23.5.2013

Lumene CC Color Correcting Cream Meikkivoide

Nimihirviötuotteille annan aina mielessäni ironisen sydämen.

spring things from lumene 2

Kuten lupasin, tässä siis tarkempaa katsausta saamastani uudesta Lumenen CC Color Correcting Creamista, joka hehkuttaa omaavansa kuusi eri ominaisuutta yhdessä putilossa: Se lupaa toimivansa meikkivoiteena, peitevoiteena, meikinpohjustajana, kasvoja valaisevana (korostus-?)tuotteena, ja vieläpä ihoa auringon säteilyltä suojaavana tuotteena (SPF 20). Kovat on lupaukset, ja vaikka pidänkin siitä, että asiat ovat monikäyttöisiä, tällainen miljoona asiaa yhdessä ja samassa tuotteessa -hehkutus saa mut yleensä lähinnä pyörittelemään silmiäni.

Toisaalta taas, käytän kyllä säännöllisesti myös muita meikkejäni muihinkin kuin siihen nimenomaiseen tarkoitettuun tarkoitukseen: ruskeaa poskipunaa varjostustuotteena, vaaleaa kulmakynää alaluomen rajaukseen, korostuspuuteria luomivärinä, keltaista luomiväriä korostustuotteena ja punaisten läiskien häivyttäjänä. Silloin, kun ihoni on talvisen kalpea, käytän omaa ihoani tummempaa meikkipohjaa kasvojen varjostamiseen, ja kun olen saanut väriä hipiääni, käytän niitä talvisen kalvakoita meikkipohjasävyjä korostustuotteina poskipäillä ja silmänalusissa. Peitevoidesiveltimellä levitettynä myös meikkipuuteri toimii peitetuotteena, jos ei sitä varsinaista superhäivyttäjää jaksakaan käyttää.

Mutta kuinka sitten Lumenen CC-voide pärjää käytössä? Tuotteen koostumus on kevyt ja kostean tuntuinen iholla, ei kuitenkaan vetinen. Tuote levittyy iholla erittäin helposti ja tasaisesti, ja kuivuu pian kohtuullisen mattaiseksi, ei kuitenkaan mitenkään kiristävän kuivan tuntuiseksi iholla. CC-voiteen luvataan sopivan kaikille ihotyypeille: omani on pintakuiva, couperoottinen ja herkkyyteen taipuvainen, t-alueeltaan enemmän rasvoittuva sekasikiöiho, ja ainakin omalla ihollani tämä tökötti käyttäytyy hyvin. Erityisen yllättynyt olin voiteen peittävyydestä, se tasoittaa todella tehokkaasti ihon sävyä ja piilottaa punoittavat alueet jättäen kuitenkin ihon luonnollisen näköiseksi. Talvella ihoni on sävyltään NC15, ja kesän tullen se hieman tummenee NC20:n paikkeille. Sävy Medium sopii varsinkin kesäiholleni ja sitä hieman tummemmalle, mutta talvi-ihollani tämä sävy olisi aivan liian tumma. Toki sävyä voi vaalentaa selkeästi vaaleamman sävyisellä puuterilla, kuten itsekin olen tehnyt niinä päivinä, kun peilistä tuijottaa takaisin vähän värittömämpi olemus.

Kuten jo aiemmin sanoinkin, joudun kyllä varsinkin kiiltelevimmiltä alueilta puuteroimaan kasvoja, muuten vaikutelma on CC-voiteen jäljiltä luokkaa rasvainen iho. Ja kun puuteroimaan alkaa, niin hei, puuteroidaan nyt sitten koko nassu, niin levittyy nuo poskipunat ja aurinkopuuteritkin helpommin. Käytän puuterina joko mineraalimeikkipohjiani tai ikisuosikkiani, Cliniquen Almost Powder -meikkipuuteria, siis tuotteita, joilla olen yleensä tehnyt koko meikkipohjan alusta loppuun asti. Puuteroinnissa riittää  huomattavasti kevyempi levitys, kun tarkoituksena on vain poistaa ylimääräistä kiiltoa. Kevyellä kädellä välttyy myös pakkeliefekteiltä. Tuotetta suositellaan levitettäväksi kosteusvoiteen päälle, mutta koska käytän harvoin kosteusvoidetta päivällä (pesen ja rasvaan kasvot vain iltaisin, aamuisin lähinnä huuhtelen nopeasti ylimääräiset pois säästääkseni ihoa rasitukselta), olen levittänyt

CC-voide ei vaikuta korostavan ihohuokosia tai kerääntyvän niihin, joten ihoni näyttää aikamoisen hyvältä kombolla meikkivoide + puuterointi meikkipuuterilla. Meikki kestää koko päivän kauniina iholla, mutta kuten niin tavallisesta on, puuterointitarvetta ilmenee aina muutaman tunnin välein. Olen siis tässä suhteessa hyvin vaikuttunut tuotteen laadusta, joskin niitä värisävyjä toivoisin minäkin lisää. Vaaleat sävyt ovat erittäin herkästi omalle kullankellertävälle iholleni liian punaisia, tai sitten vaalealle iholleni liian tummia. Kuitenkin tuotteen lupaukset peittävyydestä ja pitkäkestoisuudesta näyttävät toteutuvan, ainakin siis omalla ihotyypilläni, joskin en nyt peitevoiteen veroiseksi tätä kyllä todellakaan sanoisi. Silmänaluseni saa vielä paremmin piiloon joko meikkipuuterin ja peitevoidesiveltien tai sitten sen OCC:n peitevoiteen kanssa. En voi myöskään sanoa, miten minua kuivempi-ihoiset CC-voiteen kosteuden kokevat, tai miten tuote pärjää vielä rasvoittuvammalla iholla.

