20.5.2013

Lumene ja kevät 2013

spring things from lumene 3

Sain postin mukana iloisen yllätyksen, nimittäin joitakin tämän kevään ajankohtaisimpia meikkituotteita Lumenelta. Täytyy myöntää, että en pahemmin ole tuntenut vetoa kotimaisen kosmetiikkajätin tuotteita kohtaan, ainakaan niin paljoa, että ostaisin niitä (mulla taitaa olla tällä hetkellä vai yksi luomivärinappi ja silmänympärysvoide, joista kumpikaan ei kyllä räjäytä mun tajuntaani), mutta mielelläni toki aina kokeilen, jos kokeilla saa.

Ja koska tästä on aina joskus epäselvyyttä, niin sanottakoot nyt, että tähän ei liity mitään yhteistyötä minun osaltani, mun ei siis olisi ollenkaan mikään pakko näistä puhua pukahtaa sanallakaan, mutta ajattelin, että näistä ajatuksistani voi olla teille hyötyä! :) Pidän itse monenlaisten kosmetiikka-arvioiden lukemisesta, joten siksi pyrin itsekin kirjoittamaan mahdollisimman informatiivisia ja monipuolisia kuvauksia, myös niistä tuotteista, jotka eivät heti vie sydäntäni. Kysyä saa, jos jokin jää askarruttamaan mieltä!

spring things from lumene 2

Paketissa oli mukana uusi CC-meikkivoide (kenties seuraava askel BB-voiteista, jotka siis ovat kosteusvoiteen ja meikkivoiteen välimuoto olematta kuitenkaan sävyttäviä kosteusvoiteita, tosin, täällä länsimaissa ne vähän tuppaa juuri sitä olemaan, toisin kuin esikuvansa Etelä-Koreassa tai esikuvansa esikuva Saksassa), joka oli joukon iloisin yllättäjä. Sävy Medium on suorastaan täydellinen vaalean, mutta hieman päivettyneen, keltapohjaisen ihon kaveriksi, ja peittävyys, kosteuttavuus ja pysyvyys ovat erittäin positiivisella tavalla yllättäviä. En pitänyt aiemmin Lumenen BB-voiteesta, mutta tästä CC-voiteesta ja minusta tulee vielä oikein hyvät ystävät. Se kylläkin jättää jopa tämän pintakuivan ihon sen verran kiiltäväksi, että ilman kevyttä puuterointia en lähtisi ihmisten ilmoille, ja olenkin viimeistellyt meikin Cliniquen suosikkimeikkipuuterillani, Mschichin tai Meow Cosmeticsin mineraalipohjilla, joita yleensä käytän pelkiltään meikkipohjan teossa. Kirjoitan tuosta CC-voiteesta vielä myöhemmin oman arvostelunsa, joten pysykääs kuulolla!

Toinen iloinen yllättäjä oli Lumenen (jättiläismäinen!) aurinkopuuteri, joka vakuutti sopivan maltillisella pigmenttisyydellään. Tuotetta on vaaleahipiäisenkin helppo saada poskille juuri sopivasti, ei yhtään liikaa, mutta toki väriä saa kerrostettua kasvoille enemmänkin. Mukavaa on myös se, että sävy ei ole tippaakaan liian punainen, vaan sopivan viileä. Aurinkopuuteri on myös mattainen, ei siis kiiltävän hileinen koostumukseltaan, mikä entisestään lisää sen monikäyttöisyyttä: se sopii loistavasti myös kasvojen varjostamiseen.

spring things from lumene 5

Uudet Rasberry Miracle Lip Sorbet -huulikiiltokynät ovat hauskoja ja käteviä idealtaan, niistä tulee mieleen hieman Cliniquen Chubby Sticks -huulivoidekynät, joissa on mukana väriä. Hyvin samankaltainen tuote siis idealtaan, mutta laadun puolesta en osaa vertailla, kun ei ole tuota kokemusta Chubbyistä. Lumenen versio on kuitenkin mukavan tuntuinen huulilla ja helppo levittää (ei sotkuisia tahmahuulia), mutta en vain vielä löytänyt varsinaisesti käyttöä näille. Tummempi punainen sävyssä 15 Marjojen Hehkua oli kyllä iloisesti niinkin pigmenttinen, että se menisi vaikka kuultavasta huulipunasta ihan sellaisenaan. Nämä muuten säilyvät pakkausmerkinnän mukaan hurjat 38 kuukautta – vertailun vuoksi Maybellinen huulipunissa merkintä lupaa 24 kuukauden säilyvyyttä.

Sama pätee vähän tuohon Sun Radiance: Ihon Sävyn Heleyttäjään, joka on voidemainen korostustuote upean pronssisessa, mutta erittäin läpikuultavassa sävyssä. Näyttää upealta iholla, tuoksuu miedon marjaisalta ja on hullun riittoisa, mutta en vain löydä meikkirutiinistani paikkaa näin kostealle, voidemaiselle korostustuotteelle. Meikkipohjan alle levitettynä se hukkuu eikä näy mihinkään ja on vielä lisäksi ylimääräinen tahmakerros kasvoilla, puuteroidun ihon päälle levitettynä se taas vain sotkee ja levittyy epätasaisesti, ja ennen puuterointia levitettynä tuote taaskin hukkaa hohtonsa puuterikerroksen alle. Tämä olisi parhaimmillaan joko super hyvällä iholla sellaisenaan tuomaan hohtoa, tai sitten voidemaisen, kohtuullisen mattaisan meikkipohjan päällä. Omasta meikkausrutiinistani en oikein löydä paikkaa näin nestemäiselle tuotteelle, vaikka haluaisinkin siitä tykätä. Ihanihan vähän sormenpään kautta poskipäille levitettynä homma vielä jotenkin toimii, mutta tykkään silti puuterisista korostustuotteista huomattavasti enemmän.

