26.7.2013

Samsung Galaxy S3

samsung galaxy s3 2

En ole puhelinhifistelijä. Olen käyttänyt iloisesti vanhaa HTC Desire -älypuhelintani, ja vain puolileikillä pohdiskellut, että tehokkaampi laite paremmalla kameralla olisi ihan kiva, sitten joskus. Nimenomaan ihan kiva, ei välttämättömyys. Sen verran kiva kuitenkin, että lupasin itselleni, että kun aika Desiresta jättää, seuraava kapistus olkoot muilta osin edes semipätevä, mutta kamera saisi olla vähintäänkin ok oman aikansa standardeilla. Aika jätti luottoluuristani ennenaikaisesti hukattuani puhelimeni Jysäreillä (en vieläkään ymmärrä). Onneksi uuden puhelimen hankinnalla ei ollut tulipalokiirettä, sillä miehen vanha ja luotettava nokialaiskapula piti minut puhelinyhteyksien päässä.

Kauaa en tosin joutunut uutta kumppaniani arpomaan, kas kun netistä löytyi toinen toisensa perään kännykkäkamera-arvosteluja, jotka siis tässä kohtaa näyttelivät suurta roolia puhelimenhankintaoperaatiossani. Vaikka käytänkin Mäkki-konetta, en tosiaankaan halua iPhonea. En kyllä myöskään halua Windowsia (arkkiviholliseni?) tai Symbiania. Jolla ja sen Sailfish on hyvin kiinnostava tuote, mutta ihan tuoreena uutuutena vielä sen verran hämärän peitossa meikäläiselle, että jätän pioneerihommat muille ja palaan asiaan sitten toisen, kolmannen tai neljännen kierroksen yksilöissä, kun alkaa taas tämä nykyinen osoittaa vanhuuden merkkejä (?) ja edessä on taas uuden kapulan ostaminen. Android-puhelimet olivat siis oikeastaan alusta asti ainoa vaihtoehto. Vanha Desireni oli Android, ja mieheltä syntymäpäivälahjaksi saamani Google Nexus 7 niin ikään on Android, kappas kappas (koska Google). Käyttöjärjestelmäkin on siis hyvin tuttu ja mieleinen. Toki Googlekin on omalla tavallaan persereikä omine urkintoineen, en ole sillä tavalla mitenkään turvallisuuteen tuudittautunut, mutta tykkään silti siitä tämänhetkisistä vaihtoehdoista eniten.

Vähitellen kävi selväksi, että vaihtoehdoista minua houkuttelevimmat olivat Samsungin Galaxyt sekä Googlen älypuhelin Nexus 4. Koska Samsungin Galaxy S4 on vielä niin uusi, myös sen hinta on aikamoisen korkea, ja omasta mielestäni suhteeton verrattuna siihen, etteivät sen ominaisuudet ole kovin suuri harppaus S3:sta. Noh, sen hinta tulee putomaan joka tapauksessa. Mutta kun allekirjoittanut some-eläin tarvitsee älykkään kapulansa nyt eikä vuoden päästä. Nexus taas olisi ollut nätti ja ihan hyvän hintainen jatke tabletilleni, mutta ihmisten kokemukset sen kameran hippasen epäluotettavasta toiminnasta lopulta kallisti vaakakupin lopullisesti Samsungin S3:n puolelle.

samsung galaxy s3 4

Nyt tässä noin kahden viikon käytön perusteella olen erittäin tyytyväinen uuteen luuriini. Näyttö on kirkas ja upea, käyttis nopea ja tehokas, kamera just loistava omiin tarpeisiini (Instagram, krhm, tsekatkaa kuvia ja seuratkaa mua nickillä @mariamorri !) ja kaiken kaikkiaan Galaxy S3:a on miellyttävä käyttää.

Ne ainoat miinukset keksin toistaiseksi napeista, jotka on sijoitettu jotenkin ihan kummallisesti: sivulla olevat volyymi- ja virtanapit ovat koko ajan "tiellä" ja aivan puhelimen alareunassa olevat piilonapit (tuon suuren fyysisen nappulan molemmin puolin) niin ikään saavat koko ajan söhäisyjä osakseen. Välillä ei tiedä, mistä kohtaa puhelinta oikein ottaisi kiinni, ja saman saa huomata kuka tahansa, kenelle puhelimen ojennan käteen tarkasteltavaksi. Samoin puhelimen oman kamerasoftan laukaisinnappi on täysin mahdoton hipaista samalla kädellä, jolla puhelinta pitää kädessään – ei riitä sormet / sormien pituus, ja mulla nyt on aika pitkät sormet. -.- Tää ongelma on erityisen paha, jos yrität ottaa kuvaa omasta pärstästäsi. Yritä siinä taiteilla sormea kohti sitä oikeaa kohtaa näyttöä samalla kun yrität olla pudottamatta koko hökötystä ja olla painamatta mitään sivunapeista tai alareunan menu- ja back-napeista.

