5.9.2013

Täällä me olemme

Tämä on repost, mutta menkööt, tämä on nyt niin tajunnanräjäyttävä video ja musiikki. Kuten olen sanonut, myöhäiskesässä parasta ovat tähdet, jotka ryömivät hiljalleen valosaasteen alta esiin. Olen avaruusfriikki, tehtäkööt se selväksi. Olen kuulunut muksuna Ursaan, mulla on ollut tähtikaukoputki, mun suosikkileffat liittyy avaruuteen ja halusin tulla pienenä tähtitieteilijäksi (kunnes tajusin, ettei mulla ole taitoja tai kärsivällisyyttä alkaa matikkaneroksi, mutta tulipa edes se pitkä matikka käytyä). Esko Valtaoja on ehdottomasti mun idolien kärkipäässä.

Mä voisin tuijottaa loputtomasti loppumatonta avaruutta, tähtiä, alla pyörivää Maa-planeettaa. Miltä tuntuisi istua siellä kiertoradalla ja seurata, miten kaikki ne murheet, väkivalta ja suru eivät vain millään voi estää planeettaa pyörimästä radallaan, eivätkä toisaalta pidä valtavaa tyhjyyttä nimeltä avaruus yhtään etäämpänä kuin se koskaan on tai tulee olemaan. Miltä tuntuisi syleillä tyhjyyttä, koskettaa sitä, joka voi pian niellä eikä koskaan päästää otteestaan? Ja miten paluu kotiin on kaikkea muuta kuin helppo, palavan (tai oikeastaan sä itse olet se joka palaa) ilmakehän läpi?

Miten kaikki se, joka on meille niin arvokasta ja tärkeää, lopulta on vain mitättömän pieni osa eteenpäin vääjäämättömästi pyörivää maailmankaikkeutta ja planeettaamme. Miten vähäpätöisiä olemmekaan me ja murheemme. Miten suuriksi me tunnemme itsemme, ja miten pieniä me lopulta olemme. Sen tajuaminen on jumalaisuutta, jonka ateistikin ymmärtää.

The xx on mulle tämän videon ansiosta aina ja ikuisesti avaruuteentuijottamismusiikkia. Niin ihanaa.

This is Our Planet from Tomislav Safundžić on Vimeo.
Image courtesy of the Image Science & Analysis Laboratory, NASA Johnson Space Center
http://eol.jsc.nasa.gov/Videos/CrewEarthObservationsVideos/
Music: The XX - Intro
Enjoy

3 kommenttia :

Enni kirjoitti...

On kyllä upea video. Olen ihan samanlainen, mietin ja mietin avaruutta ja kaikkea mistä olemme tulleet ja mihin joudumme. Vaan aina jossain vaiheessa menee pää sekaisin, tämä on vaan niin ISO!

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tuosta mieleen tämä (koostettu NASAn *VHS* arkistoista :P) :
http://www.youtube.com/watch?v=II7QBLt36xo&feature=share&list=FLDlzRTSX5HG7260LAf4-iBg

En tiedä onko Uncaged Monkeys tuttu, mutta tuli istuttua Lontoon Hammersmith Apollossa katsomassa tuota pätkää screeniltä. "We're in a rock venue so we're gonna play this fucking loud!"

Anonyymi kirjoitti...

Päädyin lueskelemaan vanhempia postauksiasi (no okei, tämähän on alle kuukauden vanha!) ja tuli mieleen, että onko Symphony of Science sulle tuttu? http://www.youtube.com/watch?v=XGK84Poeynk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...