31.3.2013

Nike Free

travelling on a cadillac 13

Niin siinä kävi, että tästä keväästä tuli varsinainen lenkkarikevät. Menin ja ostin sitten Niken Free -lenkkarit, ihan ajatuksella, että ratsastan tämän trendiaallon harjoilla niin kauan kuin sitä kestää, ja kun tämä villitys laantuu, ja kun ennen pitkää itsekin kyllästyn äärikäytännölliseen jalkinemuotiin, siitäpä saa sitten kätevästi viileiden kelien lenkkikengät itselleen. :D Tossukoita löytää aika monesta paikasta, myös Spartoolta.

american car show helsinki 2013 71


Free-malleissa yritetään jäljitellä paljasjalkakengän tuntua, mutta Vibram FiveFingersejä käytettyäni voin sanoa, ettei tuntuma ole kyllä läheskään yhtä maanläheinen, vaikka toki pohja on ohut ja joustava ja kengät sinänsä erittäin miellyttävän kevyet jalassa. En kuitenkaan vaihtaisi varvastöpsyttimiäni pois. Sen sijaan näillä on kyllä miellyttävä kävellä, kuten tulin jo huomanneeksi. Olen huomannut myös, että aina kun jalassani on tätä nykyä korot, tuppaan turhautumaan siitä, etten vain pääse kipittämään yhtä nopeasti kuin mihin olen matalilla koroilla tottunut, ja että muut viilettävät ohi. Tuntuu kahlitulta ja turhan hitaalta. Kävelen aika paljon ja aina kun mahdollista, joten jalassa on oltava suorituskykyiset popottimet. Ja kyse ei ole siitä, ettenkö ehtisi pysähdellä haistelemaan ruusuja (tai jääpuikkoja?) ja tiedostamaan ympäristöä ja kaikkea muuta mukavaa, tykkään vain liikkua ripeästi ja tehokkaasti paikasta toiseen silloin, kun en ole tuossa hurmoksellisessa universumin sisäänhengittämistilassa. :D (Suosittelen tosin kokeilemaan sitäkin, ei siinä.)

Tosiaan, kerrankin trendituulet tuovat mukanansa niin käytännöllistä jalkinemuotia kuin voi olla. Siis, ainakin kevät- ja kesäkeleille. Tällä tavalla TALVELLA näiden kanssa meinaa jalat palella. (Olen auringonpaisteesta huolimatta aika katkera näistä superkylmistä ilmoista ja lumikasoista, nyt pitäisi olla KEVÄT! :D) Toki kun tarkemmin miettii, mieleen palaavat käytännöllisistä jalkineista myös maiharit, tutut Converset, ballerinat ja gladiaattorisandaalit, mutta hei, nämäpäs ovat ihan kirjaimellisesti tehty juoksemiseen – juoksemiseen bussin perässä, aikataulunsa perässä, onnensa perässä....

Silmä voi vaatia hieman tottumista tähän hullutukseen: sporttisten urheilujalkineiden yhdistäminen siistiin ja huoliteltuun asuun voi tuntua äkkiseltään aivan sopimattomalta, mutta onneksi pukeutumisen ei tarvitse olla niin ryppyotsainen asia. Voikin ajatella, että eri maailmojen kohtaaminen tuo tyyliin rentoutta ja mielenkiintoisuutta. Epäilemättä silti viilettäessäni kaduilla ihmiset tulevat varmasti vilkaisemaan kahdesti ja kenties päivittelemään mielessään, että mitä se nyt siisti ja fiksun näköinen likka on mennyt aamulla unenpöpperöissään pukemaan jalkaansa lenkkitossut, voivoi mikä lahopää. :D Noh, ehkä nyt kuitenkin tennarit ovat sen verran yleiset katukuvassa, että sinne mahtuu niitä lenkkitossujakin sekaan. ;)

american car show helsinki 2013 18 american car show helsinki 2013 19

Asukuvissa muuten näkyy jotain muutakin uutta ja superisti rakasta... ;)

Tuosta paikasta, jossa asukuvat on otettu, tulee juttua piakkoin.