Nerokas ihminen tietysti huomauttaisi, että sitä oman pärstän kuvailua varten (tai sit videopuheluja varten, lol) siinä puhelimessa on se näytön yläreunassa oleva etukamera. Joo, niin on, ja sitähän olis vallan nerokasta käyttää, paitsi että siinä sitten se kuvanlaatu on jo astetta kehnompi kuin siinä varsinaisessa takakannen kahdeksan megapikselin hirmussa. :D Ei sillä, että megapikselit nyt mitenkään olis kaikki kaikessa.

Mutta näine hyvineni ja miinuksista huolimatta totean vain, että tykkään. ;)

Here's my new phone! I lost mine at that 1990's festival thing few weeks back, so I needed to find myself a new phone. I wanted one with Android and a good quality camera, and finally I narrowed it down to Samsung Galaxy S3 and S4 and Google Nexus 4. All things considering, price and usability of the camera, S3 finally won the race. I'm a happy owner now. Only things amiss is the design and placement of buttons, on the sides they are constantly being easily pushed and at the bottom the "hidden" buttons come in the way all the time aswell. It's impossible to take a selfie with the backside cam! Samsung should seriously improve these aspects in their future models.

You can check out my new found Instagram-presence and follow me! My nick is @mariamorri .

samsung galaxy s3 3

21 kommenttia :

noora kirjoitti...

Kivaa kuulla kokemuksia S3:sta, kun olen kyseisestä puhelimesta jo jonkin aikaa haaveillut. :) Näppärää, kun sen hinta tosiaan on laskemaan päin S4 ilmestymisen myötä. Säästöä, säästöä! ;) Ehkä hankin S3 sitten synttärilahjaksi syksymmällä. Sitä odotellessa!

Maria Morri kirjoitti...

Juu, aikasempien mallit hinnat aina putoaa uusien julkistusten myötä, ja eihän tuo S4 voi sekään ajan kanssa tehdä muuta kuin halventua. :D Mutta tosiaan S3 alkaa olla hintaansa nähden kyllä aikamoisen näppärä valinta, sanoisin ^^

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy nyt kysyä - kai olet kuitenkin kokeillut Windows Phone -puhelimia, ettet tuomitse vain "koska Microsoft?"

Itse ihastuin WP:een miltei heti hypisteltyäni Lumia 920:aa kaupassa, ja tuttavan 710:ä. Valitettavasti kun uuden puhelimen tarve oli akuutein itsellä, 920:n toimitukset takkuilivat todella pahasti joten itseltänikin löytyy tuo SGS3, sillä sen sai suoraan hyllystä kun taas Lumiaa olisi voinut joutua odottelemaan kuukausia - minkäs teet siinä tapauksessa.

Ei huono puhelin missään nimessä tämä SGS3, huima parannus Desire Z:aan verrattuna. Näin ohimennen sanottuna HTC on muuten kauniisti sanottuna ahterista. Oli kiva yllätys kun maksoi lähes puoli tonnia aikansa lippulaivapuhelimesta ja saikin huomata että puhelimen softatuki lakkasi käytännössä saman tien, ja viimeisin päivitys rikkoi puhelimen - ei nyt pahasti, mutta ärsyttävästi: puhelinohjelma lukkiutui jonkinlaiseen silmukkaan lähes aina soittamisen jälkeen, joka jäi syömään akkua, joten puhelin täytyi käynnistää aina uudestaan jos sillä soitti.

Mutta palatakseni tosiaan itse tuohon Samsungin puhelimeen, blogauksen aiheeseen, todellakin ihan mukiinmenevä puhelin, ja Samsungin tuotetuesta on huomattavasti parempaa sanottavaa kuin HTC:n. Käyttöjärjestelmä on perus-android eli tuhottoman muokattava jos niin tahtoo, lähes kaikkeen tarpeelliseen (ja joutavaan) on joku sovellus, aina pierukoneesta kuvanmuokkausohjelmiin. Itse lasken tuon perusdroidin siis isoksi plussaksi, kun välissä ei ole mitään lisäkilkettä tyyliin HTC:n Sense -käyttöliittymä. (Huomaako kenties, että olen "hieman" leipääntynyt HTC:hen? :D)

Akkukesto on älypuhelimelle tyypillinen, varsinkin pelaaminen (ja tarkemmin ottaen iso näyttö) syö parissa tunnissa akusta lähes puolet, mutta kaiken kaikkiaan yllättävän hyvä.

Ainoa isompi miinus tosiaan minustakin on nappien sijoittelu, jotka todellakin ovat lähes jatkuvasti tiellä, esim. äänitasoja tulee toistuvasti säädettyä vahingossa ja jos on vähänkään nakkisormisempi (lue: läskikoura), peruutusnäppäintä tai kotinäppäintä tulee jatkuvasti paineltua vahingossa.

