1.3.2013

Hyvää kansalaisaloitepäivääTänään, ystävät, vietämme kansalaisaloitepäivää! Nyt on hyvä hetki tutustua ja käydä allekirjoittamassa muutamia tällä hetkellä käynnissä olevia kansalaisaloitteita Kansalaisaloite.fi -sivuilla, ja kannustaa kaveria tekemään samoin! Voit myös liittyä kansalaisaloitepäivän Facebook-sivuille.

....Varsinkin, jos olet kyllästynyt mitäänsanomattomaan Facebook-vaikuttamiseen ja pyörittelet silmiäsi kavereillesi, jotka tykkäävät milloin mistäkin kannatusryhmästä tekemättä koskaan sen poliittisempaa elämässään, niin nytpä onkin kuule sinun ja kavereidesi loistavan hyvä tilaisuus olla vaikuttamassa ihan oikeasti demokraattisessa prosessissa, yhteisten asioiden päättämisessä. :) Perustuslain uuden säännöksen mukaan vähintään 50 000 äänioikeutetulla Suomen kansalaisella on oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi. Kannattaa siis innostaa kaverit mukaan! Ja kaikkien, keillä on blogi, kannattaa kirjoittaa asiasta! ;)

Tarvitset vain nettipankkitunnuksesi, joilla kirjaudut palveluun, ja samalla kirjautumisella voit kannattaa kaikkia aloitteita, jotka katsot kannattamisen arvoiseksi.
finnish parliament
Aloitteiden keruuaika on kuusi kuukautta: jos tuossa ajassa ei saa 50 000 allekirjoitusta, homma nollautuu ja on aloitettava alusta. Jos siis törmää hyvään kansalaisaloitteeseen, kannattaa allekirjoittaa se mitä pikimmiten. Mitään siinä ei ainakaan häviä! Joka tapauksessa aloitteen kannattaminen on viesti päättäjille siitä, minkä puolesta kansalaiset luultavasti olisivat valmiita myös äänestämään.

Mitä sitten itse allekirjoittaisin? Ainakin jo heti toiseksi suosituimman aloitteen, joka on yli 17 000 allekirjoitusta hieman yli kuukaudessa kerännyt Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite. Olen myös aiemmin kirjoittanut tuosta kansalaisaloitteesta, joten lisää infoa ja keskustelua löytyy tämän virkkeen linkistä. Kolmanneksi suosituin kansalaisaloite palvelussa on tällä hetkellä Kannabiksen käytön ja hallussapidon rangaistavuudesta luopuminen, joka on tähän mennessä kerännyt lähes 14 000 allekirjoitusta. Sitäkin kannatan.

Kannatukseni saa myös toimenpidealoite perustulosta. Nyt kun asiasta on vuosikausia puhuttu, ja perustulo on pyörinyt useammankin puolueen edustajien puheissa ja puolueohjelmissa, vois olla vähitellen aika alkaa tehdä jotain. Perustulo ei ole täyin ongelmaton juttu, mutta se on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Aloite on tähän mennessä kerännyt yli 8 000 nimeä.

Kannatan myös mm. kansalaisaloitetta ruotsinkielen opiskelun muuttamisesta vapaaehtoiseksi, aloitetta eutanasialainsäädännön valmisteluun ryhtymisestä sekä aloitetta, joka toisi sitovat kansanäänestykset käyttöön päätöksenteossa.

Myöhemmin maaliskuussa 19. päivä avautuu myös mahdollisuus allekirjoittaa kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Se tulee saamaan ehdottomasti nimeni allensa. Siihen asti kannattaa tykätä kampanjan Tahdon2013 Facebook-sivuista, niin saa kätevästi muistutuksen allekirjoittamisesta! Lisää infoa kampanjasta osoitteessa www.tahdon2013.fi .

Oletko sinä jo allekirjoittanut jonkin kansalaisaloitteen (ei tarvitse kertoa minkä, jos et halua)? Aiotko allekirjoittaa?

3 kommenttia :

Ninian Selene kirjoitti...

Vielä en ole allekirjoittanut, mutta Tahdon2013 sai minutkin viimein innostumaan asiasta sen verran, että ainakin se, ja järkeä tekijänoikeuslakiin tulee ainakin allekirjoitettua.

Maria Morri kirjoitti...

Hei ihan mahtavaa! :)

ruotsi vapaaehtoiseksi kirjoitti...

Hei Maria, 4.3. alkoi aivan uusi kansalaisaloite ruotsin kielen muuttamiseksi vapaaehtoiseksi. Jos näet asian kannattamisen arvoiseksi, käy peukuttamassa ja kirjoita vaikka asiasta. Aloite 131 on toimenpidealoite eli ei sisällä pykäliä. Sillä on oma kampanjasivukin. RKP on jo kertonut, että MIKÄÄN EI MUUTU. Eli saattaa olla turhaa työtä, kun meillä on tämä yksi puolue, joka päättää meidän asioista..
Eiköhän näytetä niille..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...