19.3.2013

Allekirjoita kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista!

Nyt sen voi allekirjoittaa!
"Suomen nykyinen lainsäädäntö asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan. Vain nainen ja mies voivat avioitua keskenään. Rekisteröidyssä parisuhteessa olevilla pareilla on samat velvollisuudet muttei samoja oikeuksia. Tasa-arvoinen avioliittolaki takaisi jokaiselle oikeuden mennä avioliittoon riippumatta puolison sukupuolesta. Näin kaikki parit olisivat lain edessä yhdenvertaisia."
En ole kuullut yhtäkään hyvää perustelua, miksi samaa sukupuolta olevien välisiä avioliittoja ei pitäisi tehdä laillisiksi. Kaikki kuulemani väitteet palautuvat tavalla tai toisella järjettömään pelkoon ja ennakkoluuloihin. Miten voi muka olla kenenkään avioliitosta tai elämästä pois se, että avioliiton voisi solmia myös kaksi miestä tai kaksi naista? Perinteeseen on täydellisen turha vedota, koska vanhan perinteen mukaan naisilla tai tummaihoisilla ei myöskään ole ollut äänestysoikeutta, tai ylipäätään ihmisoikeuksia. Nämäkin asiat muuttuivat, ja hyvä niin. Toisaalta avioliitto on tarkoittanut historian saatossa aika hemmetin monenlaisia asioita.

Kirkkovihkimisiin tässä ei olla puuttumassa, kirkko olkoot niin ahdas- tai avomielinen kuin suinkin haluaa olla, mutta maallisen lainsäädännön edessä uskonnollisilla instituutioilla ei tulisi olla kertakaikkiaan mitään valtaa.

Huolimatta siitä, että jotkut sitkeästi muuta väittävät, tässä nimenomaan on kyse ihmisoikeuksista.

Allekirjoita sinäkin kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista!

Tsekkaa myös nämä:
Allekirjoita kansalaisaloite Järkeä tekijänoikeuslakiin!
Hyvää kansalaisaloitepäivää!
http://www.tahdon2013.fi/

10 kommenttia :

Katja kirjoitti...

Vau ihan älytöntä vauhtia saanut kannatusta! Tämä hyvä :)

Maria Morri kirjoitti...

Siis aivan käsittämätön tahti, upeeta! ^^ Nyt jo yli 33k allekirjoitusta! Mahtaisko olla kaikkien aikojen ennätys ja tulla 50k täyteen tän vuorokauden puolella... :D Hyvinkin mahdollista!

Maria Morri kirjoitti...

....Ja kannattaa muuten myös samalla allekirjoittaa pari muutakin aloitetta! :)
Mikäli allekirjoitat aloiteen sukupuolineutraalista avioliittolaista, kannata samalla myös tekijänoikeusaloitetta, ellet vielä ole ehtinyt:
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

Maria Morri kirjoitti...

WAU, 50 000 allekirjoitusta täyttyi ennätystahdilla puoli kolmeen mennessä! Ja yhä voi ja KANNATTAA allekirjoittaa, tehdään tästä manifesti, joka jää historiaan! ^^

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta! Käyn allekirjoittamassa, vaikka tarvittava määrä täyttyikin jo.

Ninian Selene kirjoitti...

Allekirjoitin ja allekirjoittaessani jokunen kymmenen allekirjoitusta tuli lisää jokaisella sivun uudelleenlatauksella.

Allekirjoitin nyt myös sen järkeä tekijänoikeuslakiin -aloitteen kuten lupasin. :)

Ninian Selene kirjoitti...

Niin ja muistetaan että tuossahan on siis vasta vain netissä allekirjoittaneet. Toivottavasti perinteiseen addressiin tulee vielä paljon allekirjoituksia! Kirjoitushetkellä palvelussa allekirjoittaneita on reilusti yli 80 000.
Hienoa, uskoni ihmiskuntaan nousi pienen värähdyksen ylöspäin!

Maria Morri kirjoitti...

Ihan huikean loistavaa kyllä, että ihmiset ovat allekirjoittaneet noin ahkerasti, saas nähdä tuleeko satatonnia täyteen vielä tän vuorokauden puolella! ja ehdottomasti mitä enemmän allekirjoituksia, sen painavampi aloite tietysti on, ja sen vaikeampi poliitikkojen on vain ignorata tätä. Eli jes! :)

Ninian Selene, jeah, mahtavaa! :) Nuo kärkipään aloitteet ovatkin ottaneet mukavasti tuulta alleen siinä sivussa, ihmiset selkeästi harrastaa just tota, että allekirjoittavat sitten muitakin, ja erinomaisen hyvä niin! ^^

Maria Morri kirjoitti...

Jee, 100 000 täynnä! o/

Tomi kirjoitti...

Tuli allekirjoitettua, vaikka siinä vaiheessa olikin jo yli 50000 nimeä.
Häpeä eduskunnalle ja hallitukselle, että tätä asiaa pitää ajaa kansalaisaloitteella.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...