3.9.2013

Fifty Shades of Grey -elokuvassa Christiania esittää...


...Charlie Hunnam! OMG. OMG! Sanotaanko nyt, että eipä yhtään pöllömpi valinta. Bloggari täällä hihitteli hysteerisesti hyvän tovin. Sons of Anarchyn moottoripyöräjengiläisestä salaperäiseksi liikemieheksi ja seksijumalaksi, not bad, not bad. Tai no, oikeastaanhan Hunnam on ollut seksijumala jo koko motoristeilunsa ajan, joten valinnanhan ei pitäisi tulla yllätyksenä. Seksijumaluuteen toki sisältyy jumalaisen ulkomuodon lisäksi kyky näytellä jumalaisesti, ettei nyt ihan liikaa esineellistetä. ;) OMG.

Thank god eivät valinneet Robert Pattinsonia.

Niille, jotka eivät tiedä, EL Jamesin Fifty Shades of Grey on supersensaatioksi noussut erotiikkaromaani, joka on saanut erityisesti naiset ympäri maailmaa villiksi. Sitä on myyty yli 40 miljoonaa kappaletta. Kaksi jatko-osaa ja nyt siis myös noin vuoden kuluttua teattereihin saapuvan filmatisoinnin poikinut teos on tunnetusti hieman koomisen kehnosti kirjoitettu, mutta silti vangitsevan koukuttava. Se kertoo nuoren toimittajalupauksen Anastasia Steelen suhteesta salamyhkäiseen ja rikkaaseen Christian Greyhin, joka suostuttelee Anastasian mukaan tämän sadomasokistisiin mieltymyksiin. Toivottavasti tästä taas alkaisi erotiikkakirjallisuuden nousu, myös noin kirjoituslaadullisesti. Naiset selkeästi haluavat lukea pornoa, miksipä eivät?

It's official: Charlie Hunnam will play the mysterious Christian Grey in the new Fifty Shades of Grey film. OMG! This dude absolutely rocked his role in Sons of Anarchy, so it actually shouldn't be such a surprise that he landed the gig. He's a sex god. Who can act, btw, just to stay clear of total objectification. ;) I'm so glad they didn't pick Robert Pattinson. If you're unfamiliar with Fifty Shades of Grey, read this Wikipedia article!

Kuva / Photo: Focus/Universal

20 kommenttia :

Maria Morri kirjoitti...

Tseh, syyllistyin ehkä kauheimpaan seksismiin ikinä: Vois ehkä sen naisroolinkin meinaan mainita: Dakota Johnson. Tuntemattomampi nimi kylläkin mulle, siksi kiinnostuksen vähyys naispääosaa kohtaan. Sori nyt hei siskot. ;D

http://uk.eonline.com/news/454531/dakota-johnson-to-star-in-fifty-shades-of-grey-as-anastasia-steele

Anonyymi kirjoitti...

Toivon mukaan joo naisväki nyt uskaltautuu etsimään parempaakin erotiikkaa kun toi sarja, kun jää on nyt murrettu niin ettei tartte nolostella tai hävetä enää! Ei tälläiset ole ihan mun juttu, mutta onhan se hienoa että vihdoin valtavirrassa on tullut esille se että naisekin ovat seksuaalisia ihmisiä.

Tosin vähän mietityttää tuo herra Grey hahmona... omistushaluinen sosiopaatti, ei ihan se tervein miestyyppi jota tavoitella. :D

-Elli

Maria Morri kirjoitti...

Jeps, se on aika hämmätyttävää itse asiassa, miten valtavirtaista erotiikasta tuli kerta heitolla ton teoksen myötä! Siis tyyliin ihmiset lukee jossain metrossa noita... :P Propsit kyllä likoille, nyt kannattaa vaatia sitten vieläkin parempaa. ;) Henk.koht. olisin toivonut mm. itse aktien kuvailuista vähän pidempiä ja jännitteentäyteisempiä, kun niiden pohjustukset ja "ihmissuhdekuviot" olivat kaikessa köykäisyydessäänkin niin kovin paljon sivuja vieviä rakennelmia. :D

Ehkä Greyn hahmon suosiota ei kannata ottaa liian vakavasti, meinaan, fantasia on kuitenkin vain fantasiaa, aikuisten leikkiä ja kokeilua. Naisilla on myös vaiettuja raiskausfantasioita (ja ne on yllättävänkin yleisiä, tsek http://www.psychologytoday.com/blog/all-about-sex/201001/womens-rape-fantasies-how-common-what-do-they-mean, vaikka todellisuudessa varmasti kukaan ei halua oikeasti tulla raiskatuksi.

Mietin tuossa muuten, että fan fictionin puolellahan on myös runsain mitoin eroottisia kirjoitelmia. Hehe, niihin tutustuin jo joskus teininä eräällä Darren Hayes -foorumilla :D Viimeksi hämmästytin itseäni Hunger Games -fanficillä. x) Ah, ihmisten luovuus <3

Maria Morri kirjoitti...