Yllä olevaa purnausta lukuunottamatta voin hyvin suositella muillekin, mutta muistutan, että kannattaa pitää mieli avoimena ja kokeilla, mistä tykkää. Puhelimeni kun tosiaan saattaisi olla ihan toinen jos niitä vain olisi ollut saatavilla - mutta en ole niin rikas että vaihtelisin näitä luureja kuin sukkia joten SGS3:lla mennään nyt ainakin pari vuotta tai niin kauan kuin se nyt jaksaa kestää.

Maria Morri kirjoitti...

Ei, kyllä mä tuomitsen nimenomaan koska Microsoft. ;) Samaan tapaan kuin tuomitsen myös Applen, olkoonkin, että siinä kohtaa rikon itseäni vastaan käyttämällä iloisesti kyllä Mäkki-koneita, samalla kun myös kehun miten kivoja ja helppoja ne on käyttää. :D

Anonyymi kirjoitti...

Eli periaatteessa ei minkään pitäisi estää sua ainakin kokeilemasta?

Maria Morri kirjoitti...

Se mun Winkkari-vastaisuus vaan mut hei mitäs pienistä :DD Mut se on nyt myöhäistä eniveis, ostokset on jo tehty :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin no Microsoft on maineensa ansainnut, mutta sitä rajoittaa markkinajohtajan asema. Apple on monessa mielessä pahempi - etenkin juuri tietokoneissa. Google taas varmaan vakoilee noita enemmän.

Pitää varmaan hommata joku open source -luuri ja kääntää/conffata sen käyttis ja softat itse, että voi edes jotenkin varmistua siitä, ettei asiattomuuksia tapahdu.
Mahtaakohan olla tarjolla?

Maria Morri kirjoitti...

No sitä mikä on suurin pahis voidaan varmaan vääntää ikuisesti :D Mutta meikä ei Winkkareihin eniveis koske ;)

Se Jollan Sailfish on yritys siihen open sourcen suuntaan, käsittääkseni, sehän rakentuu Linuxin päälle. http://en.wikipedia.org/wiki/Sailfish_OS

Onhan noita sit käyttiksissä kaikenlaisia vaihtoehtovirityksiä myös Ubuntusta lähtien, mut mä en kyl jaksa hirveesti viritellä, kun en handlaa (huono tekosyy, pitäs vaan opetella).

Jos Jollasta tulee pätevä vehje ja saavat siihen vielä järkättyä kunnollisen kamerankin, niin se voi hyvinkin olla tulevaisuudessa valintani!

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärrät kai että tuo kuulostaa vähän... eh, erikoiselta että toisen vihatun tuotemerkin kohdalla voi myydä (oletetun?) periaatteensa mutta toisen ei. Kunhan nyt vaan ihmettelen, ihan kaikella kunnioituksella.

Maria Morri kirjoitti...

Totta kai kuulosaa, ja vihaan itseäni siitä hyvästä joka päivä! Mutta kunhan nyt edes suurimman osan aikaa pitää periaatteensa niin se on parempi kuin ei mitään. :)

Maria Morri kirjoitti...

...Vähän niinkun elämässä muutenkin, "puhdasoppisesti" jos oikein alkaisi elää all the way kaikissa asioissa, niin aika vaikeaksi voisi elämä nykymaailmassa mennä. Esim. teknologiassa varmaan eettisintä olis olla hankkimatta mitään vempaimia ollenkaan. Mut riippumatta siitä miten ne itselleen oikeuttaa, ne ongelmat on ja säilyy ja ne on hyvä tiedostaa, ehkä kenties jopa yrittää tehdä niille jotain. Mut viime kädessä se pitää sit vaan jokasen elää valintojensa kanssa. Vähän niinkun mä ja mun kulutusblogi, mä ja mun satunnaislihansyönti, mä ja mun satunnaisterveysintoilu. Vähän on parempi kuin ei mitään, ja jos tilaisuus tulee joskus edistää hyvää asiaa, siihen kandee tarttua. Mut ei mun omatuntoni siis mitenkään täydellinen ja puhdas ole, mutta en toisaalta anna sen soimata liikaa itseäni, koska siitähän nyt ei loppua tulis, sen verran epätäydellistä elämää tässä varmaan itse ja kukakin elää. :D

Anonyymi kirjoitti...

Tästä voinemme olla samaa meiltä, aamen. :)

Enni kirjoitti...

Ymmärrän, että ei koske tikullakaan winphoneihin, mutta siis mikä oli se lopullinen syy, jäin miettimään? :D

Mulla on Lumia 800 ja onhan tuo toiminut ihan jees. Eniten ärsyttää, ettei sillä oikein voi tehdä blogia. Mutta koska raha ja se oli halpa. :D

Maria Morri kirjoitti...

