17.8.2013

Long bob + näin hoidan luonnonkiharia hiuksiani

long asymmetrical bob with layers 11

Tässä olisi nyt tuo uusi ja hurjan kaunis tukkani! Vihdoinkin pääsin siihen pisteeseen, että molemmat puolet tukasta sai ainakin suunnilleen saman mittaisiksi keskenään, ja tästä eteenpäin kasvatteluprojekti on taas hitusen mukavampaa. :)

Esitin vakkaripaikassani Profissa (jossa käyn ja jota suosittelen aivan ilman mitään salaisia bloggaajavirityksiä, kuten joskus eräs lukija epäili ;)) Jennille toiveen vieläkin vaaleammasta sävystä säilyttäen kuitenkin tuon sulavan siirtymisen oman väriseen juureen (se tehdään hyvinhyvin ohuilla raidoilla, joskin nyt tällä kertaa mukaan laitettiin pari paksumpaa sellaista). Leikkauksen suhteen olin itse aika hakoteillä, tiesin vain haluavani toisellekin puolelle kerrostettua lookkia, enkä missään tapauksessa polkkatukkaa (nähty ja koettu!).

long asymmetrical bob with layers 3 long asymmetrical bob with layers 8

Upean taitava Jenni loihti sitten tällaisen ihanuuden uudeksi hiustyylikseni! ^^ Se on tavallaan pitkä polkka, mutta rikottu ja kerrostettu tyyli tekee siitä juuri oikealla tavalla... noh, epäpolkan? :D Tykkään tästä ihan hulluna, ei uskoisi, että tukkaan saa noin dramaattisen muutoksen niin vähällä. Tuohon on meinaan vain lisätty ihan muutama ohkanen raita ja sitten leikattu maltillisesti olemassaolevaa tukkaa uuteen muotoon. Enkä uskoisi mahdolliseksi, mutta nyt kun olen käynyt Profissa, joka kerta saan hieman uudenlaisen tukan, josta tykkään aina satamiljoonaa kertaa enemmän kuin edellisestä, ja jonka julistan kauneimmaksi päässäni pitämäksi tukaksi ikinä. :D Noh, ehkä jossain kohtaa tämä kasvava käyrä tasoittuu alueelle "tää on ihan mielettömän ihana, parempaa ei vois olla". Tän saa muuten myös vielä ponnarille.

...Ja jälleen sain muuten kommenttia kampaajalta hiusteni yllättävän hyvästä kunnosta ottaen huomioon, että se on aivan luonnonkihara, vaalennettu ja lisäksi alituisesti lämpökäsittelyrääkissä. Totta kai latvat ovat jonkin verran kärsineet, ja mitä pitempää tukkaa kasvattaa, sen kauemmin ne tietysti saavatkin kärvistellä päässä, mutta paljon pahemminkin voisi siis asiat olla. Tämä on nyt jo toinen tukkaani laittava ihminen, joka näin kommentoi.

long asymmetrical bob with layers 4

Olen siis selkeästi tehnyt hiushuollossani oikeita asioita käyttäessäni noin joka toinen tai kolmas tukanpesukerta keratiinihoitoainetta ja RUNSAASTI kosteuttavia tuotteita (XZ:n Xylitol + Hunaja -sarja on ihan parasta!).  Lämpösuoja ennen lämpökäsittelyitä on myös aivan ehdoton, kuin myös hiusten mahdollisimman vähäinen harjaus, erityisesti märkänä. Kun sitten ennen pitkää tukkaani harjaan, teen sen joko harvapiikkisellä kammalla tai Tangle Teezerillä, johon hiukset eivät takerru ja katkeile yhtä helposti kuin tavallisiin harjoihin. Käytän myös sen verran silottavia ja hiusta liukastavia ja jätettäviä hoitoaineita, että tuo luonnostaan karhea hiuslaatu ei ihan vedä niin herkästi takkuun tai anna kitkaa. Mielenkiintoinen kuriositeetti muuten luonnonkiharan tukan pesemisestä:  Tukallani kestää kuivua vähintään kolme tuntia, ellei enemmänkin, kiitos sen paksuuden. Aamupesut eivät tule kuuloonkaan, ja illallakin pesu on ajoitettava niin, ettei tarvitse mennä kostealla tukalla nukkumaan. :D

