5.5.2013

Bloggaaja, järjestä veroasiat helpommaksi laskutuspalvelulla!

Minua pyydettiin kirjoittamaan eräästä palvelusta, josta voi olla iloa mm. bloggaajille ja muillekin pienyrittäjänkaltaista duunia tekeville, nimittäin laskutuspalvelu Ukko.fi:stä. Olen ollut tietoinen palvelusta jo aiemminkin, sillä tuttuni työskentelee siinä, joten päätin lähteä mukaan ja kertoa myös teille hieman tästä palvelusta.

Ukko.fi on siis täysin kotimainen laskutuspalvelu, jonka avulla voi laskuttaa asiakkaita ilman toiminimeä ja ylimääräisiä paperitöitä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan hommaa toimii niin, että luot laskun, asiakas maksaa sen ja Ukko maksaa rahat tilillesi. Tämä on aika kätevää, jos olet freelancer, opiskelija, sivutöitä tai muuten satunnaisesti tai keikkaluontoisesti töitä tekevä, tai jos ihan vain haluat kokeilla vaikkapa yrittäjyyttä ennen varsinaisen yrityksen perustamista.

Nimittäin vaikka oman toiminimen perustaminen onkin joten kuten helppoa, se kuitenkin tuo mukanaan myös yrittäjän vastuut ja velvollisuudet, mm. arvonlisämaksut, eläkemaksut ja kirjanpidon. Tietyissä tilanteissa se voi olla turhan iso prosessi, ja suoraan sanottuna meikäläisestä koko touhu on tehty liian byrokraattisesti ja monimutkaiseksi – joissain muissa maissa yrityksen pystyyn pistäminen on vieläkin yksinkertaisempaa. Koska meikäläinen myös kavahtaa kaikkea ylimääräistä paperinpyörittelyä, tykkään ideasta, että sen voi kerta kaikkiaan välttää. Ei tarvitse kuin lähettää oma verokortti Ukkoon ja palvelu hoitaa verotuksenkin puolestasi. Suomessa pitäisi oikeasti kyllä tehdä yrittäjäksi ryhtymisestä paljon nykyistäkin helpompaa, eikä Ukon kaltaisia palveluita oikeastaan pitäisi edes tarvita, mutta niin kauan kuin tilanne on tämä, laskutuspalvelun tarjoaminen on kyllä todellakin kannatettava idea. Voi keskittyä vaan siihen omaan duuniin kaikessa rauhassa.

Ukon käyttäjinä on freelancereiden lisäksi esimerkiksi muusikoita, kääntäjiä, siivoajia, kodinhoitajia, konsultteja, valokuvaajia ja rakentajia. Aika monenlaista käyttäjäkuntaa siis. Myös me bloggaajat voimme hyötyä tästä palvelusta, sillä helpostihan meidän kirjoitusduunimme ovat epäsäännöllisiä ja moneen eri suuntaan kurottuvia, pitkälti freelancer-hommaa. Siinä kohtaa, kun palkkiot alkavat kasvaa, mutta oman yrityksen perustaminen ei ihan vielä tunnu ajankohtaiselta tai kaiken vaivan arvoiselta, voi hyvin harkita laskutuspalvelun käyttämistä.Kannattaa kuitenkin myös huomata, että Ukko perii palvelumaksun siinä kohtaa, kun palkkaa maksetaan. Palvelumaksun suuruus on hiljattain asiakkaiden toiveesta tiputettu 9 prosentista 5 prosenttiin kaikille käyttäjille, mikä on ihan loistavaa, mutta minimiveloitus on silti 15€. Ihan pienten rahasummien kanssa se voi olla aikamoisen iso palanen. Tällöin on toki myös mahdollista kerryttää Ukkoon palkkojaan ennen niiden maksua. Muutenhan siis palvelun käyttäminen (rekisteröityminen, laskun luominen) on täysin ilmaista. Lisätietoa ja mm. palkkalaskurin löydät palvelun sivuilta.

Mukavaa on myös se, että Ukolla on hyvä asiakaspalvelu. Jos mieleen nouseviin kysymyksiin ei löydy vastausta Ukon sivuilta, mukavat kaverit ovat siellä kyllä valmiita auttamaan joko puhelimitse, tai sähköpostin välityksellä. Kannattaa siis rohkeasti kysyä heiltä apua, mikäli jokin jää askarruttamaan mieltä! :)

Rekisteröidy siis Ukko.fi -palveluun*!

Sisältöyhteistyö
*) = mainoslinkki
Kuva: Ukko.fi 

P.s. Bloggaaja ei voinut vastustaa kiusausta tuunata Ukko-hahmolle kaveriksi myös Akan (joka onkin jo ihan lomatunnelmissa!)Kiitos ja anteeksi. :D

5 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen palvelu. Pitääpä tutustua :)

Maria Morri kirjoitti...

Kannattaa, ja kertokaa toki hei ihmiset, jos teillä on jo kokemusta Ukosta! Miten on asiat sujuneet jne, onko tullut ongelmia, onko palvelusta ollut apua teille?

Enni kirjoitti...

Ukosta vähän toiseen aiheeseen, mutta olisi mielenkiintoista, jos joku asiasta tietävä (pidempään blogannut) kertoisi vähän bloggaajien tulojen verotuksesta. Olisi kiva tietää, miten homma hoituu yleensä kaikkien lakien mukaan... Veikkaan, että tässä olisi postausidea, joka on taatusti paljon googlattu..

Maria Morri kirjoitti...

Freelancer-verokortti on varmaan aika kova sana... Olis kyl tosiaan mielenkiintoista tietää miten muut hoitaa homman!

Karoliina kirjoitti...

Kannatan Ennin ideaa, olisi tosiaan kiva jostain saada faktaa tuohon asiaan... Eikä missään nimessä siis niitä tuloja tässä ongita, vaan ihan noita käytännön juttuja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...