In English: Just showing off my new Nike Free sneakers – finally a fashion trend that's feet friendly! ;)

Sisältöyhteistyö

30.3.2013

Pyhien asu

pitkaperjantai 6

Kevätuniformuksi vakiintumassa: uudet Never Denimin farkut, villapaita ja nahkatakki.

In English: This seems to be my uniform for Spring: My new jeans by Never Denim, wool knit and leather jacket.

pitkaperjantai 1 pitkaperjantai 7 pitkaperjantai 2 pitkaperjantai 4 
Kengät saatu blogin kautta
Shoes received via blog
 
pitkaperjantai 5
pitkaperjantai 3

29.3.2013

Kiirastorstainen asu

easter shoppings 5

Tällaisessa asussa vietin eilisen iltapäivän, jonka puolestamme vietimme miehen kanssa Cittari-shoppaillessa pääsiäistä varten. Turtola on kyllä kätevästi 7 minuutin bussimatkan päässä, mutta silti tulee yleensä hoidettua kauppa-asiat ihan Hervannan keskustan kauppakeskus Duossa, johon on 10 minuutin kävelymatka. Hyvä niin, tuleepa hyötyliikuttua.

Huulilla on uutta huulipunaa, josta kerron teille vielä myöhemmin! Olen aivan hurahtanut näihin kirkkaisiin sävyihin. Kattokaa nyt (taas), miten se piristää naamaa:

easter shoppings 1

Näissä kuvissa kyllä taas nuo uudet Conssut näyttävät ihan julmetun hervottoman kokoisilta mun jalassa. :D

easter shoppings 3 easter shoppings 6
Takki / jacket: Other Stories, Farkut / Jeans: Never Denim, Kengät / Shoes: Converse, Paita / Knit: COS, Reppu / Backpack: Fjällräven, Huivi / Scarf: All Saints
easter shoppings 7 easter shoppings 15 easter shoppings 12
Me hankittiin meidän symboliset pääsiäismunat tästä. Ei siksi, että rakastettaisiin suunnattomasti Angry Birdsiä, vaan ihan uteliaisuudesta. :D Toivottavasti mun munasta tulis se musta pommilintu, se on mun suosikkini.
easter shoppings 14
Sit yllyin aika ravintonatsiksi kelatessani vaan tätä loputtoman loputonta määrää perunatärkkelystä ja rasvaa. Pakasteosastollakin tein joskus havainnon, että erilaisia perunatuotteita oli yksi kymmeniä metrejä pitkä allas täynnä, kun taas erilaisia vihannestuotteita pakasteessa oli ehkä kahden metrin verran. Mun puolesta ton suhteen vois kääntää täysin ympäri. Onneksi tätä nykyä niitä kasvistuotteitakin löytyy altaasta vähän enemmän. :D

Kun olin siinä aikani ravintonatseillut, siirryin valkkaamaan itselleni sipsipussia.
(En tosin sitten osannut valita, joten lopulta nappasin pieneltä ständiltä noiden sipsien vierestä pussillisen kuivahedelmiä.)
easter shoppings 13
Koriin päätyi kaikenlaista hedelmistä balsamiviinietikkaketsuppiin ja kaljaan. Ostoskoriin päätyi muuten mämmin sijasta tänä vuonna tortilla-aineksia, joten aika meksikolaisissa tunnelmissa tulee nyt syötyä. :D

Rauhallista pääsiäisenaikaa!

P.s. Muistakaahan myös, että voitte seurata Heijastuspintaa myös Facebookissa, mun Twitteriäni täällä, Lookbook-tili löytyy täältä ja Fashiolista täältä! Myös uudessa kotimaista tekoa olevassa Styleloving-palvelussa voi seurata mun haaveilujani! Googlen kautta voit lisätä itsesi lukijaksi tämän sivun alareunasta, ja löydät myös mun Google+ -tilin täältä.

In English: Yesterday we went shopping for Easter with The Man, and I was wearing my new Converse sneakers and Other Stories jacket. I'm also in love with bright lipsticks, more about that later on.

Instead of the traditional Finnish Easter food "mämmi" we decided to make tortillas and spend the holiday in the realm of Mexican tastes. The Easter eggs we picked were by Angry Birds, just to see what's inside. I hope I get the black bombing bird!

You can follow my blog on Facebook or Twitter! You can also find me on Lookbook, Fashiolista and Styleloving! You can also add yourself as a reader via Google on the bottom of this page, and you can also find me on Google+! Thanks!

