5.5.2013

5 syytä rakastaa hattuja

the hat trick edit 2 the hat trick edit 4

Jepjep, sanokaa vain minua blogisopuliksi, mutta hurahdan varmaan jo kolmatta kertaa tänä keväänä johonkin, mitä on näkynyt aika reippaanlaisesti eri puolilla blogistania. Ensin hyppäsin värillisten ja peilipintaisten arskojen kelkkaan, sitten hankin tuon kuuluisan Zaran housuhameen, ja nyt olen taas täysin hattujen lumoissa. Älkää käsittäkö väärin, hattuja on blogini historiassa näkynyt ennenkin tekonahkaisesta fedorasta olkifedoraan ja sitä kautta superleveälieriseen olkihattuun, ei tämä sinänsä mikään uusi aluevaltaus ole. Mutta tämä nimenomainen hattu on näin mallinsa ja kontekstinsa puolesta joka tapauksessa sopulimaisuuden piikkiin menevä hurahdus. Kuten tiedätte, minua ei niinkään kiinnosta yrittää todistella omaa yksilöllisyyttäni ja erikoisuuttani (tiedän olevani ainutlaatuinen ;)), joten jos näen jotain mistä pidän, ihan yksi ja hailea, vaikka kaikilla olisi sama vaate tai asuste. :) Sehän kertoisi vain muiden hyvästä mausta! :D

the hat trick edit 1

 Nyt hurahtamisvuorossa on sama villakankainen, leveälierinen fedora, johon lukuisat bloggaajat ovat hurahtaneet, epäilemättä Saint Laurentin kevään 2013 malliston myötä. Monellakaan ei vaan lie hinkuja laittaa montaa sataa suhteellisen yksinkertaiseen päähineeseen, joten kaikeksi onneksi H&M toi markkinoille oman 15 euroa kustantavan versionsa The New Icons -mallistossa. Kiitän, ja kummarran, ja saman tekee aika moni muukin. :) Sinänsähän samanlaisia hattuja voi löytää ties mistä kaikkialta muualtakin, on kuitenkin kohtuullisen yksinkertainen malli.

the hat trick edit 6


Ja miksi rakastaa hattuja?

1. Hatut ovat käytännöllisiä: ne suojelevat kasvoja paahtavalta porotukselta tai viheliäältä tuulelta, sekä pitävät pääkopan lämpimänä.

2. Lierin alle voi tarvittaessa piiloutua vain hieman päätään alas painamalla – myös salaperäisyyskerroin nousee lierin peittäessä osan kasvoista. Tätä voi myös hyödyntää maanantaisin, mikäli viikonloppu on ottanut koville tai silmät punoittavat allergiaoireista. (Krhm, allergiaoireista, siis totta kai me nukumme.)

3. Hattu estää hiusten hulmuamisen naamalle ja täten takertumisen huulikiiltoon. Tiedättehän sen hetken, kun olette juuri levittäneet kiillon kotona, astutte kotiovesta pihalle ja whooom, siinä on tahmakiillot nätisti tukkaan pyyhkiytyneenä noin viidessä sekunnissa. Style blogger problems.

4. Siinä missä pipolla, myös coolilla hatulla voi ratkaista bad hairdayn.

5. Noidatkin käyttävät hattuja.

P.s. Joku karvanlähtökausi taas menossa, nevermind noi irtohiukset. This is my life.

the hat trick edit 5

Takki/Coat: & Other Stories | hattu/hat: H&M The New Icons | farkut/jeans: Acne | Kengät/shoes: Vagabond | Villapaita/Knit: Filippa K | Laukku/Shopper: Selected | Riipus/Necklace: Maison Martin Margiela x H&M

This cool hat by H&M The New Icons collection is a big blogger favorite by now, but I don't mind the mass hype around it or the esthetics of Saint Laurent SS13. When I see something I like, I'm going for it. Besides I could never understand people who let other people's actions dictate their own choices. There's btw lots of reasons to love hats: they shield your head and face, they keep your hair from flying all over the place and sticking to your lipgloss, they can give an aura of mystique and you can hide your face if need be. Plus little witches use hats too. :)


13 kommenttia :

Marc Langlois kirjoitti...

wow!!! i love this look!!!

Maria Morri kirjoitti...

Thank you, Marc!

Judas Lee kirjoitti...

so edgy~
filled with black spirit!

<3333
http://fashionandfcuker.blogspot.com

Anonyymi kirjoitti...

Good look, my wife boutgh yesterday a similar hat in H&M also, she likes it much.
A black detail for her colorful outfit...
REgards from Catalunya.
Lidia and Mikel

ravenwaves kirjoitti...

Yes! <3 Pitäsköhän sitä raahautua kauppaan.. :D

Maria Morri kirjoitti...

Hi Lidia and Mikel, thank you so much! :)

Ravenwaves, hahaa, ehkä, ehkä! :D Itsehän olin tosi surullinen, kun tuota ei tullut Tampereen liikkeeseen ollenkaan (tai sit se myytiin pois alta aikayksikön), joten kyttäsin sen itelleni netistä. Sielläkin oli loppuunmyytyä yhes vaiheessa!

Maria Morri kirjoitti...

Also, thanks Judas Lee! :)

Maria kirjoitti...

Heh hauska saada tietää että just ostama hattu onkin taas blogivillitystuote :D No, eipä haittaa !
Mulla siis Tampereen H&M:ltä ostettu saman hintainen musta hattu, mutta siinä on pienempi lieri mun mielestä.. Toi on kyllä aivan ihana kans :)

-Maria

http://dejiss.blogspot.fi/2013/05/walk-in-sunlight.html omat hattukuvat :) hihi.

Maria Morri kirjoitti...

Hehe joo, ylläreitä aina :D Mutta onneks on ihan just kohta kesä, niin voi ehkä jäädä tollasten villahattujen käyttö vähemmälle (olkihatut, welcome!) ja sitten taas syksyllä on ihan freessi juttu.... ;)

Mahtavia kuvia noi sun hattuotokset! ^^

Hilde kirjoitti...

Love that all black, cool look!

Leena kirjoitti...

hei nyt tulee ehkä vähän outo kysymys. Et kai haluais myydä tota hattua? :) Ostin tuon saman, mutta kadotin sen ja siitä tuli mulle tositositosi tärkeä. Oon etsinyt kaikkialta, mutta en ole löytänyt uutta. Olisin valmis tarjoomaan enemmänkin, kun on ihan kauhee suru puserossa.

-Leena
leena.ahokas@aalto.fi

Maria Morri kirjoitti...

Moi Leena!
Aww, voin kuvitella harmistuksesi! Tosi harmi. Olen kyllä itse tällä hetkellä sen verran ihastunut tuohon, etten näe ainakaan juuri nyt siitä luopuvani, mutta kerron toki jos muutan mieleni. :)

Leena kirjoitti...

Niin mä vähän arvelinkin ;) No täältä löytyy ostaja jos joskus kyllästyt siihen!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...