23.3.2013

Hämmästyttävät kiharat

Olen aiemminkin kirjoittanut teille luonnonkiharan tukkani kurittomuudesta, meduusamaisuudesta ja siitä, miten tämä tukka tässä hiusmallissa vaan ei tunnu toimivan ilman suoristamista. Tämä pätee yleensä. Vaan kuinka ollakaan, erään pesukerran jälkeen tukka asettui aivan harvinaislaatuisen nätisti:

curly and lovely 1

En raaskinnut suoristaa, vaikka kiharat ovatkin vähän liian tyttömäiset siihen tyyliin, jota itse haluan ulos päin heijastella. :D

Yleensä tosiaan lopputulos on lähinnä tämä, ja tämäkin on vielä sieltä paremmasta päästä:

medusa hair 2 medusa hair 1

Kiharan kihartuvuuteen ja ylipäätään yleiseen ilmiasuun liittyy konkreettisesti se, missä kunnossa tukka on. Keratiinihoitoaineilla ja -naamioilla kiharaan saa lisää kihartuvuutta, mutta sekään ei toimi, ellei lisäksi kosteuta hiusta. Kihara hius on luonnostaankin jo kuiva, ja kaikki käsittelyt vaalennuksesta lämpökäsittelyyn ja ahkeraan harjaamiseen rasittavat hiusta aina lisää. Jotkut jopa suosivat liukkaista materiaaleisa tehtyjä tyynyliinojakin, koska ajattelevat peruspuuvillan olevan liian karhea ja kitkainen ja täten lisävän hiusvaurioita. Enpä tiedä, en ole ainakaan vielä siirtynyt niin hifistelyyn.

Toisaalta hius voi olla myös huokoinen, jonka ansiosta se saattaa päästää kosteutta itsestään sen sijaan, että kosteus pysyisi hiuksessa. Tähän ongelmaan tepsivät kaikenlaiset hiusta sulkevat tuotteet – esimerkiksi silikonia sisältävät hoitoaineet. Silikoni muodostaa hiuksen pinnalle kalvon, joka suojelee hiusta ja estää kosteutta haihtumasta, ehkä. Myös hiuksen pH-tasapainoon kannattaa kiinnittää huomiota, mutta huom, en puhu siis mitään kehon sisäisestä pH-tasapainosta ja siihen liittyvistä ruokavaliotrendeistä, koska niille nyt ei toistaiseksi tieteellistä tukea ole, kunhan taas tehdään rahaa ihmisten toiveilla elää onnellisempina ja terveempinä.

Olen käyttänyt hiuksiini vaihtelevalla rutiinilla Joicon (ikisuosikkiani!) hoitoainetta, K-Pak Reconstructoria (kokeilin myös iHerbistä hankittua Mill Creekin vastaavaa tuotetta, mutta tehot eivät omaan tukkaani aivan olleet riittävät, mutta monet muut kyllä tuosta tuotteesta tykkäävät), Fudgen hopeashampoota, Four Reasonsin hopeashampoota (aika turha imho), Herbinan syväpuhdistavaa shampoota, XZ:n kosteuttavaa hoitoainetta ja joitakin sävyttäviä hoitoaineita, Kérastasen jätettävää hoitoainetta ja Paul Mitchellin hiusseerumia. Näillä mä olen pelannut ristiin ja rastiin.

Liikaa keratiinia, ja hiuksesta tulee helposti takuttuva ja kertakaikkiaan mahdoton. On mahdollista, että noissa kiharamman kuvan hiuksissa oireillaan juurikin siitä, liiallisesta rakenteesta rakennepaikkaavan hoitoainesatsin jäljiltä. Olen pitänyt tukkaani, erityisesti latvoja, aivan rääkättynä vaalennusten jäljiltä, joten olen melkein joka pesulla käyttänyt keratiinihoitsikkaa. Ylemmän kuvan hiuksissa ei ole pesun yhteydessä niihin koskettukaan. Tukka on pesty Joicon shampoolla (joka kylläkin on tuota rakennepaikkaavaa K-Pak-sarjaa) ja sitten lillutettu hiuksissa vartin verran XZ:n silikonitonta Xylitol ja Hunaja -hoitoainetta. Lopuksi huuhtelu kylmällä vedellä.

Pyyhemärkiin hiuksiin on suihkutettu Four Reasonsin kosteutttavaa hoitosuihketta, tukka varovasti harjattu Tangle Teezerillä ja sitten levitetty pituuksiin Kérastasen lämpösuojaavaa jätettävää hoitoainetta (jossa on niitä silikoneja), ja annettu hiusten kuivua rauhassa omia aikojaan (kuten aina teen muutenkin – hommaan muuten kuluu aina useampi tunti, joten tukkapesunsa saa aina ajoittaa strategisesti, ettei tarvitse mennä kostealla tukalla nukkumaan). Mitään muuta en ole tuolle tukalle tehnyt. Hämmästyttää itseänikin. Mitä tästä opimme? Kosteutus (ja kosteuden sulkeminen hiuksen sisään!) on tosi tärkeää kuivalle hiukselle. Sillä tavoin kihara pysyy kauniina.

curly and lovely 3 curly and lovely 2

Mukavaa viikonloppua kaikille!

