14.6.2013

Some Awards 2013 -ilta

someawards20

Kävinpä tuossa tsekkaamassa Some Awards 2013 -palkintojuhlan, joka järjestettiin Helsingissä Biorexissä, ja meininki siellä oli kyllä tosi mahtis koko illan! Paikalla oli mielettömästi sosiaalisissa medioissa aktiivisia tyyppejä nettipoliisi Marko "Fobba" Forssista Vesa Linja-ahoon. Etukäteen jännäytti tyypilliseen tapaan: mitä jos kukaan ei halua jutella mun kanssa, mitä mä laitan päälle, tapanko jalkani korkkareissa? Kenkävalinta muuten meni ihan täydellisen nappiin lukuunottamatta pienoista kauhunsekaista hetkeä, kun sain koron klassisesti juuttumaan terassin lautojen väliin. "Mä tässä chillaan vaan tän juoman kanssa *nykii jalkaansa*". x)

Pian bongattuani nimenomaan somen kautta mulle tutut ihmiset, Melissa Mäntylän (kannattaa hei seurata Melissan blogia myös City.fi:ssä, siellä on kuumia seksiblogauksia, eikun siis fiksuja ja ajattelemaan laittavia tekstejä, eikun sulkeeks nää muka toisensa ulos) ja Thomas Nyberghin jumituin tehokkaasti käymään keskusteluja heidän kanssaan, ja sen verran hyvä meininki kehkeytyi, ettei Biorexin kattoterassilla pieni sateenripsottelukaan haitannut (jotain tekemistä myös noilla punaisilla huovilla, joihin vieraat kääriytyivät viinilasiensa kanssa). Mulla oli tietysti tarkoituksena twiittailla tapahtumasta kauhealla some-eläimen raivolla, mutta se nyt sitten jäi. Liveseura on tehokas distraction, vai miten päin se meni. Asukuvat näette vähän myöhemmin! ^^

someawards21

Voittajat valittiin, mm. Ravintolapäivä pokkasi vuoden sometapahtuman palkinnon ja Pekka Haavisto vuoden hashtagin, eli risuaidan, eli #:n. :D Vuoden someteosta palkittiin kiitosta ja kritiikkiä herättänyt 875grammaa-yhteisö Facebookissa, jossa kampanjoitiin keskosvauvojen puolesta ja seurattiin yhteisön perustaneen isän oman pirpanan kehittymistä. Saman tien olisi kyllä voinut jakaa vuoden koskettavimman puheenvuoron palkinnon, nimittäin kiitospuheessaan tuo isä kyllä onnistui liikuttamaan omalla herkkyydellään varmasti koko yleisön. Hurrasin henkisesti myös Jasper Pääkkösen #lohigatelle, kuka olisi uskonut, että teinivuosieni herkkupalasta tulee aktivisti, jota vallanpitäjät yrittävät hiljentää?

Tsekkaa kaikki voittajat ja kärkiehdokkaat täältä! Kiitos vielä kerran mahtavasa tapahtumasta ja kaikille upeille ihmisille hauskasta tunnelmasta!

Tässä vielä joitakin räpsyjä tapahtumasta ja juhlista.

someawards14 someawards1 
Tilaisuuden juonsi Duudsoneista tuttu Jukka Hildén (joka jostain syystä mun puheissa kääntyy koko ajan Jarskiksi, meinasin jo twiitatakin jotain Jarskista, siis ei lol), joka keikkui kaiteilla ja heitti lopulta lavalla kuperkeikan. Ja myös liikuttui kuultavasti juonnossaan, joka seurasi 875grammaa- yhteisön kiitospuhetta.
someawards2
Thomas ja Melissa
someawards3 
Alkuskumpat, jotka jäi taas kerran multa vakavasti kesken palkintojuhlan alkaessa (auditorioihin ei saa viedä juomia, meh). Tää on joku sääntö nyt jo.
someawards4
 
