4.8.2013

Hervantajärven luontopolku

hervantajarven luontopolku 65

Yhteistyössä Spartoo

Me ollaan miehen kanssa tänä kesänä kävelty aika paljon. Tai oikeastaan se on kyllä meille ihan normaali juttu, nuo pitkät ja uusiin paikkoihin tutkimusmatkailunomaisesti suuntautuvat kävelytaipaleet, mutta tänä kesänä ollaan otettu oikein asiaksemme tehdä sitä mahdollisimman usein ja mahdollisimman paljon. Ja vaikka me ollaan tuolla Hervantaa ympäröivissä metsissäkin kuljeskeltu niin geokätkyilyn kuin Ikea-reissujenkin merkeissä, se on jotenkin mennyt ohi, että Hervannassa on myös tosi mahtavia luontopolkuja!

Noora vei mut ensin kiertämään Suolijärven, enkä kyllä vieläkään oikein ole päässyt yli siitä, että seitsemän vuotta Hervannassa asuttuani en ollut kertaakaan käynyt tuolla vajaan viiden kilometrin pituisella polulla, vaikka siis olen pururadoilla noin muuten lenkkeillyt sun muuta. Saatiin sitten inspis lähteä miehen kanssa vetämään myös tuo Hervantajärven niin ikään noin viiden kilometrin pituinen reitti. Tosin, meiltä tälle jälkimmäiselle luontopolulle on joku reipas muutama kilometri kävelymatkaa, joten koko reissusta tuli pikemminkin lähemmäs kymmenen kilometriä.

Voit muuten lukea Tampereen luontopoluista kaupungin sivuilta! Sieltä löytyy myös mielenkiintoisia oppaita noista poluista, Hervantajärven ja Suolijärven opas löytyy ihan listan viimeisenä. Sitä lukemalla oppii niin Makkarajärven keidassuosta, Viitastenperän kallioista että vanhasta aarnimetsästä, joka myös on reitin varrella. Makkarajärven rannalla on myös metsäkappeli.

hervantajarven luontopolku 1

Siinä missä Suolijärven polkua kiertää tosi paljon ihmisiä, lenkkeilijöistä koiranulkoiluttajiin ja muihin reippailijoihin, (eikä ihme, sillä reitti kulkee kahden uimarannan kautta ja on hyvin lähellä asutusta,) Hervantajärven luontopolku oli ainakin meidän reissullamme täysin autio ja hiljainen. Reitti menee täysin asumattomille seuduille, ja ainoat, ketä sai moikata, olivat puissa huhuilevat pöllöt. :D

hervantajarven luontopolku 41

Hervantajärven luontopolku on paikoin erittäinkin kapoinen ja hetkittäin jopa vaikeasti nähtävä, mutta sen varrella on kyllä viittoja, jotka osoittavat oikeaan suuntaan. Itse polut on merkitty oranssilla maalilla, joten kannattaa pitää silmät auki. Parissa kohtaa me oltiin vähän ihmeissämme, mihin suuntaan olisi tarkoitus jatkaa, kun merkkejä ei aivan välittömästi näkynyt ja polkukin olisi jatkunut pariinkin eri suuntaan, mutta jatkamalla rohkeasti vähän matkaa eteenpäin ja tähyilemällä oransseja puita suunnasta kyllä varmistui (tai sitten totesi, että nyt kandee pakittaa) aika nopeasti. Ei me kävelty harhaan kuin kerran, ja sekin johtui siitä, ettei vaan tajuttu pitää niitä silmiä auki polkumerkkien osalta, eli ihan puhtaasti oma moka. :D Että jos käy näin ja varsinkin jos iskee paniikki, kannattaa vaan pysähtyä niille sijoilleen, vetää henkeä, pakittaa. (Ei esim. pyöriä itseään pyörryksiin tai lähteä johonkin ihan muualle harhailemaan, kuten ehkä voi paniikissa järjen sumennettua käydä.) Tää varoitus on nyt jo kyllä ylimitoitettu, ylivoimaisesti suurimman osan ajasta polku on kyllä niin selkeä, ettei tartte huolehtia.

Joko muuten uskotte, että mullakin on mojovat silmäpussit? :D And they aren't pretty.