Tai pöh, kuka fantasiaa nyt aikuisille rajaa, on nuorillakin oikeus fantasioihinsa. :D

Anonyymi kirjoitti...

pitäisi varmaan lukea 50 shades of grey, jotta saisin tietää, kuinka naurettava se oikein onkaan.
näin homoseksuaalina tuskin saisin siitä mitään kiksejä tai kutinoita. :-D

Enni kirjoitti...

Ei kai Pattinson ollut ehdolla?

Mutta joo en edes tiedä tätä kyseistä heeboa! Naisnäyttelijäksi olisin halunnut Amanda Seyfriedin, mutta nuohan nyt ovat ihan kaksi marjaa!

Maria Morri kirjoitti...

Anonyymi, hehe, ehkäpä! Valitettavasti :) Toivotaan, että myös LGBT-erotiikkaa kirjoitettaisiin samaan syssyyn kuin heteromatskua!

Enni, no jossain artikkeleissa mitä luin oli kirjoiteltu, että olisi ollut ehdolla! :D Tai sitten ne oli vääriä huhuja, joita vaan kierrätettiin. Emt :)

Hehe, mun kaveri oli tosi pettynyt kans tästä tyypistä, kun ei yhtään diggaa "sillä tavalla" CH:sta ;)

Anonyymi kirjoitti...

50 Shadeshan sai alkunsa Twilight -fanficcina, eli lähtökohdat eivät olleet ehkä parhaat mahdolliset. Kirjahan on ihan hirveää kuraa, jos rehellisiä ollaan, mutta 40 miljoonaa kärpästä tuskin on väärässä - paska on hyvää.

Tää on ehkä parasta mitä koko kirjasta on seurannut:
http://www.youtube.com/watch?v=5oUa-3W0BFI


Mutta tosiaan toivottavasti laadullisesti parempaa erotiikkakirjallisuutta alkaa tulemaan, onhän tämä ns. päänavaus markkinoille kuitenkin.

Maria Morri kirjoitti...

Hehe, kyllä sitä aika hyvinkin kirjoitettua fanficciä on... ;) Ja hei kiitti videolinkistä! :D

Anonyymi kirjoitti...

"fantasia on kuitenkin vain fantasiaa, aikuisten leikkiä ja kokeilua. Naisilla on myös vaiettuja raiskausfantasioita "

Mitä sadomasokismiin tulee niin se on aika monimutkaista ja vaativaa jos ei ole perehtynyt ja jotkut on kehitykseltään sellaisia, ettei kannata kyllä perehtyäkään.
Elämänvaihe kerrallaan.

Eikä se monille ihan leikkiäkään ole, niille jotka siihen ovat päässeet sisään. Se on enemmänkin henkistä kehittymistä ja asioiden rakenteua.

Vallan kääntäminen nautinnoksi on lopultakin todella hirmuisen monimutkainen prosessi (vaikka jotkut osaavat), koska se valtapotentiaali joka ihmisillä on, on useimmiten kokonaan sen harmaan arjen pyörityksessä. Kun sitä omaa komentoa ja käsirautoja aletaankin sotkea kiihotukseen & orgasmeihin tulee monelta kysymys, että kannattaako tällainen tai voisko ehkä olla parempi jos ei tehtäiskään näin?

On tehty tutkimus tai parikin, jonka perusteella sadomasokistit ovat keskivertokansaa onnellisempia. Kannattaa miettiä. Se onnellisuus ei ole siinä leikissä, vaan vallan vapautuneemmassa ymmärtämisessä. Raiskausfantasiat saattavat olla epärelevantteja sm-fantasioita. Naiset toivovat tulevansa unelmiensa miesten nappaamiksi, ei se mitään sen kummempaa ole. Voi olla, ettei he tykkäisi esimerkiksi sähköiskuista.

En pidä tuosta fsog-kirjasarjasta, mutta sanonpahan vaan, että kyllä ihmiset voi vaihtaa uskomattoman paljon positiivista energiaa kun hellittää arjesta ja vähän aiheuttaa kipua toisilleen. Se on niin herkkää. Vaikka aluksi joku läimäytys poskelle voi tuntua hullulta, asiat voi muuttua vähemmän vakavaan suuntaan sen jälkeen.

-deebyliitti

Maria Morri kirjoitti...

