25.3.2013

Never Denim

Kun BikBok saapui Tampereen Koskikeskukseen, olin hyvin nopeasti into piukeana kärkkymässä legendaarisia Never Denimin flex-materiaalista valmistettuja farkkuja, tai farkkuleggingsejä, miten sen nyt haluaakaan ajatella. Säästän teidät heti jännitykseltä: löysin, sovitin, ostin.

neverdenim flex jeans 2

Nämä pohjoismaisia bloggareita villinneet superjoustavat... housut ovat aika raskaasti kehuttuja: niiden kanssa voi tehdä spagaateja (minkä voi jo mainoskuvistakin päätellä) ja myyjät kehuvat niitä kestäviksi ja muotonsa pitäviksi. Aloinkin uskoa, että Dr Denimin ikisuosikkini, Plenty on saanut haastajan suunnilleen samasta hintaluokasta. Suurella mielenkiinnolla siis päädyin tässä tutkailemaan, miten flex-matskusta tehdyt... housut asettuvat suhteessa Dr Denimiin.

Kestävyydestä en vielä voi sanoa mitään, koska olen omistanut ja käyttänyt näitä... housuja vasta hyvin vähän aikaa (Plentyt kestivät ahkeraa käyttöä tasan vuoden ennenkuin haaroväli alkoi irvistellä reikäisenä – ostin toiset heti perään niiden mukavuuden takia). Mutta se materiaali, voi juma! Jos Dr Denimin joustava materiaali on pehmeää, päälle hyvin muotoutuvaa ja yllättävän joustavaa, Never Denimin flex kyllä pieksee sen pehmeydessä, muotoiluvuudessa ja joustavuudessa. Tuntuu melkein kuin pukisi päälleen tavalliset leggarit.

Siinä missä Dr Denimiltä löytyy korkeavyötäröinen, superkorkeavyötäröinen ja supermatalavyötäröinen malli, Never Denimiltä löytyy myös normaalivyötäröinen malli, joka osoittautui omaksi suosikikseni. Vielä kun sitäkin saisi sysimustana, eikä vain tällaisena supermodel-tummansinisenä. ;) Never Denimin plussana on myös kaksi lahjepituutta, joista 31-tuumainen sopii loistavasti tällaiselle alle 160-senttiselle pätkälle. Eri vyötärökorkeudet ovat paitsi ihan vaan vaihtelun vuoksi kiva juttu, niin myös siksi, että itelläni ei esimerkiksi ihan matala vyötärö, kuten Dr Denimin Kissyt, vaan yksinkertaisesti toimi: housut tippuvat jalasta ja/tai painavat ja hinkaavat kipeästi lonkkaluita. Vyötärö, joka nousee kunnolla lantion yli, paitsi pysyy paremmin ylhäällä ilman vyötäkin, myös tuntuu huomattavasti miellyttävämmältä käyttää.

Dr Denimin Plentyt ovat pitäneet muotonsa aivan ällistyttävällä tavalla: ei polvipusseja, ei lerpattavaa pebaa, ei tarvetta vyölle. Silti ne muotoutuvat miellyttävästi omaan kroppaan istuviksi. Myönnettäkööt, että vyölenkeistä ei housuja kannata kiskoa, mutta muuten en keksi niistä yhtään mitään pahaa sanottavaa, siis en yhtään. MUTTA. Jos Never Denimin flex-materiaali pitää muotonsa lötkähtämättä pebasta ja polvista, ja saumat kestävät ratkeilematta, kangas puhki hiertymättä ja muutenkin koko höskä pysyy kasassa yhtä hyvin, voi olla hyvin todennäköistä, että suosin jatkossa enemmän Never Denimiä. Vielä ei siis nuolaista: mä melkein odotan, että tää pehmeä kangas alkaa vähitellen antaa periksi ja menettää muotonsa. I'll keep you posted.

neverdenim flex jeans 1

P.s. Kävin sovittelemassa myös Dieselin uusia, blogiskenessä hypetettyjä Skinzee-farkkuja, jotka myös ylpeilevät superjoustavalla kangasmatskulla, mutta pakko sanoa, että Diesel ja mä ei oikein enää sovita yhteen. Olen muinoin menneisyydessäni käyttänyt lähes pelkästään Dieselin farkkuja, ja vasta poikettuani tältä tieltä olen tajunnut, miten paljon niistä kaikki ovat hanganneet mun... naiseuttani. Olkoot miten joustavaa materiaalia tahansa nuo Skinzeet, niin niissäkin jokin tökkii ja pahasti, eikä kyllä ihan painita samassa sarjassa Dr Denimin ja Never Denimin kanssa pehmeydessä. Pebanikin lytistyi kuin pannukakku. :D

Tarinan opetus: kokeilkaa eri merkkien farkkumalleja, ja luonnollisesti myös eri malleja merkkien sisällä. Yksilöitä olemme me, eikä vaatteiden todellakaan tule sattua päällä (ellei siitä sitten saa erityisiä kiksejä, of course). Jos sattuu, se ei välttämättä tarkoita sitäkään, että pitäisi vaan suosiolla käyttää isompaa kokoa (allekirjoitan muuten täysin Natan mantraaman farkkuvinkin valita se pienin koko, jonka saa päälleen taisteltua), vaan että malli itsessään ei välttämättä yksinkertaisesti toimi omalla anatomialla. It's okay, vaihtoehtoja on kyllä! Eli sovitelkaa vain ahkerasti! ^^

3 kommenttia :

Nanna kirjoitti...

Kiitti vinkistä, pitänee käydä testailemassa noita joskus! Oon kovasti yrittänyt etsiskellä täydellisiä kapeita farkkuja, jotka olisivat tosi mukavat päällä ja joissa olisi vielä pätkällekin sopivan mittaiset lahkeet :D

Anonyymi kirjoitti...

Missä kunnossa farkut on nyt? Onko kestänyt, löystynyt tai väri vaalentunut paljoa?

Maria Morri kirjoitti...

Moikka! Väri on kestänyt, kun en ole niitä paljoa pessyt, ja myös istuvuus on säilynyt aikas hyvänä. Jonkin verran luonnollisesti on kireimmitä kohdista tapahtunut löystymistä, siis peban ja polvien kohdalla esim, mutta mitään lököfarkkuefektiä ei ole tullut. Ihan ekat farkut, joita käytin tosi paljon, taisivat jossain vajaan vuoden kohdalla ratkera haarovälistä, jolloin piti ostaa toiset ja jaka "käyttökuormaa". :D Mutta siis aikas tyytyväinen olen ollut suhteessa hintaan. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...