Hope you have a great Easter everyone!

27.3.2013

Converse All Star White Leather

27th may with white converse 2

Muistanette, että olen haikaillut jo aika hyvän tovin valkoisten ja vieläpä nimenomaan nahkaisten tennareiden perään? Erityisesti Converset ovat olleet kuolaukseni kohteena. Noh, niinhän siinä kävi, että kotiini löytyivät Spartoon yhteistyön avustuksella omat valkoiset Converset, ja olen kyllä aika paljon odotellut sitä, että pääsen niitä vihdoin käyttämään. Jossain kohtaa odotuksesta tuli aivan liian pitkä ja kiusaus kasvoi ihan liian suureksi....

27th may with white converse 1

Kelithän eivät vieläkään suurimmksi osaksi oikein olisi kovin suosiolliset tällaisille liukaspohjaisille ja vitivalkoisille jalkineille, mutta olen tästä huolimatta urheana (tai uhkarohkeana) käyttänyt niitä jo peräti kahtena aurinkoisena päivänä. ;) Pompin sitten vesilammikoita kierrellen ja liukkaimmilla kohdilla hiirenhiljaa sipsutellen. Kengät ovat yhä valkoiset ja häntäluuni ehjä! Victory! Paikoitellen lumen, jään ja loskan alta paistaa peräti asfaltti. Tunnustan ottaneeni muutamat voittaisat tanssiaskeleet keskellä hervantalaista parkkipaikkaa.

Ja nahkatakki! Nahkatakilla pärjää jo kevään merkeissä, ainakin silloin, kun ei tuule. Alle niitä kuuluisia villapaitoja, niin johan tarkenee. Nahka ja villa, ehkä paras mahdollinen yhdistelmä nollakeleille. ;) Se muuten pätee myös noiden tennareiden sisällä: nämä olisivat aika kylmät muuten, mutta minäpä ovelana likkana, joka tungen kaikkiin talvijalkineisiini villapohjallisia, ängin sellaiset myös näihin (kokoon 39 ne sopii omaan jalkaani paremmin kuin erinomaisesti). Eipä palele varpaita!

Mulla on muuten nyt talven jäljiltä pitkäsä aikaa nahkatakkiin puketuneena aika pätevä olo. Joskus tunnen rotsissa oloni erittäin nuoreksi, tai sitten vähän liiankin vihaiseksi pahikseksi, mutta nyt on aika no-nonsense -fiilis. Paradoksaalista kyllä, rennot tennarit taitavat olla syy tähän tasapainoon, vaikka periaatteessa niiden pitäisi taata se, että myyjät kyselevät entistä ahkerammin kassalla papereita. (Villakangastakissa se on huomattavasti harvinaisempaa, olette ehkä kans huomanneet?) Joka tapauksessa, nyt on aivan sellainen fiilis, että kun haluan antaa itsestäni rennolla tavalla uskottavan "älä edes yritä kävellä mun yli, koska se vaan ei kannata" -vaikutelman, vedän niskaani rotsin. ;) Mulla oli tossa jokin aika sitten vähän sellainen epäsuoran tylytyksen hetki, joka kyllä sitten lopussa kääntyi minulle iloksi, mutta jolloin olisin toivonut alun alkaenkin huokuvani vähän enemmän tuota mainittua vibaa. Sellainen kun antaa myös itsevarmuutta itselle.

27th may with white converse 3 27th may with white converse 4 
Takki / Jacket: Selected Femme 
Farkut / Jeans: Acne Skin5 
Villapaita / Knit: COS 
Villahuivi ja villahanskat / Scarf and gloves: All Saints 
Vyö / Belt: H&M

Oikein mukavista mukavinta loppuviikkoa kaikille! :)

Sisältöyhteistyö

25.3.2013

Never Denim

Kun BikBok saapui Tampereen Koskikeskukseen, olin hyvin nopeasti into piukeana kärkkymässä legendaarisia Never Denimin flex-materiaalista valmistettuja farkkuja, tai farkkuleggingsejä, miten sen nyt haluaakaan ajatella. Säästän teidät heti jännitykseltä: löysin, sovitin, ostin.

