10.10.2013

I Love Me 2013 tulee! Tsekkaa tästä messuaikatauluni!

Moi taas, ihmiset rakkaat!

I Love Me 2013 -messut alkavat Messukeskuksella huomenna, ja kuten tiedätte, meikäläinen hengaa siellä Blogger's Loungessa teidän tavattavissanne ja muutenkin messuilla viikonlopun mittaan. Tarkoitus olisi bloggailla messuista ja sen kiinnostavimmista jutuista, toivottavasti tavata teitä kaikkia ihania lukijoita ja nauttia tietenkin hyvästä meiningistä!

Olen tavattavissa messuilla perjantaina valitettavasti vain hetkisen, suunnilleen viidestä eteenpäin, joten jos näette mut pyyhältävän ohi ihan tukka putkella, napatkaa toki hihasta! Lauantaina kukkuilen paikalla n. 12-18 ja sunnuntaina n. 11.30-14. Jos ette jostain syystä löydä meikäläistä, pistäkää vaikka ihan sähköpostia ( maria.morri(ät)heijastuspinta.fi ), tarkkailen sitä sitten puhelimeni kautta niin pistetään miitti pystyyn. :)

Toivottavasti nähdään messuilla! ^^

6 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Maria! Tämä nyt ei liity varsinaisesti tähän blogaukseen mitenkään, mutta olen viimeaikoina - kuten varmasti moni muukin - tulistunut ja ahdistunut ja ärsyyntynyt politiikan edesottamuksista. Olisin erittäin kiinnostunut liittymään johonkin puolueeseen, tällä hetkellä mielessäni on vahvasti piraattipuolue ja yrittää päästä vaikuttamaan asioihin.

Voisitko lyhyesti valottaa, kuinka itse liityit piraattipuolueeseen, tai voisitko osoittaa jotain nettisivustoa jossa olisi ohjeita ylipäätään miten ilmottautua poliittisen puolueen jäseneksi?

Kiitos jo etukäteen!

Maria Morri kirjoitti...

Moi!

Muakin on viime aikoina ärsyttänyt ja ahdistanut, pitäskin kirjotella taas politiikasta enemmän, mutta just nyt ollut omassa elämässä sen verran häppeninkiä, että jäänyt kirjottelu vähän vähemmälle! Mutta tajuan kyllä siis mitä tunnet.

Mä päädyin piraatteihin juuri siitä syystä, että tuntui, ettei oikein voinut allekirjoittaa kokonaisuudessaan muiden puolueiden teesejä. Varmaan vähän jokaisesta löytyy ainakin jotain hyvää, joo, mutta sitten on niitä asioita, joita ei vaan pysty sulattaan, joko ohjelmissa tai sitten puolueen toiminnassa. Esim. Vihreät ovat olleet aika takinkääntäjiä tietoyhteiskunta-asioissa, silloin kun on eduskunnassa asioista äänestetty ja päätetty.

Piraatit olivat siinä kohtaa mukavan raikas vaihtoehto, tuntuivat olevan kartalla ja "oikeaa mieltä" asioista, ja toki auttoi sekin, että tyyppeihin tutustuttuani olin vaikuttunut: niin erilaisia ihmisiä, erilaisista taustoista ja erilaisista talouspoliittisista suunnista, mutta ne tietyt asiat, kuten yksilönvapaudet, on sitten niitä, jotka yhdistää ja tuo keskusteluyhteyden. :)

Piraatteihin voi liittyä helposti netissä osoitteessa olepiraatti.fi . Muilla puolueilla voi olla omilla nettisivuillaan tietoa liittymisestä, en ole niin tarkkaan perehtynyt, mutta kuvittelisin, että jos ei ole sähköisiä lomakkeita tarjolla, niin sitten tulostettavia. Useimmiten myös erilaisissa tilaisuuksissa, joissa puolueet ovat edustettuina, on tarjolla heidän liittymislomakkeita, jotka voi täyttää vaikka paikan päällä. Tai ainakin meillä piraateilla on. :D

Kaikki Suomessa rekisteröidyt puolueet löytää tästä luettelosta: http://www.vaalit.fi/15366.htm

Jos sulla on kysymyksiä muita, niin vastaan toki mielelläni, eikä oo yhtään väliä missä postauksessa kyselet, kyllä mä viestit perille saan. :)

Maria Morri kirjoitti...

Ja tässä siis vielä klikattava linkki tuohon meidän liittymispalveluun:
Olepiraatti.fi :)

Maria Morri kirjoitti...

Ai niin ja se pitää kans vielä sanoa, että monet puolueet harrastaa sitä kuuluisaa ryhmäkuria: tärkeintä ei siis ole se, onko yksittäiset ehdokkaat tai edustajat fiksuja, vaan mitä se puolueen agenda sanoo, koska sen mukaan sitten mennään. Siksi esim. eduskuntavaalien alla kannattaa miettiä tarkkaan äänestettävän ihmisen lisäksi se puolue, koska se on se, joka tulee ne kannat määrittelemään. On esim. ihan sama, onko vaikka Perussuomalaisissa joku tosi fiksu ja liberaali tasa-arvoisen avioliittolain puolestapuhuja, kun puolue kuitenkin taas sitten vastustaa tasavertaisia avioliitto-oikeuksia ja sanelee, miten tämän fiksun edustajan on äänestettävä.

Anonyymi kirjoitti...

Onko Piraateilla ryhmäkuria? Ainakin pari vuotta vanhan blogauksesi perusteella, ei ole?

Toisekseen, käsittääkseni perustuslakiin voi vedota jos ei äänestä ryhmäkurin mukaisesti, paitsi tietysti jos äänestää perustuslain vastaisesti;

"Luku 3

§29 Kansanedustajan riippumattomuus

Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset." (Lähde: Finlex/Suomen perustuslaki)

Maria Morri kirjoitti...

Juu ei ole meillä :) Käytännössä porukka kyllä allekirjoittaa ohjelman ja sen voi odottaa noudattavan sitä, mutta ajatellaan, että edustajan päävastuu on äänestäjilleen.

Ja joo, ei ryhmäkuri mikään laillinen instituutio sentään ole, onneksi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...