20.7.2013

Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite loppusuoralla!

Ystävät, rakkaat! Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloite on loppusuoralla: allekirjoitusten keruuaika päättyy tiistaina 23. 7. 2013.


Nimiä aloitteelta uupuu siis vielä viitisentuhatta kappaletta, mutta allekirjoitusten tahti on selkeästi kiihtynyt loppukirin myötä. Nyt tarvitsemmekin siis kaikki juuri SINUN apuasi! Olettehan rakkaat lukijani jo käyneet allekirjoittamassa? Se on helppoa, eikä vie kuin minuutin. Olisi sääli, jos aloite jäisi tavoitteestaan nyt, kun melkein kaikki äänet on jo kerätty!
Allekirjoita siis NYT täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

Jos olet rustannut nimesi aloitteeseen, voisitko pyytää vielä yhtä sellaista, joka ei ole vielä niin tehnyt, myös allekirjoittamaan kansalaisaloitteen? Olkoot sitten kaveri, äiti, isä, serkku, kummin kaima, kämppis, kuka vain! Lain mukaan eduskunnan on otettava käsittelyyn kaikki kansalaisaloitteet, jotka saavat 50 000 allekirjoitusta. Avoimen ministeriön vetämää kampanjaa tukevat poliittisista järjestöistä piraattien lisäksi Demarinuoret, Kokoomusnuoret, Vasemmistonuoret, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liitto (ViNO), Tieteen ja teknologian vihreät (Viite), PerusNuoret sekä Svensk Ungdom. Aloite saa siis laajalti kannatusta riippumatta siitä, mihin kohtaan asettuu poliittisella kentällä! ...Unohtamatta myökään EFFIä, joka on niinikään tehnyt erinomaisen paljon työtä kampanjan eteen.

Järkeistämistä tarvitaan, koska rangaistukset vaikkapa musiikkikappaleen lataamisesta ovat tällä hetkellä aivan suhteettomat ja kummalliset suhteessa teon vakavuuteen: rangaistus on samaa luokkaa kuin kuolemantuottamuksesta tai pahoinpitelystä. Ei kuulosta kohtuulliselta, eihän? EIHÄN? Lisää lakialoitteesta voit lukea sivustolta jarkea.fi.

Jos muuten olette Helsingissä, niin käykääs nyt ihmeessä tsekkaamassa kampanjaan liittyvä taidenäyttely Tekijän Oikeudella osoitteessa Telakkakatu 6, käynti Nosturin rannan sisäpihalta. Näyttelyn töillä taiteilijat kysyvät juuri sitä, että miksi ihmeessä piratismia on rinnastettava pahoinpitelyyn samanasteisilla rangaistuksilla. Siellä on muuten jo ehtinyt tapahtua eräs poliisia vaatinut välikohtaus, kun joku vetäisi herneet nenäänsä eräästä teoksesta... Lue lisää tästä tiedotteesta tai tsekkaa Hesarin uutisointi! Tiistaina näyttelyn päätöstilaisuudessa on muuten luvassa Paleface klo 20 eteenpäin sekä tarjoiluja... ;) Sinne siis! Pistäkää sanaa eteenpäin! 

Allekirjoittanut on kyllä ihan fiiliksissä siitä, miten mahtavasti aloitteen eteen on kampanjoitu ja tehty töitä, tämä on sitä kansalaisvaikuttamista, johon ihan jokaisella on mahdollisuus osallistua ja tulla mukaan! ^^ On todella hienoa, että meillä kaikilla on kansalaisaloitteiden väylä käytettävissämme ja tätä myöten kanava, jonka kautta vaatia päättäjiltä huomiota ja toimintaa meille tärkeisiin asioihin. Hyvä te, hyvä me!

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! ^^ Tämä bloggari hyppää nyt lauantaisaunaan.

6 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Mitenkäs nämä Järvisen kommentit aiheesta?

http://pjarvinen.blogspot.fi/2013/07/jarkea-tekijanoikeuslakiin-tosiaan.html

Maria Morri kirjoitti...

Petteri on väärässä.
http://www.tietokone.fi/artikkeli/blogit/lex_oksanen/aika_laittaa_jarkea_tekijanoikeuslakiin

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa ei kuitenkaan kommentoida sitä Järvisen (minusta tärkeintä) pääpointtia: "Vaikka johdannossa väitetään toista, käytännössä esitys tekisi p2p-piraattiverkkojen käytöstä sallittua."

Tekeekö se siitä sallittua? Saako torrentoida vapaasti?

Maria Morri kirjoitti...

Ei.

Maria Morri kirjoitti...

...Tässä artikkelissa muuten Harri Kivistö kommentoi nyt tuota valitettavaa väärinkäsitystä ja suoranaista olkiukkoa, joka tuosta asiasta on rakennettu:
http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/3027634/piraattipuolue-tekijanoikeusaloite-on-liian-maltillinen

Maria Morri kirjoitti...

....Ja kannattaa lukea myös Otso Kivekkään selostus:

http://otsokivekas.fi/2013/07/laki-on-kaikille-sama/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...