spring things from lumene 1 spring things from lumene 4

Lumenen ripsivärejä olen käyttänyt viimeksi lukioikäisenä. Truly Bold and Curly Mascara teki ihan ok jälkeä, luonnollista ja arkipäiväisellä tavalla näyttävää, ei siis mitään hullun dramaattista efektiä. Odotukseni eivät kuitenkaan olleet korkealla, joten siinä mielessä tuote yllätti positiivisesti. Luonnostaan pitkät, mutta ah niin vaaleat karvani pääsevät kyllä oikeuksiinsa, vaikkeivat varastakaan showta tällä tuotteella. Tykkäisin ripsarista myös vieläkin enemmän, jos se jättäisi ripset pehmeiksi, mutta ainakin omalla kohdallani ripsistä tuli aika koppuraisen kovat. Hyvä, perus mascara.

Kuudesta tuotteesta siis kaksi oli sellaisia, joista tykkäsin heti tosi paljon, loput ovat kyllä sinänsä kiinnostavia tuotteita, mutteivat juuri minua varten.

Onko teillä hyviä tai huonoja kokemuksia Lumenen tuotteista?

Check out these new beauty products from Finnish cosmetics brand Lumene! I got sent a little Spring package and after trying out all these fun things I decided I wanted to share my experiences with you.

My new Spring favourite is a CC Cream, which stands for Color Correcting Cream. It's a multitasking product which seems to work nicely on my skin, but I do need a bit of powdering afterwards. Also the bronzer is very nice, it's lightly pigmented so you can build up the color without overdoing it, and it lacks the usual sparkles so you can actually well use it to contour your face. The lipgloss pencils remind me of Clinique's Chubby Sticks, but I can't tell how they fare in comparison. I think they're a fun product but they don't really seem to have a place in my make up routine. 

Unfortunately the same goes for the Sun Kissed Skin Perfector which is actually a liquid highlighter in a gorgeous light bronze shade. It's too bad I find it hard to use since it's so very liquid, I don't know if I should use it over or under my mineral foundation, and it seems easy to make a mess with. I just prefer powder highlighters more. Also Lumene's Truly Bold and Curly Mascara didn't exactly impress me, allthough it is quite nice as an everyday mascara. It made my long and blonde lashes stand out, but it wasn't anything dramatic, and I happen to love drama. I also wish it woud leave my lashes more soft instead of hard and crunchy.

So two out of six produts that found their way into my make up stash, not bad. The rest of the products are interesting and I would like to like them, but they're just not for me.

Have you ever used Lumene products?

6 kommenttia :

Riikka kirjoitti...

Mä haluaisin testata jotain CC-voidetta, tällä hetkellä arvon Lumenen ja L'Orealin välillä. Mäkään en tykännyt Lumenen BB-voiteesta, mutta olen muualtakin lukenut tosta CC-voiteesta kehuja.. Sun arvostelupostausta odotellessa.. ;)

Enni kirjoitti...

Käytin aikoinana aina tuota heleyttäjää meikkivoiteen seassa, tiedä sitten auttoiko se mitään. Eipä ole enää tullut muita Lumenen tuotteita testailtua. :(

Maria Morri kirjoitti...

Riikka, toivottavasti osaan olla avuksi... :)

Enni, se toimii tosiaan imho parhaiten meikin päällimpäisenä, ja kun sen saa siististi, näyttää tosi upeelta, mutta tosiaan puuteriset tuotteet on vaan helpompiamun mielestä... :F

Anonyymi kirjoitti...

Tykkäsin joskus tuosta heleyttäjästä meikkivoiteen seassa ja käyttelin myös kalvakoihin sääriini.

CC-voide kiinnostaisi, mutta siinä ei ole sävyjä kalpeille (kuten ei muissakaan Lumenen meikkivoiteissa). Ne kun tummenevat iholla.

Anonyymi kirjoitti...

Erikoinen juttu kauneusjournalismista ja sananvapaudesta:

http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2013/07/artikkelit/hapeatahra/

Maria Morri kirjoitti...

Anonyymi, olen huomannut nuo värisävyongelmat myös, mutta pikemminkn niin päin, että sävyt ovat meikäläiselle helposti liian punaisia. Tää Medium kyllä toimii aika hyvin tällaisella ruskettuneella iholla, yllättävää kyllä! Olen vaaleammalla meikkipuuterilla vaalentanut kokonaisvaikutelmaa niinä päivinä, kun on tuntunut vähän kalvakammalta. :D

Anonyymi, on kyllä todellakin! Siinä sitä hyvää journalistista tapaa ja riippumattomuutta kerrakseen...

Imho keskustelu tuon Glorian tapauksen ympärillä on muutenkin ollut vähän erikoista. Elävästi jäänyt mieleen mm. yhden toimittajan ihmettely siitä, että mitenkäs niistä meikeistä nyt sitten muka voi kirjoittaa, jos ei hehkuttamalla miten bling ne on. Mua tällänen hämmästyttää, kun ainakin monissa kauneusblogeissa onnistutaan sanomaan tuotteista aika paljon muutakin kuin "bling bling". Itsekin pyrin juuri sellaiseen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...