neverdenim flex jeans 2

Nämä pohjoismaisia bloggareita villinneet superjoustavat... housut ovat aika raskaasti kehuttuja: niiden kanssa voi tehdä spagaateja (minkä voi jo mainoskuvistakin päätellä) ja myyjät kehuvat niitä kestäviksi ja muotonsa pitäviksi. Aloinkin uskoa, että Dr Denimin ikisuosikkini, Plenty on saanut haastajan suunnilleen samasta hintaluokasta. Suurella mielenkiinnolla siis päädyin tässä tutkailemaan, miten flex-matskusta tehdyt... housut asettuvat suhteessa Dr Denimiin.

Kestävyydestä en vielä voi sanoa mitään, koska olen omistanut ja käyttänyt näitä... housuja vasta hyvin vähän aikaa (Plentyt kestivät ahkeraa käyttöä tasan vuoden ennenkuin haaroväli alkoi irvistellä reikäisenä – ostin toiset heti perään niiden mukavuuden takia). Mutta se materiaali, voi juma! Jos Dr Denimin joustava materiaali on pehmeää, päälle hyvin muotoutuvaa ja yllättävän joustavaa, Never Denimin flex kyllä pieksee sen pehmeydessä, muotoiluvuudessa ja joustavuudessa. Tuntuu melkein kuin pukisi päälleen tavalliset leggarit.

Siinä missä Dr Denimiltä löytyy korkeavyötäröinen, superkorkeavyötäröinen ja supermatalavyötäröinen malli, Never Denimiltä löytyy myös normaalivyötäröinen malli, joka osoittautui omaksi suosikikseni. Vielä kun sitäkin saisi sysimustana, eikä vain tällaisena supermodel-tummansinisenä. ;) Never Denimin plussana on myös kaksi lahjepituutta, joista 31-tuumainen sopii loistavasti tällaiselle alle 160-senttiselle pätkälle. Eri vyötärökorkeudet ovat paitsi ihan vaan vaihtelun vuoksi kiva juttu, niin myös siksi, että itelläni ei esimerkiksi ihan matala vyötärö, kuten Dr Denimin Kissyt, vaan yksinkertaisesti toimi: housut tippuvat jalasta ja/tai painavat ja hinkaavat kipeästi lonkkaluita. Vyötärö, joka nousee kunnolla lantion yli, paitsi pysyy paremmin ylhäällä ilman vyötäkin, myös tuntuu huomattavasti miellyttävämmältä käyttää.

Dr Denimin Plentyt ovat pitäneet muotonsa aivan ällistyttävällä tavalla: ei polvipusseja, ei lerpattavaa pebaa, ei tarvetta vyölle. Silti ne muotoutuvat miellyttävästi omaan kroppaan istuviksi. Myönnettäkööt, että vyölenkeistä ei housuja kannata kiskoa, mutta muuten en keksi niistä yhtään mitään pahaa sanottavaa, siis en yhtään. MUTTA. Jos Never Denimin flex-materiaali pitää muotonsa lötkähtämättä pebasta ja polvista, ja saumat kestävät ratkeilematta, kangas puhki hiertymättä ja muutenkin koko höskä pysyy kasassa yhtä hyvin, voi olla hyvin todennäköistä, että suosin jatkossa enemmän Never Denimiä. Vielä ei siis nuolaista: mä melkein odotan, että tää pehmeä kangas alkaa vähitellen antaa periksi ja menettää muotonsa. I'll keep you posted.

neverdenim flex jeans 1

P.s. Kävin sovittelemassa myös Dieselin uusia, blogiskenessä hypetettyjä Skinzee-farkkuja, jotka myös ylpeilevät superjoustavalla kangasmatskulla, mutta pakko sanoa, että Diesel ja mä ei oikein enää sovita yhteen. Olen muinoin menneisyydessäni käyttänyt lähes pelkästään Dieselin farkkuja, ja vasta poikettuani tältä tieltä olen tajunnut, miten paljon niistä kaikki ovat hanganneet mun... naiseuttani. Olkoot miten joustavaa materiaalia tahansa nuo Skinzeet, niin niissäkin jokin tökkii ja pahasti, eikä kyllä ihan painita samassa sarjassa Dr Denimin ja Never Denimin kanssa pehmeydessä. Pebanikin lytistyi kuin pannukakku. :D

