30.5.2013

Minut valittiin Pirkanmaan piraattien varapuheenjohtajaksi!

color idhren 2

Tiedoksi kaikille teille, jotka ette vielä tätä iloista viestiä Facebookin kautta saaneet: Viime lauantaina Pirkanmaan piraatit pitivät kevätkokouksensa Tampereen Nekalassa, ja tuossa kokouksessa minut valittiin varapuheenjohtajaksi Pirkanmaan piraateille, eli virallisesti Piraattipuolueen Pirkanmaan piiriyhdistyksen hallitukseen (aika nimihirviö, I know, siksi tuo tuttavallisempi nimi).

Puheenjohtajana jatkaa vahvaa luottamusta nauttiva Antti Impiö, joka on kyllä hoitanut duuninsa mun mielestäni oikein mallikkaasti. Hallituksen jäseniksi valittiin Tiina Malinen, Mika Isomaa, Timo Salminen ja Jarno Yltävä. Varajäseniksi valittiin Harri Kivistö (hoks-hoks, myös puolueen puheenjohtaja ;)), Hannele Rehuttu ja Esa Ollitervo.

Aikas jännittävää kyllä päästä näinkin vastuulliseen asemaan, mutta luotan siihen, että toveripiraatit tarvittaessa auttavat ja tukevat, kuten meillä piraateissa muutenkin on tapana auttaa ja tukea toisiamme. :) Ja toimintaan on helppo lähteä mukaan, joten jos yhtään kiinnostaa, niin tulkaa ihmeessä mukaan! Liittykää vaikka ihan aluksi puolueeseen, ellette ole jo jäseniä. :)

Pirkanmaan piraattien toimintaa ja aktiivisuutta voi seurailla esimerkiksi Facebook-sivujen kautta. Myös Piraattipuolueen keskustelufoorumille ovat ihmiset tervetulleita, samoin IRC:iin (#pirkanmaa @ PirateNet, tsek. myös esim. #piraattipuolue). Koko maan piraattitapahtumia ja -kokoontumisia voit seurailla yhteisestä kalenterista (tulkaa oikeesti mukaan hengaan, ei velvoita mihinkään!).

Mun piraattiseinän Facebookista löytää tästä ja Twitterin tästä.

* * *
* * *
* * * 

On a personal note, juhlistinkin uutta pestiäni korkkaamalla Golden Capilta saadun uuden Lemon Soda -siiderin, joka maistuu kaverini mielestä ihan simalta, ja noh, voin kyllä yhtyä tuohon arvioon. :D Se sopii mulle, koska jotenkin hämmentävästi missasin tänä vuonna siman ja tippaleivät kokonaan. Nouh! Meikä rakastaa simaa! Eli erittäin makeaa, mutta aika hyvää, jopa tällaiselle yleensä niin kuivien ja ärjyjen juomien ystävälle. Kohtuullisesti nautittuna. Kiitos vain Golden Capille tämän makuelämyksen tarjoamisesta meikäläisellekin! ^^ (Tarttisko tää kappale nyt ympärilleen sellaiset välkkyvät neonvalot, että kaikki hoksaa? :D)

upcider lemon soda

Last weekend I got elected as vice chairman of our local Pirate Party regional division in Pirkanmaa! I'm so excited, and a bit scared, but I'm sure my fellow pirate mates will help and support me. It's wonderful to have this opportunity and challenge!

16 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

WTF?
"Lemon Soda" != siideri
"Upcider" != "Golden Cap"

Maria Morri kirjoitti...

Nyt hajosin, ei ole todellista :DD KIITOS tästä korjauksesta x)

Maria Morri kirjoitti...

...Voisinko vajota johonkin maan alle.. x)

Enni kirjoitti...

^^ haha mikä tuo oli? :D

Mutta onnea! Toi siideri on ihanaa :D

Maria Morri kirjoitti...

...Nokun ekana vähän mokasin ja kirjoitin väärän brändin x) Ihan supernoloa, mutta sattuuhan näitä... :D :) Onneksi on tarkkaavaiset lukijat, jotka nopeasti huomauttaa. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Etkö näe eettistä ristiriitaa Piraattipuolueen jäsenenä, että blogistasi on linkkejä kaupallisiin tuotteisiin ja joiden kliksuttamista ja selaajan käyttäytymistä jopa viikkoja sen jälkeen valvotaan epäeettisin tavoin (klikit, konversiot, josta mitä luultavimmin saat itse komission). Mainosverkot yrittävät lisäksi mahdollisuuksien mukaan liittää nämä muihin tietoihin, kuten asuinpaikka jne. Onko tämä sellainen Internet, jota haluat olla rakentamassa?

Maria Morri kirjoitti...

Hei Anonyymi, kiitos palautteestasi!