Alkupätkä polusta oli aikamoista savikkoa, ja meikällä tietysti pelkät lenkkarit (saatu via Spartoo) jalassa. Noh, vähän hyppyharjoituksia. Jos ette halua testailla omia loikkimistaitojanne, ottakaa vedenpetävät kengät, mikäli hiljattain on satanut. Nike toimi kyllä nyt siitä hyvin, että tossut myös kuivuivat nopeasti kastuttuaan.

Suosittelen kyllä kaikille luontopolkujen tutkimista, on aikamoisen jännää ja mielenkiintoista ajanvietettä! Maastosta riippuen samalla saa myös hyvän reisi-pakaratreenin. ;)

Me and the bf went to explore a local nature trail in Hervanta. It's funny how you can live in a place for years and not realize how amazing that place really is, and how much there is to explore and do! The trail was pretty easy to follow, but there are a few places where it almost vanishes out of sight and you have to keep an eye on the orange markers on trees to find your way through. When this happens it's important not to panick (Douglas Adams knew it right) and wander off, but to stay still, take a deep breath and then backtrack until you know where to go. The first part of the trail was muddy and wet and I got my trainers soaked, but luckily they dried quickly enough. Anyways, I'll let the pictures do the talking!

hervantajarven luontopolku 4
hervantajarven luontopolku 5 hervantajarven luontopolku 6
Makkarajärvi on tosi pieni!
hervantajarven luontopolku 7 hervantajarven luontopolku 9
Polut on välillä joissain paikoissa ihanan synkkiä. ^^
hervantajarven luontopolku 10
hervantajarven luontopolku 12
hervantajarven luontopolku 14 hervantajarven luontopolku 20 hervantajarven luontopolku 25
hervantajarven luontopolku 30hervantajarven luontopolku 22 hervantajarven luontopolku 26 hervantajarven luontopolku 28 hervantajarven luontopolku 29 hervantajarven luontopolku 31 hervantajarven luontopolku 35 hervantajarven luontopolku 39 hervantajarven luontopolku 40 hervantajarven luontopolku 43 hervantajarven luontopolku 46 hervantajarven luontopolku 47 hervantajarven luontopolku 48 hervantajarven luontopolku 49 hervantajarven luontopolku 51 hervantajarven luontopolku 54 hervantajarven luontopolku 55 hervantajarven luontopolku 56 hervantajarven luontopolku 57 hervantajarven luontopolku 59 hervantajarven luontopolku 16 hervantajarven luontopolku 66 hervantajarven luontopolku 63 hervantajarven luontopolku 68
hervantajarven luontopolku 69

4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Huppareiden kanssa kannattaa varoa, ettei kukaan käy peloissaan ampumassa.

Maria Morri kirjoitti...

Peloissaan? Ai niinku kuka? :D Miks kukaan pelkäis? En nyt ihan seuraa :D

Jose kirjoitti...

Muikeet maisemat! Pitäis ehkä tutkailla omaakin lähiseutua jos löytyis tuollaisia helmipaikkoja, luulis Turussakin jokunen olevan.

Ja hei, geokätköily - jee! Piti ihan googlata ootko siitä aiemminkin blogannut, näköjään joo monta vuotta sitten jo. Mä oon vähän myöhäisherännäinen, hurahdin vasta tänä kesänä. :P Millä nimimerkillä sut vois geocaching.comista löytää? Tykkään aina selailla muiden löytöjä, jos vaikka bongaa jotain mielenkiintosia purkkeja omalle hakulistalle. Vietin just viikonlopun Tampereella ja olin yllättynyt miten vähän keskustan tuntumassa on kätköjä, Turussa kun niitä on ihan älyttömästi (nimim. kävin aamutuimaan kolmella kätköllä enkä löytänyt yhtäkään... o_O). Vinkkaahan jos siellä main on jotain must see -purkkeja, noin seuraavaa visiittiä ajatellen. :)

Maria Morri kirjoitti...

Moi Jose, kommaan tähän pikasesti vaan et vastaan sulle myöhemmin paremmal ajalla :D Sori, nyt pitää juosta ovesta ulos :) --->

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...