25.4.2013

Päivän sitaatti tulee eduskunnan turkistarhakeskustelusta

Päivän paras lohkaisu tulee Kimmo Sasilta (kok.) eduskunnan turkistarhauskieltoa vaativan kansalaisaloitteen käsittelykeskustelusta:
"Ajatelkaa niitä pieniä itkeviä lapsia näiden työttömien turkistarhaajien kodeissa, jotka ovat ilman työtä ja syrjäytyvät. Ajatelkaa niitä pieniä itkeviä lapsia." (via Verkkouutiset)
Tämän kanssa kilpailee toki varsin tehokkaasti vetoaminen veteraaneihin (?) ja peräti Suomea uhkaavaan ilmastonmuutokseen. (Mihinkäs muuten napajäätikkötutkijat pukeutuvat?)

Kannattaa seurata poliittisia keskusteluja. Sieltä irtoaa nin ratkiriemukasta settiä, ettei tiedä itkisikö vai nauraisiko ja missä järjestyksessä. ;o Poliitikoista hämmästyttävän monet ovat yllättävän kujalla, vaikka toki ulospäin edustaminen on arvovaltaista pökkelöintiä ja vaikeita sanoja. Do not be fooled. Ja toisin kuin keskustelussa myös heitettiin, kansanvalta kuuluu kyllä ihan kansalle (hokshoks, kansanvalta), ei suinkaan näille pökkelöijille. He ovat vain tilapäisesti kansan mandaatilla edustamassa äänestäjiään, ja heidät voidaan seuraavissa vaaleissa vaihtaa. Muistakaa tämä, jos ja kun turkistarhauksen kieltämiseen tähtäävä aloite ei mene eduskunnassa läpi.

8 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Pidin telkkaria auki ja kuuntelin tota tänään... oli kyllä korkea viihdearvo kaikella sillä mitä tuli kuultua randomillä. :D

Ilsa kirjoitti...

Mua kyllä pelkästään itkettää, masentaa, ahdistaa ja turhauttaa se millaisia ihmsiä tässä maassa (tai no, maailmassa ylipäätään) on. Ei vaan mene jakeluun miten kukaan ajatteleva ihminen voi tulla siihen loppupäätelmään että turkikset on eettisesti ok.

Melkeen Sasiakin ääliömäisemmän argumentin heitti Hesarin keskustelupalstalla joku tyyppi jonka mielestä on kumma miten turkiseläinten oloista meuhkataan kun onhan ruokatuotannon eläimet ihan yhtä kurjissa oloissa. ANNA MUN KAIKKI KESTÄÄ. Ehkäpä niiden muidenkin eläinparkojen elinoloihin on yritetty saada parannusta... ja vaikka ei oltaisi, niin yhtä kohdellaan huonosti =kaikkia muitakin PITÄÄ tasa-arvon nimissä kohdella huonosti?

Seuraavia vaalejakaan en uskalla odottaa toiveikkaana... Ties mikä jytky sieltä tällä kertaa lävähtää...

Maria Morri kirjoitti...

Anonyymi, totuus on usein se kaikista ihmeellisin!

Ilsa, joo se mua kans hämmästyttää, että jos ei tehdä heti kaikkea, niin sitten ei voitaisi muka tehdä yhtään mitään. Että joko kaikki kärsimys poistetaan heti, tai sitten ei voida yhtään edes vähentää kärsimystä. Vaikka kuitenkin moniet silti korostavat puolustuspuheenvuoroissaankin häkkieläinten olojen parantamisen tärkeyttä.

Vaalit on vähän sellainen ristiriitainen asia, niissä on paljon mahdollisuutta muuttaa asioita, mutta lopulta kansan muisti on lyhyt, ja sinne päätyy aina niitä samoja pökkelöitä pökkelöitsemään kerta toisensa jälkeen... Mutta ainkin voi itse äänestämällä yrittää vaikuttaa!

Anonyymi kirjoitti...

Minusta turkikset ovat eettisesti ok (eläimiä syödään, niistä saadaan villaa, maitoa, nahkaa pukeutumiseen, jne.), mutta tarhausoloja saisi kyllä parantaa. Jos tarhat menevät sen seurauksena nurin niin menköön. Minua ei tarhaus haittaa vaan eläinten huono kohtelu.