Pekka Haaviston palkitsemisen yhteydessä yleisöstä nousi seisomaan ihmisiä Pekka-naamari päässään. Huomaa kuvassa myös Jars... Jukalla oleva naamari!
someawards9
Twiittausta, seuraa mun Twitteriä täällä!
someawards6
Jasper Pääkkönen piti kiitospuheen kaloista ja ympäristövastuusta. Go Jasper!
someawards7
Jar... Jukka vakavoitui kuuntelemaan.
Vuoden someviihdyttäjä Armand Alizad piti kiitospuhetta, kun J... J... Jukka ja Karim Z. Yskowicz ("Some somelaisille!") ottivat kaverikuvan lavalla. Lopulta myös Armand otti kuvan yleisöstä.
someawards17
Ja sit terassille!
someawards16
Nomnom, salaattia, jossa valkohomejuustoa ja mansikoita.
someawards23
someawards18
Kiitos kuvasta Melissalle!
 someawards19
Oli kyllä huippu ilta, kiitos vielä kaikille! ^^ someawards22

* * * 

...Ja "kotiin" päästyäni ensimmäinen uutinen, joka revähtää Facebookista silmille on Ylen uutisoima tieto siitä, että FBI on aloittanut rikostutkinnan Edward Snowdenista. Jos nyt jotenkin ihmeen kaupalla olette onnistuneet missaamaan kaiki suuret otsikot, uutiset ja somejaot, niin tää tyyppi siis uhrasi käytännössä elintasonsa, uransa ja perheensä paljastaakseen Yhdysvaltojen urkintaa. Snowden paljasti mm. työnantajansa NSA:n (National Security Agency, eli täkäläinen tiedusteluelin ja virasto) urkintaohjelma PRISM:in, jolla se on vakoillut ihmisten puheluita ja nettiaktiivisuutta kansalaisuudesta ja rikostaustasta, tai siis sen olemattomuudesta riippumatta. Itse tietoja käsittelevät yksityiset alihankintafirmat, rahakasta touhua, voitte kuvitella.

Ja vielä se ratakisko, tämä on siis Yhdysvaltain tiedustelun suurin tietovuoto ikinä historiassa, ja tarkoittaa täysin ihmisten perusoikeuden, yksityisyydensuojan räikeää rikkomista valtion taholta. Teitä ja teidän yksityistä viestintäänne vakoillaan, toisin sanoen. On muuten hyvä hetki liittyä Piraattipuolueeseen, joka on varoitellut juuri tällaisista vaaroista jo hyvän tovin. Tsekkaa myös piraattien virallinen blogi! Itse vakuutun aina tällaisten tapausten kohdalla vain entistä enemmän siitä, että olen oikeassa puolueessa.

Snowden tietää, että hänellä ei ole paluuta entiseen, ja nyt on alkanut pyörä ihan virallisestikin pyöriä rikostutkinnan myötä. Snowden on tällä hetkellä Hong Kongissa ja etsii turvapaikkaa, josta häntä ei luovutettaisi takaisin Yhdysvaltoihin. Tsekkaa tiivistelmää urkintavuodon tapahtumista ja yksityiskohdista Wikipediasta, sieltä löytyy lähteistä hyvin linkkejä kattavimpiin uutisartikkeleihin. Niin että mitä piti sanomani, siinä on ihminen, jolla on selkäranka ihan jostain titaanista, mielettömän rohkea ja ihailtava tyyppi. Jään sormet ristissä seuraamaan, miten Snowdenille käy.

* * *

Uutiskatsauksen jälkeen hyppäsin miehen kanssa vielä iltalenkille kiertelemään pitkin Pasilaa, enkä vieläkään antanut vesiripsotuksen häiritä itseäni. Tiedän, että lupaus harmaista kuvista ympäri Pasilaa ei ehkä kuulosta houkuttelevalta, mutta aion silti vielä pian postata nekin. :)

Mutta nyt, mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille! ^^

Recap: I went to see the Some Awards 2013, A Finnish award party for the past year's most remarkable social media phenomenons, people and communities. Had a blast! Then I came home to read about FBI's comments on Edward Snowden and the NSA-leak, and I'm all the more convinced I've made the right call by joining the pirates. Afterwards we went to have a small evening stroll around Pasila with the bf, will be posting some pics later on!

Have a great weekend!

4 kommenttia :

Enni kirjoitti...

Kivoja tunnelmakuvia, näyttää olleen hauska ilta :)

Thomas Nybergh kirjoitti...

Päädyin muotiblogiin. That's a first.

Maria Morri kirjoitti...

Enni, juu, hauskaa oli kyllä! :) Saa nähdä, miten ensi vuonna, laajeneeko tapahtuma, onko vielä enemmän porukkaa, mitä keksivät, mitä somessa tapahtuu!

Thomas, hahaa, todellakin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ei Jarski vaan Jukkis.

Some awards!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...