31.3.2013

Nike Free

travelling on a cadillac 13

Niin siinä kävi, että tästä keväästä tuli varsinainen lenkkarikevät. Menin ja ostin sitten Niken Free -lenkkarit, ihan ajatuksella, että ratsastan tämän trendiaallon harjoilla niin kauan kuin sitä kestää, ja kun tämä villitys laantuu, ja kun ennen pitkää itsekin kyllästyn äärikäytännölliseen jalkinemuotiin, siitäpä saa sitten kätevästi viileiden kelien lenkkikengät itselleen. :D Tossukoita löytää aika monesta paikasta, myös Spartoolta.

american car show helsinki 2013 71


Free-malleissa yritetään jäljitellä paljasjalkakengän tuntua, mutta Vibram FiveFingersejä käytettyäni voin sanoa, ettei tuntuma ole kyllä läheskään yhtä maanläheinen, vaikka toki pohja on ohut ja joustava ja kengät sinänsä erittäin miellyttävän kevyet jalassa. En kuitenkaan vaihtaisi varvastöpsyttimiäni pois. Sen sijaan näillä on kyllä miellyttävä kävellä, kuten tulin jo huomanneeksi. Olen huomannut myös, että aina kun jalassani on tätä nykyä korot, tuppaan turhautumaan siitä, etten vain pääse kipittämään yhtä nopeasti kuin mihin olen matalilla koroilla tottunut, ja että muut viilettävät ohi. Tuntuu kahlitulta ja turhan hitaalta. Kävelen aika paljon ja aina kun mahdollista, joten jalassa on oltava suorituskykyiset popottimet. Ja kyse ei ole siitä, ettenkö ehtisi pysähdellä haistelemaan ruusuja (tai jääpuikkoja?) ja tiedostamaan ympäristöä ja kaikkea muuta mukavaa, tykkään vain liikkua ripeästi ja tehokkaasti paikasta toiseen silloin, kun en ole tuossa hurmoksellisessa universumin sisäänhengittämistilassa. :D (Suosittelen tosin kokeilemaan sitäkin, ei siinä.)

Tosiaan, kerrankin trendituulet tuovat mukanansa niin käytännöllistä jalkinemuotia kuin voi olla. Siis, ainakin kevät- ja kesäkeleille. Tällä tavalla TALVELLA näiden kanssa meinaa jalat palella. (Olen auringonpaisteesta huolimatta aika katkera näistä superkylmistä ilmoista ja lumikasoista, nyt pitäisi olla KEVÄT! :D) Toki kun tarkemmin miettii, mieleen palaavat käytännöllisistä jalkineista myös maiharit, tutut Converset, ballerinat ja gladiaattorisandaalit, mutta hei, nämäpäs ovat ihan kirjaimellisesti tehty juoksemiseen – juoksemiseen bussin perässä, aikataulunsa perässä, onnensa perässä....

Silmä voi vaatia hieman tottumista tähän hullutukseen: sporttisten urheilujalkineiden yhdistäminen siistiin ja huoliteltuun asuun voi tuntua äkkiseltään aivan sopimattomalta, mutta onneksi pukeutumisen ei tarvitse olla niin ryppyotsainen asia. Voikin ajatella, että eri maailmojen kohtaaminen tuo tyyliin rentoutta ja mielenkiintoisuutta. Epäilemättä silti viilettäessäni kaduilla ihmiset tulevat varmasti vilkaisemaan kahdesti ja kenties päivittelemään mielessään, että mitä se nyt siisti ja fiksun näköinen likka on mennyt aamulla unenpöpperöissään pukemaan jalkaansa lenkkitossut, voivoi mikä lahopää. :D Noh, ehkä nyt kuitenkin tennarit ovat sen verran yleiset katukuvassa, että sinne mahtuu niitä lenkkitossujakin sekaan. ;)

american car show helsinki 2013 18 american car show helsinki 2013 19

Asukuvissa muuten näkyy jotain muutakin uutta ja superisti rakasta... ;)

Tuosta paikasta, jossa asukuvat on otettu, tulee juttua piakkoin.

In English: Just showing off my new Nike Free sneakers – finally a fashion trend that's feet friendly! ;)

Sisältöyhteistyö

13 kommenttia :

Enni kirjoitti...

Kivat ovat! :)

Maria Morri kirjoitti...

Kiitti :)

eple kirjoitti...

Laukku? ;)

Maria Morri kirjoitti...

Oh yes.... :D

Anonyymi kirjoitti...

Hienot on! Mutta nuo tennarit on oikeastaan jumppakengät ei juoksukengät. Free Runissa on aavistuksen paksumpi pohja.

Maria Morri kirjoitti...

No voi dääm, väärin meni taas :D Noh, toisaalta kun mä siitä ohuesta pohjasta tuolla pihalla (kesällä) mennessäni tykkään, niin täähän on sit oikeestaan vaan parempi! :D

Anonyymi kirjoitti...

Opiskelusta kysyisin sen verran! Pitääkö olla erittäin hyvä kirjallinen ilmaisu ennen koulun aloittamista, vai karttuuko kirjoitustaito siinä opiskellessa? :) Tack!

Maria Morri kirjoitti...

No sanotaanko, ettei siitä haittaakaan ole sisäänpääsyn kannalta. :D Mutta kieliopintojahan opiskeluun kuuluu, lauseoppia ja oikeinkirjoitusta ja eri juttutyyppien harjoittelemista + tieteellinen kieli esseissä, ja siis ihan käytännön kirjoittamistahan opiskeluihin toki myös kuuluu, joten kyllä ne taidot siitä myös kehittyvät opiskeluiden myötä!

Itse kirjotin äikän yo:sta aikanani M:n.

eple kirjoitti...

Ei kai vaan Givenchy, sivusta näyttäis siltä? Näytänäytänäytä!!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Puoliammattimaisesti juoksevan poikaystävän mukaan noissa ei voi juosta koska ovat siihen liian kevyet ja ohutpohjaiset.
Baariin se menee free runeissaan :D

Maria Morri kirjoitti...

Mitäs mieltä se poikaystäväsi sitten on esim. paljasjalkakengistä? ;) Eiks nää nyt liity aika pitkälti siihen mistä tykkää ja mikä on oma tapa askeltaa. :D (Mua taas esim. värisyttää ajatuskin jostain painavista himovaimenninklopoista)

Dan lucy kirjoitti...

Niken on julkaissut Nike Free 5.0 +,käynnissä vahvempi!
(http://www.nikenfree.com/nainen-frees-nike-free-50-c-8_22.html)

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa muuten olla huijausta toi edellisen viestin verkkokauppa. "Hieman" puutteita sivustolla ja liian halvat hinnat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...