Hiusten annan kuivua itsestään, en siis juuri koskaan föönaa niitä, ja myös pyyhkeellä kuivaamista teen mahdollisimman vähän, jotten tulisi takuttaneeksi tukkaa ylenmäärin möyhimällä sitä märkänä. Kosteaan tukkaan lisään jätettävää, kosteuttavaa hoitoainetta ja päälle vielä suojaavaksi kerrokseksi silikonipitoista hiusöljyä, mutta vain hyvin vähän. Silariannoksesta saa nauttia sitten myös lämpösuojaa lisäillessä... Jotkuthan välttelevät silikoneja hiustenhoitotuotteissa kuin koiranulkoiluttaja myrkkymakkaroita, koska ne muodostavat hiuksen päälle kalvon ja näin "meikkaavat" tukan hyvän näköiseksi kuitenkaan oikeasti hoitamatta hiusta. Noh, tuo kalvo voi sitten kai myös yhtä hyvin suojella hiuksia, joten olen ottanut silikonit ystävikseni. ;) Kunhan muistaa myös sen tukan varsinaisen tehohoidon, niin mikäs tuossa silareita käytelless. Useimmat niistä liukenevat kuitenkin sitten veteen, ja viimeistään syväputsaavalla shampoolla tai kahdella shampoopesulla (vain silloin tällöin, toi on äärimmäisen rasittavaa hiukselle) tukkaan kerrostuvat silarit lähtevät veks. Eri asia sitten toki, jos on yliherkkä ja saa kutinaa jne.

Osatekijä hiusteni yllättävään hyväkuntoisuuteen on varmasti myös harva pesuväli, jonka ansiosta tukka saa levätä: pesen hiukseni karkeasti ottaen kerran viikossa. Tämän ansiosta myös suoristan tukan vain kerran viikossa (sen useammin ei varmaan riittäisi kärsivällisyyskään!). Poikkeuksena tähän on tietysti kesämökkeilyt sun muut saunaan liittyvät aktiviteetit, esimerkiksi Kiskossa vierraillessa saunoin joka ilta. En tosin silloinkaan läheskään joka kerta käyttänyt tukkaani shampoota, vaan tein vain hoitsikalla hiusnaamion. Näin harva pesuväli herättää välillä kummastusta ihmisissä, mutta kannattaa muistaa, että luonnonkihara tukka on luonnostaan erittäin kuiva: se imee kaikki päänahan rasvat itseensä kuin hoitoaineen, ja kestää hyvän tovin, ennenkuin se alkaa oikeasti näyttää tai tuntua likaiselta. Parhaimmillaan luonnonkihara tukka onkin yleensä 1-3 päivää pesun jälkeen, ei välttämättä heti rutisevan puhtaana. Pointti on sekin, että mitä useammin päätänsä pesee, sen nopeammin se myös rasvoittuu, ja toisin päin.

Se on toki mainittava, että eniten rasvoittuvat nuo kasvojen lähellä olevat hiussuortuvat, kas kun kasvoni rasvoittuvat eri tahtia päänahan kanssa. x) Näihin suortuviin joutuu sitten sen kolmannen pesunjälkeisen päivän jälkeen jo lisäilemään kuivashampoota, jotta saa niihin takaisin ilmavuutta.

long asymmetrical bob with layers 5

Kerrostettu tukka on nyt helppo pöyhiä muhkeammaksi ja karheammaksi peikkotukaksi (tai kuten jotkut sanovat, biitsitukaksi) suolasuihkeen avulla, tai sitten antaa sen olla suoristettuna kiiltävä ja huoliteltu. Pituus on ihan täydellinen kehystämään kasvojani, ja tunnen muutenkin kanavoivani Ashley Olsenin vastaavaa hiustyyliä vuodelta 2009. Tuon linkin kuvat ovatkin olleet myös Pinterestissä hiusinspiraatiotaulullani, tsekkailkaas!