7 kommenttia :

NooranElämää kirjoitti...

Mä olin jo ihan unohtanut noi sun luonnonkiharat, kun ei oo pitkään aikaan nähny susta mitään kuvaa ilman suoristusta. Tai jos on niin oon vaan unohtanut xD

t. tohelo

Maria Morri kirjoitti...

Joo, aika suorana oon pistellyt menemään tässä jo pitkään :D x)

Hanna kirjoitti...

Naytat tosi, tosi natilta tossa tokassa kuvassa. Jotenkin tosi luonnolliselta - oot kait ilman meikkia tai meikannut vain vahan. Toi naturelli lookki sopii sulle tosi hyvin :)

Nanna kirjoitti...

Toi kiharapehkohan näyttää tosi kivalta! :D Itelläni on suora ja ohut tukka, ja olen aina ollut kamalan kateellinen kaikille, joilla on luonnonkihara tukka... kaikki tuntuvat aina haluavat just sitä, mitä itellä ei ole :D

Anonyymi kirjoitti...

Kerrankin joku, joka varmasti ymmärtää miksi mulla on kiire päästä hiustenpesulle siinä 16-17 välillä jos haluan päästä ennen aamuyötä nukkumaankin... :D viikonloppuna onkin kiva kun ehtii pestä päänsä heti aamusta, niin on varmasti kuiva illalla. Hemmetin ylipaksu ja ylikihara fleda!

Maria Morri kirjoitti...

Hanna, kiitti! :D Noissa kunnon kiharapehkokuvissa en oo meikannut yhtään. :) Sen huomaa myös siitä, että tulee toi kasvojen ihon jonkinasteinen kirjavuus esiin, vaikka ei sitä kauempaa katsottuna huomaa yhtä hyvin kuin itse nenä kiinni peilissä tiiraten. :D

Nanna, haha, nojoo, kyllä se tietysti tavallaan on hauska, jos ohittaa sen, että kiharat ei oikeen meinaa pysyä kasassa ja varsinkin tolla lyhyemmällä puolella jutut sojottaa suoraan ylöspäin ja ulospäin. x) Ei vaan tosiaan ihan mun tyyliä sinänsä, ainakaan just nyt. :) Tykkään noista loivemmista enemmän, ja niillä tosiaan menin aina seuraavaan pesuun asti näin vaihteen vuoksi. :)

Anonyymi, joo todellakin! Ja toisaalta jos tarttee lähtee jonnekin viikonloppuna päivällä, niin ei voi aamulla pestä, koska sit se on kuiva vasta illalla. x) Ja sit kun ehtis vielä suoristaankin sen... Onneks tää tukka ja päänahka on kuitenkin sen verran kuiva ja hitaasti rasvoittuva, että sitä pesuväliä voi toisaalta venyttää helposti sinne viikkoon, varsinkin, jos käyttää vain hyvin vähän muotoilutuotteita eikä vie niitä lähelle hiusjuurta.

Heidi kirjoitti...

Huh, mulla oli pienenä yhtä kihara (ellei jopa kiharampi) tukka kuin sullakin, mutta nyt vanhemmiten se on suoristunut jonkin verran. Mulla kyllä on pitkät hiukset (nyt suunnilleen vyötärölle kun kaveri leikkasi pari viikkoa sitten parikymmentä senttiä pois), eikä ne pitkinä jaksa muutenkaan kihartua niin paljon kuin lyhempänä. Tukkani on kuitenkin edelleen ihan tajuttoman kuiva ja karhea, vaikka en oikeastaan ole ikinä värjännyt tai muutenkaan käsitellyt hiuksiani mitenkään sen suuremmin. Olen huomannut itse, että liika peseminen ei ole mun hiuksille ollenkaan hyväksi ja siksi olenkin nyt ihan tyytyväinen kun olen saanut pesuvälin venytettyä kahteen kertaan viikossa. Käytän omassa tukassa oikeastaan vain shampoota ja hoitoainetta (Herbinan biohajoavat lummejutskat) ja pesun jälkeen hiuksiin jätettävää hoitoainetta, vaikka mulla on varmaan pieneen kemppariin riittävä määrä kaikkia muitakin hiustököttejä.

Noh, onneksi omaan tyyliin sopii sellainen hieman homssuinen tukka. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...