Mutta entäpä väitteet meikinpohjustajana toimimisesta ja ihon valaisemisesta? Pohjustajana joo, jos kaipaa lisää peittävyyttä, mutta valaisevana tuotteena – ei niinkään, ellei sitten tarkoiteta sillä ihon kiiltelevyyttä.

Alla vielä havainnekuvat: katsojasta katsoen kasvojen vasemmalle puolelle on levitetty yksi kerros CC-voidetta, kun taas oikea puoli on jätetty meikittä.


Kuvista huomaa, että kun iholla ei ole epätasaista väriä enempää peitettävää, tuote toimii aikas hyvin. Kuitenkin esimerkiksi pisamat kuultavat jonkin verran läpi (hyvä vaan, imho), joten tosiaan mikään peitevoide tämä ei ole. Kuvista myös huomaatte, että kasvojeni iho on normaalistikin punoittavuutensa takia hieman kaulan ihoa tummempi – kasvoilla meikkivoide siis sulautuu hyvin omaan ihonsävyyn, mutta ero kaulan ja kasvojen välillä on selkeä. Onneksi tässä nyt aurinkoisten päivien myötä väriä on jonkin verran päässyt kehittymään, joskin sävyeron voi tietysti tasoittaa joko sillä vaalealla puuterilla kasvoilla, tai sitten meikkivoiteella myös kaulan iholla (mistä en itse yhtään diggaa, siinähän sotkeentuu paidat ja huivit ja kaikki).

Miten paljon ihminen voi puhua pälpättää meikkivoiteesta? :D Aika paljon, joten jatketaanpa vielä hiukan. Tuote on kevyesti hajustettu, siinä ei ole parabeeneja, mutta kuten odottaa voi, silikoneja kyllä löytyy INCI-listauksen alkupäästä, mutta myös kosteuttavia ainesosia sekä viidentenä yleinen, mutta myös pelätty UV-filtteri. Ja niin edelleen. Itseäni nämä eivät juurikaan huoleta, mutta jos olet tarkka ainesosistasi, tsekkaa lista. Kaiken kaikkiaan pidän tästä tuotteesta kovasti, mutta enpä ole silti varma, ostaisinko itse tätä jatkossa ja korvaisinko CC-voiteella meikkirutiinini puuterimaisten meikkipohjien kanssa. Jää nähtäväksi. Talvella tämän käyttäminen tuskin tulee kohdallani kyseeseen sävyjen suppeuden takia.

Lumene CC Color Correcting Cream löytyy ainakin Sokoksen verkkokaupasta tästä *!

I've been loving this Lumene CC Color Correcting Cream Foundation, which promises uses also as a primer, concealer, illuminator, long lasting coverage and protection from sun. So far I can confirm that it indeed works amazingly well as a longwear foundation and primer, but not sure about concealing or illuminating my face. It performs very well on my dryish, sensitive, oily t-zone skin, but I do need powder to keep away the shine though. I wish there were more shades to choose from, but on my lightly tanned NC20ish skin Medium is just fine, only slightly too dark. Overall I like this product very much, but I'm not sure if I'm going to replace my powder foundation routine with this cream + powder. I'll let you know. Thanks anyways to Lumene for sending it to me.

* = mainoslinkki / affiliate

5 kommenttia :

Enni kirjoitti...

Mun eräs kaveri suositteli mulle CC-voidetta1 (Olikohan juuri tämä sama tuubi?) Hän piti siitä, sillä ei halunnut iholleen pakkeliefektiä ja on muutenkin hieman tummahipiäisempi. Omalla kohdallani odotan aina peittävyyttä ja ei niinkään kiiltoa, joten saa nähdä tuleeko tuota kokeiltua. Hän kyllä kovasti piti! :)

Maria Morri kirjoitti...

Joo, tolla kyllä ei helposti sitä pakkeliefektiä saa, ellei ala oikeesti kerrostamalla kerrostamaan. :D Ja tosiaan pelkiltään toi kyllä jättää ainakin mun ihon vähäsen kiiltäväksi, jos on yhtään rasvoittumaan taipuvaisia alueita, joten kevyt puuterointi on kyllä ihan paikallaan!

Enni kirjoitti...

Joo.. Samoin tekee ne BB-voiteet. Mutta hyvä, jos tämä ei ole niin hajustettu kuin esim testaamani Garnierin BB-voide. On niin vahvasti tuoksuvaa, että aivastuttaa :D

Maria Morri kirjoitti...

Mä en olekan sitä kokeillut ollenkaan, niin en osaa vertailla! Mikään voimakas se ei tuossa kyllä mun mielestä ole. Mutta tuoksut on kyllä mullekin sellasia, että mä tsekkaan kaupan testereistä ainakin ne aina :D

Noisa & Other Storiesin kroppatuotteissa on just kans toi, kaikkia ihania tuoksuja niistä löytyy, mutta testereitä kuluttamalla on huomannut et useampikin tuoksu esim. kropparasvassa on sellanen, ettei sitä vaan kestä iholla, alkaa päässä humista. Harmin paikka sinänsä. :/

Michaela kirjoitti...

I bought this today, in "light", hope it's gonna be good!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...