18.7.2013

Väline on viesti

hervantajarven luontopolku 63

Huh huh, onpahan ollut bloggaaja ihan lomamoodissa. Viikonlopuksi karattiin mökille juhlistamaan miehen isän syntymäpäiviä, ja niinhän siinä kävi, että teknologia sai antautua luonnonvoimien edessä ja nettipresenssini tilapäisesti vain katosi virtuaalilonkeroiden kourista. Olisi kiva nyt hehkuttaa, miten mahtavaa on tehdä hajurakoa alituiseen informaatiotulvaan ja irrottautua ah kaikesta, mutta ei se nyt niin mahtavaa pitemmän päälle ole. :D Sitä jää ulkopuolelle kaikesta, pimentoon, ja kun ajautuu sinne jonnekin, on vaikeampi hypätä takaisin kelkkaan. Huomasin tämän myös blogin kanssa: vaikka materiaalia on taas blogata ties miten pitkäksi aikaa eteenpäin, kun ei melkein viikkoon kirjoita sanaakaan, alkaa kehittyä sellainen writer's block kuin itsestään. Eikä puhuta tosiaan mitään niistä kaikista koulutöistä, mitä olisi pitänyt tässä kesän mittaan jo vääntää...

Hyvä artikkeli muuten netin ja nykyihmisen suhteesta on tämä The Vergen artikkeli I’m still here: Back online after a year without the Internet, jonka kirjoittaja Paul Miller kokeili vuoden elämää ilman Internetiä.
"And now I'm supposed to tell you how it solved all my problems. I'm supposed to be enlightened. I'm supposed to be more "real," now. More perfect.

But instead it's 8PM and I just woke up. I slept all day, woke with eight voicemails on my phone from friends and coworkers. I went to my coffee shop to consume dinner, the Knicks game, my two newspapers, and a copy of The New Yorker. And now I'm watching Toy Story while I glance occasionally at the blinking cursor in this text document, willing it to write itself, willing it to generate the epiphanies my life has failed to produce."
Artikkeli oli siitä pysäyttävä, että se osoitti (oikeastaan sen, minkä olen jo tiennytkin), että viime kädessä on jokaisen omissa käsissä se, miten aikaansa käyttää, kuului siihen teknologiaa tai ei. Elämänsä voi haaskata tai olla haaskamatta netin kanssa tai ilman. Vaikka toisaalta symppaankin täysillä mcluhanlaista "Väline on viesti" -ajattelua, ja tämäkin artikkeli tavallaan on ihan yks yhteen sen kanssa, olen silti taipuvainen myös ajattelemaan astetta perinteisemmin, että lopulta meillä on käsissämme ei suinkaan jotain, mikä hallitsee elämäämme meidän puolestamme, ja jonka uhreiksi ja toimijuutta vailla oleviksi kohteiksi on suoranainen uhka ajatutua, vaan työkaluja, joita me hallitsemme, joskaan emme kaikki tasan yhtä hyvin, kas kun yksilöitä olemme (onneksi voi aina oppia ja opettaa!).

Samaan aikaan siis ajattelen, että välineet ja työkalut vaikuttavat kyllä siihen, miten elämme ja jopa miten ajattelemme (ei näitä oikein voi erottaakaan toisistaan?), mutta toisaalta me olemme työkalujemme rakentajia ja käyttäjiä, ja meidän tulisi myös muistaa se, eikä luovuttaa omaa aktiivista rooliamme mielessämme pois. Jotain, minkä itse huomaan välillä tekeväni.

Mutta näihin väliaikatunnelmiin totean vain, että postauksia on siis pian tiedossa niin mökkireissuista kuin kotipaikkakuntamatkailusta (jälleen!), uuden ja jännittävän hankinnan esittely sekä eräs tiedossa oleva ihan huippu reissu tuossa elokuun puolella.... ;) (Oho, musta on yhtäkkiä tullut reissaaja, mites tässä näin kävi).

Mukavaa keskiviikkoa torstaita siis, ihmiset!

I have been completley in the dark for the past week: I've been out of reach and out of the Internet for the most part of the past week. We went to our Summer Cabin to celebrate bf's father's birthday, did some driving around the Southern Finland and enjoyed the Summer. Now I'm supposed to be super relaxed after spending time away from the constant flow of information, but I find it even harder to get back on track and start writing again. I've missed my social connections and the ability to have everything I need just a few clicks away, lol. It's like that article on The Verge where a guy lived a whole year without the Internet, do check it out.

Anyways I have a bunch of things to blog about soon, and a very exciting trip coming up in August, so stay tuned! ;)

Have a great Wednesday Thursday!

0 kommenttia :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...