Ei, en näe ristiriitaa, enkä näe blogissani myöskään epäeettistä toimintaa. :)

Mukavaa kesänjatkoa sinulle!

- Maria

Anonyymi kirjoitti...

Onko kantasi siis, että Googlen ja muiden mainosverkkojen tapa tallettaa selailuhistoriaa on hyväksyttävää?

Maria Morri kirjoitti...

Hei taas, Anonyymi!

Katsohan vaikkapa Piraattipuolueen kotisivuja. Niiltäkin löytyy Google Analyticsin seurantaa. Tämän seurannan avulla Google saa tietää sinusta aikamoisen paljon asioita, asuinpaikkaa myöten. Jos Piraattipuolue voi hyödyntää Googlen seurantaa, enköhän voi minäkin ilman minkäänlaista eettistä ristiriitaa. Voisit siis sen sijaan, että otat minut "jäsenenä" silmätikuksesi, kysyä asiaa vaikkapa ihan puolueen johdolta. Heidän yhteystietonsa löydät täältä: http://piraattipuolue.fi/ihmiset/puoluehallitus/

Toisekseen, kun netti on niin kyllästetty kaikella tällä kuin se on, minun valintani ei paljoakaan tuota kokonaisuutta suuntaan tai toiseen horjuttaisi. Vaikka olen periaatteen ihminen ja arvostan sellaista järkähtämättömyyttä, voi myös kysyä saavuttaako enemmän taistelemalla tuulimyllyjä vastaan vai ottamalla tuulen selkänsä taakse. Nämä ovat valintoja, joihin ainakin minä annan jokaiselle oikeuden tehdä oman päätöksensä. Laki on se, johon Piraattipuoluekin pyrkii vaikuttamaan.

Samallahan voisi myös kysyä vaikka sitäkin, mitä yksikään piraattiaatteen tunnustava ihminen tekee Facebookissa, joka tunnetusti viis veisaa käyttäjiensä yksityisyydestä. Vaan kas kummaa... ;)

Anonyymi kirjoitti...

Vertaus Google Analyticsiin ja taisteluun tuulimyllyjä vastaan on vähintäänkin huvittava. Kyseinen palvelu ei ole mainosverkko, tosin kuin tämän sivuston mainosten takaa löytyvät Tradedoubler, Doubleclick tai Google AdSense jne. Nämä palvelut hyödyntävät ja kauppaavat yksityisyyden eteenpäin. Se miksi tällä sivulla on mainoksia johtuu siitä, että haluat tehdä rahaa. Kyse ei ole mistään viattomasta liikenteen seurannasta, vaan henkilökohtaisen edun tavoittelusta muiden yksityisyyden kustannuksella. Puhut valinnan antamisesta, vaikka et sitä itse anna. Mainosverkot eivät ole ottaneet käyttöön Do not track -standardia kattavasti ja maallikolle keinot estää tilastointia ja päätyä tuotteeksi jota myyt eteenpän ovat erittäin vähäiset. Sinä kuitenkin katsot oikeudeksesi myydä sivuilla vierailevien datan mainosverkoille tästä kaikesta huolimatta.

Maria Morri kirjoitti...

Hei jälleen, Anonyymi!

Täytyy sanoa että nyt ollaan jo kyllä jossain ihan toisessa ulottuvuudessa, ei hyvää päivää. Tiedoksesi, mä en kerää saatikka kauppaa kenenkään dataa, eikä kyllä tietääkseni käyttämäni Tradedoubler tai Tradetrackerkaan kauppaa kenenkään tietoja eteenpäin. Google kyllä saattaa tehdä niin (Facebook tekee niin aika varmasti) vaikkei laajemmin myönnäkään mitään tietojen hyödyntämistä, ja se voi nämä tiedot saada yhtä lailla Analyticsistä kuin Adsensesta, ja hei, tsekkaa, tää koko blogikin on Bloggerin palvelussa, joka sekin kuuluu Googlelle. Mind: blown. Kuvitteletko, että sillä on jotain väliä millä härpäkkeellä ne tiedot kerätään, kun sama jättilafka on niiden kaikkien takana ja pääsee kyllä halutessaan käsiksi siihen kaikkeen?

Ja tokihan tiedät, että joka kerta kun naputtelet Googlen hakulaatikkoon jotain niin.... Kai olet muuten seurannut uutisia? Se, että jokin firma käyttää tietoja kohdentaakseen paremmin mainoksiaan on lopulta pientä sen rinnalla, että vieraat valtiot vakoilevat yksityisten ihmisten viestejä ja verkkokäyttäytymistä tavoitteenaan metsästää mahdollisia terroristeja ja muita rikollisia (ja kaikki netinkäyttäjät ovat lähtökohtaisesti epäiltyjä).