Anonyymi kirjoitti...

No toisaalta siis suomalaisen turkistarhauksen puolesta on silti pakko puhua siinä mielessä että sitten niitä turkiksia tehdään entistä enemmän kiinassa, missä eläinten oikeudet ja humaani kohtelu on vielä olemattomampaa kuin suomessa, kaikki on varmaan nähnyt ne kissojenkuristamisvideot ja muiden eläinten elävältänylkemiset. Mitä nyt ei ainakaan toivottavasti ja tietääkseni suomessa sentään tapahdu.


Plus turkikset oli ookoo vielä kymmenen tuhatta vuotta sitten kun ei osattu muistakaan vaatteita tehdä täällä pohjolan kylmässä.


Enivei siis joo en ole eläinten turhan kärsimyksen kannalla, ja turkistarhauksen saisi lopettaa paitsi suomessa niin koko maailmassa, sille ei enää ole mitään oikeaa tarvetta.

Maria Morri kirjoitti...

Anonyymi 1, voisin itse hyväksyä täysin varauksettomasti eläintuotteiden käytön, jos niiden hyödyntämiseen ei liittyisi mitään kärsimystä. Esim. jossain koeputkessa kasvatettu pihvi on eettisesti aika ongelmaton.

Olen miettinyt, että eläinten syömistä ja käyttämistä esim. nahkoina voidaan ihan yhtä hyvin kyseenalaistaa. Niitä voi toisaalta myös jotenkin edes argumentoida paremmin kuin turkiksia, jotka ovat ihan silkkaa luksusta ja turhuutta. Seuraava askel epäilemättä olisikin kyseenalaistaa nahkatuotteiden ja lihansyönnin tarpeellisuus, ja minusta se on ihan validi keskustelu, VAIKKA itsekin syön lihaa ja käytän nahkatuotteita. En mitenkään pidä sitä ongelmattomana asiana. Minusta kuitenkin turkistarhaus on se, mistä on tässä lähdettävä liikkeelle ja ainakin se on saatava pois. Toki kohtuullisella siirtymisajalla, en kannata mitään äkkityöttömyyteen ihmisten syöksemistä. :)

Anonyymi 2, minä puolestani en voi perustella vääriä asioita sillä, että jossain tehdään vielä pahemmin väärin. Se on syy tuomita, ei hyväksyä. Turkikset oli ookoo 10 000 vuotta sitten, koska ei ollut muita vaihtoehtoja. Nyt on muita vaihtoehtoja. Mutjoo oon kyllä samaa mieltä siitä, että koko maailmasta sen saisi poistaa, mutta toisaalta ei se poistu ainakaan sillä, että sanotaan, että ei me voida kieltää kun ei muuallakaan ole kielletty. Meidän on seisottava omien periaatteidemme takana, vaikka muut eivät tekisikään niin.

Anonyymi kirjoitti...

Kotieläinten syömiseen, jne. sitten liittyykin semmoinen näkökohta, että nuo eläinlajit on vuosituhansien kuluessa jalostettu tuohon hommaan. Jos käytäntö lopetetaan, niistä tulee kertaheitolla vähintäänkin uhanalaisia. Tuleeko ihmiskunnan tunnolle taas lisää eläinlajeja ja vieläpä täysin vapaaehtoisesti?

Eläinten kärsimyksistä en tiedä ja niiden elämää saa aina parantaa, mutta ainakin ne saavat hyvän kuoleman. Sekään ei ole aina niin itsestäänselvää.

Maria Morri kirjoitti...

Lajeja tulee ja menee, sekin kuuluu luonnon kiertokulkuun. Pidän itse pahempana lajien tuhoamista ahenuden kuin ei-ahenuden takia, vaikka toki se on lopputuloksena joka tapauksessa valitettava. :/

Sekin on totta tuosta kuolemasta, ja kyllähän luonnossakin eläimet kärsivät. Mutta ainakaan eivät sitten meidän kättemme kautta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...