi. Valitettavasti tuoksut haihtuvat iholta nopeasti, ovathan ne vain mietoja body sprayta, mutta kotineuleen hihaan tuoksu ihanasti jää kiinni...

P.s. Kai olette jo käyneet allekirjoittamassa Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen? Kannattaa tehdä se nyt aika nopeaan, ja kannustaa kaveritkin mukaan! Nimmareita voi kerätä myös ihan paperille printtaamalla tai tilaamalla lomakkeen ja lähettemällä sen takaisin. Lisää tietoa täältä!

These body sprays from & Other Stories are truly awesome, allthough they are very delicate and don't last long on the skin. My favorite ones are Fig Fiction and Shinjuku Blossom. I still love my go-to-fragrance from Chloé.

10.4.2013

Isadora Gelato

my new isadora 3

Sain jokin aika sitten Isadoralta valikoiman meikkituotteita, ja niistä yksi mielenkiintoisimmista oli tämän kevään kausituote, luomiväripaletti Gelato, jossa on neljä pastellista luomivärisävyä. Isadora ei ole mulle luomiväreistään ollenkaan tuttu, vaikka olenkin lukenut useampia kehuja eräästä tietysti neutraalinsävyisestä paletista.... Olin siis aika kiinnostunut, miten tuote tulee pärjäämään vanhoille tutuille Maceille, Urban Decaylle ja.... No, en ole varmaan kolmeen tai neljään vuoteen muita luomivärejä käyttänytkään. :D

Gelatossa on siis neljä pastellista sävyä: hailakka keltainen, söpö vaaleanpunainen, raikas minttuturkoosi ja herkistä herkin lila. (My Little Pony -värejä? ;)) Näitä katsellessa tulee vesi kielelle. Värit näyttävät herkullisilta paletilla, mutta valitettavasti eivät aivan yhtä herkullisilta luomilla. Värejä saa kerrostaa tosissaan, jotta ne saa luomillä näkymään muunakin kuin hailakkana puuterina, olisin kaivannut näihin enemmän pigmenttiä. Onneksi värit ovat hyviä kerrostumaan, mutta tässäkin työkaluilla on väliä: parhaan tuloksen olen saanut vaahtomuoviapplikaattoreilla, joilla tosin häivyttäminen on vaikeaa. (Tähän sitten apuun tulevat ne tavanomaiset siveltimet.) Koostumukseltaan värinapit ovat pehmeitä ja sinänsä kyllä helposti levittyviä, joskin tosiaan hieman puuterisia. Niissä on myös aivan hienoinen kiilto, kuten alla olevasta kuvastakin näette.

the face of 09042013 2
Lila luomiväri
The violet eyeshadow
the face of 09042013 1

Omien kokeilujeni perusteella sanoisin, että väreistä helpoin saada näkymään luomilla ovat lila ja vaaleanpunainen. Keltaista on vaikea saada keltaiseksi eikä vain beigeksi (mutta toisaalta sitä voi käyttää myös korostusvärinä tai ihan sen perusbeigen korvikkeena ja luomen värin tasoittajana), ja minttuturkoosi tuppaa vetämään joko valkoiseen tai erittäin hailakkaan siniseen pastellisen turkoosihehkun sijaan. Luomiväripalettia tekeekin enemmän mieli ihailla ja hypistellä, sillä se näyttää niin ihanan pirteältä meikkihyllyn päällä. ^^

Toisaalta, onhan vienoissa väreissä se hyvä puoli, että övereitä on suorastaan mahdoton vetää. Sopii siis erinomaisesti konservatiiviselle meikkaajalle (tai vaihtoehtoisesti jollekin nuorelle meikkitaiteilijalupaukselle), joka kuitenkin rakastaa kauniita pakkauksia ja keväisen pastellisia värejä. ^^ Luomivärinpohjustaja on muuten ihan ehdoton näiden kanssa, tosin mulle henkilökohtaisesti kyllä ihan ehdoton minkä tahansa luomivärin kanssa...

my new isadora 5

I got a selection of beautiful make up from Isadora, and I was especially interested in this Spring's eyeshadow palette in Gelato. Looks delicious, doesn't it? Too bad the colors are not quite as vivid on the lids as they are in the pan, but if you're up to it you can layer and layer and layer the shadow so it pops more. The sponge applicator works best here, I'd say. The colors are buttery smooth, but a little on the powdery side. They also have a very pretty sheen to them.

Gelato is a good choice for someone who is afraid to use strong colors but loves them regardless. It's nearly impossible to over do it with Gelato. Also a good choice if you know a young aspiring make up artist! Word of advice: use eyeshadow primer.

Very My Little Pony!

8.4.2013

Maybelline Fuchsia Flash vs. Pink Pop

maybelline pink pop fuchsia flash 3

...Ja hulluus kirkkaanpinkeistä, suorastaan neonhohtoisista punista senkun jatkuu. Uusin tulokkaani aikaisemman Maybellinen Color Sensational Vivids Pink Pop -punan rinnalle on saman sarjan Fuchsia Flash, joka on huulilla tummempi ja punertavampi, kuin siniseen erittäin voimakkaasti taittava ja kohtuullisen vaalea Pink Pop.

Molemmat punat tuntuvat huulilla uskomattoman kosteuttavilta huomioiden, miten voimakkaan peittäviä ja kohtuullisen hyvin huulilla pysyviä ne ovat. Helposti on tottunut siihen, että peittävyys korreloi punan kuivuuden kanssa, mutta tässä tapauksessa sellaisesta ei ole tietoakaan. Uskomattoman korkealaatuinen puna tällaiselta markettimerkiltä. :D Omapa on vikani, kun olen ollut ennakkoluuloinen!

Color Sensational Vivids -huulipunia löydät mm. Nellyltä*

maybelline pink pop fuchsia flash 2 maybelline pink pop fuchsia flash 1

My obsession over bright neon lipsticks continues. This time I purchased Maybelline Color Sensational Vivids lipstick in Fuchsia Flash to accompany my previous addition in Pink Pop. Fuchsia Flash is darker and a bit more red on the lips than that of the light neon, almost blue hue of Pink Pop.

Both shades offer excellent color payoff, and they're both opaque and extremly moistuirising on the lips. I must say I'm surprised to find such great value from a market brand, but I guess the joke's on me. :D


maybelline fuchsia flash maybelline fuchsia flash (1) 
Fuchsia Flash
pink pop
Pink Pop
* = mainoslinkki
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...