Tarinan opetus: kokeilkaa eri merkkien farkkumalleja, ja luonnollisesti myös eri malleja merkkien sisällä. Yksilöitä olemme me, eikä vaatteiden todellakaan tule sattua päällä (ellei siitä sitten saa erityisiä kiksejä, of course). Jos sattuu, se ei välttämättä tarkoita sitäkään, että pitäisi vaan suosiolla käyttää isompaa kokoa (allekirjoitan muuten täysin Natan mantraaman farkkuvinkin valita se pienin koko, jonka saa päälleen taisteltua), vaan että malli itsessään ei välttämättä yksinkertaisesti toimi omalla anatomialla. It's okay, vaihtoehtoja on kyllä! Eli sovitelkaa vain ahkerasti! ^^

& Other Stories -takki in action ja pohdintaa

other stories coat on sunshine 7

Minulta pyydettiin heti kuvia uudesta & Other Storiesin takista, joten tässäpä niitä on! ;) Tosin, Acnen suuri Canada-huivi peittää tehokkaasti takin yläosaa ja tekee siluetista aika etukenopainotteisen, mutta huoli pois, kyllä tätä tullaan toistekin tässä blogissa näkemään. :D Materiaali takissa on joka tapauksessa ihanan paksu ja jämäkkä, pitää tiiviytensä ansiosta myös ihan ookoosti tuulta, ja alle mahtuu pari kappaletta villapaitoja. Nämä kuvat siitä todisteena. :D Asukuvista iso kiitos miehelle.

Kuten olette ehkä huomanneet, haluan blogissani kierrättää vaatteita asukuvissa, en suinkaan pukea joka kuvaan eri vaatteita. Ensisijainen syy siihen on toki se, että niin paljon kuin vaatteita omistankin, ei olisi mitenkään taloudellisesti mahdollista pukea joka kuvaan yhdistelmä uusia ja ennennäkemättömiä vaatekappaleita, mutta lisäksi haluan myös tällä tavoin tuoda tietynlaista realistisuutta ja elämänmakuisuutta kuviin: en elä yhdessä suuressa editorial-kiiltokuvassa. :D

Sanon näin, koska olen joskus saanut itseni kiinni näistä ajatuksista muiden upeita blogijulkaisuja selaillessa (ja ehkä joku muukin on saanut?), ja nimenomaan fiiliksessä "miksi minun elämäni ei ole noin nättiä ja monipuolista, mitä vikaa mussa on?". Harvoinpa se on koko ajan sellaista, mutta ulos päin hyvin ymmärrettävästi näytetään useimmiten se kaunein huippu jäävuoresta. Sen kun vain aina muistaisi. Ja mitä isompaa liiketoimintaa blogin ympärille on kehkeytynyt, sen paremmat mahdollisuudet tuottaa halutessaan myös hyvin vaihtelevaa materiaalia, esimerkiksi vaikka sitten alituisen matkustelun ja vaatelainojen muodossa. Valehtelisin, jos väittäisin, etten ole kateellinen menestyjille. :D (Ja unohdetaan nyt kahdeksi minuutiksi koko touhun ekologisuus, se on ihan oma lukunsa, muttei tämän pohdinnan kannalta ensisijainen.)

Toisaalta on myös itsensä sulkemista pieneen ja ahtaaseen laatikkoon, jos muka nätteys ja monipuolisuus omassa elämässä olisikin kiinni pelkästään siitä, että olis kämppä täynnä vaatteita (köh köh, mullahan on jo, sohva säilytystilana todistakoot), joita voi sitten kuvata muille, tai että juoksisi koko ajan pää kolmantena jalkana ympäri maailmaa. Elämästä tulee paljon onnellisempaa, kun laskee siunauksena ja keskittyy siihen, että elämä on sellaista kuin sen toivoo itse olevan, ei sellaista kuin jollain toisella sen pienen julkisuudessa nähdyn vilauksen perusteella on. Itsensä vertailu muihin on tosi helposti myrkkyä, ja vielä enemmän myrkkyä on määritellä oma itsearvostuksensa tuon vertailun kautta. Jos on saanut sitruunoita, niistä kandee tehdä limonadia. (Tai sitruunamuffinseja.)