Mukavaa viikonloppua kaikille! Allekirjoittanut alkaa pikkuhiljaa valmistautua ystäväni tupareita varten!

long asymmetrical bob with layers 7

Here's my new hair cut! I'm growing it longer, but the process has been sort of frustrating because of the different lenghts on each side (remember I had that other side really really short?). So I visited my favorite hair dresser and told her I wanted to go even more blonde + I really need layers. And she came up with this! Isn't it awesome? The color is just pure perfection, all done with a few more highlights, nothing more. And the cut, oh! Long bob with layers! It's still asymmetrical, but it all ties together now. Channelling Ashley Olsen much? See also my Hair Inspiration -board on Pinterest!

I also got compliments (again) of my hairs surprisingly good condition despite the fact that it's gone through bleaching (the highlights) AND is naturally curly = very dry and coarse. In addition I straighten it with irons. You'd think it'd be a huge mess, but obvisously I'm doing the right things with my hair. I use conditioner with keratin (Joico K-Pak Deep Penetrating Reconstructor is my fav) and LOTS of moisturising conditioners. When I use heat tools I always do it with some kind of heat protection product. I use leave-in conditioners and touch up with some hair oil. Silicones by the way actually protect the hair, remember those films they form that some people like to avoid... Well, I use them to my advantage. I also wash my hair about once a week, which is okay if you have such dry hair as I do. It really just sucks in all the oils and doesn't get greasy. This also enables me to straighten my hair only about once a week. This way I minimize the amount of stress I put my hair through.

Have a great weekend everyone! I'll be getting ready for my friend's house warming party!

8 kommenttia :

Enni kirjoitti...

Todella kaunis tukka!

Maria Morri kirjoitti...

Kiitos, Enni! :)

Anonyymi kirjoitti...

Your hair seems gorgeous! The cut really compliments your face..I first saw your new cut in one of your Instagram photos in which you wearing gray blazer. May I ask where is that blazer from? :)
-N

Maria Morri kirjoitti...

Hi N! And thanks! :) The grey blazer is by H&M, older model I bought it from a friend, but I think it's pretty universal, like H&M and also Zara carry similar items even right now! :)

June kirjoitti...

Mulla ei tällä hetkellä oo minkäänlaisia hiusongelmia (eh, kun ei oo hiuksiakaan), mutta 30 vuotta pitkien luonnonkiharien kanssa tapelleena niitä oikeita ja sopivia hoitometodeja on todella saanut etsiä. Jos lukijoissa on samanlaisia kahapäitä, niin on pakko suositella Moroccanoilia! Se hoitoöljy on jotain ihmeellistä, namnam.

Maria Morri kirjoitti...

June, kiitos vinkistä, myös kaikkien lukijoiden puolesta! ^^ Mä en oo kokeillut Moroccanoilia, mutta oon kuullut siitä niiiiiin paljon hyvää! Mulla on tällä hetkellä käytössä Paul Mitchellin Skinny Serum (joka ei tunnu loppuvan ikinä!) sekä rakennepaikkaava Glissin Daily Oil Elixir. Molemmat ihan ok kesyttämään pörröä.

Heidi kirjoitti...

Todella kauniit hiukset tuli! Olen itsekin kasvattelemassa tummanruskeaa hiusväriä pois, koska haluan omaa väriä päähän ja siihen vähän vaaleampaa raitaa. Ei vaivaisi tuo juurikasvu niin usein.

Olen viime aikoina kuullut monen sanovan, että tukan pesuun riittää kerta viikossa. Joten siksipä kysymys sinulle ja teille muille: ettekö harrasta hikiliikuntaa ollenkaan? :) Tämä hiustenpesu on ihmetyttänyt minua jonkin verran, vaikka monet sanovat syyksi juuri kuivat hiukset tai herkän ihon. Ettekö siis liiku koko viikon aikana sen verran (esim. päivittäistä hyötyliikuntaa, pyöräilyä, reipasta kävelyä), että hommassa tulee hiki? Vai oletteko hikisillä hiuksilla ja päänahalla koko viikon? Olisi kiinnostavaa kuulla vastauksia. :)

Maria Morri kirjoitti...

Heidi, kiitos paljon ihanasta kommentistasi! :)

Hehe, harrastan toki hikiliikuntaa, mut en jostain syystä hikoile päänahastani oikeastaan yhtään. :D Laitan siis hiukset kiinni jo ennen urheilua, ja suihkussa käyn sitten kastelematta tukkaani suihkumyssyn kanssa. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...