No siis tämä Microsoftin dissaukseni x) Ja siis onhan tää tietyllä tavalla vähän randomia, koska ei noi kaks muutakaan mainittua isoa lafkaa ole mitään pyhimyksiä, vaan vihaajansa löytyy niillekin, että että... x) Kaikki ne tekee omilla tahoillaan paljon pahaa...

Veera kirjoitti...

ääh... mun pitäis hankkia uusi puhelin. Ei siksi etteikö nykyinen Lumiani toimisi vaan siksi, että sain Olympuksen uuden E-P5 kameran, jonka langaton kuvien siirto pelittää yhteen vaan androidien ja iPhonen kanssa ja haluaisin todellakin päästä tuota asiaa hyödyntämään. Eli haussa olisi puhelin, jolla bloggaaminenkin onnistuisi näppärästi. WTD:N NAta ainakin meidän Berliinin reissulla bloggasi näppärästi Samsungin Notella, mut se on omaan makuuni liian suuri. Mutta sain ainakin nähdä, että Wordpress pelittää Androidilla huomattavasti Noksun Lumiaa paremmin.

Onko tuolla S3:lla sun mielestä helppo kirjoittaa? Voisiko siis ajatella tekevänsä sillä lyhyitä blogipostauksia?
(mitkään soittamiset ja tekstailuthan mua ei luonnollisesti kiinnosta... kunhan bloggaaminen onnistuu. :D )

Maria Morri kirjoitti...

Hmm, mä en suoraan sanottuna ole kokeillut tuota bloggaamista! Mut pitäs kyllä.

Oon kyl huomannut tuosta Samsungin omasta näppiksestä, joka on joku Samsungin oma versio, että se ei ole kauhean optimaalinen, itelläni tulee sillä ainakin kovasti typoja... Mut noita näppiksiähän voi siis ladata erilaisia ja kokeilla, että jos softapuoli (jolla tekee postaukset) on kunnossa niin näppiksiä voi kyl kokeilla erilaisia :) Mun Nexus-tabletillani mä kyllä olen tehnyt pitkiäkin muistiinpanoja! Siin on tosiaan erilainen näppis, joku Androidin oma tms.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa niin, unohdin tämän kokonaan kun ongelmaa ei ole vähään aikaan ollutkaan, mutta tosiaan S3:n latauksessa tuppaa olemaan ongelmia. Muistin sen nyt kun sattui tuossa äsken taas katkomaan latausta, huomaa piippausäänestä ja näytöstäkin uupuu latauskuvake kun näin käy - viimeksi korjaantui muutamaksi kuukaudeksi ostamalla uuden lataavan USB-kaapelin.

Ja tämä siis ainakin lyhyen googlauksen perusteella on "melko yleinen" ongelma S3:ssa, toivottavasti ei tietenkään osu sinun kohdallesi. Luultavasti osassa luureja tavallista huonolaatuisempaa tinaa tai jotain, onhan näitä kuitenkin myyty ja tehty kymmeniä miljoonia.

Maria Morri kirjoitti...

Hmm, kurjaa, jos siinä on tuollainen ongelma siinä. :/ Itse olen nyt sattumalta ladannut alkujaankin "väärällä" kaapelilla, en siis mukana tulleella ollenkaan, en sitten tiedä mistä nuo asiat ovat kiinni, onko sama kohtalo kuitenkin "uhkana". Ja toistaiseksi ei siis ongelmia ole ilmennyt! Olen ollut pikemminkin miellyttävästi yllättynyt siitä, miten nopeasti S3 lataantuu vanhaan kapulaani verrattuna. x) Mutta aikaa myöten tietty kaikki alkaa enemmän tai vähemmän prakata...

Anonyymi kirjoitti...

Ja vielä yksi juttu, eli siis toinen minkä olen kuullut niin ilmeisesti tuo latausportti on erittäin herkkä roskille, joten kannattaa kokeilla vaikka jotain paineilmapulloa näyttää siihen päähän, saattaa olla halvimmasta päästä se korjaus.

Maria Morri kirjoitti...

Ookoo, kiitos paljon vinkistä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Itellä samainen luuri käytössä ja suosittelen lataamaan ohjelman, joka jumittaa kosketusnäytön tarvittaessa. Ei se siihen auta, jos kaveri vaan tahtoo puhelinta katsoa, mutta korvaamaton siinä kohtaa kun lentoliput/konserttiliput/sun muut vastaavat on luurissa ja viivakoodit ja tiedot pitäisi saada pysymään näytöllä, vaikka puhelimen joutuisi ojentamaan jollekulle muulle.Itellä on käytössä tää ja on ihan ajanut asiansa:
http://www.appbrain.com/app/screen-lock-disable-touch/com.argotronic.touchblocker

Sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...