22.7.2013

50 000 nimeä täynnä, KIITOS!

Ystävät, toverit, kanssaihmiset! Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite on saanut täyteen vaaditut 50 000 nimeä kun keruuaikaa on ollut reilu vuorokausi jäljellä! HYVÄ TE! Nimiä on jo melkein 51 000. Edelleenkin toki kannattaa levittää sanaa ja kannustaa ihmisiä allekirjoittamaan, koska osa nimistähän tullaan joka tapauksessa hylkäämään, lähinnä paperilomakkeiden puutteellisten tai virheellisten tietojen takia (jotkut laittaa nerokkaasti syntymävuodekseen jotain ihan ufoa tai muuta vastaavaa, sellaisia nimiä ei voi valitettavasti hyväksyä), joten vielä ei kannata hengähtää! Sisulla loppuun asti, voiton puolella ollaan kirkkaasti! ^^

7 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Sain työpaikalla toivottavasti ainakin yhden patistettua allekirjoittamaan tuon, ehkä kaksikin.

Blueberry kirjoitti...

Jee! Itse allekirjoitin vasta aiemmin tänään ja kehoitin siskoakin tekemään samoin. Toivottavasti aloite menee eduskuntaan.

Maria Morri kirjoitti...

Hyvä te! :)

Hesarikin jo uutisoi, vaikka onkin muuten ollut tästä aloitteesta enimmäkseen hiljaa:
http://www.hs.fi/kotimaa/Kansalaisaloite+tekij%C3%A4noikeuksista+l%C3%A4htee+eduskuntaan/a1374457296397

Toivottavasti aloite suostutaan käsittelemään eikä haudata sitä vedoten johonkin hallitusohjelmiin ja ties mitä...

Anonyymi kirjoitti...

"Toivottavasti aloite suostutaan käsittelemään eikä haudata sitä vedoten johonkin hallitusohjelmiin ja ties mitä..."

Sehän tässä vähän pelko onkin persiissä, että tämäkään kansalaisaloite tuskin tulee menemään läpi, ainakaan sellaisenaan.

Maria Morri kirjoitti...

Juu, no se on oikeastaan vain odotettavaa, että jotain muutosta sisältöön varmasti tullaan tekemään, ja ihan hyvä että sitä sisältöä käydäänkin sitten läpi. Oikeastaan se vääntö, mitä noista aloitetekstin pykälistä nyt on syntynyt juuri viime metreillä on juuri sitä keskustelua, joka tulisi käydä siellä valiokunnissa asiantuntijoiden valistamina...

Ninian Selene kirjoitti...

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/513438/Tekijanoikeusaloitteella+kyseenalaiset+mahdollisuudet+menestya

"'– Valiokunta on ollut hyvin yksimielinen, mitä tulee tekijänoikeuksiin. Olemme olleet huolissamme siitä, että luovan työn tekijät saisivat oikeuden palkkioonsa', Raija Vahasalo sanoo.

Vahasalo ei ole tutustunut 16 sivua pitkän aloitteen sisältöön."


Mielestäni varsin hälyttävää, että sivistyslautakunnan puheenjohtaja suhtautuu asiaan näinkin leväperäisesti.

Plus tuo lausunto tekijän oikeuksista palkkioonsa on mielenkiintoisesti sanoitettu - vääräleuka voisi kyllä kehittää jotain tuosta. :)

Maria Morri kirjoitti...

Joo, siis ite asiassa multa on tuloss tossa puolen tunnin sisään kans vähän kommenttia, jossa kans linkkaan ton. :D Noh, en hirveesti kyllä leukaile, mutta totean siinä saman minkä säkin. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...