Niin? Enmä tarkoittanutkaan, että raiskausfantasiat liittyis johonkin erityiseen kiinnostukseen edes kokeilla SM:ää, sanoinpa vain, että fantasia on vain fantasiaa, se ei satuta, sillä ei ole rajoja, siitä ei kannata hätääntyä vaikka se fantasia olisi reaalimaailmassa kuinka moraaliton tahansa. Saa fantasioida raiskatuksi tulemisesta, eikä sen tarvitse tosiaan tarkoittaa yhtään mitään muuta, kuin että sellainen ajatus nyt sattuu kiihottamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Juu. Ei mulla ole hajuakaan, kuinka monella naisella on raiskausfantasioita. Veikkaan kyllä, ettei käytännössä kovin monella. Raiskaukseksi voi sanoa kuitenkin montaa asiaa. Kyllä mäkin olen jopa toteutellut sellaista fantasiaa, jossa hyvännäköinen nainen pakottaa multa spermat ulos minuutissa pakkorunkuttamalla. Ja sitä on kutsuttu "raiskaukseksi" vaikka oikeastaan raiskaukseen liittyy paljon suurempi vastentahtoisuus, kuin tällaisiin peleihin.

-deebyliitti

Maria Morri kirjoitti...

Lue se mun linkki, niin tiedät abouttirallaa kuinka monella. Luku tietysti riippuu kysymyksenasettelustakin – vielä harvempihan asiaa myöntää kuin mikä se todellisuus on.

Maria Morri kirjoitti...

Kuriositeetina, tää oli myös mielenkiintoinen:

http://www.psychologytoday.com/blog/insight-therapy/201308/what-do-women-want

Anonyymi kirjoitti...

Joo, no tuo allaoleva linkki kertoo tutut jutut naisen ja miehen välisistä eroista. Tää, että miehet tarjoavat siittiöitä, joista nainen valitsee parhaat (koska naisella ei siittiöitä ole) on jotenkin aika hellyyttävä. Mun käsittääkseni naisten taistelu siittiöistä on aika keinotekoinen, mutta sillä on pitkä kulttuurihistoriallinen ja biologinen perimä. Se mitä livenä olen naisista oppinut, on se, että nainen voi biologisestikin lopettaa siittiöjahdin ja saada psyykkiset ja fyysiset pyrkimyksensä yhteen, kuten miehetkin. Näitä naisia, jotka toimivat tällä tavoin itsenäisesti on kuitenkin aika vähän, eikä niiden olemassaolo ole kaikille edes kovin selvää. Miehet on innokkaita naisten tarpeiden täyttäjiä, mutta kyllä niiden omatkin tarpeet kasvaisivat jos naiset alkaisivat nähdä enemmän pointtia vastavuoroisessa seksuaalisuudessa. Itse uskon joskus parinsadan vuoden päästä näitä asioita enenmänkin mietittävän jos maan päällä elämää siloin vielä on. Nykyisin taitaa olla niin, että sukupuoli ratkaisee pitkälti sen miten hommat kenenkin suhteen täällä kulkevat.


-deebyliitti

Maria Morri kirjoitti...

....Luepas se linkki ihan loppuun asti :D Siellä juuri nimenomaan kumotaan tuo evoluutiobiologinenpsykologinen hegemonia.

Maria Morri kirjoitti...

Tai no kumotaan ja kumotaan, mutta kuitenkin:

"In light of the new research findings, the old narrative--that woman desire relationships rather than sex and are thus built for monogamy--begins to crumble. Instead, a new narrative emerges in which female sexual desire is powerful, flexible, and complex--even subversive."

Maria Morri kirjoitti...

...Ja itse asiassa, tää artikkeli jatkaa tuota ajatusta vieläkin pidemmälle:

http://www.salon.com/2013/06/02/the_truth_about_female_desire_its_base_animalistic_and_ravenous/

Anonyymi kirjoitti...

Naisten seksuaalinen vapautuminen ja irtautuminen monogamiasta on aika vähän tiedetty asia. Nykyäänhän yleensä puhutaan seksuaalisesta vapautumisesta, vaikka seksistä on tullut entistä enemmän kulttuuriin ja mediaan sidottua. Suuri murros ja järkytys on kuitenkin vasta edessä: kun seksuaalisesti vapautuneita naisia alkaa olla useita prosentteja muille naisille tulee hätä. He eivät tiedä mitä tehdä lisääntyvän vastuun ja velvollisuuksien myötä. Nykyisin miehet markkinoivat ja kantavat epäonnistumisen häpeän. Naiset, jotka vähentävät miehen kohtaamia epäonnistumisia sotkevat käytännössä koko vanhanmallisen yhteiskuntajärjestelmän ja pakottavat muitakin naisia muuttamaan käyttäytymistään.

Raiskausfantasioita varmaan tulee tosin aina olemaan. Voisin mä kuvitella sovitusti itseni niiden toteuttajanakin, mutta vasta sitten kun naisten ja miesten välinen lekkeripeli on murskattu, eikä seksi ole enää neuroottisuuden ja patriotismin ydinsymboli

-deebyliitti


ps. kehut hienosta blogista. aiemmin ollut vähemmän huumaava ulkoasultaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla omia kirjoituksiani.

deebysoulsurface.blogspot.com


-deebyliitti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...