Kuulostaa itsestäänselvältä ja helpolta, eikö? Aina on helppo puhua, varsinkin muiden puolesta, mutta "Words are wind". Onnellisuus ei ole vain valinta, se on taito, joka vaatii harjoittelua, ja jonka voi unohtaa, mutta jonka voi myös treenata itselleen uudestaan. Toisaalta elämä ei varmasti kenelläkään ole 100% onnellisuutta. Jos vaaka on plussan puolella, eikö se riitä?

other stories coat on sunshine 4

Kuulostipas nyt masentavalta, vaikka tarkoitus ei ollut se lainkaan. :D

Noh, joka tapauksessa: eläköön aurinko, eläköön kevät, eläköön villapaidat, jotka mahdollistavat ohuemmassa puuvillatakissa hyppelyn, ja eläköön kissansilmäiset aurinkolaist ja pinkki huulipuna, jotka tekevät meikkaamattomasta naamasta hetkessä tyyliuskottavan ja huolitellun näköisen. Nuo Vagabondin maiharifiiliksiset kengät puolestaan ovat sopivan rennot olemaan säikähtämättä pienestä loskasta ja vesiroiskeista, vaikka toki yhä ikuisesti kannattaa muistaa suojata kengät lankilla, suojasuihkeilla, kenkärasvalla... Ja ennen talviteloille pakkaamista kengät kannattaa yhtä lailla puhdistaa ja huoltaa!

other stories coat on sunshine 8 other stories coat on sunshine 9 other stories coat on sunshine 5

Takki: & Other Stories, Huivi: Acne Canada, Kengät: Vagabond (saatu), Farkut, Never Denim via BikBok, Villainen aluspaita: Celavi, Villapaita: Filippa K, Laukku: Selected Femme, Arskat: HM 

...Ja jos mietitte jäädyinkö päästäni huolimatta muhkeasta tukkapehkosta, voin sanoa, että kyllä jäädyin. Siksi kuvanoton jälkeen sujautin päähän COSin kashmirpipon ja mummulta joululahjaksi saadut villahanskat.

other stories coat on sunshine 3 Vesitorni 
Hervannan vesitorni, se näkyy lentokoneestakin!
Jää 
 Ei vielä aivan sulaa. 
 
Oikein hyvää viikonalkua kaikille!

23.3.2013

Hämmästyttävät kiharat

Olen aiemminkin kirjoittanut teille luonnonkiharan tukkani kurittomuudesta, meduusamaisuudesta ja siitä, miten tämä tukka tässä hiusmallissa vaan ei tunnu toimivan ilman suoristamista. Tämä pätee yleensä. Vaan kuinka ollakaan, erään pesukerran jälkeen tukka asettui aivan harvinaislaatuisen nätisti:

curly and lovely 1

En raaskinnut suoristaa, vaikka kiharat ovatkin vähän liian tyttömäiset siihen tyyliin, jota itse haluan ulos päin heijastella. :D

Yleensä tosiaan lopputulos on lähinnä tämä, ja tämäkin on vielä sieltä paremmasta päästä:

medusa hair 2 medusa hair 1

Kiharan kihartuvuuteen ja ylipäätään yleiseen ilmiasuun liittyy konkreettisesti se, missä kunnossa tukka on. Keratiinihoitoaineilla ja -naamioilla kiharaan saa lisää kihartuvuutta, mutta sekään ei toimi, ellei lisäksi kosteuta hiusta. Kihara hius on luonnostaankin jo kuiva, ja kaikki käsittelyt vaalennuksesta lämpökäsittelyyn ja ahkeraan harjaamiseen rasittavat hiusta aina lisää. Jotkut jopa suosivat liukkaista materiaaleisa tehtyjä tyynyliinojakin, koska ajattelevat peruspuuvillan olevan liian karhea ja kitkainen ja täten lisävän hiusvaurioita. Enpä tiedä, en ole ainakaan vielä siirtynyt niin hifistelyyn.

