6.9.2013

The Show Must Go On


Eilen 5. 9. oli Freddie Mercuryn 67. syntymäpäivä, siis jos hän olisi vielä elossa. Jos ette tiedä, kuka Freddie Mercury on, en voi sanoa kuin hävetkää. :D Ja lukekaa tämä Wikipedia-artikkeli yhdestä rock-musiikin kirkkaimmasta, säkenöivimmästä ja tragediansävyttämästä hahmosta. Mikä mulle on jäänyt kaikesta lukemastani ja kuulemastani mieleen on se, miten kirjaimellisesti ja täydellä sydämellä tää tyyppi eli elämänsä loppuun asti.


The show must go on, hän lauloi, ja se todella jatkui viimeiseen asti. Hänen vakava sairautensahan, AIDS, salattiin pitkään, ja siitä annettiin virallinen tieto vasta kahta päivää ennen Freddien kuolemaa. Tuo kyseinen biisi nauhoitettiin studiossa aikana, jolloin Freddie Mercury oli jo niin sairas ja hauras, ettei hän enää pystynyt kävelemään. Oli epäselvää, pystyisikö hän edes laulamaan tuota biisiä. Ja niin veti täydestä sielustaan, kuunnelkaa vaan tuota ääntä, ääntä, joka kertoo kristallinkirkkaasti siitä vääjäämättömästä tilanteesta, jossa hän itsekin tuolloin oli, ja miten hän silti eli. What a Queen.


Freddie Mercury kuoli vuonna 1991 45-vuotiaana.

P.s. Musta toi biisi on myös ihan täydellinen krapulapäivän biisi. Mä tajusin sen Himoksella kun tuijotin kavereiden naamoja lauantaiaamuna ja tää soi taustalla. :D Mikä sen kuvaavaampaa liskotunnelmaa kuin "On and on... Does anybody know what we are living for? I guess i'm learning – – . I'll soon be turning, round the corner now. Outside the dawn is breaking, But inside in the dark I'm aching to be free! – – I have to find the will to carry on! – – The Show must go on!"
I love you, Freddie.

Kuva: Tuntematon, Queen Online

5 kommenttia :

Enni kirjoitti...

<3 maailmankaikkeuden yksi hienoimmista biiseistä!

suz kirjoitti...

Huhhuh, kylläpäs jotenkin herkisti kun kuunteli tuota kipaletta samalla kun luki kirjoitustasi. On kyllä niin hieno biisi, ja muistan miten aloin arvostamaan sitä entistä enemmän kun kuulin tosiaan miten kehnossa terveydentilassa jätkä sen veti. Respect.

Maria Morri kirjoitti...

Enni, on todellakin <3

Suz, en ihmettele, se on niin upe biisi, ja sen taustan tuntien se on niin.. niin... ah, sitä tulee sekä surulliseksi, että iloiseksi: ihmiset voivat olla niin kauniita. Suosittelen muutenkin lueskelemaan Freddien elämästä, englanninkielisestä Wikipediasta löytyy aika paljon matskua!

Maria Morri kirjoitti...

Ai niin, luin myös sellaista, että ennen nauhoitusta Freddien kanssa keskusteltiin tuon biisin vetämisestä, mutta tilanne päättyi siihen, että Freddie nappasi reippaan annoksen vodkaa ja tokaisi "I'll fucking do it, darling." ;) Sitten hän meni ja lauloi tuon kaiken yhdellä otolla ilman ongelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Katsokaas tämä:
https://www.youtube.com/watch?v=0omja1ivpx0

Freddie laittaa 75,000 ihmistä taputtamaan yhtä aikaa. Kyseinen Queenin Live Aid -keikka on äänestetty maailman parhaimmaksi livekeikaksi oliko muistaakseni Rolling Stone -lehdessä, eikä mikään ihme. Showmies vailla vertaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...