Jos on huolissaan yksityisyydestään, pitäisi olla johdonmukaisesti huolissaan aika paljosta muustakin kuin kaupallisista linkeistä ja mainosbannereista. Itse asiassa tällainen jaottelu on hulvattomuudessaan mielivaltainen. Yksityisyyden rikkominen on moraalitonta motiivista riippumatta. Jenkkien motiivi vakoilla ihmisiä on tällä hetkellä varsin epäkaupallinen, turvallisuus.

Valinnan voi jokainen tehdä, olla vaikka lukematta koko blogia.

Ja wau, pitää kyllä ihan onnitella tarkkanäköisyydestä, että ihan on mainoksia sivulla halusta tehdä rahaa. :)) Kyllä sä olet aikamoinen Sherlock, Anonyymi. :D Harvalla on tuollaista havainnointikykyä. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Voit pilkata minua ja kutsua toimintaasi miksi vaan. Tosiasiassa sivullasi kuitenkin ajetaan mainoskampanjoita ja saat siitä korvauksen muodossa tai toisessa. Vastineeksi tästä kampanjan kustantajalle toimitetaan raportti siitä miten kampanja onnistu ja tulokset yleensä vahvistetaan vielä useamman mittausjärjestelmän kautta. Miten tämä ei ole datan myymistä, vaikka se tapahtuisikin provikkapalkalla ja vain tietyn mainoskampanjan näkijöiden tai klikanneiden osalta? Mainontaa mahdollisesti myös kohdennetaan käyttäjätietojen perusteella. Eipä sinulla mitään perusteluja oikein ole ja yrität kätkeä sen, että teet mainoksilla bisnestä alkeellisen vittuilusi taakse.

Perustelusi toiminnallesi ovat vastaavia kuin, että mitä järkeä on olla ostamatta epäeettisesti tehtyjä tuotteita - kuitenkin valtaosa niitä ostaa. Turha sitä on taistella tuulimyllyjä vastaan! Etenkin jos siitä itse hyötyy taloudellisesti :)

Maria Morri kirjoitti...

Hei jälleen, kuomaseni Anonyymi!

Hoh, ei se ole mitään kätkemistä, kun tiedot mainoksista ja niiden toimintaperiaatteista on saatavilla avoimesti ja salailematta kenelle tahansa. :D Se, että blogissa on kaupallisia linkkejä ja yhteistyöpostuksia ei todellakaan ole salattua, vaan jokainen niistä on selkeästi mainokseksi nähtävissä. Jo Suomen lakikin sitä edellyttää. Jos epäilet lakia rikottavan, tee nyt ihmeessä rikosilmoitus tai edes kantelu Kuluttajavirastolle ja/tai JSN:lle, ovat varmasti hyvin kiinnostuneita.

Se, että hyödyn rahallisesti blogistani ei tosiaan ole mikään salaisuus, vaikka sellaista nyt yrität kovasti paljastaa. :D Olenhan asian selventänyt paitsi blogini esittelyosiossa, myös lukuisia kertoja kirjoittanut asiasta blogissani. Kritiikkisi on sisäisesti ristiriitaista, kuten osoitin, ja näyttää kumpuavan pikemminkin kaupallisuusvastaisuudesta kuin niinkään huolesta yksityisyydensuojasta.

Jos sinulla on ongelma Piraattipuolueen jäsenyyteni kanssa, suosittelen edelleenkin viemään asian puolueen johdolle, yhteystiedothan sinulla jo onkin, joskaan en näe edelleenkään mitä ristiriitaista tässä on. Noin muuten minä tyydyn tässä kohtaa vain toteamaan, että olemme tässä eri mieltä, ja ettei kanssasi lie hedelmällistä keskustella tämän enempää. Kiitos ja näkemiin, toivottavasti sulla on mukava kesä! :)

Anonyymi kirjoitti...

Seilaat aika ulapalla, jos kuvittelet Kuluttajaviraston tai JSN:n tutkivan yksityisiä blogaajia :D Miten on, aiotko tulevaisuudessa alkaa noudattaa vapaaehtoisia eettisiä säännöksiä?

http://yle.fi/uutiset/bloggaajat_tyrmaavat_uuden_luonnoksen_blogimainonnan_saannoiksi/6682281

Anonyymi kirjoitti...

Toivoisin myös, että tulevaisuudessa erittelisit blogissasi myös millaisia lahjuksia tarkalleen otat vastaan. Esim. monta siideriä ja mitä muuta Golden Cap tarjosi sinulle, että pääsee blogiisi.

Maria Morri kirjoitti...

Hei jälleen, Anonyymi!

Kiva juttu, että toivot sitä ja tätä, mutta koska et selkeästikään ole blogini kohderyhmää etkä pyrikään rakentavaan kritiikkiin, katson, ettei minulla ole mitään velvollisuutta huomioida toiveitasi. :)

Aurinkoista päivänjatkoa sinulle, Anonyymi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...