Toisaalta hius voi olla myös huokoinen, jonka ansiosta se saattaa päästää kosteutta itsestään sen sijaan, että kosteus pysyisi hiuksessa. Tähän ongelmaan tepsivät kaikenlaiset hiusta sulkevat tuotteet – esimerkiksi silikonia sisältävät hoitoaineet. Silikoni muodostaa hiuksen pinnalle kalvon, joka suojelee hiusta ja estää kosteutta haihtumasta, ehkä. Myös hiuksen pH-tasapainoon kannattaa kiinnittää huomiota, mutta huom, en puhu siis mitään kehon sisäisestä pH-tasapainosta ja siihen liittyvistä ruokavaliotrendeistä, koska niille nyt ei toistaiseksi tieteellistä tukea ole, kunhan taas tehdään rahaa ihmisten toiveilla elää onnellisempina ja terveempinä.

Olen käyttänyt hiuksiini vaihtelevalla rutiinilla Joicon (ikisuosikkiani!) hoitoainetta, K-Pak Reconstructoria (kokeilin myös iHerbistä hankittua Mill Creekin vastaavaa tuotetta, mutta tehot eivät omaan tukkaani aivan olleet riittävät, mutta monet muut kyllä tuosta tuotteesta tykkäävät), Fudgen hopeashampoota, Four Reasonsin hopeashampoota (aika turha imho), Herbinan syväpuhdistavaa shampoota, XZ:n kosteuttavaa hoitoainetta ja joitakin sävyttäviä hoitoaineita, Kérastasen jätettävää hoitoainetta ja Paul Mitchellin hiusseerumia. Näillä mä olen pelannut ristiin ja rastiin.

Liikaa keratiinia, ja hiuksesta tulee helposti takuttuva ja kertakaikkiaan mahdoton. On mahdollista, että noissa kiharamman kuvan hiuksissa oireillaan juurikin siitä, liiallisesta rakenteesta rakennepaikkaavan hoitoainesatsin jäljiltä. Olen pitänyt tukkaani, erityisesti latvoja, aivan rääkättynä vaalennusten jäljiltä, joten olen melkein joka pesulla käyttänyt keratiinihoitsikkaa. Ylemmän kuvan hiuksissa ei ole pesun yhteydessä niihin koskettukaan. Tukka on pesty Joicon shampoolla (joka kylläkin on tuota rakennepaikkaavaa K-Pak-sarjaa) ja sitten lillutettu hiuksissa vartin verran XZ:n silikonitonta Xylitol ja Hunaja -hoitoainetta. Lopuksi huuhtelu kylmällä vedellä.

Pyyhemärkiin hiuksiin on suihkutettu Four Reasonsin kosteutttavaa hoitosuihketta, tukka varovasti harjattu Tangle Teezerillä ja sitten levitetty pituuksiin Kérastasen lämpösuojaavaa jätettävää hoitoainetta (jossa on niitä silikoneja), ja annettu hiusten kuivua rauhassa omia aikojaan (kuten aina teen muutenkin – hommaan muuten kuluu aina useampi tunti, joten tukkapesunsa saa aina ajoittaa strategisesti, ettei tarvitse mennä kostealla tukalla nukkumaan). Mitään muuta en ole tuolle tukalle tehnyt. Hämmästyttää itseänikin. Mitä tästä opimme? Kosteutus (ja kosteuden sulkeminen hiuksen sisään!) on tosi tärkeää kuivalle hiukselle. Sillä tavoin kihara pysyy kauniina.

curly and lovely 3 curly and lovely 2

Mukavaa viikonloppua kaikille!

22.3.2013

Talvi Sorsapuistossa

snow in sorsapuisto 2

Flunssa yllätti, joten tässä on pari päivää mennyt 1) sairastaessa 2) pyrkimyksissä saada tehtyä kuumeisena koulujuttuja. Aamuluennollekin raahauduin urheasti nokka tuhisten, toki varoen aivastamasta ketään päin ja vältellen ovenkahvoihin koskemista. Jokainen ehkä tietää, miten nannaa on vääntää jotain tutkimuspapereita, kun joka paikkaa kolottaa, päätä särkee, vilunväreet kulkevat selkäpiitä pitkin ja kurkussa asuu kaktus. Ja vielä väsyttääkin koko ajan niin, että tekisi mieli nukkua koko valoisakin aika. On siis taas vähän muut asiat jääneet toiselle sijalle. Mutta hiljalleen taas palaillaan aikatauluihin!

