28.4.2013

Piraatteja Islannin parlamenttiin!

Upeita uutisia Islannista: eilisissä vaaleissa täkäläinen piraattipuolue Píratapartýið on saanut peräti 3 edustajapaikkaa 63-paikkaisesta parlamentista! Edustajissa mukana mm. WikiLeaksin aktiivina tunnetuksi tullut Birgitta Jónsdóttir. Muut edustajat ovat Helgi Hrafn Gunnarsson ja Jon Thor Olafsson.


Tämä on historiallista! Tämä on ihan superhyper mahtavaa! ^^ Tämä on mahtavan loistava päivä kaikille piraateille ja piraatteja symppaaville! :) Vielä hämmästyttävämmän voitosta tekee se, että islantilainen piraattipuolue on vain puolisen vuotta vanha.

Piraatit ja piraattimieliset ympäri maailmaa seurasivatkin tiiviisti viime yönä ääntenlaskentaa Internetin sosiaalisilla kanavilla ja jännittivät islantilaisten piraattien puolesta. Tsekkaa uutisointia:

News of Iceland: Iceland Election 2013 - Afram Piratar! 
Piratetimes: Iceland Report #4 : History Made by a Hair’s Breadth
Torrentfreak: Pirate Party Enters Iceland’s National Parliament After Historic Election Win
Rick Falkvinge: Icelandic Pirate Party WINS, Enters Parliament
Ville Hautakangas:  Píratapartýið Islannin parlamenttiin

Erityisesti tuossa Villen blogauksessa avataan erittäin hyvin puolueen menestyksen syitä ja taustoja, joten lukekaa ihmeessä!

Tätä onkin hyvä juhlia, vappukin taas ihan justiinsa pian! ^^

The Pirate Party of Iceland has won 3 seats in the Parliament! This is just so freakin' awesome I'm nearly out of words! Check out the news articles linked above, you can get a pretty good picture of what's going on! This must be celebrated! I'm so happy. :)

2 kommenttia :

Ninian Selene kirjoitti...

Hei, halusin kertoa, että mainitsin sinut ja piraattipuolueen ohimennen tuoreimmassa blogissani;
http://maailmaltapiilossa.blogspot.fi/2013/05/walburgis-night-tai-kuinka-opin.html

En odota kommentteja tai mitään, mutta mielestäni on kohteliasta ilmoittaa jos mainitsee jonkun ihmisen kirjoituksissaan. :)

Maria Morri kirjoitti...

Moi,
Kiva kuulla, että olet kirjoitellut, kiitos linkistä! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...