snow in sorsapuisto 1

Aurinkoiset päivät nostavat kyllä fiiliksiä ihan uskomattomasti! Viime viikolla kävin yliopistolla, ja tapani mukaan talsin Sorsapuiston läpi. Lumikinosten ohi ja läpi ei ole kovin hehkeää harrastaa maisemakuvausta, varsinkin kun vielä näpitkin jäätyy, mutta jospa tuo aurinkoinen autuus kuvista välittyisi. Ei haittaa joutua odottelemaan bussiakaan pois lähtiessä, kun voi yhtä hyvin chillailla penkeillä aurinkoa itseensä imien.

Kyllä se, että tarvitsee arskat on kevään merkki, vaikka mieluusti kyllä heivaisin myös tän villakangastakin ja villapohjallisilla varustetut kengät johonkin.... johonkin, missä mun kengät on vähemmän esillä kuin yleensä. ;D Tepastelisin paljon mieluummin kevyissä kesäkengissä ja ohuissa takeissa. Oh well, ehkä jos pääsiäisen jälkeen...

snow in sorsapuisto 7 snow in sorsapuisto 6 snow in sorsapuisto 4 snow in sorsapuisto 5

19.3.2013

Shopping & Other Stories

other stories shopping 11

Niin siinä kävi, että pikapikaa & Other Storiesin uuden nettikaupan avauduttua klikkailin ostoskoriini muutaman pikalöydön ja pari suunniteltua vaatetta. Valitettavasti eräskin kaunis aaltiprinttipaita vietiin käytännössä mun ostoskorista, joten hieman jäi kaivelemaan – mutta tällaistahan se on, kun porukka ryntää, sivut kaatuilee ja kaikki myydään loppuun kahdessa minuutissa. Onneksi nettikauppaan tulee lisää tuotteita päivittäin, joten jos missasit jotain ihanaa, kannattaa tarkkailla vielä tilannetta!

Paketit toimitetaan asiakkaille nopeasti, ja ne tulevat ihanan värikkäissä pakkauksissa, ja väri-iloittelu senkun jatkuu, kunhan paketin saa auki.

other stories shopping 1 other stories shopping 2

Ja tässä ne omat hankintani...

other stories shopping 3
Puuvillainen kevättakki
other stories shopping 10 other stories shopping 4
Sokerikuorinta ihanassa viikunaisessa tuoksussa
other stories shopping 5 other stories shopping 6
(Ilmainen) näyte vartalovoiteesta ruusuntuoksussa. Valitettavasti täsä on kyllä astetta liian voimakas tuoksu allekirjoittaneelle, en nyt ole mikään ruusufani muutenkaan... Tästä ilmeisesti on tulossa myös hajuvesi, jonka suunnittelussa on mukana ollut ruotsalaisen niche-hajuvesimerkki Byredon perustaja Ben Gorham.
other stories shopping 7
Kulmakynä sävyssä Worchester Taupe – tätä ehdin jo Facebookissa hehkuttaa, kunnes jouduin toteamaan, että kynä on niin raivostuttavan pehmeä koostumukseltaan, että sitä saa olla teroittamassa joka toisen vedon jälkeen, ellei halua sotkukulmia... Sniff...
other stories shopping 8
Vasemmalla kuvassa vakkarikynäni Shiseidolta sävyssä Ash Blond, oikealla Worchester Taupe.

Olen kaiken kaikkiaan innoissani ja vaikuttunut & Other Storiesin vaikoimasta, konseptista, huokeista hinnoista ja estetiikasta. Siitäkin huolimatta huomaan, että minun on vaikea shoppailla tässä liikkeessä. Löydän kaikkea "tosi kivaa", mutta hyvin harva asia kolahtaa ja kovaa. Se ei johdu omaleimaisesta ja trendivirroista irrottatuvasta, itse asiassa hyvin acnemaisesta tyylistä,  kaikkea muuta, minusta brändin tyyli on aivan ihana, vaan kenties vain värien paljoudesta, random-röyhelöistä ja siitä faktasta, etten tarvitse enää yhtään kenkiä, laukkuja tai rihkamaa. :D Mutta jos kuitenkin metsästäisin sen aaltoprintillä varustetun yläosan....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...